Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת חוקיות בנושא הזמנת מוצר שאינו נראה.

שניר106
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

לפני כשלוש שבועות הזמנתי מקום בצימר ל 2 זוגות על סך 2400 ש"ח, ניתנה ויזה "ערבון" ונשלח אלי פקס עליו חתמתי שאם אני לא מגיע\מבטל אני משלם את מלוא הסכום.

בתמונות באתר האינטרנט של הצימר, אין כל פירוט על החדרים (מה יש בהם וכו') ויש רק תמונות, בתמונות רואים ג'קוזי בחושך סגור, ובאור יום פתוח לגמריי מזוויות שונות. , החדר המדובר קטן משמעותית מהחדר השני (בערך חצי מהחדר השני). כך שקיבלתי הטעיה לגבי הג'קוזי שממוקם בחוץ, במחשבה שמדובר בשני ג'קוזי , האחד בפנים והאחד בחוץ.

בנוסף באף אחת מן השיחות טלפון (הרבות יש לאמר) ביני לבין בעל הצימר, לא נאמר שישנו ג'קוזי בחוץ בלבד שלא לדבר על שום פירוט אחר לגבי החדרים.

כאמור כאשר הגעתי, סרבתי לקבל לידיי צימר שאינו מתאים לי (שכן הג'קוזי ממוקם בחוץ, גלוי לעיני כל, עם חתיכת ברזנט שקוף שמונע מרוח להיכנס אך היא בכל זאת נכנסת בחיבורי העץ שאינם צפופים) ונאמר לי שעלי לשלם בכל זאת את מלוא הסכום. כמובן סרבתי והבחור איים שיקזז את הסכום מהויזה.

מיד הרמתי טלפון לויזה וביקשתי שלא לאשר את הסכום הנ"ל.

הבחור מאיים כמובן לתבוע.

שאלתי היא, מה ניתן לעשות? שכן יש הטעיה ברורה באתר האינטרנט, ומעולם לא הוזכר הדבר בשיחת הטלפון (לא לגבי גודל החדרים, ולא לגבי הג'קוזי) מצורף תמונה של "הג'קוזי" בצורה ה"סגורה"

תודה לכולם מראש.

photo1.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אמנם לא מבין כלום במשפטים אבל יש לי חברה שלומדת משפטים. ולכן:

קודם כל שאלה: מדוע לא שאלת במפורש את השאלות (הדי חשובות, יש לציין) הללו בנוגע לצימרים? כתבת שהם לא עלו בשיחות הרבות עם בעל הצימר בטלפון. אז על מה דיברתם?

מעבר לכך לזכותך עומד סעיף 12 לחוק החוזים, שמשמעותו חוסר תום לב במשא ומתן - בעל הצימר היה צריך לתת לך את המידע הדרוש בנוגע למה שאתה רוכש, והוא לא עשה זאת כראוי, לכן מדובר כאן במצג שווא מצידו.

חוץ מזה אולי עומדים לזכותך החוק להגנת הצרכן וכן העניין של אובדן הזדמנות - אם היית יודע את הפרטים הללו לא היית בוחר בו אלא בצימר אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובה המפורטת רוני, בהחלט עזרת לי מאוד.

בשיחות עם בעל הצימר דובר על דברים כגון זמן הגעה, בקבוקי יין שנקבל, ארוחת בוקר וכו' , לא חשבתי לשאול האם יש 2 ג'קוזי כיון שבתמונה שראיתי בהחלט היה נראה שישנו (אתה יכול לראות בתמונה כיצד הקיר בצד ימין מתמזג עם הברזנט)

בכל אופן אני בהחלט אשמח להשתמש בחוקים הללו במקרה ואתבע.

תודה רבה רבה, הורדת לי אבן גדולה מהלב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, אם הבהרת לו שאתם שני זוגות ואתם צריכים שני חדרים, לדעתי מחובתו לומר לך על הבדלים בין החדרים כיוון שמן הסתם זה יצור בעיה. כאן מגיע האלמנט של חוסר תום לב ומצג שווא.

בכל מקרה בהצלחה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה בזכות חברה שלי, כנראה היא מצליחה להכניס למוחי הקטן (שיש בו בעיקר מכוניות וקצת מתמטיקה וחומר של הנדסת חשמל) כמה דברים מהותיים קצת יותר :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש עקרון יסודי שיכול לעמוד נגדך. הוא מכונה "Caveat Emptor" ומשמעותו הוא "יזהר הקונה".

משמעותו היא שאם הקונה אינו קטין או אדם מוגבל, החוק מצפה ממנו לברר פרטים ברמה בסיסית מסויימת לפני שהוא עורך עסקה.

אם לא שאלת ספציפית לגבי הג'קוזי, גודל החדר או ההבדלים בין החדרים - אז אמנם בעל הצימר לא צדיק גדול, אבל מבחינה משפטית אני לא בטוח שהוא אשם בצורה מוחלטת.

בכל מקרה - בעסק כמו צימר, ביטול עסקה ברגע האחרון הוא אובדן הכנסה ודאי לבעל המקום כך שגם לו נגרם נזק מאחר ולא יכל להשכיר את המקום ללקוח אחר בהתראה קצרה ובית המשפט יכול להתחשב גם בו.

למרות שאני מבין את עוגמת הנפש שנגרמה לך (על דבר כזה אשתי הייתה מתבעסת עלי שנה שלמה), קח בחשבון שזה לא שחור ולבן מבחינה משפטית ורוב הסיכויים שתיאלצו להגיע לפשרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט מדהים!

לנו קרה ב-ד-י-ו-ק אותו הדבר בסופ"ש האחרון...

האשה רצתה לארגן לי סופ"ש הפתעה ובחרה בקפידה רבה את הצימר שהיינו אמורים להתארח בו.

אי אפשר לומר עליה שלא שאלה את כל השאלות הנכונות (עו"ד), כשהגענו מצאנו צימר מוזנח, מלוכלך ומוזר בלשון המעטה...רחוק מאד מהתאורים ומאתר האינטרנט המפואר.

הודענו לבחור שאנו עוזבים למקום אחר.

בגלל שהזמנו אצלו גם ארוחת גורמה ובגלל עלות המוצרים שקנה הסכמנו לפצותו ב-300 ש"ח וזה לפנים משורת הדין!

מקווה שליתר ביטחון צילמת את הצימר למען השוואה במקרה הצורך.

בכל מקרה בהצלחה!

ג.

• בחניה עם הגה: 
    ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    במחסן עם קליפאונים:
    HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+ZXR750

•  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכיון שלא דובר כאן על הוצאת דיבה אלא רק סיפור עניין אישי, אני אישית לא ממליץ על הצימר, מכיון שהבעלים בנאדם מאוד לא נעים (שלא נאמר חס וחלילה שקרן), מדובר ב "בקתה של רומי" בפקיעין החדשה. הזהרו לכם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 8 חודשים מאוחר יותר...

במקרה נתקלתי בשירשור הזה , ורציתי לעדכן אתכם,

אז המצב כרגע הוא שתבעתי אותו בתביעות קטנות,

האידיוט שלח כתב הגנה מפוקפק לגמריי ושקרי.

מזלי הטוב שיחק לי, ומסתבר שהוא אידיוט אפילו יותר גדול, הוא לא שם לב בכלל לתאריך המשפט, ולא הופיע למשפט.

(התקשרתי אליו אחרי המשפט לבשר לו שהוא מפקיד לי מחר כסף .. אבל הוא בכלל היה ישן .. וטען שאף אחד לא הודיע לו על המשפט .. מה שקצת הזוי עקב העובדה שהוא הגיש כתב הגנה , הריי שבמכתב הזה ישנו גם את התאריך והשעה לדיון. בנוסף העו"ד שלו טיפל בכל העניין אז בכלל אני מתפלא על הטיפשות שהלכה שם)

כך שזכיתי במלוא הסכום - והשופטת אף אמרה שזה מגיע לי לחלוטין ושכך סביר שהייתה פוסקת גם אם הוא היה שם.

המשפט היה לפני חודשיים וחצי , עד היום הוא לא טרח לשלם, וכל הזמן אמר לי "דבר עם העו"ד שלי"

לפני שבועיים וחצי נמאס לי לחכות ולהיות יויו , ולאחר שכבר פיקססתי + שלחתי בדואר רשום את הפסק דין לאידיוט, הלכתי ופתחתי לי קופת חיסכון קטנה בשם "הוצאה לפועל" , ובתקווה שהאידיוט לא ישלם בשנים הקרובות והריבית תצבר :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוץ מחוסר תום לב ניתן לטעון לטעות- כלומר ישנה טעות מהותית בחוזה בינכם שאם היתה ידועה החוזה לא היה מתקיים.

כמו כן ניתן לטעון למצג שווא- המוכר הציג תמונות שלא משקפות את מצבו האמיתי של הנכס.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר גם לטעון שהבעל צימר רצח את ארלוזורוב- וזה לא ישנה, כי המשפט הסתיים ושניר ניצח.

ד"א, מחר יום כיפור, אני אמנם אתאיסט, אבל בכל זאת, תקשר אליו ותגיד לו שישלם את החוב כי פנית להוצאה לפועל.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא יקבל מכתב הביתה :) יש לו עוד 12 יום :) אני מאוד נחמד.. נתתי לו חודשיים וחצי. הוא ירק לי בפרצוף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...