Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפונטו החדשה וביאריס החדשה יש תיבה רובוטית שכבר קראנו כולנו מפה ועד הודעה חדשה על המיגרעות שלה ובמיוחד העניין שבכל עלייה קלילה האוטו מידרדר אם לא משתמשים בהנד-ברקס.

להפתעתי טוען מישהו שיש לו יאריס חדשה שכל זה נכון אבל אם שמים בהילוך ראשון אז האוטו לא מידרדר גם אם עוזבים את הברקס. אני טוען שזו שטות מוחלטת אבל מתוך כבוד אליו - האם יש אמת בדבר ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
שב באוטו של הטוען

אהבתי! אבל אם זו הייתה אופציה לא הייתי בא לשאול אותכם...

ואם כבר הרובוטית הזו - לפני כמה ימים ברמזור פה בירושלים עמדה אישה מבוגרת עם יאריס חדשה. הכביש בעליה והיא הייתה ראשונה שהרמזור התחלף לירוק היא פשוט טסה לאחור איזה מטר וחצי לפחות לפני שבלמה בעוצמה והצליחה ממש לזנק קדימה.

אחרי שראיתי את זה אני משנן לעצמי - פונטו חדשה (אם בכלל אתה רואה כזו בכביש, יש נראה לי אחת בכל ירושלים) ויאריס חדשה - לשמור מהן מרחק גדול בעצירה בעלייה!

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תלוי מי נוהג. צריך לעבור מהר מבלם לגז. תגובותיה של האישה המבוגרת כנראה היו איטיות מדי. נהג סביר יכול לעשות את זה ברבע שניה, לאחר תרגול של מנת הגז הנכונה (שתאפשר גלגול קדימה ללא "בעיטת" הרכב בעוצמה מוגזמת) והגלגול לאחור יהיה מזערי.

בחניה בשיפוע, לעומת זאת, זה יותר טריקי - מנת הגז צריכה להיות מאוד מדוייקת כדי לא להשאיר מזכרות לרכבים סביבך...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הפתרון הנכון הוא לעמוד בעליה עם בלם החניה מופעל, ולהעזר בו בעת הזינוק. לחיצה עדינה על המצערת ושחרור בלם החניה במקביל. זו בדיוק השיטה גם בידני, בניגוד גמור לשיטה אותה מלמדים מורי הנהיגה בישראל מזה כ 20 שנה. ככה מלמדים בעולם המערבי. שיטת הזינוק בעליה עם בלם חניה מופעל נכונה גם עם תיבה אוטומטית "רגילה".

נהג המתדרדר אחורה, יעשה כן בכל סוג של כלי רכב ללא קשר לסוג תיבת ההילוכים ולמשקל הרכב.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
ומה הכי מעצבן

הרכב הזה ידרדר עליך, יפגע ברכב שלך, ובסוף עוד את/ה תצאו אשמים על אי שמירת מרחק וכו'!

לא קורה שום דבר כשפגוש נוגע בפגוש במהירות של 0.2 קמ"ש.

בטח שלא מגיעים לבית משפט ומואשמים באי שמירת מרחק.

לאורן סאאב - השיטה אותה מלמדים בשיעורי נהיגה היא כן למשוך בלם יד,

שיטה זו טובה לפעמיים שלוש הראשונות כשבהן אתה עוד לא רגיל לקלאץ', היא ארוכה, מסורבלת ומיותרת למשתמש שמכיר את רכבו.

אם נהג לא מסוגל להעביר רגליים במהירות בין דוושות, מה יעשה כשיקרא לבלימת חירום?

פורסם

לא מבין אותכם, בגיר רגיל זה לא מדרדר לכם?

אז מה הבעיה, אם אתם מסתדרים עם גיר רגיל בעליות (שזה משחק עם מצמד ומדי פעם בלם יד)

מה הבעיה להחזיק בלם יד לפני הנסיעה?

לגיר רובוטי יש כל כך הרבה יתרונות, למה להדבק בדבר הקטן, שהגב קיים בגיר רגיל.

וזה מה שגיר רובוטי, גיר רגיל ללא מצמד.

Omnia mea mecum porto

פורסם

נהגתי בגיר הרובוטי של הסמארט, זה פשוט זוועת עולם. אפשר להתרגל לזינוק בעליה או בירידה, אבל גם אחרי שמרגלים זה הופך לעניין מעיק מאוד. אני מבחינתי לעולם לא הייתי קונה גיר כזה (לא הייתי קונה בכלל אוטומט אבל זה עניין אחר).

ROOONEEYY

פורסם
(אם בכלל אתה רואה כזו בכביש, יש נראה לי אחת בכל ירושלים)

בעיניין הגרנדה פונטו: המכירות של הרכב הזה לא בשמיים, אבל קח בחשבון שגם את היאריס לא רואים מי יודע מה בכבישים.

באיזור חיפה והצפון ראיתי בינתיים 2 גרנדה פונטו, שניהם כסופות, אחת עם סיומת 60, והשנייה עם סיומת 62.

ולמי שהשווה את הגיר הרובוטי לידני:

אין מקום להשוואה, בידני יש קלאץ'. הלקוחות שרוכשים את הפונטו החדשה או את היאריס החדשה רוצים לרכוש אותה בגרסה האוטומטית, לשים על דרייב ולנסוע. עצם העובדה שהרכב מדרדר בעליות אם עוזבים את הבלם זה רק מוכיח את המגרעות של התיבה הנ"ל. לתיבה הרובוטית אין דוושת קלאץ'! ולכן ללקוחות של המכוניות האלו לא סביר שהרכב ידרדר להם בעלייה.

לגבי היאריס שהדרדרה: כנראה הנהגת הזאת כבר נסעה למוסך טויוטה והתלוננה על ה- "פגם" ברכב..

פורסם

נהגים ישראליים "נורמלים" לא רוצים לעבוד קשה ולכן קונים רכב אוטומטי.

חלק מנהגים אלה כבר שכח לעבוד עם הילוכים, לזנק בעליה ולעבוד עם בלם יד.

נהגים אלה לא מודעים ל"חסרונות" של הגיר הרובוטי וחושבים שזה אוטומטי משופר.

בשביל נהגים כאלה צריך מכוניות אוטומטיות באופן מלא ולא עם גיר רובוטי.

המכוניות עם הגיר הרובוטי מתאימות לנהגים שלא חוששים "לעבוד" בזמן הנהיגה, כאשר האופציה ה"אוטומטית" משמשת לזחילה בפקקים.

אבל למי שמסתדר עם שלוש דוושות גם בפקקים, הכי טוב ידני, כי אין כמו הדבר האמיתי.

אני אמרתי...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
בעיניין הגרנדה פונטו: המכירות של הרכב הזה לא בשמיים, אבל קח בחשבון שגם את היאריס לא רואים מי יודע מה בכבישים.

באיזור חיפה והצפון ראיתי בינתיים 2 גרנדה פונטו, שניהם כסופות, אחת עם סיומת 60, והשנייה עם סיומת 62.

ולמי שהשווה את הגיר הרובוטי לידני:

אין מקום להשוואה, בידני יש קלאץ'. הלקוחות שרוכשים את הפונטו החדשה או את היאריס החדשה רוצים לרכוש אותה בגרסה האוטומטית, לשים על דרייב ולנסוע. עצם העובדה שהרכב מדרדר בעליות אם עוזבים את הבלם זה רק מוכיח את המגרעות של התיבה הנ"ל. לתיבה הרובוטית אין דוושת קלאץ'! ולכן ללקוחות של המכוניות האלו לא סביר שהרכב ידרדר להם בעלייה.

לגבי היאריס שהדרדרה: כנראה הנהגת הזאת כבר נסעה למוסך טויוטה והתלוננה על ה- "פגם" ברכב..

פיאט מחייבים כל לקוח שקונה רכב בעל תיבה רובוטית לבצע נסיעת מבחן ואני מאמין שגם בטויוטה זה ככה.

נימכרו לא מעט פונטו גראנדה כולל כמה מאות לחברות ליסינג\השכרה.

פורסם

פתרון פשוט יותר שישמתי על הפנדה שהייתה לי- להתחיל נסיעה עם רגל שמאל על הברקס וימין על הגז, הרבה יותר קל מאשר להשתמש בבלם יד.

• תוכן חדש...