Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עריכת הנהלה:

מכיוון שאין קשר בין הנושא שהתפתח בשרשור זה לבין הכתבה על מסלולים, הנושא ההוא פוצל לכאן והנוגעים בדבר מוזמנים להרחיב בשרשור זה

ערוץ 10, הוא אמנם זה שנתן לי במה לדבר בתוכנית הבוקר (לינוי בר-גפן וקובי מידן) אודות מרוץ הדראג, אך הכתב שהיה איתי (אביב פרנקל), למרות שהסברתי לו לפני התוכנית מהם מרוצי דראג ומה החוקים שלהם, צחק בשידור חי על "רייסים" ועוד כל מיני מונחים שהם ההפך המוחלט ממה שאנחנו מנסים להנחיל כאן בארץ, בכל הנוגע לתרבות מוטורית.
לא רייסים? סליחה, אבל מה היא תחרות "דראג" אם לא רייסים?

בשוליה של כל תרבות יש גם תת-תרבות. במקרה הפרטי של התרבות המוטורית יש לא מעט תת-תרבויות; במקרה של תרבות הספורט המוטורי, קשה לחשוב על משהו פחות ברברי וכוחני ממיאוץ ("דראג" בשפתך). לא במקרה, המכוניות שכיכבו בגירסתו הפופולארית של ה"ספורט" הזה נקראו מכוניות שרירים ולא מכוניות מוח.

כל הנ"ל בלי קשר לנושא התחרויות ב"מסלולים", שרחוקות מ"דראג" כמרחק הכתבה מתבונה.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשוליה של כל תרבות יש גם תת-תרבות. במקרה הפרטי של התרבות המוטורית יש לא מעט תת-תרבויות; במקרה של תרבות הספורט המוטורי, קשה לחשוב על משהו פחות ברברי וכוחני ממיאוץ ("דראג" בשפתך). לא במקרה, המכוניות שכיכבו בגירסתו הפופולארית של ה"ספורט" הזה נקראו מכוניות שרירים ולא מכוניות מוח.

אבאל'ה אתה חולה בראש. מי שחושב שדראג זה "תת-תרבות" ברברית או כוחנית, לא מבין מהחיים שלו.

ולא אני לא הולך להזדהות בשמי המלא ולפרט את קורות חיי בפניך. באסה.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם
אבאל'ה אתה חולה בראש. ולא אני לא הולך להזדהות בשמי המלא ולפרט את קורות חיי בפניך. באסה.

אין צורך...

לפי סגנון הכתיבה מייד אפשר לראות שאתה אדם בעל תרבות מוטורית.

פורסם

כל הנ"ל בלי קשר לנושא התחרויות ב"מסלולים", שרחוקות מ"דראג" כמרחק הכתבה מתבונה.

תת-תרבות? תת - תרבות? גם תת וגם תרבות?

דבר ראשון, אמרת "דראג" בשפתי... אז הרשה לי להאיר את עיניך, אני, אישית, ליאור ברוך, הוא זה שחיבר את המילה דראג למילה מיאוץ (במקור מתייחסת למושג ספרינט - ריצה למרחק של עד 400 מטר). אני זה שדאג להשריש אותה בכל מקום בשנים האחרונות, לרבות מכתב לאקדמייה לעברית, בכדי שתוכר כמילה פורמלית (רשמית בעברית) כמזוהה עם המילה הלועזית - דראג. אם בא לך לוודא את הנ"ל, אתה מוזמן לעשות תחקיר עיתונאי...

ועכשיו, בשפתך...

תת-תרבות? לא התבלבלת קצת? אנחנו עובדים כאן קשה בכדי לבוא ולומר שנהגי מרוצים הם לא עבריינים, הם ספורטאים ואתה, מר אהרונוביץ', בא ואומר שאחד מענפי הספורט המוטורי, המיאוץ, הוא בעצם לא ספורט מוטורי? לא תרבותי? או כדבריך - תת-תרבות?

אולי לפי דבריך, נוציא מהספורט את הריצה, הרי מה חכם בזה? הם צריכים רק לרוץ קדימה, 100 מטר מסכנים ולהגיע לסוף ראשונים...מה ספורט בזה? מה תרבות בזה? אותו דבר, לדבריך...

ספורט מוטורי הוא ספורט מוטורי, תרבות היא תרבות. תת-תרבות, היא היכולת של אינדבידואל לקחת את ענף הספורט הגדול ביותר בארה"ב מזה 70 שנה, היכולת של אותו נ"ל לשים ברגע את כל אותם ספורטאים בעולם וכן, גם בישראל, אשר מבחינתם זהו ספורט ומוטוריקה לכל דבר ולהעמידם בפינה עם תווית של "כוח ולא מוח". ושוב, אזכיר ספורט כגון ריצה ל-100 מטר, או ענפי ספורט אחרים שדורשים לדבריך רק שרירים ולא מוח...

אתה מוזמן ללמוד קצת, לחקור קצת ולגלות שעולם מירוצי המיאוץ הוא לא רק כוח. שתי מכוניות בעלות נתונים זהים לעולם לא יגיעו ביחד לקו הגמר. הגורם האנושי הוא זה שעובד כאן ולא רק המנוע.

רייסים, אתה מוזמן לקרוא כך למרוצים שמתקיימים בכביש זה או אחר. אנחנו מדברים על מירוצים מאורגנים, חוקיים, אשר מתחרים בהם ספורטאים, נהגים מקצועיים.

אנחנו, הנהגים, חובבי המוטוריקה, אנשי מכוניות המיאוץ, אנשי התרבות המוטורית, קוראים לזה ספורט מוטורי, תרבות מוטורית. אם אתה חושב שזוהי תת-תרבות, איפה זה שם אותך בתוך אותה תרבות?

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
לפי סגנון הכתיבה מייד אפשר לראות שאתה אדם בעל תרבות מוטורית.
לא יודע מה אתה רוצה, נשמה.

הלוואי והייתי יותר כמו ליאור, שמסוגל להסביר ברוגע גם לאנשים אטומים. במקרה הזה, באמת שאין שום טעם לנסות.

עריכה: הוכחות בהודעה שמתחת לזו.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם
תת-תרבות? תת - תרבות? גם תת וגם תרבות?
אכן, תת-תרבות. לא מסתדר לך? קח דוגמאות מענפי תרבות אחרים, שאינם קשורים ברכב, אם מוכרים לך כאלה.

אולי לפי דבריך, נוציא מהספורט את הריצה, הרי מה חכם בזה? הם צריכים רק לרוץ קדימה, 100 מטר מסכנים ולהגיע לסוף ראשונים...מה ספורט בזה? מה תרבות בזה? אותו דבר, לדבריך...
אילו הייתי נהנה מלצפות בריצת 100 מטר, כנראה שלא הייתי מגיע לספורט המוטורי. רוב ענפי האתלטיקה (חוץ מקפיצה לגובה, נשים), מעניינים לצפייה בערך כמו סיד מתייבש. אין זה מקרה שלא מצלמים את יציע האין-קהל באליפות ישראל בהדר יוסף.

אם אתה חושב שזוהי תת-תרבות, איפה זה שם אותך בתוך אותה תרבות?
טוב, אם אתה מחפש את הקשר אלי, אז בחרתי בסוג שונה לגמרי של מירוץ כדי לערוך את אליפות ישראל הראשונה: מקצי סינון בסלאלום ענק נגד-השעון, מקצי דירוג על מסלול ראליקרוס נגד השעון - ומירוצי ראליקרוס. לא במקרה המנצח במירוץ הראשון היה בהמשך גם אלוף ישראל.

על יתר הדברים שעשיתי למען התרבות המוטורית המקומית, אולי יספרו לך אחרים כי לי לא זכור משהו משמעותי, או לפחות משהו בליגה שלך (כמו דיאלוג עם האקדמיה ללשון).

פורסם
אכן, תת-תרבות. לא מסתדר לך? קח דוגמאות מענפי תרבות אחרים, שאינם קשורים ברכב, אם מוכרים לך כאלה.

אילו הייתי נהנה מלצפות בריצת 100 מטר, כנראה שלא הייתי מגיע לספורט המוטורי. רוב ענפי האתלטיקה (חוץ מקפיצה לגובה, נשים), מעניינים לצפייה בערך כמו סיד מתייבש. לא במקרה לא מצלמים את יציע האין-קהל באליפות ישראל בהדר יוסף.

טוב, אם אתה מחפש את הקשר אלי, אז בחרתי בסוג שונה לגמרי של מירוץ כדי לערוך את אליפות ישראל הראשונה: מקצי סינון בסלאלום ענק נגד-השעון, מקצי דירוג על מסלול ראליקרוס נגד השעון - ומירוצי ראליקרוס. לא במקרה המנצח במירוץ הראשון היה בהמשך גם אלוף ישראל.

על יתר הדברים שעשיתי למען התרבות המוטורית המקומית, אולי יספרו לך אחרים כי לי לא זכור משהו משמעותי, או משהו בליגה שלך (כמו דיאלוג עם האקדמיה ללשון).

לא הכל סביבך. הנושא כאן לא היה איזה מירוץ אתה בחרת או מה אתה עשית למען התרבות המוטורית הישראלית. דבר נוסף, אם עשית בעבר ואכן עשית ורבים יודו לך על-כך, אל תקלקל, תשאיר את הטעם הטוב. אני לא באתי לכאן כדי לספר מה עשיתי "בליגה שלי". אין הנחתום יעיד על עיסתו.

אם אתה מקצועי, תהיה מקצועי.

אם אתה אישי, תעבור להודעות פרטיות, אימייל, פקס, יונת דואר וכו'. פורומי רכב הם לא המקום לדיונים אישיים.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

לא ראוי לבטל את הדראג רייסינג, רק בגלל שהוא נתפס כתת-תרבות.

הקיבוע הנוקשה מהי תרבות ראויה, ומהי תרבות שאינה ראויה (תרבות נחותה?), כמעט ולא מקובל יותר בשיח המודרני.

כי אז תשאל השאלה, מי הוא זה שיקבע מהי תרבות גבוהה ומהי תרבות נחותה ?

גם תת-תרבות היא תרבות, ויש לה את המקום שלה על הסקאלה.

נכון, הדראג-רייסיג המיקצועני, נולד מתוך הסטרייט-רייסיג המחתרתי, אבל מאז זרם הרבה דלק בירקון.

נקודה נוספת,

אני לא מתפלא שאיגוד נהגי המיאוצים, הוא זה שניסה להיות החלוץ שלפני המחנה, בבדיקת ההתכנות של חוק הספורט המוטורי.

אחרי הכל, זהו אחד מסוגי הספורט המוטורי הכי פשוטים ליישום.

הייתי אומר, שעצם הקסם של הספורט הזה קשור בפשטותו.

שתי מכוניות אחת לצד השניה, רצועת אספלט רחבה וריקה, וייאללה לתת בגז. (כמעט ש) כל אחד יכול.

ואם זה לא כוס התה שלי או של מישהו אחר , אז לא נורא, לגיטימי.

בדיוק כמו שהספורט הזה לגיטימי.

פורסם
אם אתה אישי, תעבור להודעות פרטיות, אימייל, פקס, יונת דואר וכו'. פורומי רכב הם לא המקום לדיונים אישיים.
אישי? היה משהו אישי בהודעתי המקורית? לא נראה לי. התייחסתי רק למינוח רייסים ולמיקומו של ענף המיאוצים בשרשרת המזון של הספורט המוטורי.

ולעומת זאת, לאיזה כיוון אתה בחרת להטות את הדיון? בוא נראה:

אם אתה חושב שזוהי תת-תרבות, איפה זה שם אותך בתוך אותה תרבות?
אז אותי זה שם במקום, ממנו אינני טורח להסתכל על מירוצי דראג (כי בפעם הראשונה והאחרונה שהייתי בכזה, מקצועי ברמה הגבוהה ביותר, נטשתי באמצע מרוב שעמום). שעל זה הרי נאמר:

WHAT A DRAG

פורסם
אישי? היה משהו אישי בהודעתי המקורית? לא נראה לי. התייחסתי רק למינוח רייסים ולמיקומו של ענף המיאוצים בשרשרת המזון של הספורט המוטורי.

ולעומת זאת, לאיזה כיוון אתה בחרת להטות את הדיון? בוא נראה:

אז אותי זה שם במקום, שאפילו לא טורח להסתכל מיאוצי דראג (כי בפעם הראשונה והאחרונה שהייתי בכזה, מקצועי ברמה הגבוהה ביותר, נטשתי באמצע מרוב שעמום).

שיבושם לך ;-) על טעם וריח אין להתווכח.

שבת שלום,

ליאור.

עריכה: אגב.. להבא.. כשאתה קורא לענף ספורט מוטורי המוכר ככזה וכחלק מהתרבות המוטורית - "תת-תרבות", אל תשכח לומר "לדעתי"... :idea:

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

מצד שני, אתה מעיד על עצמך שגם באתלטיקה אתה לא צופה, כי זה משעמם אותך.

יש הסכמה רחבה על כך שאתלטיקה היא מלכת הספורט.

אין תרבות ספורט גבוהה יותר מאתלטיקה קלה. כל פיינשמייקר יסכים על הקביעה הזאת.

אולי יש פיינשמייקרים שיתווכחו על זה לעומת מרוצי סוסים באסקוט, אבל בל נפליג מעבר למה שכבר הפלגנו.

גם ההתקפה על בחור צעיר יחסית, שמנסה לארגן פעילות ספורט חלוצית במדינת ישראל, אינה במקומה.

אתה לא יכול לבוא לאדם צעיר ולרמוז לו שהוא לא עשה כלום לעומתך.

זה לא אשמתו שהוא נולד בשנה X ואתה נולדת בשנה X מינוס 30 (לדוגמא).

זהו אילוץ ביולוגי-כרונולוגי שהוא מעבר לשליטתו.

הערת שוליים שולית לסיום,

לפעמים נראה לי שספורט מוטרי זה מקום המפלט של השמנים והעצלנים. (:

כי אז השמן יכול להסתכל במראה ולומר לעצמו "אני ספורטאי מוטורי".

אני לא צריך לרוץ 100/200/400 מטר, אני נכנס למכונית שלי ועושה את הספורט החביב עלי.

אם כי, בליגה הגבוהה ביותר של הספורט הזה, דווקא הרוב המוחלט של הנהגים נראה לי צנום ואתלטי מאוד.

פורסם
להבא.. כשאתה קורא לענף ספורט מוטורי המוכר ככזה וכחלק מהתרבות המוטורית - "תת-תרבות", אל תשכח לומר "לדעתי"...
יפה שאתה מנסה ללמד אותי לכתוב. באמת, הגיע הזמן שאלמד.

כל דבר שאני כותב כאן - או בכל מקום אחר - הוא לדעתי. מה שהינו לדעת מישהו אחר, אני מביא בשם אומרו, כציטוט.

לא ראוי לבטל את הדראג רייסינג, רק בגלל שהוא נתפס כתת-תרבות.

הקיבוע הנוקשה מהי תרבות ראויה, ומהי תרבות שאינה ראויה (תרבות נחותה?), כמעט ולא מקובל יותר בשיח המודרני. כי אז תשאל השאלה, מי הוא זה שיקבע מהי תרבות גבוהה ומהי תרבות נחותה ?

.

הפוסטמודרניזם אמנם מאפשר לומר שדראג ופורמולה 1 נמצאים על אותו מישור, כפי שיימצא מי שיאמר שאין הבדל בין נינט לג'ניס ג'ופלין ומי בכלל שמך לקבוע.

אני חולק על השיטה הזאת, המייתרת דיון, שיח, ביקורת - ובעצם תרבות.

העובדה שמישהו מסוגל ליהנות מסרט הוליבודי, בו כל יריה מייצרת פיצוץ בסדר גודל של חוות מיכלי בנזין, עדיין אינה מונעת דיון בשאלה מהו סרט טוב או ביקורת על סרט מחורבן.

גם ההתקפה על בחור צעיר יחסית, שמנסה לארגן פעילות ספורט חלוצית במדינת ישראל, אינה במקומה..

מצטער, לא מכיר אותו, גילו אינו ידוע לי ולא התייחסתי אליו. התייחסתי למירוצי דראג ולמעמדם בעיניי. צר לי שתגובתו לדבריי היתה אישית ברובה.

פורסם

הטעות הראשונה היתה שאלת הקיטבג, שהכניסה כביכול למסלול את אותה עז אווילית, חוק הספורט המוטורי.

אין ולא היה כל צורך בחוק כזה, שאין לו אח ורע בעולם.

הטעות השניה היתה, לאמץ את ענף המיאוצים כנושא הדגל או עמוד האש.

לספורט המוטורי אין כאן תדמית מי יודע מה. יש לכך סיבה די ברורה, אבל לא ניכנס לזה עכשיו.

מירוצי דראג או מיאוצים או איך שלא תקראו להם, אכן נראים בדיוק כמו רייסים שדופקים בכביש (או בסרטים), במיוחד שהם נערכים במכוניות סדרתיות ולא ברקטות מסלול. ומי דופק רייסים כאלה ביום יום, כולנו יודעים.

מי שבוחר דווקא בתדמית הזאת כדי לנפץ מיתוסים שליליים אינו נוהג בתבונה. אפשר אולי להבין את נהגי הדראג, אבל טעות עשו נהגי הראלי והאוהדים כשמיהרו להתייצב מאחורי הדגל הזה. לפעמים, החפזון מן השטן.

• תוכן חדש...