Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא סוזוקי סוויפט מודל 88 עם מנוע 1000 בעל 3 בוכנות

יש בעיה לטענת המוסכניק בגומיות השסתומים וצריך להחליף 3 מהן ושהעבודה כולל הגומיות יעלו ביחד 350-400 שקל

עכשיו כיוון שיש לי קצת ניסיון בתיקונים קטנים, ידיים לא רעות ברוך השם וכלים מגוונים הייתי רוצה לקבל ייעוץ בנושא

שמעתי שהתהליך הוא לא מסובך וצריך לפרק את מכסה השסתומים ושם להחליף את הגומיות

אשמח לקבל עזרה:

כמה עולה גומית שסתום כזאתי?

מה הליך ההחלפה (מפורט עד כמה שאפשר) ?

האם בעיה שכזאת יכולה להעיד על בעיות עתידיות של המנוע?

כל עזרה או אינפורמציה תתקבל בברכה!

בתודה

שבת שלום,

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

• ספונסר פורום
פורסם

שבת שלום

הליך החלפת הגומיות אינו פשוט ומצריך ידע וניסיון.

יש צורך בפירוק מכסה השסתומים וה"פסנתר",לאחר מכן יש למקם את הבוכנה בנקודה מתה עליונה בסוף מהלך הדחיסה ולהחזיק את השסתום במקומו ע"י לחץ אוויר שמוכנס אל תוך הצילינדר דרך קדח הפלג,כל זה כשהמנוע נעול ואינו יכול להסתובב, לאחר מכן יש לפרק את קפיצי השסתומים בעזרת כלי יעודי,להחליף את הגומיות(מחזירי שמן) ולהרכיב הכל בסדר הפוך, לאחר כל התהליך יש לבצע כיוון שסתומים.

המלצתי לך היא לשלם את המחיר שהמוסך דרש שכן הוא הגון, רק מה, יש להחליף באותו מעמד את כל גומיות השסתומים ולא רק 3-4.

בברכה, אורן בן סימון

פורסם

בכדי להחליף גומיות שסתומים זוהי פעולה למכונאי מיומן ,שוליה במוסך לא יוכל לבצע את הפרוצדורה הנל.

1 הסר מכסה שסתומים

2 הסר את הקמשפט ואת הנדנדים

3 הסר מצתים

4 כוון את הבוכנה מתחת לזוג השסתומים לנקודה מתה עליונה

5 הכנס לחץ אויר (10 בר)לתא השריפה בעזרת מתאם

6 לחץ בעזרת מכשיר יעודי את דיסקית השסתום כלפי מטה

7 הסר את נועלי השסתום

8 שחרר את הדיסקים והוצא את הקפיץ

9 הסר את גומיית השסתום בעזרת פלייר יעודי או מברג או כל כלי אחר,שמן את קנה השסתום

10 שם את הגומיה החדשה בעזרת כלי המתאים בדיוק לקוטר החיצוני או בוקסה ארוכה הכנס בדפיקות קלות עי פטיש גומי

11 שם את הקפיץ ,לחץ והכנס את הנועלים

12 הרכב בסדר הפוך לפרוק

יגאל

פורסם

תודה על העזרה הפירוט המעולה!

האמת היא שתהליך העבודה לא מסובך כלל, אך אני חושב שבמקרה הזה חוסר הניסיון שלי בהחלפה של הגומיות הנ"ל מראה לי על העדפה לטיפול של איש מקצוע שעושה את זה מדי יום

שבת שלום,

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

• תוכן חדש...