Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במנוע תקין, הבדל בין מצב חם וקר במפלס מיכל העיבוי הוא קטן, כס"מ עד שתיים.

אם הרכב לא מתחמם ואתה לא צריך להשלים נוזל קירור כל תקופה - אזי באמת מערכת הקירור תקינה.

אני, למרות כל האמור, הייתי בודק את מיכסה הרדיאטור במוסך או במכון רדיאטורים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כדבריך אתה ממלא עד הסימן המובלט על המיכל ועדיין יוצאים מצינור עודפים (לא מחורים\אטמים אחרים) אז אכן משהו קצת לא תקין, או שהמיכל קטן מידי בשביל האוטו הזה (נישמע לי הזוי כי קשה למצוא מיכל יותר קטן מהסוזוקי) או שטמפרטורת העבודה של המנוע גבוהה מהנורמה.

בנוסף האופציה שמציעה דניאל לגבי המכסה הגיונית לחלוטין, אם הקפיץ חלש מידי יברחו מים למיכל התפשטות, מים שאמורים היו לבנות את הלחץ במערכת (סליחה על הסבר קצת עקום)

יום טוב גם לך

פורסם

דניאל, כשאני חושב על זה עכשיו, הרדיאטור הוחלף, אך המכסה רדיאטור לא הוחלף. אני אבדוק את הנושא.

(כשאני פותח וסוגר את מכסה הראדיאטור, אני מרגיש את הואקום שנוצר)

אני לא יכול לראות בעצמי אם יוצאים מים מהצינור עודפים, כי סביר להניח שזה קורה בזמן נסיעה (זאת רק השערה בלבד להעלמות המים ממיכל העיבוי.

ישנן 2 צינוריות שמחוברות לפקק של המיכל עיבוי. אחד מתחברת לרדיאטור, והשנייה לא מחוברת לכלום. אני מניח שזאת צינורית העודפים. לא?

חוזר לדו"ג... :wave2:

פורסם

אכן הצינורית שלא מחוברת לכלום זאת הצינורית של שסתום הפליטה, כאשר פועל לחץ גדול מהמותר על שסתום הפליטה הוא נפתח ונותן ללחץ לצאת ממנו ע"י שחרור מים או אוייר תלוי בסוג הלחץ, עד לחזרת לחץ תקין במערכת.

כאשר אתה פותח את מכסה מיכל העודפים כאשר האוטו קר בבוקר האם אתה שומע מן "פווווק" גדול כזה של ריקון לחץ? אם כן מאוד יתכן שיש לך בעיה בראש מנוע,שיכולה לגרום לסיפטומים שאתה מתאר. אם לא אז המצב בראש המנוע תקין.

בנוסף תנקה את הצינורית של שסתום הפליטה ובימדה והיא תתלכלך שוב אז סימן שבורח לך משם מים וכל שנותר לך לעשות הוא להחליף את המכסה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

איזה שסתום פליטה ואיזה בעייה בראש מנוע אם יש וואקום שהוא פותח מכסה רדיאטור.

בפורום טכני, רק תשובות טכניות מבוססות מתקבלות בברכה.

פורסם
איזה שסתום פליטה ואיזה בעייה בראש מנוע אם יש וואקום שהוא פותח מכסה רדיאטור.

בפורום טכני, רק תשובות טכניות מבוססות מתקבלות בברכה.

במידה ונפרצת התעלה של המים בראש המנוע, יכול להתקיים מצב שבו יעבור לחץ אל תוך מערת המים, לחץ זה גורם לעליית מפלס המים. בנוסף לחץ זה גורם ל"שסתום הפליטה" או לפי הכינוי שלך "מכסה הרדיאטור" ליפתח. תקן אותי אם אני טועה בקשר לדברים שכתבתי.

כאשר הרכב מתקרר הלחץ במערכת הקירור נשאר, וכאשר פותחים את המכסה שומעים מן בום כזה של התפרצות מים ובנסוף רואים יציאת מים. מצב זה לא אמור לקרות ברכב תקין.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
במידה ונפרצת התעלה של המים בראש המנוע, יכול להתקיים מצב שבו יעבור לחץ אל תוך מערת המים, לחץ זה גורם לעליית מפלס המים. בנוסף לחץ זה גורם ל"שסתום הפליטה" או לפי הכינוי שלך "מכסה הרדיאטור" ליפתח. תקן אותי אם אני טועה בקשר לדברים שכתבתי.

כאשר הרכב מתקרר הלחץ במערכת הקירור נשאר, וכאשר פותחים את המכסה שומעים מן בום כזה של התפרצות מים ובנסוף רואים יציאת מים. מצב זה לא אמור לקרות ברכב תקין.

אני מנסה להבין את תשובתך, תוכל להיות יותר פשטני?

אני הולך לפי שלילת אפשרויות.

הרכב נוסע בצורה תקינה, החום מנוע בגדר הנורמל ואין תזוזות יוצאות דופן.

הדבר היחידי שאני לא מבין הוא, למה המים חוזרים מהרדיאטור למיכל עיבוי.

אין שום התפרצות של מים ברדיאטור או במיכל עיבוי.

בוא נגדיר זאת יותר פשוט.

ישנו קו של מינימום ומקסימום במיכל עיבוי.

בזמן שהרכב קר, הנוזל אמור להיות במקסימום או במינימום?

הנוזל במיכל עיבוי תמיד חוזר למינימום כשהרכב כבר קר. המפלס ברדיאטור לא משתנה כשהרכב קר.

כשהרכב חם, המיכל עיבוי מתמלא עד סופו (מעבר למקסימום) ומפלס המים ברדיאטור יורד.

תקין או לא תקין?

עריכה:

המכסה שאני מדבר עליו הוא המכסה של המיכל עיבוי ולא של הראדיטור.

המכסה של הרדיאטור תקין למיטב הבנתי, כשאני פותח אותו, ישנם 2 שלבים.

חצי סיבוב לפתיחה ועוד חצי סיבוב לשחרור הואקום.

חוזר לדו"ג... :wave2:

פורסם

1. גובה נוזל הקירור במיכל העיבוי צריך להיות בין סימן MAX ל-MIN כאשר המנוע קר.

בזמן שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות מתקיימת צירקולציה של נוזל הקירור במערכת הקירור, ונוזל חוזר למיכל העיבוי דרך הצינור העליון בזרימה תמידית.

3. כאשר אתה מדומם מנוע הצירקולציה נפסקת אבל טמפ' נוזל הקירור עדיין גבוהה, נוזל הקירור מתפשט כאשר הוא חם, כלומר הנפח שלו גדל ואתה רואה עלייה במפלס של הנוזל עד סימן ה-MAX כפי שרשם דניאל 2-3 סנטימטר.

במידה וקיימת תקלה במערכת הקירור כגון: הוונטה לא עובדת או יש איבוד מים כתוצאה מנזילה, נוזל הקירור מתחמם יתר על המידה ובסוף רותח ומתפשט ונוצר לחץ גבוה מעל 1.5 בר וכתוצאה מכך השסתום בפקק מיכל העיבוי נפתח ומים נפלטים מפקק מיכל העיבוי.

אני מקווה שכתבתי מספיק ברור לפני השינה כי העיניים נעצמות.

איזה כייף לי :)

פורסם

היית צריך לכתוב בבוקר.

אין פקק לחץ למיכל העיבוי, פקק הלחץ נמצא על הרדיאטור. במיכל העיבוי יש פקק פשוט להוספת נוזל ולרוב הפקק מחובר לצינורית קטנה שמופנת כלפי מטה להסטת נוזל עודף לכוון הרצפה.

נוזל הקירור יוצא לכוון המיכל עיבוי כאשר הלחץ גבוה מערך השסתום של המיכסה לרוב 0.9 באר.

התפשטות הנוזל קירור נגרמת גם כאשר המנוע חם ופועל ולאו דווקא כאשר מדוממים מנוע.

כאשר המנוע מתקרר חוזר הנוזל קירור למצבו המקורי ואז נוצר תת-לחץ במערכת הקירור, שסתום נוסף הקיים על המיכסה רדיאטור נועד להחזיר את עודפי נוזל הקירור חזרה לתוך המערכת עד להשוואת לחצים.

פורסם

תיאור מערכת הקירור כפי שרשמתי מתייחס לרכבי קונצרן VW בעיקר גולף אז גם בגלל זה נפלו אי-דיוקים.

נוזל הקירור מתפשט גם כשאר המנוע עובד זה נכון, אבל לאחר כיבוי המנוע נפסקת הצירקולציה וגובה הנוזל עולה במיכל ההתפשטות במידה גדולה יותר למרות שהמאורר עובד זמן מסויים לאחר כיבוי המנוע, לאחר התקררות הנוזל הגובה יורד.

קשה לתת הסבר אחד שיהייה נכון לכול מערכות הקירור בכול הרכבים בגלל שקיימים הבדלים בין מערכות הקירור ברכבים.

לדוגמא ברכבי VW וגם BMW בהם לא קיים מכסה לרדיאטור אלה רק למיכל העיבוי לכן צורת העבודה מעט שונה.

פורסם

אתה מבלבל בין מיכל עיבוי למיכל התפשטות.

במערכות שאתה מדבר עליהם שהמיכסה בעל השסתומים יושב על מיכל, אזי מדובר במיכל התפשטות ולא עיבוי, שמהווה חלק מהמערכת קירור הסגורה.

במערכות אלו מורגש יותר שינוי בגובה המפלס.

ישנם מערכות קירור בעלות שני המיכלים גם התפשטות וגם עיבוי.

פורסם

תראה כמה שמות קיימים למיכל ההתפשטות/עיבוי

surge tank - דייהו

Water Reservoir Tank - סוזוקי סמוראי

Expansion tank - VW,BMW

COOLANT RESERVOIR - הונדה סיויק,מזדה 3

reservoir tank - סובארו

• תוכן חדש...