Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע, אני יודע, אני חוטא בכלל שאני כותב את השם "טויוטה" בפורום הטיפולים. זה באמת בלתי נתפס, אבל נזכרתי שביאריס 1.3 אוטומטית 2002 של אמא שלי צריך לעשות טיפול שני, אז הבטתי בספר הטיפולים ומשהו מוזר תפס את עיני.

הטיפולים ביאריס הם כל 15000 ק"מ או שנה. אמא שלי בקושי עברה את ה-20000 ק"מ וכבר עברו שנתיים. בטיפול הראשון הוחלף שמן מנוע ומסנן, וזהו. (שמן -70 שקל, מסנן 50, שאר הבדיקות 180, סה"כ 300 וקצת לפני מע"מ).

מבט בספר הטיפולים מציג תמונה מוזרה:

טיפול 30000/שנתיים - שמן מנוע ומסנן, נוזל בלמים.

טיפול 45000 - שמן ומסנן שמן, מסנן אויר, מסנן אויר מזגן.

טיפול 60000 - שמן ומסנן שמן, נוזל קרור, מצתים, נוזל בלמים, נוזל תיבת הילוכים אוטומטית.

טיפול 75000 - שמן ומסנן שמן.

טיפול 90000 - שמן ומסנן שמן, נוזל קרור, מסנן דלק, מסנן אויר, נוזל בלמים, מסנן אויר מזגן.

טיפול 105000 - שמן ומסנן שמן.

טיפול 120000 - שמן ומסנן שמן, נוזל קרור, מצתים, נוזל בלמים, נוזל תיבת הילוכים אוטומטית.

כלומר, כל טיפול שני הוא טיפול גדול, כשבטיפולים הקטנים מחליפים רק שמן, או גם מסנן אויר וזהו.

בטיפול 30000 מחליפים רק נוזל בלמים, כשנראה לי מוזר ששלוש שנים (עד טיפול 45000) הרכב צריך לנסוע עם אותו פילטר אוויר, נניח. או אותו נוזל קירור...

בנוסף - מה בנוגע לרצועת תזמון??

עוד דבר מוזר - נכתב גם מה כלול בבדיקה שעושים בזמן הטיפול. בכל בדיקה זה משתנה. כאילו שב-30000 ק"מ צריך לבדוק את צינורות מערכת הקירור/חימום, אבל ב-45000 לא. או מצתים, או מזגן, או בלמים!!

מה דעתכם?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מה דעתכם?

תסמוך על טויוטה שהם יודעים מה שהם עושים :lol:

אתה יודע שהיום כבר אי אפשר לסמוך על אף אחד... :wink:

ובכל זאת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שאלה בקשר לטיפול הראשון,מה זה שאר הבדיקות שעלו 180 ש"ח?

כי עשיתי השבוע טיפול ראשון לקורולה של אמא שלי ולקחו ממני

230 ש"ח כולל מע"מ ,השמן והמסנן אותו מחיר כמו אצלך.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

או, מצוין. ספר לי איפה...

אתה אומר בעצם שעבור הבדיקות בטיפול נלקח עוד פחות מ-100 ש"ח?

בדקתי אצלי, המסנן והשמן עלו ביחד 130 ש"ח, הטיפול עלה 180, ביחד 310 ועם מע"מ 366.

אם במוסך שאתה מטפל בו לקחו פחות, או שאצלי גנבים, או שאצלך לא בדקו כלום... (או שיותר גרוע - אצלי לא בדקו כלום אבל לקחו כסף כאילו כן...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

או, מצוין. ספר לי איפה...

אתה אומר בעצם שעבור הבדיקות בטיפול נלקח עוד פחות מ-100 ש"ח?

בדקתי אצלי, המסנן והשמן עלו ביחד 130 ש"ח, הטיפול עלה 180, ביחד 310 ועם מע"מ 366.

אם במוסך שאתה מטפל בו לקחו פחות, או שאצלי גנבים, או שאצלך לא בדקו כלום... (או שיותר גרוע - אצלי לא בדקו כלום אבל לקחו כסף כאילו כן...)

רוני

הנה הפירוט של הטיפול:

טיפול ראשון לטויוטה קורולה (שנה על הכביש, 12K),מוסך מורשה באשקלון.

אטם פקק ריקון שמן 2.90 ש"ח

מי פז מזוקקים למצבר 5.70 ש"ח

מסנן שמן 55.80 ש"ח

שמן מנוע W0103 69.20 ש"ח (3.70 ליטר)

עבודה 64.20 ש"ח

סה"כ 233 ש"ח (כולל מע"מ).

המוסך בנוי ככה שבין חדר ההמתנה למוסך עצמו יש קיר שקוף,ככה שראיתי

את כל הטיפול.

בלמים נבדקו,פילטר אוויר נוקה,מה עוד היו צריכים לבדוק?

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

פורסם
הנה הפירוט של הטיפול:

טיפול ראשון לטויוטה קורולה (שנה על הכביש, 12K),מוסך מורשה באשקלון.

אטם פקק ריקון שמן 2.90 ש"ח

מי פז מזוקקים למצבר 5.70 ש"ח

מסנן שמן 55.80 ש"ח

שמן מנוע W0103 69.20 ש"ח (3.70 ליטר)

עבודה 64.20 ש"ח

סה"כ 233 ש"ח (כולל מע"מ).

המוסך בנוי ככה שבין חדר ההמתנה למוסך עצמו יש קיר שקוף,ככה שראיתי

את כל הטיפול.

בלמים נבדקו,פילטר אוויר נוקה,מה עוד היו צריכים לבדוק?

אוקיי, אצלי האטם עלה 2.70. שמן 72. מסנן 54. עבודה של 1.2 שעות, מחיר 181.2. כלומר מחיר שעת עבודה 151 ש"ח לפני מע"מ (יקר!!)

הדף עם פירוט הבדיקות לטיפול הראשון לא אצלי (הם לוקחים אותו...) אבל אם נקח טיפול מקביל:

צינורות מערכת חימום/קירור, מצתים, מצבר, מסנן אוויר, דוושת בלם ובלם חנייה, בלמים, נוזל הגה כוח, מערכת הגה, ציריות ותפוחים, נוזל תיבת הילוכים, מתלים, מזגן...

לומר את האמת את כל הבדיקות האלו גם אני יכול לעשות, אבל עדיין - אם זה כתוב, הם צריכים לעשות את זה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הטיפול ארך בערך 45 דקות והמחיר במוסך הזה הוא קבוע (אמרו לי אותו עוד בטלפון),

לא יודע אם הוא באמת בדק את כל מה שרשום בספר (אפילו לא הסתכלתי על הספר).

פורסם

מוסך וסכנות אס-גל באשקלון ידועה ומפורסמת באמינותה מה גם שלא סתם כך הצבא מזמין דרך הסוכנות הזאת, ובכל זאת כשה הייתי שם עם ההיילקס הצבאית הם היו מבצעים את העבודה מהר ובאיכותיות.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...