Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

יש לי 2 שאלות הרכב פונטו 1.6 שנת 95

כאשר מחליפים נוזל קירור מה היחס של פארפלו ומים מזוקקים (קיבולת בערך 6 ליטר)

בספר כתוב ש 50:50 ,בחנות חלפים מתמחה בפיאט (הבן אדם מכיר את האוטו טוב מניסיון שלי איתו) אמר ש 2 ליטר פארפלו יספיקו ובמוסך המורשה החדש בירושלים אמרו שפחית אחת תספיק.

עכשיו השאלה מי צודק (אני חייב לציין שגם בספר גם בחנות וגם במוסך אמרו לשים מים מזוקקים).

והשאלה השניה הונטה של המזגן(התקנה מקומית של המזגן) תקוע אי אפשר להזיז אפילו עם מברג אז כיצד ניתן לפרק אותה כי אין גישה לא מלמעלה ולא מלמטה . האם צריך לפרק טמבון קידמי.

אני מאוד אודה למי שיוכל ליעץ במיוחד מומחי הפיאט.

פורסם

לגבי נוזל הקירור לך על 50-50 . ומאורר מזגן אתה חייב לפרק פגוש ולשחרר את התפס העליון של מצנן המים .

בהצלך יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

ובהחלפת מאורר מעבה המזגן יש להקפיד שכוון סבובו יהיה נכון כך שהוא שואב אויר מקדמת המכונית לכוון תא המנוע. חיבור החוטים הפוך אל המאורר, יגרום שהוא יסתובב הפוך ולהתחממות מנוע המכונית ולקרור לא טוב של המזגן.

בברכה - רפי לין :-D

פורסם

תודה על ההמלצה.

אני עוד צריך לפרק ולראות מה תוקע אותו כי אולי המעוורר לא הלך.

ואם כן הלך היכן ניתן לקנות בירושלים כי ביררתי בחנות חלפים אז הם אמרו בסביבות 700 שח לא יודע של איזה חברה.

והאם מומץ לחפש מפירוקים.

פורסם

בסוף הוחלפה וונטה לא SPAL מקורי אך נראה אותו דבר עברתי בחנויות ובחשמליות ולאף אחד לא היה מקורי.

הדבר המוזר זה שהוונטה שהותקנה במקור עם המזגן ישבה הפוך כלומר הלהבים היו בכיוון הוצאת אויר לקידמת הרכב - חאפרים היו כבר אז.

ועוד דבר לאחר פירוק הוונטה המקורית נסעתי לקנות חדשה והפעלתי מזגן והאוטו לא היתחמם והמזגן פעל מצויין למרות שלא היה וונטה למזגן - אולי לא צריך בכלל וונטה למזגן .

שוב תודה לכל מי שיעץ לי.

פורסם

אל תוותר על הוונטה למזגן.

בעמידה בפקק הוונטה המקורית לא מספיקה גם לקרר את המנוע ולהזרים אוויר לרדיאטור של המזגן.

יש סיבה שהיצרן שם 2 וונטות.

פורסם

אני לא ויתרתי על הוונטה השניה אבל כפי שהיא מותקנת זה נראה שמקומה פשוט לא שם בגלל שזה התקנה מקומית אז הם פשוט דחפו אותה בכוח בין הרדיאטור של המזגן לקורה הקידמית. המקורית שרסקור התקינו היתה תפוסה עם בורג אחד ועם בנד פלסטיק שהשתחל לו על אחד מצינורות הרדיאטור תוך כדי פגיעה בכוורת עצמה כמו כן גם בגלל שהיא נדחפה לשם בכוח אז הכוורת עצמה קצת מעוקמת. עבודה ממש זוואתית .

לפי דעתי היא מאוד פוגעת בזרימת האויר על הרדיאטור.וזאת גם הסיבה למה האוטו לא היתחמם בלעדיה.

אני חושב אולי לנסות להתקין אותה בצד הפנימי ליד המקורית של האוטו כך שגם היא תמשוך אויר. מה דעתכם.

פורסם

למיטב זכרוני אין מקום להתקין את מאורר המעבה הנוסף בתוך תא המנוע בפונטו 90 עם מנוע 1.6 ולכן רק בדגם זה הוא הותקן מבחוץ בצד ימין. כנראה שהמאורר נלחץ אל רשת הרדיאטור עקב מכה קטנה בחזית הרכב או בפגוש הקדמי.

כל התקנה של מזגן מקומי שאינו מקורי של הרכב תהיה חובבנית ולדוגמא ההבדל לטובה במזגן מקורי של פיאט פונטו (דגם 60 או 75):

אלטרנטור גדול יותר, מאורר רדיאטור גדול עם 2 מהירויות הפעלה ללא צורך במאורר מעבה נוסף, מאורר פנימי (בתוך הרכב) בעל תפוקת אויר גבוהה יותר ועם 4 מהירויות (לעומת 3 ברכב עם מזגן ישראלי), פגוש קדמי עם פתחים גדולים יותר לזרימתת אויר גדולה יותר אל מעבה המזגן ורדיאטור המנוע, תיבת ממסרים ונתיכים נפרדת ומסודרת לכל מערכות המזגן.

בברכה - רפי לין :-D

פורסם

דווקא מערכת חשמל מסודרת אכן קיימת גם הטמבון הוא בעל פתחים גדולים השאלה היא האם ניתן לשים את המאוורר בעל 2 המהירויות ברכב במקום 2 המאווררים הקיימים ואם כן האם זה מסובך לחבר אותו מבחינה חשמלית.

כמו כן ממה שהסתכלתי ראיתי שדווקא ניתן לשים מאוורר בתא מנוע כי המאוורר של מע הקירור נמצא בצד שמאל ותפוס עם רגלי פלסטיק עבות וראיתי שבין ברגלים הנ"ל לבין הרדיאטור יש מרווח די גדול שבו אפשר לשים את המאוורר הנוסף שגם הוא יתפס בעזרת רגלי הפלסטיק של המאוורר של מערכת הקירור.

הינה ציור של בערך מה אני מתכוון:

venta.JPG

• תוכן חדש...