Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליאור

זה מעניין שפתחת את השירשור הזה דווקא עכשיו, כי המוסטנג כפי שציינתי היה שייך לטייסת הקרב הראשונה טייסת 101 שנולדה ב29 למאי 1948, הטיסה המבצעית הראשונה שלה הייתה עוד באותו היום במטרה למנוע את התקדמות הצבא המצרי לכיוון ת"א, הגשר בו נבלמו נקרא על כן גשר "עד הלום" , לא נתן היה אפילו להתאמן לקראת משימה זו, עוד באותו היום גמרו להרכיב את המטוסים שהגיעו מפורקים , לא נתבצעה טיסת ניסוי או אימון כי אז המצרים היו מגלים שיש לישראל מטוסי קרב, וכך הפכה טיסת הניסוי למעשה לטיסה המבצעית הראשונה - רבעיית מסרשמידט אותה הוביל לו לנרט ACE אמיתי שסיפור חייו מרתק ומומלץ לקרוא אותו. בנוסף לו היו לא מעט אייקונים נוספים בטייסת בינהם: אל"מ גיורא אבן אלוף ההפלות הסילוניות של כל הזמנים (בינלאומי) - 17 הפלות, ומטוס המירז' 3 עם 13 סימוני הפלות ואשר נמצא במוזיאון חיל האוויר.

והערה לגבי מצב התחזוקה במוזיאון חיל האוויר, קודם כל רב המוצגים במצב טוב!!! צפריר, בל נשכח שכל המוצגים עומדים בחוץ וחשופים לפגעי מזג האוויר, הם לא נמצאים בתנאים אופטימליים במבנה סגור ועל כן הם זקוקים לתחזוקה שוטפת תכופה, מי שמתחזק הנם החיילים והתקציב המוקצה למוזיאון הוא דל והכל בזכות "שרוט" אחד בשם יענקלה טרנר (תא"ל) , כמונו גם הם משתמשים במטוסים "תורמי אברים" על מנת לשמר את אילו שמיועדים לתצוגה, עם כל זה, המוזיאון הוא עדיין "פנינה" ששווה ומומלץ מאד לבקר.

Mirage3.JPG

אירית

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
והערה לגבי מצב התחזוקה במוזיאון חיל האוויר, קודם כל רב המוצגים במצב טוב!!!
המצב של המוזיאון די עצוב. לטרנר מגיע קרדיט ענק על הקמתו, אבל בשנים האחרונות העסק רק הולך אחורה.

שתי דוגמאות שבאות לי לראש עכשיו: הדראגון ראפיד, שהיה בעבר במצב טיסה, וקורקע לפני מספר שנים עקב התפוררות/תולעים בכנפי העץ שלו. והקטלינה, שנתקעה כבר לפני חודשים בדרך לישראל עקב בעיית מנוע, וזהו - לכאן היא עדיין לא הגיעה, שלא לדבר על כך שמדובר בכלל במבצע פרטי של אדם אחד, בוגר טייסת 69 המקורית. המוזיאון לא הצליח להרים אפילו את זה.

מוזיאון חיל-האוויר רק הולך ומתרחק מסטנדרטים של מוזיאונים דומים בעולם, ובכלל. אני כבר לא מדבר על המצב התחזוקתי, אלא על דברים בסיסיים שהמקום הזה צריך כדי למשוך קהל, כמו למשל גג ומיזוג. "סרטי הקרב במטוס הבואינג" שאנחנו שומעים עליהם בכל תשדיר של המוזיאון הם כבר בדיחה עצובה. שלא לדבר על חוסר הקשר לחיל האוויר המתקדם והמתוחכם של היום.

פורסם

אודי

כמו שאמרתי, בהתחשב בתקציב הדל, עדיין המטוסים במצב תצוגה, נכון שיש הרבה מקום לשיפור ולעידכון במיוחד בתכנים, דברתי עם חבר מועדון שעד לפני שנה שרת במוזיאון והיום מתנדב בו, למרות התנאים הבעייתיים מי שעוסק בזה בין אם הוא חייל או מתנדב עושה זאת עם המון גאווה ורגש בדיוק כמו טרנר, כמו כל דבר טוב ויפה בארצנו הקטנטונת הוא עסוק בלשרוד או "להשאר באוויר" ולא להתרסק, נסיקה זה כבר סיפור אחר, נקווה לימים טובים יותר.

אירית

פורסם

אירית - את בטוחה שזה מיראז' ה"בר מצווה"?

המיראז' במוזיאון הוא רק רפליקה (למרות שגם הוא ישב לאיזה מיג או שתיים על הזנב...).

המיראז' IIIC מקורי נמכר לארגנטינה בשנת 80', ובתפקיד חייו האחרון הועבר לביה"ס לטכנאים של חיל האויר הארגנטינאי...

ואם אנחנו מדברים כבר על אוזלת ידו של חיל האויר - אז המקרה פה מוכיח אחרת: שכן המיראז' אותר, ונמכר בחזרה לישראל תמורת דולר אחד (אבל המשלוח עלינו, כמובן)

הוא הובא לפני שנה-שנה וחצי לארץ, והורכב בשנית - אין לי מושג מה איתו היום.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אוקי

אז בא נעשה, קצת סדר בדברים, ישנם 2 מיראז'ים אלופי הפלות, כל אחד מהם הפיל 13, האחד 159, לצערנו נשאר בארגנטינה, במקומו נצבע ה- 111 בצבעיו, קרי צבעי אדמה והוא זה שאת תמונתו העלתי, מופיע עליו מספר 158 (ראה תגובה 31) , המיראז' השני 158 שאותר ע"י אוצר המוזיאון אבי משה, הושב בספטמבר 2003 והוא שזכה לכינוי מיראז' "בר המצווה" בגלל הראשוניות, הוא עומד ברחבה צמוד למטוס הלביא, בצכעי חיל האוויר הארגנטינאי וסמני ההפלות כפי שאתם רואים עדיין מתנוססים עליו, ולכן רק לאחר שהושב החליפו את מספרו של ה-111 ל159.

21489.jpg

במוזיאון מעל 100 מטוסים, 80 מתוכם ברחבה, על תחזוקתם של כל אילו אחראים 5 איש בלבד!!!, לתחזוקה שוטפת נכנסים בכל פעם 12 מטוסים בלבד ולקרות את כל המוזיאון עולה בסך הכל 10 מיליון שקלים... אבל יהייה טוב, פעם יהייה מוזיאון תחבורה לאומי גדול שיאכלס את כולם :smilecolr

אירית

פורסם

אורית,אמנם אינני חבר במועדון, למרות שבעבר הייתי, אבל כיוצא חיל האויר שנשם במשך

מספר שנים בסדיר, מילואים וקבע עשן דס"ל באותו בסיס עצמו וגם כחובב רכב קלאסי מושבע,

אני מרגיש מחויב להגיב לך.

אין ספק שתחזוקת כלים תעופתיים דורשת תשומת לב מרובה וובראש ובראשונה משאבים למימונה,

אולם ניתן לבצע פעולות פשוטות למניעת נזקים והדרדרות מצב המוצגים.

קיימת ספרות טכנית עניפה המגדירה בפירוט כיצד להחזיק מטוסים שאינם בשימוש:

שימור מערכות דלק בשמן שימור, אטימת פתחים, כיסוי חופות למניעת עכירות וסדקים ועוד.

יש במוזיאון מספר לא קטן של מטוסים שפשוט הונחו תחת כיפת השמים והם נרקבים כשהחופות

אינן סגורות, חלקים חסרים בגופם לא נאטמו והם משמשים לקינון ציפורים וכיוצ"ב.

יעקב טרנר כבודו במקומו מונח אולם עושה רושם שבשנים האחרונות חלה הדרדרות במב הכללי

של המוזיאון.

רמז קטנטן, הצצה קצרה בחצר האחורית של המוזיאון תגלה תמונה מאד לא סימפטית.

בשום מדינה שמכבדת את עצמה דברים כאלה לא היו קורים.

מעבר לכך, אני מאד נהנה לקרוא בפורום .

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם
אורית,אמנם אינני חבר במועדון, למרות שבעבר הייתי, אבל כיוצא חיל האויר שנשם במשך

מספר שנים בסדיר, מילואים וקבע עשן דס"ל באותו בסיס עצמו וגם כחובב רכב קלאסי מושבע,

אני מרגיש מחויב להגיב לך.

אין ספק שתחזוקת כלים תעופתיים דורשת תשומת לב מרובה וובראש ובראשונה משאבים למימונה,

אולם ניתן לבצע פעולות פשוטות למניעת נזקים והדרדרות מצב המוצגים.

קיימת ספרות טכנית עניפה המגדירה בפירוט כיצד להחזיק מטוסים שאינם בשימוש:

שימור מערכות דלק בשמן שימור, אטימת פתחים, כיסוי חופות למניעת עכירות וסדקים ועוד.

יש במוזיאון מספר לא קטן של מטוסים שפשוט הונחו תחת כיפת השמים והם נרקבים כשהחופות

אינן סגורות, חלקים חסרים בגופם לא נאטמו והם משמשים לקינון ציפורים וכיוצ"ב.

יעקב טרנר כבודו במקומו מונח אולם עושה רושם שבשנים האחרונות חלה הדרדרות במב הכללי

של המוזיאון.

רמז קטנטן, הצצה קצרה בחצר האחורית של המוזיאון תגלה תמונה מאד לא סימפטית.

בשום מדינה שמכבדת את עצמה דברים כאלה לא היו קורים.

מעבר לכך, אני מאד נהנה לקרוא בפורום .

ואני משוכנעת כי לא פחות תהנה לבלות במפגשישי של מועדון החמש, אני אשמח לפגוש אותך ולהמשיך בין היתר לדבר על מטוסים, כי בכל זאת זה פורום שעוסק בכלי רכב על אף שכלי רכב בהגדרה כולל גם כלי ימי ואווירי.

אירית

• תוכן חדש...