Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סקרנות--מה זה ברקס שטנגות? איך פועל?
זוהי מערכת שעובדת של מנופים/זרועות מכניות במקום מערכת הידראולית.

משמע, יש מערכת מנופים/זרועות מכניים (שדורשת ידע בכיוונונה) שלוחצת על ארבעת הסנדלים המצויים בתופים. סתם לידע אישי - למכוניות הראשונות (לחלקן לכל הפחות) היו ברקסים רק על זוג הגלגלים האחורי.

ישנן מכוניות כגון אוסטין A35 שלהן מערכת משולבת - משמע שטנגות עם משאבות הידראוליות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני לא מתפשר על בטיחות.

אביזר הבטיחות החשוב ביותר ברכב, נמצא בחלל הגולגולת שלך.

שיקול דעת זה דבר אישי, ותלוי בעיקר בדעת שמפעילה אותו. לשיקול דעתי האישי, שידרוג הביצועים של רכב משנות השישים, ואז בדיקת גבולות הביצועים, הוא מעשה חסר שיקול דעת.

יתכן וכישוריך הטכנים, עומק כיסך, יכולת הנהיגה שלך, ושיקול הדעת שלך, מאפשרים לך לשדרג את המוסטנג לרמת בטיחות המתאימה לביצועים שאתה דורש ממנו. הביצועים שאני דורש מרכב האספנות שלי, נמצאים הרבה מתחת לרף הבטיחות שתכננו מהנדסי פורד ב 1971, ולכן אני יכול להשאירו בבטחה stock.

נמרוד

פורסם

בנוסף על "ברקס שטנגות" שעובד על מנופים מכניים, היו גם מערכות עם כבלים. החיסרון היה באמינות נמוכה יותר - כבלים נקרעים יותר מאשר שטנגות נשברות... יחד עם זאת, הכיוון היה קל יותר משום שניתן ע"י גלגלות לחלק את העוצמה בקלות יחסית בין כל הגלגלים.

אגב - אחת החברות שהשתמשו כמעט רק בברקסים עם כבלים היתה בוגאטי. אטורה בוגאטי לא סמך על הידראוליקה... מצורפת תמונה של גלגל קדמי של בוגאטי, וניתן לראות את הכבל והגלגלת שמאפשרת היגוי של הגלגל מבלי שתהיה לזה השפעה על כח הבלימה:

112-1227_IMG.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אביזר הבטיחות החשוב ביותר ברכב, נמצא בחלל הגולגולת שלך.

שיקול דעת זה דבר אישי, ותלוי בעיקר בדעת שמפעילה אותו. לשיקול דעתי האישי, שידרוג הביצועים של רכב משנות השישים, ואז בדיקת גבולות הביצועים, הוא מעשה חסר שיקול דעת.

יתכן וכישוריך הטכנים, עומק כיסך, יכולת הנהיגה שלך, ושיקול הדעת שלך, מאפשרים לך לשדרג את המוסטנג לרמת בטיחות המתאימה לביצועים שאתה דורש ממנו. הביצועים שאני דורש מרכב האספנות שלי, נמצאים הרבה מתחת לרף הבטיחות שתכננו מהנדסי פורד ב 1971, ולכן אני יכול להשאירו בבטחה stock.

נמרוד

מי אמר שאני בודק את גבול קצה היכולת שלו? הרכב הזה יהרוג אותי יותר מהר מאשר שאני יספיק להגיד סבתא ננה כי הוא נושך ולא סלחן גם בגרסת 6 צילנדר שלו ובד ובבד בגירסא של ה8.

אני מדבר על נסיעה בעיר לדוגמא במהירות חוקית הדראמים לא נותנים מענה לבלימות חרום והם לא אמינים בכלל.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

היי

רציתי לדעת כמה דברים

ראשית

אתם חושבים שאם אתם עוברים טסט האוטו שלכם 100% תקין ?

כי אם כן אני יכול להביא לכם מספר דוגמאות אישיות שהאוטו שלנו עבר טסט למרות שהיה לו ליקוים קלים שלא עלו עליהם

דבר שני שאתם עושים שיפוץ הציפיה שלכם היא רק לעבור טסט ואם זה עובר טסט אז זה מספיק בשבילכם כי גם דראמים וגם שטאנגות עוברות טסט אז מה זה טוב זה אומר שזה בטיחותי ?

עוד משהו זה תחשבו על סיטואציה כזאת

אתם נוסעים על 100 קמש (מהירות סבירה שרובכם נוהגים בה גם ברכבי האספנות שלכם)

ואתם עכשיו צריכים לתת ברקס פתאומי ולהגיע לעצירה מוחלטת

תסכימו איתי שיש הבדל בין ברק עם דיסק ובוסטר (שמקל על הלחיצה ) ובין דראמים שצריך לשבור את הרגל , וגם אם הדראם עוצר במאית השניה יותר מדיסק זה יכול להיות מספיק זמן בשביל שתיכנסו ברכב לפניכם

עוד נושא הוא כבר הוזכר על ידי בני זה שנתפס לו דראם (וזה לדעתי הרמז הכי גדול ולא משנה מאיזה סיבה הוא נתפס) שהם מתחממים או שהכביש רטוב אין לכם ממש ברקס

אז מה אתם מנסים לשכנע את עצמכם שדראמים הם ברקסים טובים ?

או אם זה מספיק טוב לטסט זה טוב לכם ?

או אם החברה הוציא את הרכב עם דראמים אז זה בסדר ? כי החברה מסתכלת גם על תקציבים ורוצה לחסוך (דוגמת מוסטנג בשנים הראשונות )

בנושא המקוריות בני לדעתי לא אמורה להיות לך בעייה כי גם VIN של הרכב לא רשום שהאוטו עם דראמים חוץ מזה שאם זה שהזמין אותו היה עושה V על דיסקים היה לך עכשיו דיסקים

האוטו שלך בא ברמה הכי נמוכה שהיתה למוסטנגים אז למה לא לשדרג אותו בדיסקים והגה כח אם אין לך מזגן וכו וזה הזמן בשביל זה כי אחר כך אתה תרצה להנות מהרכב

זאת דעתי האישית

במוסטנג שלי כמעט סיימתי את הנושא הזה של ברקסים ( שיפוץ דראמים אחורים החלפת משאבות שיפוץ קליפרים רפידות חדשות בוסטר צינורות ברקס ומה שנשאר לי זה רק משאבה מרכזית כי אני רוצה לשדרג אותה למשהו טוב יותר ולעבור לשמן דוט 5

בכל אופן בסוף זה רכבים שלכם תבנו ותיסעו איתם איך שאתם רוצים ואם הבסיס לביטחון שלכם לא מפריע לכם אז סבבה רק חבל שזה גם מסכן לרוב את הרכבים שמסביבכם

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

עוד משהו זה תחשבו על סיטואציה כזאת

אתם נוסעים על 100 קמש (מהירות סבירה שרובכם נוהגים בה גם ברכבי האספנות שלכם)

ואתם עכשיו צריכים לתת ברקס פתאומי ולהגיע לעצירה מוחלטת

תסכימו איתי שיש הבדל בין ברק עם דיסק ובוסטר (שמקל על הלחיצה ) ובין דראמים שצריך לשבור את הרגל , וגם אם הדראם עוצר במאית השניה יותר מדיסק זה יכול להיות מספיק זמן בשביל שתיכנסו ברכב לפניכם

תחשוב על סיטואציה כזו: אתה נוסע על 60, או 80 לא חשוב, הכביש מתעקל... והוא גם רטוב, אתה נכנס לסיבוב אבל לוחץ חזק מדי (לא על הבלם), והופ אתה מביט על הכביש מחלונות הצד, ולא מהשמשה הקידמית, מאחר ואתה נוהג ברכב עם הנעה\הנאה אחורית ועם לא מעט כח, וללא מערכות עזר אז...

אני הייתי מסב את המוסטנג להנעה קידמית משום שזה יותר בטיחותי.

או סיטואציה אחרת: נאמר שאתה נוסע ב 70 קמ"ש ולפתע הרכב שבנתיב שממולך סוטה לנתיבך ופוגע בך, תסכים איתי שיש הבדל בין רכב כמו שלך לבין רכב מודרני יותר ברמת הבטיחות שהוא יספק לך.

בדיוק ההבדל בין חיים ומוות, או בין פציעה קלה לזו שתכניס אותך לבית לווינשטין לשנה.

אני יכול לחשוב על מספר סיטואציות נוספות..

אז מה אתם מנסים לשכנע את עצמכם שדראמים הם ברקסים טובים ?

מדוע אתה מנסה לשכנע את עצמך שרכבך הוא בטיחותי, כאשר למעשה כל רכב חדש יותר,

בטיחותי יותר, הרבה יותר.

עזבו את בני במנוחה, אפשר להתפלסף בעניין שעות.

מורן.

פורסם

כתבתי בפירוש שהברקס ניתפס בלי קשר לבטיחות...הברקס ניתפס אחרי חניה יותר מדי ארוכה....(הכוונה לשבועות) אז קודם בבקשה לשאול.

הברקסים ברכב שלי מתוגברים.

וחבל על הויכוח. אני לא טמבל ואני יודע את ערכה של הבטיחות. לדעתי בטיחות זאת חבילה שכוללת ברקסים אבל גם צמיגים ובדיקת מוגבלות הרכב וכל מיני עניני שינוי מבנה. גם ספוילר שחוסם שדה ראיה מאחור הוא מפגע בטיחותי.

אז עיזבו אותי במנוחה בקטע הזה כי את ההחלטה שלי החלטתי ואל תחששו לברקסים שלי (בנושא האוטו..אהמממ..לא בנושא אחר כמו ניהול פורום למשל...:-) )

כל רכב שלי נבדק פעמים בשנה במכון טסטים ולפני כן פעמיים בשנה במוסך, כולל פירוק הברקסים וכו וכו.

ברקס דראמים מתוגבר זה לא שטנגות והוא עוצר והיו לי בלימות חירום...

אז זהו? הבנו?

חג שמייח

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני מדבר על נסיעה בעיר לדוגמא במהירות חוקית הדראמים לא נותנים מענה לבלימות חרום והם לא אמינים בכלל.

לא אמינים בכלל ?!?!

אז היו פוסלים אותם מזמן ולא נותנים לרכב כזה לעלות על הכביש .

לי קרה לפחות פעמיים עם הרקורד שלי בתוך העיר שילד קפץ לי לכביש והעצירה

הפתאומית היתה מצויינת ומוחלטת ! ! !

יש כמה מרכיבים ביכולת הבלימה גם של רכב עם תופים .

רוחב בדרם והרפידות , כלומר שטח המגע של הרפידה על התוף .

יכולת הכח של המשאבה , ובחלק מכלי הרכב (כמו בשלי ) שתי משאבות בכל גלגל קידמי . מגבר בלם , אם קיים . ומשקל הרכב .

ברור שיש כלי רכב עם עצמת בלימה חזקה יותר ויש כאלו מעט פחות ,

אבל לומר שהבלמים לא אמינים זה ממש ממש לא נכון .

זה טוב אולי להציג עמדה שבלמי הדיסק יותר טובים ועל כך אין ויכוח , אולם אין

זה נכון או אחראי לומר שבלמי התוף אינם אמינים בכלל !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
תחשוב על סיטואציה כזו: אתה נוסע על 60, או 80 לא חשוב, הכביש מתעקל... והוא גם רטוב, אתה נכנס לסיבוב אבל לוחץ חזק מדי (לא על הבלם), והופ אתה מביט על הכביש מחלונות הצד, ולא מהשמשה הקידמית, מאחר ואתה נוהג ברכב עם הנעה\הנאה אחורית ועם לא מעט כח, וללא מערכות עזר אז...

אני הייתי מסב את המוסטנג להנעה קידמית משום שזה יותר בטיחותי.

או סיטואציה אחרת: נאמר שאתה נוסע ב 70 קמ"ש ולפתע הרכב שבנתיב שממולך סוטה לנתיבך ופוגע בך, תסכים איתי שיש הבדל בין רכב כמו שלך לבין רכב מודרני יותר ברמת הבטיחות שהוא יספק לך.

בדיוק ההבדל בין חיים ומוות, או בין פציעה קלה לזו שתכניס אותך לבית לווינשטין לשנה.

אני יכול לחשוב על מספר סיטואציות נוספות..

מדוע אתה מנסה לשכנע את עצמך שרכבך הוא בטיחותי, כאשר למעשה כל רכב חדש יותר,

בטיחותי יותר, הרבה יותר.

עזבו את בני במנוחה, אפשר להתפלסף בעניין שעות.

מורן.

בקשר לשאלה הראשונה שלך אני יענה בפשטות

אם אתה לא יודע לנהוג על הנעה אחורית תמשיך להנהות מהנעה קדמית !

בקשר לסיטואציה השניה שלך

זאת לא אשמתי מה שזה אומר שאני לא אשם ואין לי שום יכולת לשנות או למנוע את זה

זה לא אותו דבר כמו זה שאתה אשם כי הברקסים שלך "טובים" אבל לא מספיק

בנושא הבטיחות אני מסכים איתך שמוסטנג שלי לא בטוחה כמו רכב חדש

אבל אני יעשה הכל על מנת לישר קו עם הרכבים החדשים

פורסם
מי אמר שאני בודק את גבול קצה היכולת שלו? הרכב הזה יהרוג אותי יותר מהר מאשר שאני יספיק להגיד סבתא ננה כי הוא נושך ולא סלחן גם בגרסת 6 צילנדר שלו ובד ובבד בגירסא של ה8.

ונסיעה כשהנהג לא חגור בתנאים גבוליים נותנת מענה?

(ולמען הסר ספק הנהג בתמונה הוא לא קובי אבל היא התפרסמה בשרשור של קובי...)

2006-03-18_235529_DSC00083.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

בני

התצוגה הזאת הייתה

בשטח\ מסלול סגור מגודר שנבנה לזה

חוץ מזה שהשליטה שלו ברכב ממש מדהימה

חוץ מזה שבמקום כזה הוא "מסכן" רק את עצמו וזאת בחירה שלו אם

לשים חגורה או לא

פורסם

בקיצור... לכל חובבי הדראמים ... אני מציא לכם לשמוע ניסים סרוסי.............. :lol:

ולכל מי שכן מתעניין בברקסים מושפרים למוסטאנג הנה כמה דוגמאות:

10474lg.jpg

10684lg.jpg

07127lg.jpg

SeriousStreet.gif

438.jpg

A62-R_small.jpg

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

חברה לא כדאי לצאת מפרופורציות. השיפוץ של בני נעשה בסטנדרטים הגבוהים ביותר והדרמים בהחלט מספיקים לו. סמכו על מהנדסי פורד שאם היו חושבים שהדרמים אינם מספיקים לא היו מתקינים אותם כלל במכוניות. אגב יצאו גם מוסטנגים עם מנוע שמונה ועם דרמים מקדימה.

כל אחד משפץ לפי מה שהוא רואה לנכון. האפשרויות כיום כמעט בלתי מוגבלות והויכוח אינו נגמר. אפשר להתקין דיסקים מאחורה, אפשר להחליף את תיבת ההגה במסרק ואפשר קובי (סו) לידיעתך, להתקין כיום גם ABS במוסטנג. ודודי יקירי - לפני שאתה משוויץ בשיפוץ תספר לנו אם אי פעם נהגת על האוטו שלך.

לא חוכמה לברבר כשאין נסיון!!!

פורסם
בני

התצוגה הזאת הייתה

בשטח\ מסלול סגור מגודר שנבנה לזה

חוץ מזה שהשליטה שלו ברכב ממש מדהימה

חוץ מזה שבמקום כזה הוא "מסכן" רק את עצמו וזאת בחירה שלו אם

לשים חגורה או לא

לא בטוח שהוא מסכן רק את עצמו..ומי שנוסע בברקס דרמים תקינים הוא, ויסלחו לי כל הפיינשמקרים, לא מסכן את הסביבה.

והשליטה שלי על המוסטנג שלי והדרמים, במהירות 80 קמ"ש ונסיעה נינוחה, היא "מדהימה"...ממש, אבל ממש מדהימה. אה..כן..והדרמים זאת בחירה שלי.

• תוכן חדש...