Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבהת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי שניתן להוסיף גובהה לרכב עלידי הוספת spacer"s

אם אכן כך ברצוני לדעת מה זה וכיצד זה יכול להשפיע על התנהגות רכב ואם אפשר הערכה של כמה דבר כזה יכול לעלות בערך לרכב משפחתי רגיל?

בתודה מראש

פורסם

בימינו רכב רגיל מתוכנן כך שלא יתפך בסיבוב בכביש ישר אלא יחליק

אם אתה מגביהה את הרכב אתה משנה את נקודת מרכז המסה שלו ואז יש סכנת התפכות אם תיקח סיבוב במהירות גבוהה

יום טוב גם לך

פורסם

לדעתי דברייך אולי נכונים מבחינה תאורטית.

בפועל - תוספת קטנה שלא תשנה כ"כ את מרכז המסה (אלא אם הוא מתכוון להגביה את הרכב לאיזו מפלצת) כך שלא תהיה סכנה ממשית להתהפכות...

פורסם

לפי מה שראיתי אצל בחור אחד מדובר בהגבהה של כ 6 ס"ם שעוזרת מאוד לא להתנגש עם טבעות גרירה במדרכה (מה שקורה לי כל הזמן בחנייה

פורסם

בגדול, ניתן להגביה קצת את הרכב על ידי הוספת דיסקיות מרווח.

זה ייתן לך לעלות על מדרכות קצת יותר גבוהות (יש חניות כמו אחת ליד בוגרשוב שקשה להיכנס אליהן בלי לדפוק את הגחון של הרכב) וזהו בגדול.

מבחינת מגרעות, צריכת הדלק תגדל בגלל מקדם גרר יותר גדול, לא יודע אם בצורה מורגשת - תלוי כמה תרים אותו.

יכול להיות גם שבגלל שאתה דוחס את הקפיץ עם הספייסר אז תוכל לסגור מהלך יותר בקלות, וגם תורגש ירידה בנוחות הנסיעה. לא בטוח בקשר לזה, שמישהו שיותר מבין ממני יתייחס לנקודה הזו.

פורסם

לא לכל אוטו ניתן להוסיף ספייסרים מעין אלה

אצלי בב.מ.וו היו כאלה - הגביהו את האוטו בס"מ וחצי בכל פינה - מנהג אירופאי מוזר שנהוג במיוחד בארצות קרות [חראם על הספליטרים מהשלג] כמובן שאצלי, חוץ מלוק של ג'יפ זה לא עזר לאוטו והם הועפו לכל הרוחות אחר כבוד.

חוץ מזה, לטובת בטיחות אקטיבית הייתי מציע לך פשוט לחנות בזהירות במקום להוסיף ספייסרים.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

:?

יש לי גם שרייד 93', הוא לא כ"כ נמוך... גם לא כשאני בפנים.

מה גם שהאוטו הזה קצר יחסית לכל מה שמסתובב בארץ, אז למה לא תעזור את האוטו כמה ס"מ לפני שאתה רגיל לשמוע את הפגיעה שלו במדרכה?

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

הסים הזה הוא ממש לא הפתרון. הוא רק "מקשיח" יותר את הקפיצים ויגרום לך ליותר ריסוק עצמות בשרייד האורטופדית ממילא.

אני ביצעתי הגבהה לטויוטה סטרלט שלי, גם מאחורה וגם מקדימה. ההגבהה נעשתה באמצעות "ספייסר" (או אוקלון בשפת הג'יפאים) בגובה של 3 ס"מ, אשר יוצר במיוחד ע"י חרט בהתאם לגודל תושבת הקפיץ וקוטר הקפיץ ברכבי. התוצאה: רכב יותר גבוה ב 3 ס"מ. לא השתנתה צריכת הדלק ועדיין לא התהפכתי בשום סיבוב בגלל "שינוי מרכז המסה". את ההגבהה ביצעתי בגלל שהרכב היה ממש נמוך ושיפשף כל דבר שחלף מתחתיו.

לגבי מקום לעשות בו את ההגבהה, לא אוכל להמליץ לך כי המקום שעשה לי את ההגבהה פשוט גנב וחסר-מקצועיות לחלוטין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הגבהה לא גורמת להתהפכויות ומכונית שלא הוגבהה אינה חסינת התהפכויות.

הנקודה העיקרית היא שהגבהה מקטינה את היציבות ומחייבת האטה גדולה יותר בעיקולים הבשוואה לרכב לא מוגבה.

זו המשמעות העיקרית שצריך להביא בחשבון כששוקלים בעד מול נגד.

לפי מה שראיתי אצל בחור אחד מדובר בהגבהה של כ 6 ס"ם שעוזרת מאוד לא להתנגש עם טבעות גרירה במדרכה (מה שקורה לי כל הזמן בחנייה
רק בשביל סדר הגודל, 5ס"מ זה ההבדל בין מרווח הגחון של ג'יפ טיפוסי (20 ס"מ) ופרייבט טיפוסי (15)
  • תוכן חדש...