Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסקרנות בלבד - אם המגבר לא משנה את הצליל...אז בעצם כולם אותו דבר?

כלומר, בלי להתחשב בעוצמה...

מגבר המכונה 'זבל סיני' בהספק X יספק אותה תוצאה כמו מגבר הייפוניקס באותו הספק X?

מגבר ברמה העקרונית לא משנה, אבל הוא משנה את הגל באופן מסויים, זה ניקרא THD,.

אחוז עיוות בין האות מקור לאות ביציאה,

יש כמה הבדלים עקרוניים בין מגברים,

1) עד איזה תווך תדרים הוא עובד - ובאיזה גרף

(דוגמא: מגבר 20-20K 0dB -3dB יהיה פחות טוב ממגבר של 20-20K 0-0.5dB זה אומר הגרף יותר שטוח).

2) slow rate באיזה מהירות הוא מצליח להגביר את הגל, זה אומר שיש תדרים גבוהים מסויימים שהוא ביותר מ20KHZ (תלוי איזה מגבר) הוא כבר לא מצליח להגביר טוב משום שהוא לא מצליח להפיק את הגל בתדרות גבוהה.

תמיר

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה לכם על ההסבר!

2) slow rate באיזה מהירות הוא מצליח להגביר את הגל, זה אומר שיש תדרים גבוהים מסויימים שהוא ביותר מ20KHZ (תלוי איזה מגבר) הוא כבר לא מצליח להגביר טוב משום שהוא לא מצליח להפיק את הגל בתדרות גבוהה.

תמיר

אבל תקן אותי אם אני טועה

תדרים מעל 20Khz הם מחוץ לטווח השמיעה האנושית. בנוסף, אפילו 'תו אווירה' אתה לא יכול לקרוא לתדרים האלו כי אתה לא יכול 'להרגיש' אותם מרטיטים לך את הביצים כמו תדרים מתחת ל20Hz

אז למה שזה ישנה לך בעצם?

ואם להוסיף עוד - אז רובינו כבר איבדנו את היכולת שלנו לשמוע תדרים של18-19Khz+

פורסם

אני לא נכנס לזה כמה האוזן האנושית פועלת, ככה תכננו את המגברים ויש מגברים שבוניים לעבוד עד 100KHZ..... למה זה? אין לי מושג.

ואפשר גם לשמוע 25KHZ.....אבל בצורה חלשה ומציקה מאוד.

תמיר

פורסם
מגבר ברמה העקרונית לא משנה, אבל הוא משנה את הגל באופן מסויים, זה ניקרא THD,.

אחוז עיוות בין האות מקור לאות ביציאה,

יש כמה הבדלים עקרוניים בין מגברים,

1) עד איזה תווך תדרים הוא עובד - ובאיזה גרף

(דוגמא: מגבר 20-20K 0dB -3dB יהיה פחות טוב ממגבר של 20-20K 0-0.5dB זה אומר הגרף יותר שטוח).

תמיר

אני מסכים עם הקביעה הנוכחית שלך אבל אני לא מסכים עם מה שאמרת מקודם "מגבר בסהך הכול אמרו להגביר את האות, הוא לא משנה את אופן הצליל, כמו שתיארת."

אני מצטער אבל אני חייב לומר כאן משהו : למגבר יש צליל אופייני !!!! לכול מגבר יש שינוי שניתן לשמוע בוודאי שקל לשמוע בעולם הביתי כי יש חדרי השמעה , ברכב הענין מטשטש כי קשה לבצע השוואה של אחד לאחד אלא אם כן אתה מחליף מגברים באותו רכב . ובניגוד למה שנאמר פה רוב ההבדל הוא בתדרים מ 500hz ומעלה

הסיבה לכך היא שכל הנושא של מערכת זה "נסיון " להעביר מצב של הופעה למשהו שניתן לחזור עליו אבל את המצב ה"אנלוגי" לא ניתן לשחזר לחלוטין ולכן יש פשרות, והיצרנים יודעים מהם הנקודות שבהם בשמיעה ראשונה ישמעו טוב ולעיתים משתמשים בזה לחרטט . אבל גם הטובים ביותר יש להם דגשים שונים על מה ישחזר את זה יתר טוב כי יש פשרות שחייבים לחיות איתן , למשל אין אפשרות להוציא בס מהיר ופאנצ'י באותו ווליום כמו של טוויטר באותו עוצמת מגבר. אזי מה עושים? לוקחים מגבר מונו ומשתמשים בעובדה שעיוותים כמו אלו שתארת לא משנים לבאס ולכן אפשר class d אבל אף אחד לא יקנה מגבר class d לקומפוננטים מקדימה למשל.

2 מגברים לסאב שונים בכך שבהם אין הבדל משום שבגלים נמוכים מה שחשוב זה עד כמה המגבר יכול לגרום לממברנה לזוז בלי להתעוות דהיינו כוח יציב בלי להתייחס להתנגדויות השונות של גל הסינוס , בדרך כלל המגברים היום הם class d וזה אומר שבהם אין הבדל שתשמע , אבל זה רק במגברי מונו

ולפני שיתחיל וויכוח שיסית את התרד' הזה , אני יכול להוכיח לכל אחד שיש הבדל ניכר במגברים אבל אנני מתכווין להתווכח על זה

ושיהיה לכולנו חג שמח יהודה.

בברכה יהודה

פורסם

תחום התדר קובע גם את חלק מאופי הצליל שיתקבע בסופו של דבר, שאר החלקים הם הרכיבים עצמם - החומר שממנו עשוי הרמקול גם קובע את אופי הצליל - עד היום הרמקולים הכי יקרים והכי נחשבים עדיין עשויים ממברנת קרטון, טוויטרים היום עשויים מכל מיני חומרים שונים, חלק ממברת משי, חלק קוולאר חלק פלסטיק מסוג כזה או אחר...

כל מגבר מתוכנן להתנהג בצורה מסויימת - היה לי מגבר של אינפיניטי שהתחום שלו היה 20 הרץ עד 20 קילו הרץ ובאמת הtop end שלו היה רגוע ביותר משום שאת כל מה שמעבר לתחום הזה המגבר הזה בעצם הרים הרבה יותר חלש - הטוויטרים פשוט הוציאו צליל מאוד רגוע.

החלפתי מגבר למשהו עם תחום תדר הרבה יותר רחב - הטוויטרים, פשוט השתנו - אני לא מדבר על העוצמה, אני מדבר על הצליל החד שיוצא מהם אחרי החלפת המגבר - בגלל שהטוויטרים עצמם גובלים בתחום עליון של 21 קילו הרץ הצליל נשאר עם אופי עדין - אבל הרבה יותר חד ממה שהיה קודם לכן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני רוצה להוסיף משהו - כן, בחרתי שלא לערוך את ההודעה הקודמת - סלחו לי בבקשה

המגבר לא משנה את האות שנכנסת אליו - הוא רק מגביר אותה

כאן אני רוצה להפנות שאלה לתמיר - ההגברה של המגברים בתחום הזה היא הגברה לינארית?

המגבר אבל מגביר גם לפי אלוגריתם מסויים שנקבע לפי אופי, ערך ואיכות הרכיבים שממנו הוא מורכב

המטרה היא לקחת את האות ולהוציא אותה כמו שהיא נכנסה, אבל בהגברה דיגיטלית מתבצעת דגימה של האות האנלוגית ואז יש חלוקה לרמות - לאחר החלוקה הזאת מתבצעת הגברה והתוצאה שיוצאת היא שחלק מהצלילים מוגברים יותר מצלילים אחרים וכאן משנה סוג המגבר...

המגבר שיש לי כרגע ברכב הוא קלאס A למיטב הבנתי או שזה מגבר שהוא לחלוטין אנלוגי, או שזה מגבר שמשחזר את האות בצורה שהיא מאוד נאמנה למקור - באמת - שמתי לב שהצליל ברכב שונה לגמרי מהמגבר הקודם שהיה לי - המיד מוגבר הרבה יותר וגם הצלילים הגבוהים חדים יותר ומדוייקים יותר - יתרה מזאת היחס בהגברה בין המיד לטוויטר נשמע הרבה יותר טוב.

הבאס - הרבה יותר אודיופיל - כלומר מוזיקלי יותר.

מגבר אמור להוציא את אותה האות שהוא קיבל - בפועל זה יוצא קצת אחרת

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קלאס A - אתה בטוח?

אתה צריך אלטרנטור מטורף כדי לקבל הספיק סביר מקלאס A. וזה עוד לפני שאתה מדבר על העלות של מגבר כזה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

קלאס A - אני בטוח - זה מגבר שקיבלתי מתנה מחבר שהחליט לפני שנתיים כבר שהוא לא שם יותר מערכות ברכב שלו, לא יודע איך הוא עשה את זה אבל הוא פשוט נגמל מה"חיידק".

נתן לי במתנה מגבר קלאס A של ג'יי בי אל (37 RMS כפול 4 - לפי המדבקה בגב המגבר ושם גם כתוב במפורש קלאס A ) - מגבר חיה! צליל מדהים!

ועוד תוסיף לזה חוטייאדא עבה במיוחד של monster cable - לא צריך להוסיף...

וזה אכן מגבר שעלה הרבה מאוד - זה מגבר בן 4 או 5 שנים - לי באופן אישי כרגע אין אפשרות להתפנק על כזה ציוד - אבל כשנותנים לך, תיקח!!!

בזמנו הוא עלה קרוב ל600 דולר - האתר הכי עדכני שמצאתי מדווח על מחיר של 290 דולר להיום... וזה מגבר שכבר לא מייצרים

Pioneer TS-X150

פורסם

תמיר צודק ומדובר אולי בויכוח הכי עתיק בפורום. תריצו חיפוש על "מבחן עיוור". LANOS אם אתה חושב שהכבלים שיש לך גם מוסיפים בצורה כזו או אחרת אז גם כאן יש לך טעות (גם מידע על זה צריך להופיע תחת חיפוש על מבחן עיוור).

בנתיים הנה ציטוט מהיר של RICHARD CLARK (אם אתם לא יודעים מי הוא גם עליו ניתן להריץ חיפוש):

when modern amps are operated within their LINEAR OPERATING RANGE the differences are so small that they are below the limits of human detection--this doesn't mean there aren't differences--I am just saying I haven't found anyone who could hear them--perhaps somewhere there is just one superhuman? Now the thing that gets me is that everyone talks about how great their amps sound--they attribute it to this spec or that spec---but if they are really hearing a difference it is one of two things---the settings are different or the amp is overloaded---if the amp is overloaded then what value is the distortion spec or anything else. Have you ever seen anyone in car audio spec something really important like overload recovery time, or what about the presence or absence of spurious signals when the amp is overloaded, or the frequency spectrum of those signals? Since I am saying that the most audible spec is caused by not enough power-------- that is why I say that the most important spec for an amp is total power at a sensible distortion level like 1 or 2 percent. So whats really important in an amp---relilability--reputation of the manufacturer(in case you do have a problem)--power--how does it sound when it is overloaded--these are the things that matter---not how many zeros are in the distortion spec and all the other stuff that everyone gloats over

פורסם
קלאס A - אני בטוח -

נתן לי במתנה מגבר קלאס A של ג'יי בי אל (37 RMS כפול 4 - לפי המדבקה בגב המגבר ושם גם כתוב במפורש קלאס A ) - מגבר חיה! צליל מדהים!

וזה אכן מגבר שעלה הרבה מאוד - זה מגבר בן 4 או 5 שנים - לי באופן אישי כרגע אין אפשרות להתפנק על כזה ציוד - אבל כשנותנים לך, תיקח!!!

בזמנו הוא עלה קרוב ל600 דולר - האתר הכי עדכני שמצאתי מדווח על מחיר של 290 דולר להיום... וזה מגבר שכבר לא מייצרים

קלאס A זה לא מגבר "שגרתי" והוא מיועד בד"כ לאודיופילים פנאטיים שברוב המקרים נגררים אחרי הוודו בתחום. המגברים ענקיים בגודלם, צורכים חשמל כמו איצטדיון וזו הפעם הראשונה ששמעתי על מגבר 4 ערוצים לרכב שהוא CLASS A (יש הרבה דגמים של 2 ערוצים) מאחר ואין סיבה נראית לעין לייצר 4 ערוצים שהוא קלאס A

קלאס A:

An amplifier design in which both positive and negative polarities of an audio waveform pass through devices that are active (conducting current) at all times. All low-level analog amplifiers are of this type.

Class A power amplifiers are relatively uncommon because they generate a lot of heat, even when no signal is being reproduced, thus requiring enormous heat sinks and many output devices if large amounts of power are needed

בכל מקרה, לא על כל מה שכתובשהואקלאס A הוא אכן כזה. סתם בתור דוגמה, תראה מא כתוב על המגבר הבינוני מינוס (וזה עוד אנדסטיטמנט) הזה... CLASS A??? אין מצב:

http://www.bmwsolutions.com/shopexd...+Watt+Amplifier

או הJVC שטוען שיש לו "Pure Class-A Circuit":

http://www.newegg.com/product/Produ...Power+Amplifier

יתכן ואני טועה אבל, לא ידוע לי על מגברי CLASS A של JBL לרכב. קבוצתהרמן יצרה בזמנו (תחילת שנות ה- 90) מגברי CLASS A לרכב אך הם היו 2 ערוצים ונשאואת המותגים "הרמן קרדון" "CROWN" ו- "מרק לווינסון". ההספקים של המגברים הללו היו 25-30 וואט. 37*4 בקלאס A זה מפלצת.

על איזה אתר אתה מדבר שאתהאומר 290 דולר. אם זה נכון אז מדובר פה במציאת המאה, אודיופילים יקנו ספקי כח 12V וישתמשו במגבר הזה לבית. אני רץ לקנות כי אני הולך לעשות פה ארביטראג' היסטרי

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

OOGEE לא צריך להגזים, ניתן לרכוש שלל מגברי CLASS A לבית. יש גם מגברים שהם כביכול CLASS A עד הספק מסויים ומהספק מסויים והלאה הם CLASS AB. אתה כמובן צודק כשאתה אומר שהוא מיועד לאנשים שנגררים אחרי וודו, במבחן עיוור איש לא יבדיל.

פורסם

שמע יתכן ואני טועה לחלוטין - אבל המגבר, אכן, חיה רעה בכל המובנים - הוא כבד מאוד יחסית לגודל שלו

הוא דווקא לא כ"כ גדול פיזית ולא מתחמם יותר מידי, אני בקושי פותח את הגיינים שלו ולא הוא לא בעומס יתר כמו בכתב שאייל צירף - הוא פשוט חזק יותר והצליל שיוצא מהרמקולים ללא ספק חד בהרבה מאשר במגבר הקודם - לא צריך להיות סופר אנוש בשביל להבחין בזה - זה פשוט ככה.

תחפש בגוגל נתונים של gtq200 ייתכן והכוונה לclass a series? וזה בעצם בכלל לא מגבר קלאס A... אלא סדרה שנקאת ככה בג'יי בי אל... אני לא אתפלא אם זה נכון ומה שאתה אמרת אכן כך

אבל ללא ספק - מגבר טוב, באמת טוב - הבאסה היחידה היא שהקרוס אובר הוא קבוע בחיתוך שלו 80 הרץ לו-פאס לערוץ אחורי ו80 הרץ היי פאס לערוץ קדמי - אבל זה דווקא חיתוך טוב כי לשתי השמיניות שיש לי מאחורה צריך לתת תחום חיתוך קצת יותר גבוה מ50 או 60 הרץ - ניסיתי לחתוך אותם ב50 כדי להביא את הבאס כמה שיותר קדימה אבל הם פשוט נשמעו זוועה בחיתוך הזה. כרגע - שומעים ממש טוב

Pioneer TS-X150

פורסם

אייל, על כמה מגברי CLASS A של 37*4 שמעת?

יש פה, לכאורה, 150W RMS על CLASS A. ועוד לרכב.

המגברי CLASS A שאני מכיר לבית הם 30-40 לצד גג.

פורסם

ברוב האתרים שמצאתי רשום שהוא 40 כפול 4 - אבל על בטן המגבר יש מדבקה שאומרת בפירוש שהוא 37 כפול 4 RMS ואני אבדוק מחדש מה רשום שם לגבי נתונים נוספים - אבל זה יהיה כשאני אפרק את המגבר כשאני אעשה לו התקנה יפה בתא המטען (זה הדבר הבא אחרי שאני סוגר את הפודים בדלתות)

או קיי - צירפתי לינק לאתר - המגבר הוא high end series לא class a series

אבל לא מצאתי עדיין בשום מקום פירוט לגבי הclass שלו - אני אצטרך לפרק את המגבר ולראות אם רשום

http://www.truckstuff.org/jbl/

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...