Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני בעל רנו מגאן שנת 96 מנוע 1600 דגם K7M

כשבוע אני שומע רעשים של יניקת מים בלחיצה על דוושת הגז מכיוון מיכל ההתפשטות.

בבדיקה שעשיתי מסתבר שהגומיה של המכסה נאכלה- אז שמתי חדשה וכרגע אין רעש לא של יניקת מים ולא של רעש בריחת אוויר מהמכסה...

אבל!!!

היום ניגשתי לבדוק את מצב המים- והיה חסר מים, די הרבה בדקתי נזילות ואין בשום מקום (רדיאטור חדש הוחלף לפני 5 חודשים + החלפת התרמוסטט לאחד שנפתח מוקדם יותר)

עד היום הכל היה תקין... בכל מקרה לאחר שווידאתי שאין נזילה בשום מקום מילאתי מים ירוקים- לאחר יום שלם של נסיעה בדקתי ולא חסר מים כלל.

אז מה הבעיה אתם שואלים (לאחר הקדמה שכזו)

אם עד עכשיו המחוג היה מגיע לאמצע - מאוורר נדלק ואז המחוג יורד (מדובר על מצב עמידה כמובן)

המצב כרגע הוא שמחוג מגיע לפס הראשון ואז המאוור נכנס לפעולה והחום יורד עד הסוף

- זה כאילו זמן משך ההגעה למצב פתיחת התרמוסטט תקין-אבל המחוג לא מגיע לאמצע - מה שהיה כך לפני- כך שאני לא חושב שיש בעיה בהזרמת המים אלה לכיוון המחוג שמזייף ( כמו מחוג הדלק כבר כמה זמן)

האם יש אמת בדבריי? או שישנה בעיית התחממות ברכב- תרמוסטט תפוס? החשש הוא שמידה ויהיה משהו לקוי בקירור המנוע- לא אוכל לדעת זאת- המחוג לא יגיע לחלק האדום.

- הרכב סוחב אותו הדבר

בבדיקה של זמן עד שהתרמוסטט נפתח זה תקין.

איך אני יכול לבדוק שהחיווי הלקוי מגיע מהמחוג ולא מהתחממות הרכב?

מחכה לתשובה- תודה מראש לכל העוזרים. (סליחה על ההקדמה רציתי להיות מפורט וברור)

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

יכול להיות שאולי בגלל שהחלפתה את הטרמוסטט הרכב נשאר קר מדיי

וזה כבר לא טוב

אוכל הרבה דלק

אבל תבדוק במצב עמידה אם מד טמפרטורה חיצוני את חום המים

ואם אתה אומר שהחלפתה את הגומיה והיה חסר לך מים תנקז אויר (זו כנראה הסיבה שהיה חסר לך מים)

תנסה ותראה

ואולי כדאי לך להחליף חזרה לטרמוסטט הקודם

כי אולי בקיץ זה יותר טוב

אבל בחורף מאד בזבזני

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

היום ניגשתי לבדוק את מצב המים- והיה חסר מים, די הרבה בדקתי נזילות ואין בשום מקום (רדיאטור חדש הוחלף לפני 5 חודשים + החלפת התרמוסטט לאחד שנפתח מוקדם יותר)

עד היום הכל היה תקין... בכל מקרה לאחר שווידאתי שאין נזילה בשום מקום מילאתי מים ירוקים- לאחר יום שלם של נסיעה בדקתי ולא חסר מים כלל.

המצב כרגע הוא שמחוג מגיע לפס הראשון ואז המאוור נכנס לפעולה והחום יורד עד הסוף

- זה כאילו זמן משך ההגעה למצב פתיחת התרמוסטט תקין-אבל המחוג לא מגיע לאמצע - מה שהיה כך לפני- כך שאני לא חושב שיש בעיה בהזרמת המים אלה לכיוון המחוג שמזייף ( כמו מחוג הדלק כבר כמה זמן)

האם יש אמת בדבריי? או שישנה בעיית התחממות ברכב- תרמוסטט תפוס? החשש הוא שמידה ויהיה משהו לקוי בקירור המנוע- לא אוכל לדעת זאת- המחוג לא יגיע לחלק האדום.

- הרכב סוחב אותו הדבר

בבדיקה של זמן עד שהתרמוסטט נפתח זה תקין.

איך אני יכול לבדוק שהחיווי הלקוי מגיע מהמחוג ולא מהתחממות הרכב?

מחכה לתשובה- תודה מראש לכל העוזרים. (סליחה על ההקדמה רציתי להיות מפורט וברור)

לדעתי הדעות שלך מוטעות וראשית למה החלפת לטרמוסטט שנפתח מוקדם יותר?

החלף בחזרה לטרמוסטט מקורי

ואחכ בדוק שוב.

איך החחלטת את זה שזמן פתיחת הטרמוסטט תקין? מה יש לך עיני רנטגן ואתה רואה מתי הוא נפתח.

רק שתדע לך שהסיכוי שהמחוג מזייף מסיבה כזו או אחרת נמוך בהרבה, וזה לא בריא למנוע לעבוד על קר (בלי קשר לתצרוכת דלק הגבוהה שפוגעת בכיסך)

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

החלפת התרמוסטט בוצעה לפני 5 חודשים- והבעיה התחילה רק אתמול. 5 חודשים תרמוסטט שנפתח מוקדם יותר עובד תקין. כך שאין צורך לחזור לקודם.

ובקשר ל"עיני רנטגן"- כשהחליפו את התרמוסטט לפני 5 חודשים- בדקתי כמה זמן במצב עמידה במקום מוצל- הדלקה ראשונית אחרי שהמנוע קר- בדקות, כמה זמן עד שהמאוורר נכנס לפעולה.

בדיקה זו אני מבצע כל חודש (כדי לקבל התרשמות כללית על מצב הרכב מעין ספר רכב פרטי)

כשבדקתי הפעם- זה אותו משך זמן+ 20 שניות (מזג אוויר יותר קר בלילות) שוב אני משווה לחודש קודם

בגלל זה אמרתי שהזמן היא אותה כמות זמן.

אך המחוג עולה ויורד לפעמים מוזר מאוד- יש לציין שהמאוורר נכנס לפעולה החום יורד ואז לוקחת כמות זמן השווה לכמות זמן של החודש הקודם עד שהמאוור נכנס שוב לפעולה.

בבדיקה מול מוסך רנו לפני 5 חודשים- אין בעיה להחליף את התרמוסטט לאחד שנכנס ב10 -15 מעלות פחות . מגובה גם בדעה של מכון רדיאטורים.כך שההחלפה אינה קשורה

אולי יש אוויר במערכת- יתכן מאוד אפילו

הוסבר לי שלנקז אוויר ממערכת זו - קצת בעייתי- בפורום באנגליה - הומלץ לפתוח את מכסה מיכל ההתפשטות לכמה דקות להניע את הרכב ובכך לשחרר אוויר- נשמע הזוי ולא הגיוני.

חייב להיות פתח ניקוז אוויר... השאלה איפה וכיצד עושים זאת?

ושוב נשאלת השאלה אולי הבעיה בכלל במחוג.צביקה / בני אשמח לתגובתכם.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

צביקה או בני ל

מחכה לתגובתכם.

פורסם

בכל מקרה גם שיש בורג ניקוז היא קטן ולוקח לו זמן

תפתח את המכסה

ותתן קצת גז

מנוחה ונגיעה בגז זה מנקז את האויר הכי טוב

מניסיון גם באופנועים וגם במכוניות

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם
בכל מקרה גם שיש בורג ניקוז היא קטן ולוקח לו זמן

תפתח את המכסה

ותתן קצת גז

מנוחה ונגיעה בגז זה מנקז את האויר הכי טוב

מניסיון גם באופנועים וגם במכוניות

אתה מתכוון לפתוח את המיכסה הראשי של הרדיאטור ודרכו לנקז את האוויר?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אני מתכוון לפתוח את המכסה של מיכל ההתפשטות... ראדיאטור אני לא נוגע.

פורסם

טוב אז יום שבת ישבתי פירקתי את מיכל העיבוי ניקיתי אותו לגמרי גם את הצינורות עם אבקת כביסה(עצת בני ל)

בראדיאטור לא נגעתי - הוא חדש ומאז שהתקינו אותו רק מים ירוקים.

בכל מקרה לאחר הרבה בוץ וח...

החזרתי את החיבורים למיכל ומילאתי מים ירוקים- נכון לעכשיו 24 שעות אחרי וכמה נסיעות הטמפרטורה תקינה המחוג עולה ויורד כמו שצריך אין סימני בוץ במים.נקווה לטוב.

תודה לכולם

• תוכן חדש...