Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנדסאי האלקטרוניקה המומחה של המוסך העלה השערה שההתנהגות הזו היא סוג של סכמת הגנה בפני חימום יתר של הגיר בימים חמים במיוחד - הדבר לא מתקבל על דעתי כי גם כשהטמפרטורה החיצונית 26 מעלות והנסיעה רגועה התופעה מתרחשת לעיתים. לדעתי התנהגות כזו גם לא חוסכת חימום מהגיר כך שהטיעון נראה לי מופרך.

טרם בדקתי עם המוסך המרכזי.

אשמח לעצות או להסברים ממישהו המכיר את התופעה.

בתודה, יוסילדעתי התבלבלת בהסבר. מחשב הגיר מבצע " החלקות " יזומות כדי לחמם את שמן התיבה ולהביאה לטמפ עבודה. ההחלקות יורגשו בעיקר בבקר או לאחר עמידה ממושכת, תופעה טבעית שלא מועברת ומוסברת לנהג, שמיצידו מחשיבה כתקלה.

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

פורסם

אז לפי DIAGON ההחלקות האלה לא שוחקות באופן מואץ את הגיר, אחרת לא היו מתכנתים אותו כך.

לגבי "החלקות" בבוקר, אני מסכים שבבוקר התיבה לא אוהבת לנעול ממיר מומנט, דבר שבוודאי מחמם את השמן וגם מגדיל את צריכת הדלק.

לגבי עליה של הטורים לשבריר שניה בין ההילוכים, לא נראה שזה מספיק זמן כדי לחמם גיר ששוקל איזה 80 ק"ג.

פורסם

מצטער על ההצתה המאוחרת בתגובה.

ראשית, וחלילה לא כי נעלבתי, ממש אין לי בעיה בהבנת הנשמע או הנקרא. האלקטרונאי אמר שהוא חושב - לא בטוח - שההחלקה נועדה למנוע חימום יתר וכפי שהזכרתי בהתיחסות קודמת וגם נימקתי, ההסבר נראה לי הזוי.

שנית, התופעה מתרחשת הן כשהגיר קר והן כשהוא חם, לחלוטין לא תלוית טמפרטורה.

הערב חשתי בתופעה דומה גם בהחלפה מראשון לשני. יותר מזה, כשהפחתתי את הלחיצה על הגז בראשון השתלב השני במכה שאיננה אופיינית.

אני מתחזק בדעתי שכל המוזרויות הנ"ל הם כשלים של תוכנת העברת ההילוכים לקרוא את העומס על המנוע או את הקצב הדרוש להחלפת ההילוך (שחרור בלם/נעילת בלם) בתוך הגיר הפלנטרי. התופעות מתרחשות, עד כמה שהצלחתי לקבוע, בעיקר כשאני משנה בעדינות את הלחיצה על הגז זמן קצר לפני החלפת הילוך, וגם אז לא בכל פעם.

אני מתכנן לפנות למהנדס של לובינסקי ולבקש הסברים, ולהערכתי רק עדכון תוכנה ינפה (אולי) מוזרויות אלה.

יוסי

פורסם

יוסי, קודם כל אני מסכים איתך ששינוי מצב דוושת הגז, אפילו טיפהלה, (לא משנה אם ליותר או לפחות גז, )קצת לפני העברת ההילוך, מסתיימת פעמים לא מעטות בחבטה. לעומת זאת, החזקת המצערת במצב יציב כשתי שניות או יותר בד"כ הגיר מעביר חלק. כן זה מעצבן. ככה זה אצלי (מודל 98) ואם לא שינו את זה עד 2005 מצבם מעורר דאגה. (בקרת fuzzy logic דפוקה)

לגבי סרטי בילום, אם אני זוכר מהטנק, כשהם שחוקים יש זמן תגובה גדול בין שינוי ההילוך להעברתו. (זה לא קשור להשהיה בטיפטרוניק. שם זה כנראה התוכנה שלא נותנת את הפקודה למכאניקה מספיק מהר).

בכל מקרה, הסל"ד לא קופץ פתאום. פשוט אתה ממשיך כמה שניות בראשון למרות שכבר שילבת לשני.

אצלי גם (מאז שהאוטו היה חדש) נסיעה ברביעי, 100 קמ"ש, מאיץ עוד, סל"ד 2300, ואם אתה עוזב גז פתאום, בבת אחת, הסל"ד - עולה !! (קופץ ל2800 לשבריר שניה וחוזר ל 2300).

בקיצור, התיבה שחררה לשבריר שניה את ממיר המומנט. למה ? לפיג'ו הפתרונים.

• תוכן חדש...