Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הרכב: רובר 200 מודל 99'.

יש לי שאלה, האם שווה לי להוריד את הממיר....

היתי אצל אגזוזן שעשה לי ריתוך שלא קשור כרגע לממיר, והוא ייעץ לי להוריד אותו

ולשים במקומו צינור תחליפי...בתוך הצינור יש כמה צינורות גם...הוא לא חלול...בכל אופן...

כל זה בעלות של 250 ש"ח עם העבודה...

מה שהוא רצה לשים נראה דיי טוב...השאלה היא האם שווה?, לא מיהרתי להסכים ואמרתי לו שאני אחזור אליו אם ארצה...

בכל אופן אני מעוניין לשאול אתכם, המבינים יותר ממני בנושא, האם כדאי ומה ההשלכות?

קראתי פה ועשיתי חיפוש אבל עדיין לא מצאתי מספיק חומר..

בגדול מה שמעניין האם מישהו בטוח האם אפשר/ אי אפשר לעבור טסט? והאם באמת ארגיש שיפור?

כי בגדול למדתי שמה שעובד לא מתקנים, כרגע אני חושב שהממיר עובד...

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה אומר שבטוח שהרכב לא יעבור טסט??

כי זה שזה מעלה את רמת הCO לא כלכך מעניין אותי באופן אישי, כי יש חברות שמזהמות הרבה יותר ברמת הCO....מהרובר הקטנה שלי..

לכן אם זה לא עובר טסט אני בהחלט לא אחליף...

אבל אם זה מזהם יותר, זה לא משהו שישפיע כלכך, אלא אם כן זה מאוד מזהם ברמות כבדות....מדי יום אני רואה רכבי דיזל....שנותנים גז, ומה שיוצא להם משם......תועבה:)

פורסם

מבחינת חוקיות - זה לא חוקי ואם יעלו על זה בטסט לא יעבירו אותך.

מבחינה אישית - אני גם נגד. למה? כי רוב זיהום האוויר (זיהום CO) בערים גדולות נובע מכלי רכב פרטיים. לא מאוטובוסים, לא ממשאיות, ולא ממפעלים.

זיהום CO גורם למחלות ריאה אצל ילדים ומבוגרים. בהנחה שילד כבר לא תהיה (אבל מבוגר כן) עדיף לנסוע עם ממיר. (ושכולם יסעו איתו).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אחלה הבנתי, ככל הנראה אני אשמע בעצתך ולא אוריד אותו...

רק רציתי עוד מישהו שיוכל לומר לי מה זה יתן לי....והאם קיים פה מישהו שאכן עבר עם זה טסט?

פורסם

לפי הוראות יצרן כל 5 שנים יש להחליף את הממירצ ועם דלק כמו שלנו, רצוי אף פחות,הרבה פחות.

הבעייה היא שלהחליף אותו עולה הון וגם בתוספת גריעה בביצועים, אז נוהגים להוריד אותו לגמרי ולשים דמוי ממיר(ריק מבפנים),וכך זה גם יותר זול משמעותית וגם ייעל את עבודת המנוע.

פורסם
השיפור שתרגיש יהיה ממש זניח, ואפסי לעומת העובדה שאתה מזהם הרבה יותר.
לא נכון !!!

תקרא את מאמרו של רוני כשהוא הוריד את הממיר אצלו ברכב.

אצלי למשל הרכב עבר 230,000 ק"מ, הממיר כמעט בוודאות סתום לחלוטין.

כשאני יוריד אותו, המנוע ינשום הרבה יותר טוב, ושיחרור הגזים יהיה יעיל יותר ויחנוק פחות את המנוע.

נסעתי כבר ברכב עם מקרה דומה, המנוע אחר-כך הרגיש הרבה יותר חלק ונעים, והורגש שינוי משמעותי.

לגבי הזיהום:

הממיר בן חמש שנים. אתם בטוחים שהוא עדיין עושה את העבודה באפקטיביות, אולי בכל זאת לא יהיה הבדל בזיהום?

גם אני בדעה הזאת..

אצלי הממיר כבר בן 11 שנה...עם 230K ק"מ כאמור.

אמיר.

פורסם
לפי הוראות יצרן כל 5 שנים יש להחליף את הממירצ ועם דלק כמו שלנו, רצוי אף פחות,הרבה פחות.

הבעייה היא שלהחליף אותו עולה הון וגם בתוספת גריעה בביצועים, אז נוהגים להוריד אותו לגמרי ולשים דמוי ממיר(ריק מבפנים),וכך זה גם יותר זול משמעותית וגם ייעל את עבודת המנוע.

שטויות במיץ.

אורך חיים של ממיר הרבה יותר ארוך מ-5 שנים, והחלפה של ממיר בממיר חדש לא תגרע מהביצועים.

בלי שום קשר, אני גם אשמח לראות הוראה של יצרן שאומרת שצריכים להחליף כל חמש שנים.

מוטי.

פורסם

היי מוטי,

אפשר את עצתך בנוגע למה שרשמתי ספציפית לרכב שלי?

אצלי מדובר במנוע 1.8 ליטר בן כמעט 12 שנה (1994), עם 230K ק"מ מקוריים.

המנוע מרגיש מצוין והוא נשמר בקפידה אצל הבעלים הקודמים וכולל גם שיפוץ ראש ב-180K.

ייעצו לי להוריד את הממיר, עם טענה שעבודת המנוע תישתדרג משמעותית.

מה דעתך?

(המנוע עובד מצויין בטורים נמוכים, ומרגיש מעט עייף בשיוט מהיר ותאוצות ביניים מעל 80 קמ"ש- סל"ד גבוה יחסית, אם זה מוסיף מידע כלשהו)

אמיר.

פורסם

מוטי השאלה שלי היא האם שווה להחליף ממיר בדוד ריק..?

והאם יש סיכוי שכן אעבור טסט?

כי אם בטוח ב100% שלא אעבור, אז לא אוריד את הממיר, אבל אם אני כן אעבור טסט אז אין לי מה להפסיד פה.....רק להרוויח...בעלות כספית לא גבוהה במיוחד.

פורסם

ואם כבר מדברים על זיהום אוויר בערים,

אז למה לעזאזל כל העולם נותן לצעירים לנסוע על כלים 50 סמ"ק שתי-פעימות עם זיהום מטורף, ריח מסריח, ורעש זוועתי?

בבנגקוק למשל רוב זיהום האוויר נובע מטוסטוסים!

אם רק רצו להגביל את כוח המנוע, למה לא קבעו תקן למנוע ארבע פעימות 100 סמ"'ק בסיסי, שקט, חסכוני, ונקי יותר ושלא צריך לעבוד בסל"ד משוגע ולהרוס את עצמו מהר ?

אפילו אם הרכב יעלה עוד 1000 שקל בגלל המורכבות של המנוע.

פורסם

אמיר -

הורדה של מכשולים במערכת הנשימה של הרכב אכן מתבטא בתוספת כוח קטנה בד"כ.

הבעיה שונה ועיקרה מוסרי -

האם הורדה מושלמת של הממיר במחיר של זיהום האויר שאתה חי בו ונושם אותו כדי להרוויח עוד חלקיק שניה בתאוצה שווה את זה?

לדעתי לא.

יש פתרונות אחרים.

ממיר חלופי High flow שאתה יכול לקנות באיביי למשל, מסוגל להפחית את רמת זיהום האויר וגם לשפר את הביצועים, לעניות דעתי פשרה מצויינת... זה חלק אוניברסלי, למדוד את הממיר המקורי אצלך ולקנות משהו באיביי שגודלו דומה... את ההרכבה יכול כל אגזוזן לבצע בכמה דקות של ריתוך.

דימה -

לגבי ריקון מוחלט של הדוד, מדובר בקונספט שגוי.

ריקון מוחלט של הדוד יוצר בעיות אחרות בזרימה, אתה יכול לקרוא עוד ולמצוא איור בשרשור הזה ולהבין על מה אני מדבר.

מוטי.

• תוכן חדש...