Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב מאזדה 3 2008 122k אמיתיים , הרכב עבר במשפחה מיום הרכישה ואצלי כ 11 שנה,

נוסע ברכב כ 5000 קמ בשנה , לא יצא לי להוסיף מים כי לא היה חסר , בבדיקה לפני כמה ימים ראיתי שחסר מים , בערך חצי ליטר (לא מדדתי ) הוספתי נוזל של זירקס,

כמה שנים לא הוספתי מים ,האם לדעתכם יש תקלה ? או שזה סביר 

האם לבדוק בעוד מספר ימים שוב ? ואם יהיה חסר זה אומר שכנראה וודאי שיש תקלה .

שמן פילטר שמן ופילטר אוויר (מאן) אני מחליף לבד פעם בשנה , האם הייתם מרווחים את הטיפולים לשנה וחצי (7500 קמ)?

משתמש בשמן של kixx, יש התנגדות ?יש המלצות למשהו אחר ? 

לא מוסיף גרם שמן בין טיפולים.

ועוד שאלה , כחלק תחזוקה מונעת רוצה להחליף את המיכל עיבוי , מאיזה חנות מומלץ לקנות ? 

תודה מראש .

אביב8)

פורסם

תעקוב אחרי המפלס, בהחלט יכול להיות שירידה במפלס נגרמת מנזילה כלשהי - בגיל כזה הרדיאטור הוא החשוד המרכזי. תוכל להשתמש בערכה לבדיקת לחץ של מערכת הקירור (מבריג משאבה עם מד לחץ במקום הפקק של מיכל העיבוי, מעלה את הלחץ לסדר גודל של 14PSI, ובודק האם מחזיק).

לרווח את הטיפולים - כנראה שלא יקרה כלום אם תעשה את זה, אבל מצד שני כמה כבר תרוויח/תחסוך בזה? הייתי נשאר על פעם בשנה בשביל ההרגשה הטובה.

שמן, כל עוד הוא עומד בתקן, הוא סבבה. זה לא איזה מנוע מיוחד שנדרש לשמן איכותי ונדיר.

לא יודע באילו חנויות בארץ ימכרו לך את המיכל, אבל אתה יכול לבדוק גם בחו"ל - זה לא חלק שיעשה בעיות כלשהן במכס, תשלב עם רכישה של שאר החלפים לטיפול (פילטרים), ועלות השילוח כבר לא תהיה נוראית.

פורסם

שתי נקודות כשל מוכרות במערכת הקירור ברכב הזה: המיכל עיבוי כפי שציינת והמחברי צינורות לקיר האש (מצורפת תמונה).

תסתכל ותרגיש אם יש רטיבות סביב אותם מחברים ובתחתית המיכל עיבוי.

אם לא אני לא חושב שכדאי להחליף כתחזוקה מונעת, אלא פשוט לעקוב בתדירות יחסית גבוהה (אחת לכמה שבועות).

לגבי האם יש תקלה, סביר שכן, אלא אם במהלך השנים שלא הוספת גם לא בדקת ואז איבוד כזה הוא סביר (למרות שלדעתי לא אמור להיות במערכת תקינה לחלוטין).

אם בעוד מספר ימים יחסר שוב אז כן יש תקלה והיא יכולה להיות הדברים שהוזכרו, צינורות אחרים וכדומה או בעיה יותר רצינית.

לגבי הגדלת מרווח הטיפולים, אין לי תשובה וודאית.

נראה לי שהשמן שהזכרת נחשב לא רע, אני משתמש בקאסטרול.

IMG_20230115_110445.thumb.jpg.aa4830c1f2a1727b8ef774844e8ad297.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לחבר שלי מאזדה 3 כזו, עם 100K ק"מ יותר. גם אצלו לפעמים נעלם נוזל קירור. החלפתי לו מיכל עיבוי, שמנו באנדים חדשים על הצינורות, לרוב אין שינוי במפלס הנוזל.

לפעמים חסר הרבה ולא הבנו לאן נעלם. לא הצלחתי למצוא את הנזילה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 13 שעות, Pavlik כתב:

לא הצלחתי למצוא את הנזילה

במקרה כזה יכול להיות רדיאטור עצמו כבר בלוי

או משאבת מים עייפה חלקית [היה לי בפוקוס דור 2 הקודמת שהחזקתי, האוטו לא התחמם לא זוהתה נזילה והיה מאבד נוזל קירור בקביעות, נסעתי ככה ומכרתי עם גילוי נאות, למפרע התברר לי שזו היתה משאבת מים כי היה טרטור קבוע עם רעש של משאבה שהכנפיים שלה מקרטעות]

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 14 שעות, B&W250 כתב:

כמה שנים לא הוספתי מים ,האם לדעתכם יש תקלה ? או שזה סביר 

מערכת הקירור היא מערכת סגורה. אין כזה דבר שנוזל קירור נעלם וזה תקין, גם אם חסר 2 טיפות זה 2 טיפות יותר מדי. לכן חצי ליטר זה הרבה. בוודאות יש בעיה ועדיף לאתר אותה עכשיו מאשר תוך כדי נסיעה ועוד בחום של יולי אוגוסט מה שעלול להוביל לקריסת האטם ראש. 

לפני 13 שעות, Pavlik כתב:

לפעמים חסר הרבה ולא הבנו לאן נעלם. לא הצלחתי למצוא את הנזילה.

הנזילות הכי קשות לאיתור הן כאלו שנוזלות מרדיאטור החימום הפנימי שמתחת לדשבורד. כשלא מוצאים, כדאי לחפש שם רטיבות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, נירו72 כתב:

הנזילות הכי קשות לאיתור הן כאלו שנוזלות מרדיאטור החימום הפנימי שמתחת לדשבורד. כשלא מוצאים, כדאי לחפש שם רטיבות.

בהחלט נכון שאם אין שום נזילה וכלל מע' קירור סגורה ותקינה- אז הכיוון הוא רדיאטור חימום [תיקון יקר או מעקף וביטול שלו]

משתדל לעזור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין מה שאתם כותבים. על משאבת המים לא חשבתי בכלל, לא יודע איך היא מורכבת במאזדה 3. 

רוב הזמן המפלס יציב, אבל אחרי זמן לא מוגדר פתאום חסר אפילו חצי מיכל עיבוי. זה לא קורה תמיד. 

באלפא שלי השלמתי נוזל לפני כשנה, אחרי שהחלפתי את התרמוסטט, מאז המפלס לא זז בכלל.

נסעתי מאז לצפון וחזרה מספר פעמים ואחרי שהרכב מתקרר, הנוזל תמיד באותו קו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני כשעה, Pavlik כתב:

על משאבת המים לא חשבתי בכלל, לא יודע איך היא מורכבת במאזדה 3

מאזדה 3: באוטו הזה יש שרשרת טיימינג, שלא מצריכה החלפה, כך שייתכן ומשאבת המים היא מקורית ולא הוחלפה מעולם..

אבל נירו נתן לך כיוון נוסף לבדוק רדיאטור חימום.

גם טרמוסטט יכול לגרום לאיבוד מים, שיבדוק גם כיוון זה [כמו האלפא שלך..].

לפני 16 שעות, B&W250 כתב:

כחלק תחזוקה מונעת רוצה להחליף את המיכל עיבוי , מאיזה חנות מומלץ לקנות ?

יש לך את אבי חלפים ברחובות, ומשה חלפים בפ''ת חנויות מעולות

באיזור מודיעין אני רוכש בחלפי רכב שילת, חנות ותיקה וידועה.

*כדאי גם להחליף פקק רדיאטור מקורי מברזל יפני, כתחזוקה מונעת, עולה כ 120 ש''ח מקורי.

לפני כשעה, Pavlik כתב:

זה לא קורה תמיד

החלפת פקק רדיאטור נסיתם? לעיתים היא נשחקת מבלאי טבעי וזה גרושים להחליף

• אהבתי 1

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...