Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

ממירים מתקלקלים גם ברכבים ללא צריכת שמן או ברכבים עם ה1.6 האטמוספרי

ידוע לך מי בארץ או במיוחד באיזור הדרום יודע להלחים סדקים של ממיר אם קורה? תודה

פורסם (נערך)

לא יודע לגביי סדקים אבל הכי זול זה "רוני אגזוזים" ברחובות והוא לקח לי מחיר ממש הוגן להחלפת ממיר. 

קיבלתי כמה הצעות אבל אנשים גם רוצים שאגיע אליהם, שזה לא אפשרי מבחינתי.

מי שרוצה שיתאמץ ויבוא. אני לא אבזבז יום עבודה/זמן שבסוף בנאדם עוד יוריד במחיר ויתקרצץ/יחליט לא לקנות. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם (נערך)

התקשר אחד והציע הצעה הוגנת יחסית. 

אבל הבנאדם לא מפסיק לשלוח לי הודעות והוא רוצה שאני אתחייב לו שהשלדה נקייה.

אני אמרתי לו שאני מתחייב לשקיפות מלאה וכל המידע שיש לי על תיקוני הפחחות שבוצעו הוא יקבל+דוח שמאי.

אנשים קונים רכב ב 7 אלף ומצפים לרכב חדש מהניילון...ובגלל שאני הוגן עוד מנצלים זאת. אמתין בסבלנות לקונה רציני, כי 

לצערי זה לא מספק אותו והוא רוצה התחייבות לשלדה נקייה.

לדעתי מי שמתחייב על רכב ישן פשוט משקר. זה הכל. לא חסרים כאלו בנתניה. 

פורסם
לפני 2 דקות, itamarg כתב:

לדעתי מי שמתחייב על רכב ישן פשוט משקר. זה הכל

מסכים איתך, לא מתחייבים על דברים שלא יודעים ואם זה לא מתאים לו שיהיה בהצלחה

פורסם
לפני 20 דקות, itamarg כתב:

לצערי זה לא מספק אותו והוא רוצה התחייבות לשלדה נקייה.

אז תתחייב לו, מה הבעיה? זה גם ככה סתם מכבסת מילים שאנשים זורקים, כי זה מה שהם שמעו שאחרים עושים. 

ואם הוא ירצה לקחת לבדיקה, תחפף אותו. 

לפני 7 שעות, itamarg כתב:

קיבלתי כמה הצעות אבל אנשים גם רוצים שאגיע אליהם, שזה לא אפשרי מבחינתי.

מן הסתם אל תגיע לאף אחד. ב-99 אחוז זה יהיה סתם קשקשן שיחפש איך להוריד אותך עוד. 

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אז תתחייב לו, מה הבעיה?

לא מתחייבים על כלום ברכב משומש, בטח שההיסטוריה שלו היא בידיי כמה בעלים.

הכי רחוק שאני מוכן להגיד זה "מתחייב לך שאצלי לא היו תאונות והטיפולים הם כך וכך. מעבר לזה באחריותך לבדוק".

לא מקבל? תודה, שלום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

ב"התחייבות" הכוונה היא שלוקחים את הרכב למכון בדיקה,

ואם יש X על מנוע/גיר/שילדה, המוכר משלם את הבדיקה...

ברור שיהיה X כלשהו, גם על רכב יחסית חדש, ובוודאות ברכב ישן,

לכן אני דוחה על הסף כל מי שמבקש ממני "להתחייב" בצורה כזו או אחרת.

באחריות הקונה לבדוק את הרכב באופן שיבחר על חשבונו, יחליט מה שיחליט והאחריות עליו.

כמובן שעל המוכר להיות הגון, ולתת את כל המידע שיש לו על הרכב.

וכמובן בריבוע שהמוכר לא נוסע אל הקונה. מי שמבקש דבר כזה הוא לא רציני,

ומי שנענה לבקשה כזו, מפגין חולשה וחוסר ביטחון, ובקיצור - ככה לא מוכרים רכב.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

זה נכון, אבל "קצה שילדה" כבר נתון לפרשנות לכאן או לכאן,

במיוחד אם היו לרכב כמה בעלים קודמים, וכשקניתי לא בדקתי במכון,

לכן אני משתדל לא להיכנס לפינות כאלה.

על מנוע וגיר, מנסיוני ומצפייה בעשרות בדיקות שעלו כאן בפורום, 

ברוב המוחלט של הבדיקות יהיה X לכסת"ח. לא כל קונה מודע לכך.

קונה רציני מבחינתי, מברר פרטים בסיסיים ומגיע לראות את הרכב בלי לבלבל את המוח יותר מדי בטלפון...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

כבר יצא לי הרבה יותר מפעם אחת למכור רכב זול(10-20 אלף שקל).

בהרבה פעמים לא עבר בדיקה כשהוא נקנה, וגם בלי קשר הרכב ישן, אז אי אפשר לדעת באמת מה מצב ה-"גיר-מנוע-שילדה". 

אבל אני כן יודע שהרכבים שאני מוכר הם במצב תקין, ואני עומד מאחוריהם נכון ליום שהרכב ברשותי. 

ובקשר לקונה הפוטנציאלי- מי שמתקשר לרוב לא בקיא בעולם הרכב, הוא לא ראה בדיקה, ולא בטוח בכלל שהוא יודע מה אומרות שלושת המילים הללו. אבל הוא מדקלם אותם כי זה מה שאמרו לו לדקלם כשהוא מתקשר למוכר. 

אז אני מתחייב לגיר-מנוע-שילדה, באותה מידה שאני אתחייב גם ל-"פיל וורוד" אם יבקשו ממני. כי זאת ברברת בדיוק באותה מידה.

ברוב המקרים אף אחד לא יקח לבדיקה, ואין לזה שום משמעות לכלום. 

ואם כבר מישהו מתעקש לקחת לבדיקה רכב ב-15-20 אלף, אז אני ממילא מסרב כי כמו שציינתי לפני, אנשים לא יודעים איך לקורא את הבדיקות הללו, אז כול X בטופס בסעיף מנוע או גיר שווה ערך ל"מחר מתפרק". לכן, זה בזבוז זמן מוחלט. 

הנקודה היא, שאין מה להפסיד בהתחייבות לגיר מנוע שילדה ברכב זול. כול עוד כמובן לא חותמים על כלום, וכול זה בע"פ. 

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, davemustaine87 כתב:

הנקודה היא, שאין מה להפסיד בהתחייבות לגיר מנוע שילדה ברכב זול. כול עוד כמובן לא חותמים על כלום, וכול זה בע"פ. 

יש לי חבר שהוא הייטקיסט ומרוויח טוב ונפל על רכב שעלה 17K ש"ח ושיקרו לו שהכל תקין.

זה היה בשנת 2017 ומאז הוא לא קונה רכבים, רק הסדרי ליסינג.

המכה במקרה הזה היא גם נפשית ולא רק כספית לכן הוא לא קונה. כי היום 17K ש"ח זה לא המון בשבילו אני מניח.

מניח שאם הוא היה מכיר את הפורום והיה קונה ממישהו ותיק כל זה לא היה קורה, אבל קרה, והלך לו מנוע אני חושב ממש כמה ימים אחרי הקנייה והוא איכשהו הבין שעבדו עליו ותיאמו עם המוסך שיגידו שתקין. לא לקח לבדיקה אני חושב, רק מוסך.

אז בעל פה זה סבבה רק אם מדובר בחברי פורום או משהו כזה שברור שמישהו פעיל או ותיק לא יעבוד עליך, אבל חייבים לקחת לבדיקה גם על רכב ב 15K ש"ח אני חושב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

בשנת 2009 קניתי את הרכב הראשון שלי. העליתי את זה גם פה לפורום בזמנו (יא באבא, הזדקנתי).

זו היתה מיצובישי לנסר 1992 עם 144000 ק"מ שקניתי מאיזו סבתא אחרי טיפול+טיימינג+צמיגים וטסט והכל במורשה יבואן!.

קניתי אותה ב 7000 ש"ח בלי לפתוח מכסה מנוע (אמיתי) ובמקרה מצאתי אותה כי בכלל חיפשתי רכב למישהי אחרת וכשהיא לא רצתה אני קניתי.

האוטו היה אצלי שנתיים וכ- 40000 ק"מ. 

מאוד נהניתי ממנה ואחרי שנתיים התחילה לאכול שמן מכרתי אותה ב 4000 שקל עם מערכת מושקעת שלדעתי היתה שווה יותר מהאוטו.

לסכום ששילמתי בזמנו זו היתה אחלה עסקה ואני מאמין שהיא המשיכה לנסוע עוד. 

בקיצור - צריך פרופורציות לסכום שמשלמים לעומת מה מקבלים.

פה עשיתי את המקסימום שהאוטו יהיה תקין וגם יש לי את כל המסמכים לגביי תיקוני הפחחות שהרכב עבר. 

פורסם (נערך)

אתמול היתה פניה מצחיקה (היו גם פועל סיני ועובדת זרה מהודו שהתקשרו :) ). התקשר בחור ואמר שהוא מחפש "רכב שיהיה אמין לתקופה של כמה חודשים ולא יעשה בעיות".

אמרתי לו בצורה יפה, שכל רכב שהוא יחפש בתקציב הזה שיתפלל שיסע שנה בלי בעיות

ואני יכול להתחייב לשקיפות מלאה, ולתת לו את כל תיעוד הטיפולים של הרכב, אבל לא מעבר לכך. 

כרגע הרכב עדיין חונה וממתין לקונה. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...