Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, יש לי רכב שנמצא בבעלותי מעל 10 שנים. בשלב מסויים כאשר הרכב עבר את גיל עשרים נמאס לי לעשות שני טסטים בשנה וכל זה. אז מצאתי מקום אצל קרוב משפחה במושב בצפון ואחסנתי אותו שם. עברו כמה שנים ובדיוק שכאשר חשבתי שהכל מתנהל על מי מנוחות פרצה המלחמה וטילים נורו לצפון. רצה הגורל וטילים פגעו בשטח של הקרוב משפחה. הרכב עמד שם במשך שנים ללא כל פגע עד לאותו יום. נגרם נזק לרכב. השמשה נשברה מהרסיסים/ הדף של הטילים. מה אני עושה במצב כזה? מצד אחד, אנשים אומרים שחבל על הזמן, המדינה לא תיתן שקל כי מבחינתם מדובר בגרוטאה. מצד שני, בינואר 2026 ימלאו לרכב 30 שנים. מלבד יישור קו שמתבקש הרכב מניע ונוסע. אז זה לא גרוטאה. אם לא היה קורה שום דבר הייתי רק עושה יישור קו פלוס ריענון למערכות השונות שהרי הרכב לא היה בתזוזה כמה שנים ואחר כך טסט. אז לא מדובר בגרוטאה. 
מה לעשות? להביא שמאי שיתעד את הנזק ואז להחליף את השימשה על חשבוני, לעשות טסט ואז לתבוע את מס רכוש?

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האם זה סוד באיזה רכב מדובר?

יש סיפור דומה בפורום אספנות לאחרונה... אין דבר כזה 'ערך פוטנציאלי' של רכב, וגם הופ הופ טרללה גדלתי בשנה - לא מעלה לו אוטומטית את הערך.

פורסם

אין קשר בין גיל הרכב ומצבו המיכני לנזק שנגרם. 
הבעיה שלך היא שלאוטו אין ביטוח ורישוי בתוקף, ולדעתי מס רכוש ישמח להתנער מהבקשה שלך.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 11 שעות, שביט כתב:

אין קשר בין גיל הרכב ומצבו המיכני לנזק שנגרם. 
הבעיה שלך היא שלאוטו אין ביטוח ורישוי בתוקף, ולדעתי מס רכוש ישמח להתנער מהבקשה שלך.

בהצלחה

זה בדיוק מה שאנשים אמרו לי שזה מה שנציגי המדינה יגידו לי, מבחינתם זאת גרוטאה. אבל כמו שרשמתי הרכב הוא במצב נסיעה, מניע ותקין מלבד השימשה השבורה. זה לא שאני מחפש טרמפ כלשהוא ומנסה לסחוט כסף. הרכב תקין ופשוט עמד שם עד אשר הוא יגיע לגיל אספנות וזאת הייתה המטרה. אלמלא התקרית הרכב היה עובר יישור קו קטן והייתי ניגש להפוך לאספנות ולעשות טסט. מה שאני חושב לעשות זה דבר ראשון לתעד את הרכב, לעשות יישור קו, לגשת לטסט, להיכשל על השימשה בלבד, להחליף את השימשה על חשבוני ואז לדרוש את עלות החלפת השימשה ממס רכוש. השאלה אם אחרי כל זה אני באמת אקבל פיצוי על השימשה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אוקי אנחנו בתחילת ינואר 2026. זאת השנה שהרכב הפך לאספנות. כל מה שנותר לי הוא לגשת למשרד הרישוי בכדי להסדיר את העניין ולהעביר טסט. עדכונים בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בזמן המקרה לרכב לא היה רישוי וביטוח בתוקף, וכאן הבעיה שלך, לדעתי.
שוב, זה שהאוטו יכול להיות רשום כאספנות לא משנה כלום.
מבחינת הביטוח/ מס רכוש- זה אוטו רגיל.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...