Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מן הסתם זה או סימול פנימי של המוסך והשמאי, או, יותר הגיוני, רק הספרות האחרונות של המק״ט השלם שהרבה יותר ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

עדכון: דיברתי עם השמאי והוא אישר שמגיע לי לקבל פנס זהה למה שהיה לפני התאונה. הוא הדגיש שאין שום סיבה שהתקינו לי פנס הלוגן רגיל במקום פנס LED, ושזה לא תקין. לפי ההנחיה שלו, אני צריך לפנות למוסך ולבקש שיחליפו לפנס LED חדש כפי שהיה במקור.

תודה לכולם על העזרה!

עריכה אחרונה על ידי ryNo
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אני חושב שזה סותם את הגולל על מה אומרות תקנות הביטוח ומה מותר או אסור להתקין במקום המקורי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 3.12.2025 בשעה 17:07, fatboy1340 כתב:

וזה בדיוק מה שאמרתי לפות"ש - שיתחיל לבדוק את דוח שמאי וימשיך משם. 

ההימור שלי שאושר פנס מפירוק, לא הצליחו למצוא , לכן התקינו פנס כזה .

בגדול נכון. אבל מה עושים אם הרכב לא מיוצר כבר מספר שנים ואין להשיג פנס חדש כזה? אז השמאי אמור לספק פתרון כלשהוא, שעדיין עומד בגבול מסויים מבחינת ההוצאה הכספית. אולי קיימת אופציה של החלפת חיפוי בלבד. 

המקור לחפש בו הוא דוח שמאי שבוצע.

בדיוק כפי שאמרתי. 

כעת צריך לפנות למוסך ולעמוד על טיבו של התיקון.

תמשיך לעדכן בתגובת המוסך

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
בתאריך 7.12.2025 בשעה 19:18, fatboy1340 כתב:

בדיוק כפי שאמרתי. 

כעת צריך לפנות למוסך ולעמוד על טיבו של התיקון.

תמשיך לעדכן בתגובת המוסך

עדכון:

דיברתי עם המוסך וביקשו שאגיע פיזית כדי לראות ולצלם את הפנס.
הגעתי לשם, דיברתי עם האחראי והוא צילם כמה תמונות ואמר שיטפל בזה, תוך כדי שהוא מצטער על הטעות.
שאלתי איך דבר כזה קורה, והוא הסביר שהחלקים הגיעו מחברת הביטוח ושהם סיפקו פנס הלוגן במקום לד.

בסוף העבודה הפחח אמור לעבור על הכול ולוודא שהכול תקין, ושזה התפספס כנראה בגלל העומס והעבודה על אוטומט.
סיכמנו שאגיע מחר והם יחליפו לי לפנס המתאים כמו שצריך.

• אהבתי 6
פורסם (נערך)

קראתי את השרשור רק כי הקפיצו אותו, ומלבד גיבוב השטויות של @fatboy1340 שהיה מחריד לקריאה (שלדעתי צריך למחוק, @falou, כי זה נוגד את כללי הפורום), אזרוק את ה-10 אג' שלי כמתקין Retrofit'ים לשעבר של קבוצת VAG:

• המק"ט של פנס רגיל ("הלוגן") לרכב הזה בצד ימין הוא 6F0 945 096, כאשר המק"ט של פנס ה-LED בהתאמה הוא 6F0 945 208.
  • לקח לי הרבה זמן למצוא תמונות באינטרנט לזה, אך נראה שהמחבר (קונקטור) בשני הפנסים זהה, כך שהמוסך לא היה צריך "לעשות כלום" וחיבר שקע-תקע (פנס רגיל כאן, פנס לד כאן). לרוב ב-Retrofit'ים של פנסי LED אחוריים ברכבים כאלה, נדרשת עבודת חיווט כזו או אחרת (הנה דוגמה למה שעשיתי בגולף MK7 שלי בזמנו).
  • מלבד החיבור התואם, הקידוד של מחשב הרכב צריך להשתנות בהתאם כדי להגיד לרכב "היי, יש לי פנסי LED" (או הלוגן). במקרים שלא עושים קידוד, הפנסים יתפקדו לא כראוי ולרוב תקפוץ תקלה בלוח המחוונים.
  •  מכיוון שמעולם אף אחד לא עשה Retrofit "הפוך" (LED -> Halogen), כי הרי הרוב רוצים את הפנס החדש, אני לא יודע להגיד מה המשמעות הפרקטית של להתקין פנס כזה ברכב.
  • בכל מקרה של תאונה, הביטוח מחויב להשיב את המצב לקדמותו, בצמצום נזקים כלכליים מקסימלי. לרכבי פולקסווגן, לרוב, אין פנס LED חליפי, לכן כמעט תמיד שמים מקורי. על אחת כמה וכמה שמדובר בחלק בטיחותי (יש מספר פסקי דין בנושא, אלי עמרן שמאי הפורום מומחה בזה).

מלבד המוסך שאין לי מושג איך הוא עשה טעות כזאת הזויה (אם כי הייתי עד למקרים יותר גרועים), אני חושב שגם השמאי צריך לתת את הדין בתור מי שנותן את הגושפנקה לתיקון (החל מתחילתו ועד לקבלת הרכב לאחר ביצוע התיקון). לכן, אני ממליץ לפות"ש להגיש תלונה לאגף הרכב דרך הלינק הבא.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

הפוסל במומו פוסל כמובן...

לגבי היבטים משפטיים כבר דובר מספיק , אבל עדיין אשמח לפסק דין שפנס אחורי הוא חלק בטיחותי. טרם הובא אחד כזה.

בעניין התקנת פנס הלוגן במקום לד, ומדוע המחשב לא מראה שגיאה, והפנס מתפקד תקין,מוזר שחשמלאי דגול כמוך לא הצליח לפענח בעצמו. אתן רמז קטן : יחידת מידה בשם אוהם.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 11 שעות, Fraysa כתב:

קראתי את השרשור רק כי הקפיצו אותו, ומלבד גיבוב השטויות של @fatboy1340 שהיה מחריד לקריאה

מחריד זה אושוויץ. 

פה זו הייתה טעות בהבנה, שתוקנה במהלך השרשור. 

לפני 9 דקות, fatboy1340 כתב:

לגבי היבטים משפטיים כבר דובר מספיק , אבל עדיין אשמח לפסק דין שפנס אחורי הוא חלק בטיחותי. טרם הובא אחד כזה.

חבל שאתה חוזר להתעקש על הטעות הזו, אחרי שכבר הובהר שהפנס הותקן בטעות ושזה לא תקין, לדעת כל הנוגעים בדבר.

לפני 11 שעות, Fraysa כתב:

מלבד המוסך שאין לי מושג איך הוא עשה טעות כזאת הזויה (אם כי הייתי עד למקרים יותר גרועים), אני חושב שגם השמאי צריך לתת את הדין בתור מי שנותן את הגושפנקה לתיקון (החל מתחילתו ועד לקבלת הרכב לאחר ביצוע התיקון). לכן, אני ממליץ לפות"ש להגיש תלונה לאגף הרכב דרך הלינק הבא.

על מה יש לו להתלונן?!

הודו בטעות ויתוקן.

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

על מה יש לו להתלונן?!

הודו בטעות ויתוקן.

לפי מה שהוא כתב, המוסך הודה, לא השמאי. אני חושב שגם השמאי צריך לתת את הדין במחדל הזה. מוסך ניחא, אנחנו מכירים את "בעלי המקצוע" שעובדים שם וזה לא חדש. אך השמאי הוא זה שאמור לפקח על כל הדבר הזה, מקצה לקצה, ולהיות חלק מהתהליך והוא זה שנתן את הגושפקנא הסופית לתיקון. לא יתלונן -> השמאי ימשיך לחפף ויקרו עוד מקרים כאלה.

כמובן שזו המלצה; פות"ש מוזמן לעשות מה שהוא רוצה.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 16 שעות, Fraysa כתב:

אך השמאי הוא זה שאמור לפקח על כל הדבר הזה, מקצה לקצה, ולהיות חלק מהתהליך והוא זה שנתן את הגושפקנא הסופית לתיקון.

אני לא יודע אם השמאי אמור להגיע למוסך ולוודא שהתיקון תואם את ההנחיות שלו, בכל רכב ורכב. מניח שלא. 

השמאי נתן הנחייה והמוסך חיפף, אז לא הבנתי על מה השמאי אמור "לתת את הדין" ואיזה אמור להיות דינו.

סקילה?!

עשו טעות, יתקנו הטעות.

כך או כך, לא מבין מה ההתמקדות ברדיפת השמאי מעבר לכך.

פורסם
בתאריך 15.12.2025 בשעה 22:29, Fraysa כתב:
  • לרכבי פולקסווגן, לרוב, אין פנס LED חליפי, לכן כמעט תמיד שמים מקורי. על אחת כמה וכמה שמדובר בחלק בטיחותי

אני רק מדייק את דבריך: יש להשיג פנס חלופי LED לרכב הזה.

image.thumb.png.3b387a43aa34da2334afb7d198b6b9f6.png

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, falou כתב:

אני לא יודע אם השמאי אמור להגיע למוסך ולוודא שהתיקון תואם את ההנחיות שלו, בכל רכב ורכב. מניח שלא. 

חח אני באמת לא יודע אם אתה רציני או מסתלבט... אתה אומר ששמאי לא אמור לתת את חוות דעתו בסוף תיקון של רכב? אז בעצם אתה טוען שכל רכב שעובר תיקון, המוסך רשאי לעשות כרצונו, השמאי אמור ״לסמוך״ על המוסך, ואף אחד לא נותן אישור על טיב התיקון, הלוקח חוזר הביתה שמח?

תפתח כל דו״ח שמאי שתרצה - אין שום התקדמות בחלק מהתיקון ללא אישור השמאי, החל מתחילת התיקון, דרך הזמנת חלפים ועד שהשמאי מאשר את התיקון.

פתחתי עכשיו אחד שלי כדי לחסוך לך - השמאי היה 4 פעמים במוסך לתיקון שערך שבוע (בנטו, עד שהרכב נכנס לעבודה).

image.png.67bb52aeaef111cc13198c0a36fc2954.png

הדו״ח כולל מעל 100 תמונות: יום ההגעה למוסך, מהלך העבודה, צביעת החלקים וסיום העבודה.

image.thumb.png.6801fe10a3cf8086efd6341e413d9010.png

לפני 9 שעות, falou כתב:

השמאי נתן הנחייה והמוסך חיפף, אז לא הבנתי על מה השמאי אמור "לתת את הדין" ואיזה אמור להיות דינו.

סקילה?!

עשו טעות, יתקנו הטעות.

כך או כך, לא מבין מה ההתמקדות ברדיפת השמאי מעבר לכך.

כפי שאמרתי, זה לא עובד כך. השמאי לא נותן הנחייה ו״סומך״ על המילה של המוסך ונעלם. אם כך אז כל מוסך היה עושה כל מה שהוא רוצה ברכב, מבלי שאף גורם מקצועי מאשר את טיב התיקון, לא? 

אם השמאי נתן את השוגפנקא לתיקון, לדעתי גם הוא צריך לתת את הדין.

לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

אני רק מדייק את דבריך: יש להשיג פנס חלופי LED לרכב הזה.

תודה, מעניין.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...