Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המכונאי שלי מנקה עם זה חלקים קטנים שסיוט לנקות כגון מיסבים ואומר שזה עובד טוב. 

אני ספציפית מעונין בזה לצורך תקליטי ויניל. 

משהו כזה.

אם מישהו יכול לתת מניסיון אודה (ספציפית לתקליטים הכי טוב). 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

הטיפוסים היחידים שמספיק משוגעים כדי לנקות תקליטים יהיו אודיופיליים טיפוסים, שמהם לא תצליח לחלץ שום מידע מהימן או קוהרנטי או לוגי.

אם מדובר במספר קטן של תקליטים - פשוט תשיג עותקים טובים יותר/סגורים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 40 דקות, Jack457 כתב:

משהו כזה.

יש לי נסיון עם ניקוי חלקים של ווסתי צלילה (מערכות נשימה) באמבטיה אולטראסונית, במקרה המדובר זה פשוט מאיץ את תהליך הניקוי. כלומר אם במקרה רגיל אני צריך להשרות את החלקים חצי שעה באמבט רגיל, אז באמבט אולטראסוני יקח לי 3-4 דקות להגיע לאותה רמת נקיון

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Jack457 כתב:

משהו כזה.

אין לי ניסיון עדכני,

אבל ממיטב הידע שלי, מכשיר ניקוי אולטראסוני מחמם גם את המים כדי להגיע לניקוי.. לדעתי זה עלול להרוס את הויניל של התקליטים. בסדיר היינו משתמשים במכונה אולטראסונית לנקות חלקי מתכת בלבד.

תקליטים, לעומת זאת, הייתי מנקה עם לחץ אוויר עדין.. ובודק חומרי דיטיילינג המתאימים לכך. 

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מכשירים אולטראסונים "עבור" וינילים עולים הון, ויתנו אותה תוצאה כמו הקיט הזה בשילוב מכונה "רגילה" שלא מתוייגת עבור וינילים:

https://www.instructables.com/3d-Printed-Ultrasonic-Record-Cleaner-Attachment/

למיטב ידיעתי אין שום בעיה לנקות עם מכונה אולטרסונית רגילה, וגם יש חברה שמוכרת קיט כזה מוכן אבל אני לא מוצא אותה כרגע.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הנסיון שלי עם הטכנולוגיה הוא בשיקום ראשי דפוס עם נחירים מיקרוניים סתומים, ובניקוי ברגים/אומים שראו ימים יפים יותר. בשני המקרים הפעולה התבצעה עם כימיקלים אגרסיביים, אבל שמעתי שגם עם מים מזוקקים ומעט דטרגנט אפשר להשיג תוצאות לא רעות.

המכשירים האלה הם פתרון מוכר בתעשייה, לא איזה מוצר פלא מערוץ הקניות, וברוב המקרים משמשים לניקוי חריצים ומקומות נסתרים שאף מברשת או ספוג לא יכולים להיכנס אליהם. מהבחינה הזאת נשמע שגם על ויניל זה אמור לעבוד, אבל קשה לי לדמיין סצנריו של שימוש ביתי בו זה באמת נחוץ. יותר בכיוון של 'מצאתי תקליט יקר ערך בעליית הגג של סבא שלי ועכשיו צריך להחזיר אותו למצב עבודה אחרי שהוא שכב שלושים שנה ללא כיסוי'. 

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

אבל קשה לי לדמיין סצנריו של שימוש ביתי בו זה באמת נחוץ. יותר בכיוון של 'מצאתי תקליט יקר ערך בעליית הגג של סבא שלי ועכשיו צריך להחזיר אותו למצב עבודה אחרי שהוא שכב שלושים שנה ללא כיסוי'. 

קשה לך לדמיין? רואים שאין לך פטיפון 🤣

אישית אני משתמש במנקה תקליטים ידני:

https://theaudiophileman.com/disco-antistat-mk-ii-the-next-generation/

פעם בכמה תקליטים אני נתקל בתקליט ממש מלוכלך (או שנראה סביר אבל יש לו רעש רקע חזק), בהתחלה הייתי סקפטי אבל כמה סיבובים על המכשיר הזה זה משהו שבהחלט אפשר לשמוע.

עושה לעצמי רשימה בצד וכשמגיע ל10 תקליטים- שולף את במכונה (זה די סיפור האמת, מאז שהיא אצלי השתמשתי בה אולי 3-4 פעמים)

• אהבתי 1
פורסם

יש לי מנקה ידני דומה, רק בלי ידית, צריך לסובב את התקליט בידיים וזה די מעצבן. האמת שזה מנקה לא רע בכלל (אצלי יש מברשות קטיפה לא שיער) רואים לפי הטינופת שנשארת בנוזל הניקוי. אחר כך אני מניח את התקליט על פלטה מסתובבת ושואב את שאריות הנוזל עם זה. ניקיתי כך בערך 80 תקליטים עד היום. 

המינוסים: 1. זה labor intensive ולוקח זמן. 2. זו השיטה הכי טובה שמצאתי, אבל היא לא הכי טובה בכלל. תקליטים עם לכלוך עמוק לא מתנקים לגמרי, וגם השואב מותיר מיקרו-שלוליות שמתייבשות.

אם לא היה US לא הייתי חושב שצריך להמציא את זה, אבל זה קיים, והמחירים יורדים, והייתי רוצה לשמוע ממישהו עם ניסיון: 1. עד כמה זה טוב/עדיף על השיטה שלי? 2. עד כמה זה חוסך עבודה?

בתאריך 22.11.2025 בשעה 21:59, saar5555 כתב:

ממיטב הידע שלי, מכשיר ניקוי אולטראסוני מחמם גם את המים כדי להגיע לניקוי.. לדעתי זה עלול להרוס את הויניל של התקליטים.

במכונות שראיתי בעלי ענין הטמ' הוא עם שליטה נפרדת.  

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 30 דקות, Jack457 כתב:

אם לא היה US לא הייתי חושב שצריך להמציא את זה, אבל זה קיים, והמחירים יורדים

וואלה, אני רואה שאלי אקספרס נכנסו למשחק, מכונה ב500 שקל? הזיה!

זכור לי שהמכונות האלה עלו כמה אלפי שקלים אם לא עשרות אלפי

פורסם

אכן. עם המשלוח 900-800. שווה אם משתמשים בזה, פחות שווה אם זה מצטרף לשורת גאדג'טים מיותרים אחרים שבבית (מישהו רוצה סאונדבר LG חדש מהקופסא? מדפסת תלת-מימד שיודעת לעשות פסל של בטמן, ועוד פסל של בטמן?)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, גולדן191 כתב:

זה לניקוי תכשיטים להבנתי

לא בטוח שישרת אותך למטרה שלך

לחנויות גדולות של תכשיטים יש כזה

ישרת, ישרת.

כל עוד זה בגודל הנכון ולא מכונה שמתאימה לעגיל.

משתמשים כבר עשרות שנים בניקוי אולטרסוני לתקליטים, זה לא דבר חדש, מה שחדש זה התג מחיר שנהיה אפשרי, בזמנו מכונות כאלה ( "לתקליטים") עלו 5000 שקל וצפונה וזו הסיבה שלא היו נפוצות.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...