Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 2008 שנת 2017 1.6 דיזל מאבד מים

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, Deutz912 כתב:

ביום חמישי צריך להגיע אליי הערכה של בדיקת גזי CO2 עם הנוזל שמשתנה לו הצבע, אני יעשה את הבדיקה.

צריך לפתוח פקק מיכל עיבוי להניע ולחכות שיגיע לטמפ' עבודה להניח את המבחנה עם הפומפיה ולפמפם ?

יש בערכה הוראות.

פורסם

טיפ נוסף:

בדיזלים אין טמפ' גבוהות מאוד של נוזל קירור, ולכן ברוב המקרים גם כאשר הנוזל קירור בטמפ' עבודה, לא תרגיש שום לחץ גבוה\קיצוני בצנרת גומי.

וודא שהנוזל קירור על MAX, סגור את הפקק, תניע את הרכב וסע לסיבוב קצר שיתחמם.

תרים מכסה מנוע ולחץ (בזהירות, חם !) על הצינור העליון של הרדיאטור.

אם ניתן ללחוץ דיי בקלות - זה טוב. אם הצינור קשה מאוד, פחות טוב.

קיים סיכוי שלאחר ששמת את הפקק התקין, היה עדיין אויר במערכת קירור. הוא "מגיע למעלה" (לנקודה העליונה ביותר) ברגע שהוא מתחמם.

אם לאחר כמה נסיעות אתה רואה (שהרכב קר) שאין לחץ וקפיצה של נוזל קירור כאשר פותחים את הפקק של המיכל עיבוי, ייתכן (סבירות גבוהה) שהכל בסדר.

ציטוט

עדכון - הגומי בפקק היה קרוע ולכן הוחלף לחדש מקורי. כעת לאחר נסיעה לאחר כמה שעות שהמנוע קר לגמרי פתחתי את הפקק מיכל העיבוי והמים קפצו החוצה (קצת) דרך הפקק הם סוג של ביעבעו וקפצו החוצה. ומפלס המים עלה בכ- 2 ס"מ.

האם זה גזים מהראש מנוע שעשו לחץ במערכת ולכן שפתחתי את הפקק היה בעבוע וקפצו מים החוצה ? או סתימה במערכת ?

הרכב לא התחמם ? הכל היה בסדר מבחינת טמפ' ? (גם במאמץ ?)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 דקות, Deutz912 כתב:

@איציק נ. בנסיעה רגילה בכביש מהיר הוא לא מתחמם, הוא נסע עליו אתמול מעל 120 קמ"ש. הוא מתחמם רק בעליות של ירושלים.

אם הצינור קשה/קל ללחיצה מה זה אומר ?

אז קודם כל - עדיין יש בעיה של התחממות...

דבר שני - צינור קשה = לחץ גבוה במערכת קירור, ***ייתכן*** ויש פריצה באטם ראש.

מה שכן, אסור לשכוח, שבסופו של יום עדיין יש כאן טרמוסטט חשמלי שיכול להיות שגם כן נפגע מהאירוע הזה, לכן חשוב לבדוק היטב כל פינה ולאסוף כל פיסה של מידע לפני שמתקדמים לאבחנות דרמטיות. יש לבדוק שהטרמוסטט נפתח, הרדיאטור חם\רותח בכל הפינות שלו (ולא חמים), לבדוק האם החימום ברכב עובד, והאם הוא מחמם היטב ? (כן אני יודע שזו לא תקופה של חימום, אבל זו נקודה ראשונה לבדיקה של הסיחרור מים שמבצעת משאבת המים)

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

@איציק נ. מאז שהחליף את הפקק הוא לא נסע בעליות של ירושלים (ככה שאין לי אינדקציה אם הוא מתחמם), הוא נסע על 160 קמ"ש והרכב לא התחמם אלא היה על 90 טמפ'.

אעשה את כל הבדיקות שאמרת, איך אני יכול לדעת מתי טרמוסטט נפתח ? (תרמוסטט חשמלי אפשר לבדוק אם הוא תקין ? מכני מכניסים למים חמים אבל כאן איך בודקים?)

פורסם

רשמת שהוא מתחמם רק בעליות של ירושלים, ואחכ רשמת שמאז החלפת הפקק הוא לא עלה אותן - אז שם כנראה איבדתי אותך :-)

בוא ננסה לעשות את הדברים פשוטים יותר:

למעשה, מאז החלפת הפקק - הרכב לא מתחמם ונראה שגם לא מאבד מים.

תמשיכו לעקוב, תעשו לפחות פעם אחת את העליה של ירושלים בשביל לראות איך הרכב מגיב.

להמשיך לבדוק מפלס נוזל קירור בימים הקרובים.

תחזור לדווח מה קורה.
(יכול להיות שאין שום בעיה וזה מאחוריכם).

איציק

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

@איציק נ. ככל הנראה זה ראש מנוע, התופעה של הלחץ בפקק חוזרת על עצמה לא משנה כמה נסיעות עושים.

הוא עדיין לא ניסה לנסוע בעלייה..

שאלתי כמה מכונאים כולם אמרו לא לעשות ראש מנוע, או לשים חומר שיאטום או לנסוע כך עד סוף חיי הרכב.

דעתך ?

פורסם

תבטל את הרגנרציה של ה  dpf   ,  תוציא את הטרמוסטט  ,  והאוטו לא יתחמם  .

המנוע במצב  גבולי  ,  זה או להחליף  או לעשות  מה  שרשמתי  .

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, ronrobin כתב:

תבטל את הרגנרציה של ה  dpf   ,  תוציא את הטרמוסטט  ,  והאוטו לא יתחמם  .

המנוע במצב  גבולי  ,  זה או להחליף  או לעשות  מה  שרשמתי  .

לבטל רגנרציה של DPF צריך עדכון תוכנת מחשב שיעלה מן הסתם כ-1,000 ש"ח, ולא יודע אם שווה לו להשקיע

כמה יקחו רכב כזה בטרייד אין/פירוק ?

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם
לפני 15 שעות, Deutz912 כתב:

@איציק נ. ככל הנראה זה ראש מנוע, התופעה של הלחץ בפקק חוזרת על עצמה לא משנה כמה נסיעות עושים.

הוא עדיין לא ניסה לנסוע בעלייה..

שאלתי כמה מכונאים כולם אמרו לא לעשות ראש מנוע, או לשים חומר שיאטום או לנסוע כך עד סוף חיי הרכב.

דעתך ?

אם אתה מתכנן להישאר עם האוטו, ברור שלתקן.

זה מנוע 8 שסתומים הכי פשוט שיש. אפשר להחליף קומפלט ואפשר לעשות ראש מנוע.

לא ממליץ על ביטול טרמוסטט או רגנרציה כי בסוף תישאר עם DPF סתום (וגם אותו עולה לבטל - מה שאני בפירוש לא ממליץ, זה אחד הרכיבים הסופר משמעותיים לחיים של כולנו במערכת זיהום אויר של הרכב הזה).

נסה לבדוק איך אתה מתקדם לשיפוץ הראש מנוע - במידה והגעת למסקנה שזה בוודאות הראש (עוד לא בדקתם את האוטו במאמץ, יכול להיות שהוא באמת גבולי ואפשר לסחוב עוד טיפה).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 54 דקות, איציק נ. כתב:

נסה לבדוק איך אתה מתקדם לשיפוץ הראש מנוע - במידה והגעת למסקנה שזה בוודאות הראש (עוד לא בדקתם את האוטו במאמץ, יכול להיות שהוא באמת גבולי ואפשר לסחוב עוד טיפה).

כמה מכונאים שאני מכיר כולם אמרו אחד אחד שלא עושים ראש ברכב כזה שעשה 200K ק"מ, אני רואה שאתה לא סובר כמותם.

אף פעם לא התעסקתי עם ראש מנוע זה בהחלט מעניין אותי האם יהיה אפשר לבצע שיפוץ הראש בעצמי (כמובן שיהיה צורך לקחת לחרט) רמת הקושי במנוע הזה קלה/קשה זה דיזל הבנתי שיותר קשה מבנזין, נכון ?

תודה

פורסם

זה מנוע מאוד מאוד נפוץ ובחלק מהמקרים הפער בין שיפוץ להחלפת מנוע הוא מאוד קטן ולכן עם החאפריות הישראלית מעדיפים להחליף מנוע ולא להסתכן בשיפוץ. תברר עלויות ומשם תתקדם.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

זה מנוע מאוד מאוד נפוץ ובחלק מהמקרים הפער בין שיפוץ להחלפת מנוע הוא מאוד קטן ולכן עם החאפריות הישראלית מעדיפים להחליף מנוע ולא להסתכן בשיפוץ. תברר עלויות ומשם תתקדם.

מנוע 6,500 ש"ח + 1,000 עבודה.

עדיף לזרוק אותו לגריטה

• מבאס 1
פורסם (נערך)

לא חסר רכבים כאלה מורדים מהכביש עם מנוע תקין בחצי מחיר בהגזמה ואפילו הרבה פחות.. שקול את העניין(אבל זה כמובן תלוי במידת הרצון והאפשרויות להתעסק).

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם
לפני 24 דקות, Gauss כתב:

לא חסר רכבים כאלה מורדים מהכביש עם מנוע תקין בחצי מחיר בהגזמה ואפילו הרבה פחות.. שקול את העניין(אבל זה כמובן תלוי במידת הרצון והאפשרויות להתעסק).

אין לי בעיה, איך אפשר למצוא כאלה ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...