Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות. 

בעקבות מחשב של מכונה שהחליט שנמאס לו לעבוד כי כנראה התפגרה לו הסוללה של הביוס, ניסיתי להבין מה הצורך בה בכלל. 

למחשב ביתי אני מצליח להבין. הוא לא תמיד עובד. לפעמים יש גם כל מיני אנשים ששמעתי עליהם שגם מכבים אותו. אוקי. סבבה. 

מחשב של מכונה, שמחובר קבוע ל-12V (ולא 220), בשביל מה הוא צריך סוללה לביוס? 

עריכה: נראה לי שהבנתי. 

גיבוי להפסקת חשמל, גיבוי למקרה של כיבוי לצורך תחזוקה וכדומה. 

תצדיקו אותי אם אני טועה...

תודה לעונים. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כן, אתה לא רוצה לשחזר כל פעם הגדרות ביוס אחרי כל ניתוק מהשקע. מרבית האנשים גם לא מסוגלים לעשות את זה

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אני אחדד, הסוללה תפקידה כפול - בעיקר מזינה את מעגל השעון (נקרא בלעז RTC - REAL TIME CLOCK) שעל לוח האם, שצריך להמשיך לעבוד ולספור את הזמן והתאריך שעובר, וגם שומרת על הגדרות הביוס.

בגלל זה אתה לא מכוון את השעה והתאריך אחרי כל ניתוק מהחשמל/פריקת הסוללה.

זקנים כמוני עוד זוכרים שהיינו צריכים לקנות כרטיס RTC נפרד למחשבים לפני 30 שנה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גם היום, כל מי שרוצה שה-Raspberry Pi שלו יהיה עם שעון, שלא תלוי בחיבור לאינטרנט, צריך לחבר לו RTC. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 16 שעות, saay222 כתב:

בעיקר מזינה את מעגל השעון (נקרא בלעז RTC - REAL TIME CLOCK) שעל לוח האם, שצריך להמשיך לעבוד ולספור את הזמן והתאריך שעובר,

כאחד ששרד את באג 2000, אני לא מבין מדוע זה צורך אקוטי (במלא הכנות).

מה יקרה אם המחשב יחשוב שהיום זה 2003, 2007 או 2020 ולא 2025? מה זה משנה לו?

ואם אני אגדיר לו שהיום זה האחד באפריל, הוא יאמין לי? :LOL:

פורסם

אם אין חיבור אינטרנט שדרכו המחשב מתחבר ל time server, תאריך ושעה מדויקים חשובים לדוגמא לרישום זמן עריכה או יצירת הקבצים, למשל מסמך word שאתה כותב היום אתה לא רוצה שיהיה עם תאריך 2003.

כמו כן יש למחשב לוגים של תקלות ואירועים, כל דבר נרשם עם שעה ותאריך שנלקחים מהשעון של הביאס. אם זה לא מכוון אי אפשר להבין כלום. 

או למשל תמונה שאתה עורך, אתה רוצה שתשמר עם תעריך עריכה של היום ולא של 2003...

פורסם
לפני 45 דקות, ברווז כתב:

עזוב את השעון. כל הפרמטרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 46 דקות, Buki כתב:

אם אין חיבור אינטרנט שדרכו המחשב מתחבר ל time server, תאריך ושעה מדויקים חשובים לדוגמא לרישום זמן עריכה או יצירת הקבצים, למשל מסמך word שאתה כותב היום אתה לא רוצה שיהיה עם תאריך 2003.

כמו כן יש למחשב לוגים של תקלות ואירועים, כל דבר נרשם עם שעה ותאריך שנלקחים מהשעון של הביאס. אם זה לא מכוון אי אפשר להבין כלום. 

או למשל תמונה שאתה עורך, אתה רוצה שתשמר עם תעריך עריכה של היום ולא של 2003...

מחשב של מכונה... הוא שם רק כדי שהמכונה תוכל לעבוד. כל הקבצים שצריך כבר מותקנים. לצורך העניין זה לא משנה לי אם יתווסף קובץ עבודה חדש, עם תאריך של 2003. 

לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

עזוב את השעון. כל הפרמטרים.

זה מה שאני שואל. איזה פרמטרים צריכים זמן עדכני? 

פורסם

אתה לא יודע מתי המכונה תשווה תאריכי קבצים כדי לוודא שהם מעודכנים.

אגב, הפעם היחידה שבה נתקלתי בסוללת RTC שהצריכה החלפה היתה ב-1990. הקוריוז היה שהיה מדובר במערכת רפואית אמריקאית שהתבססה על מחשב מתוצרת יונדאי שבאותם ימים נכנעה לחרם הערבי. אבל הטכנאי שבא לטפל במכשיר הכריז ״מנפלאות התעשיה הישראלית״. סוללת הכפתור היתה תוצרת תדיראן (שבאותם ימים היתה גדול יצרני סוללות הליתיום בעולם).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, ברווז כתב:

מחשב של מכונה...

כאלה יש לי בעבודה כמה שהסוללה של הביאס התרוקנה וזה כן מתאפס בכל כיבוי מתח. זה עובד בגדול.

אבל זה עובד לא טוב. לא שומר נתוני כיול שונים וקויזוזי בלאי שהמחשב מבצע עם הזמן וכן לוג תקלות יוצא מבולגן שאי אפשר להבין בו כלום.

• מעניין 1

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

רוב פרוטוקולי האבטחה מסתמכים על זה שהשעון מעודכן.

HTTPS כדוגמה בסיסית.

והוא לא צריך להאמין לך יש שרתי זמן שמחוברים לשעונים אטומיים ופרוטוקולי סנכרון שעונים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

סוללת הכפתור היתה תוצרת תדיראן (שבאותם ימים היתה גדול יצרני סוללות הליתיום בעולם).

עד היום סוללות הליתיום הסגולות של תדיראן הן ברירת מחדל אצל יצרנים שונים. 

שתי יצרניות אמריקאיות די גדולות, בתחומן, שאני מכיר הן Campbell Scientific ו-Onset. 

אם אני לא טועה המפעל כבר לא שייך לתדיראן אבל עדיין מייצר סוללות תחת השם תדיראן. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

לגבי צורך בסוללה לביוס -> כפי שענו,  לצורך שמירה את ההגדרות של הביוס (כולל שעון) לאחר כיבוי,

מה הקשר של שעון פנימי ? אם בכל כיבוי השעון מתאפס, אז לא תוכל לבצע עדכונים לווינדוס (יש להם קוד תקלה ספציפי לזה). "מערכת האבטחה הפנימית" תקפוץ ותתריע כל פעם שיש אי תאימות בתאריכים/ שעות של הקבצים. בספק אם תצליח לגלוש באינטרנט. ובטח יהיו עוד כל מיני דברים מוזרים שלא חשבתי עליהם...

• מעניין 1
  • תוכן חדש...