Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחנות חלפים החליפו לי מצבר.

ההחלפה הייתה נראית די פשוטה ואני מתכוון לעשות אותה לבד ככל הנראה פעם הבאה.

מה ששכחתי לשאול לגביו זה הכפפות. ראיתי שהבחור שהחליף עבד עם כפפות, מניח בגלל סכנת התחשמלות.

אשמח להמלצה על כפפות שיתאימו להחלפת מצבר.

תודה

פורסם

אין סכנת התחשמלות ממצבר של רכב, אלא אם מדובר ברכב היברידי או חשמלי, שם יש הוראות בטיחות מיוחדות לטיפול במערכת החשמל.

הכפפות שלבש הטכנאי שהחליף לך מצבר היו נטו בשביל הנקיון והנוחות של העובד.

יום טוב גם לך

פורסם

הבנתי, תודה.

אז תסלח לי על שאלת הקיטבג הבאה:

למה על הפלוס במצבר תמיד יש כיסוי כלשהו?

הייתי בטוח שזה כי אסור לגעת בו ללא הגנה.

פורסם

לגוף של אדם לא יקרה כלום מנגיעה במצבר, אפילו אם תיגע גם בפלוס וגם במינוס (ז"א תסגור מעגל).

הכיסוי הוא בטח בשביל שלא יושלם בטעות מעגל בין הפלוס למינוס ע"י מתכת (למשל מברג) ויעשה קצר במצבר.

אני לא זוכר את המינוח המדויק, אבל זה קשור לזה שלכל חומר יש נקודת פתיחה שונה, ורק מהנקודת פתיחה הזאת והלאה הזרם יעבור דרכו (מישהו שיותר מבין בחשמל יוכל להסביר יותר טוב ומדויק).

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

פורסם
לפני 14 דקות, DeL0rean כתב:

זו לא שאלת קיטבג, אז אין על מה לסלוח :)

כפי שהסבירו מעלי, הכיסוי על הקוטב החיובי הוא בשביל למנוע קצר שיכול להגרם בטעות בין הקוטב החיובי לקוטב השלילי של המצבר, כי בגדול כל חלקי המתכת ברכב מחוברים לחלק השלילי של מצבר.

אז משהו יכול להניח איזה מברג בסמיכות למצבר ובטעות לגעת בקוטב החיובי ולעשות נזק.

לפני 7 דקות, יגיל כתב:

אני לא זוכר את המינוח המדויק, אבל זה קשור לזה שלכל חומר יש נקודת פתיחה שונה, ורק מהנקודת פתיחה הזאת והלאה הזרם יעבור דרכו (מישהו שיותר מבין בחשמל יוכל להסביר יותר טוב ומדויק).

אין דבר כזה.

לכל חומר יש התנגדות חשמלית. זרם הוא מתח חלקי ההתנגדות.
במקרה של עור אנושי ההתנגדות היא כמה אלפי אוהמים עד כמה עשרות אלפי אוהמים.

אם מחלקים 12 וולט בכמה אלפי אוהמים מתקבל זרם זניח שלא מסוכן לאדם

יום טוב גם לך

פורסם

מתח חשמלי עד 50 וולט לא מסוכן לאדם, מצבר רכב זה  12 וולט שזה הרבה מתחת לרף הזה, אי אפשר להתחשמל ממצבר רכב. 

בהחלפת מצבר לא זהירה אפשר לגרום לקצרים ולעשות הרבה בעיות במערכת החשמל של האוטו אבל להתחשמל אי אפשר.

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

אין דבר כזה.

לכל חומר יש התנגדות חשמלית. זרם הוא מתח חלקי ההתנגדות.
במקרה של עור אנושי ההתנגדות היא כמה אלפי אוהמים עד כמה עשרות אלפי אוהמים.

אם מחלקים 12 וולט בכמה אלפי אוהמים מתקבל זרם זניח שלא מסוכן לאדם

אתה צודק! אני התבלבלתי בין מושגים שהתערבבו לי בראש מישהו שלמדתי מזמן😅 היה לי בראש על פריצה חשמלית ומתח פריצה, אבל זה לא קשור בכלל.

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

פורסם

בהחלפת מצבר ברכב המודרני, בהרבה פעמים, אי חיבור מתח גיבוי וניתוק המתח מהמצבר לרכב גורם למחיקת זכרונות ברכב

למחשבי הרכב, רדיו ונעילת קוד רדיו, שעון זמן, הפעלת חלונות חשמליים ועוד.
השיטה הפשוטה, הטובה ומומלצת מאוד כדי למנוע זאת הנה לחבר, לפני ניתוק המצבר שיוחלף, מתח חיצוני לגיבוי.
מתח זה ניתן להשיג ע"י חיבור מצבר אחר או מכשיר "בוסטר" התנעה, או יחידה קטנה נטענת עם מצבר גיבוי קטן.

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, DeL0rean כתב:

אז זהו שלא,

יש רכבים שמגיעים עם כיסוי לקוטב ה+, ויש כאלו שאין שום כיסוי, נפוץ מאד.

פורסם

בBMW מרצדס ושות' נדרש קידוד המצבר החדש (והמתאים) במחשב הרכב, באמצעות מחשב דיאגנוסטיקה.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...