Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 41 דקות, ik3 כתב:

קודם כל לא הבנתי למה אתה אמור היית לשלם מעמ בלבד, ואיך פנסים לא נחשב "חלק לרכב"

יש סיווג בינלאומי לכל מוצר

חלקי רכב כלליים זה סיווג לכל מה שאין לו סיווג ספציפי.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, EliC25 כתב:

יש סיווג בינלאומי לכל מוצר

חלקי רכב כלליים זה סיווג לכל מה שאין לו סיווג ספציפי.

ועדין איך בדיוק פנס לרכב הוא לא חלק לרכב, מה הסיווג שלו אם ככה?

ואם נלך צעד אחד קדימה, אינטרקולר מה הסיווג שלו האם גם מסווג כחלק לרכב?

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

אותו אדם מגיע אחת לשבוע או פעמיים בשבוע כדי לבדוק. נשמע לי הזוי שעבור עבודה של כמה שניות/דקות בודדות על כל מקרה הוא משולם בתעריף כזה. לשם השוואה אני בעל 2 תארים ומוסמך בתחומי, עובד גם במגזר הציבורי ולו התמחור על העבודה שלי היה דומה לתמחור של בדיקת משרד תחבורה, התקציבים שלנו היו נוסקים לשמיים.

התימחור הוא עבור אדם מטעם חברת השילוח/ עמילות. הבדיקה של נציג משרד התחבורה ללא עלות.

אם אתה חושב שזה תחום כל-כך ריווחי, אתה מוזמן לפתוח חברת עמילות מכס.

לפני שעתיים, Be roo כתב:

נקראתי לסניף הראשי לאסוף את החבילה והפקיד ניסה להבין מה זה כדי לחשב מיסים, הוא פתח גוגל (התחלה מרשימה) והחל להקליד את ה״דגם״ שהיה כתוב על חוברת ההוראות...

הפקיד בסניף אינו יכול לחשב את המיסים. זה דבר שרק עמיל מכס רשאי לעשות (הוא מסווג את המוצר. בהתאם לסיווג, יש קטלוג כמה אחוזי מס לשלם + אופציה לדרישות חוקיות נוספות).

הפקיד בסה"כ גובה את הכסף (רשום לו במחשב/ מצורף קבלה עם סכום לגביה).

כנראה התעניין לדעת במה מדובר, לכן ביצע חיפוש בגוגל.

לפני 15 שעות, EliC25 כתב:

מדובר בסיווג פרט מכס (hs code) שהוא סיווג אוניברסלי של מוצרים. מדובר על 85.12 שזה פרט המכס עבור פנסים

למי שמעוניין, ניתן לראות/ לחפש סיווג של מוצרים בקישור הבא (ממש לא אינטואיטיבי)

https://www.gov.il/he/service/customs-tariff

פורסם
לפני 43 דקות, ik3 כתב:

ועדין איך בדיוק פנס לרכב הוא לא חלק לרכב, מה הסיווג שלו אם ככה?

ואם נלך צעד אחד קדימה, אינטרקולר מה הסיווג שלו האם גם מסווג כחלק לרכב?

לא יודע איך להסביר אחרת ממה שכבר כתבתי.

לפנס לרכב הסיווג הוא 8512, כפי שנכתב בהודעה הראשונה ובאחת התגובות שלי.

לכל סיווג לפי צו יבוא אישי של משרד הכלכלה יש חוקים שונים, גם לגבי תשלומים וגם לגבי אישורים ותקנים.

חלקי רכב כללי זה סיווג אחר וגם מיסוי אחר במקרה הזה

לפני 24 דקות, guya72 כתב:

התימחור הוא עבור אדם מטעם חברת השילוח/ עמילות. הבדיקה של נציג משרד התחבורה ללא עלות.

אם אתה חושב שזה תחום כל-כך ריווחי, אתה מוזמן לפתוח חברת עמילות מכס

לפי מה שאני מבין מדבריך, התמחור הוא על "אישור משרד תחבורה" כלומר על מילוי טופס (שניתן למלא עצמאית) שלוקח לאדם מנוסה פחות מ2 דקות למלא.

אם בדיקת נציג משרד תחבורה היא ללא עלות, התמחור הוא נטו של חברות השילוח עבור השירות הזה, שכפי שציינתי לוקח רגעים עד דקות בודדות. 

לגבי הצעתך התעסוקתית, אשאר במקצוע שלי :)

פורסם
לפני שעה, ik3 כתב:

קודם כל לא הבנתי למה אתה אמור היית לשלם מעמ בלבד, ואיך פנסים לא נחשב "חלק לרכב"

ברור שפנס הוא חלק לרכב, אבל לא לכל חלק לרכב יש את אותה מדרגת מס, על חלקים מסוימים אין מס קנייה ועל אחרים יש. על רפידות בלמים לדוגמה אין מס קנייה, על פנסים וצמיגים גם אין אך על תיבת הילוכים לדוגמה יש מס קנייה. את המידע הזה תוכל, לדוגמה, גם במחשבון מסי יבוא של רשות המיסים. 

פורסם

אמנם לא חלק רכב, אבל לפני מספר שנים המזנתי מחו"ל סתטוסקופ, וכיוון שלא היה באמאזן הזמנתי מאתר אירופי (שהתברר שבסיסו ביוון). הפריט סווג כ"ציוד רפואי", נדרשתי לשלוח טפסים והצהרה. מרגע ששלחתי חלפה פחות משעה עד שהתקבל אישור משרד הבריאות. אבל חברת השילוח גבתה תמורת השירות 500 ש"ח.

המרתיח הוא שמדובר בציוד שאין בו כל סיכון, מדגם שמיובא ארצה באופן סדיר, אבל חשבתי שאחסוך כמה מאותמש"ח ביבוא אישי. מסתבר שטעיתי.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, ch28566 כתב:

ברור שפנס הוא חלק לרכב, אבל לא לכל חלק לרכב יש את אותה מדרגת מס, על חלקים מסוימים אין מס קנייה ועל אחרים יש. על רפידות בלמים לדוגמה אין מס קנייה, על פנסים וצמיגים גם אין אך על תיבת הילוכים לדוגמה יש מס קנייה. את המידע הזה תוכל, לדוגמה, גם במחשבון מסי יבוא של רשות המיסים. 

אני מניח שהרציונל כאן הוא כל עוד ניתן לסווג - תסווג ותיקח את המס שנקבע, וכל עוד זה משהו לא מוכר - תקח את ״מלוא המס״ כי אתה לא יודע מה זה.

רק משהו אחד אני לא מבין: מי בסוף האדם שהגיעה לידו החבילה שלי, ראה את החשבונית על כל פרטיה, והחליט לסווג זאת כמוצר כללי לרכב ולא כפנסים לרכב?

אם זה היה מקרה חד פעמי, מילא. אבל זה קרה לי גם ב-2019 (כפי שפרסמתי בפוסט הראשון). בסופו של דבר, התקשורת שלי איתם יחסית טובה, והמענה שלהם מהיר, ונשמע שאנשים שם קמים בבוקר לעבודה שלהם ויודעים מה הם עושים, או לפחות מה הם צריכים לעשות - אז איפה פה זה נופל? מישהו שיותר מעורה בתהליך יודע להסביר?

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

לא יודע מה רציונל, אבל קח רציונל אחר.
פנסים הוא חלק בטיחותי וכזה שהבלאי שלו גבוה והוא גם נפגע לעיתים קרובות.
זה שיש עליו רק מע"מ מאפשר לנו להנות מביטוח פנסים ומראות זול יחסית.
ברקסים כנ"ל, אביזר בטיחותי חשוב שמתבלא. עדיף שהמדינה "תפסיד" קצת מיסים ושאף אחד לא יחסוך בהחלפת רפידות.

אין לי מושג אם זו הסיבה אבל זה נשמע לי הגיוני יותר.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, guya72 כתב:

כנראה התעניין לדעת במה מדובר, לכן ביצע חיפוש בגוגל.

אין לי מושג מה הגדרת התפקיד שלו, וזה לא ממש משנה לסיפור. הוא בדק, חיפש וקבע שעלי לשלם מעמ בלבד. לא התווכחתי.

פורסם

היום בדיוק שחררתי עוד חלק לרכב מהמכס. הפעם השתמשתי בשירות של UPS באופן מלא כי לאור החגים לא רציתי שזה יתקע שם כך שבשורה התחתונה, שילמתי קרוב ל-1400 שקל סה"כ כאשר בחור אמריקאי היה רוכש את החלק הזה ב-800 שקל. גם אצלי טעו בחישוב המיסים (הוסיפו מס קנייה כאשר יש רק מע"מ על החלק הזה) אבל בגלל שהחנות ששלחה הצהירה על ערך נמוך יותר (לא שבקשתי) זה יצא בדיוק אותו סכום שהייתי אמור לשלם במקור אז וויתרתי על ערעור. 

לצערי זה היה חלק שלא מצאתי כמעט בשום מקום אז לא הייתה לי אפשרות למצוא משלוח זול יותר עם שירות עמילות מכס נמוך יותר (שהיה עיקר התשלום). מצד אחד תמיד יש לי מזל עם UPS בכל הקשור להתליך השחרור, כלומר בלי עיכובים מיותרים, אבל עלות השירות מתאימה רק למוצרים יקרים באמת של כמה אלפי שקלים. מקווה לפחות שאהנה מהחלק שהוזמן :-) זה מה שנשאר לנו עם יוקר המחייה בכל הקשור לתחום הרכב. 

פורסם

לפני כשבוע פתחתי שרשור דומה על ההתנהלות של חברת השילוח והמיסים המוגזמים. 

פשוט מרתיח לראות התנהלות כזאת

דרך אגב החברת שילוח לא עונה לי כבר שבוע +

פורסם
לפני 5 שעות, Fraysa כתב:

מי בסוף האדם שהגיעה לידו החבילה שלי, ראה את החשבונית על כל פרטיה, והחליט לסווג זאת כמוצר כללי לרכב ולא כפנסים לרכב?

כמו כל תחום מקצועי, לכל עובד יש תחום התמחות בו הוא יודע לעומק/ יודע מעולה, ובשאר התחומים הוא יודע באופן כללי.

יש חברות שילוח/ עמילות מכס שמתמחות בתחומים ספציפים, וכל עוד מדובר בפריט באותו תחום - הם יודעים לסווג אותו בצורה מדוייקת.

ברגע שתביא להם פריט בתחום אחר, הם יסווגו אותו, אך לא בהכרח בצורה הכי נכונה.

בחברות שילוח כמו פדקס וכו', לרוב אין התמחות בתחום ספציפי, ולכן כאשר עמיל המכס רואה פנס לרכב -> מבחינתו זה חלקי חילוף לרכב.

(הוא אינו מודע לכך שיש פנסי רכב בתור פריט נפרד, וגם אין לו זמן ואפשרות להתחיל לחפש לעומק).

אז כן, באסה שעושים טעות, אך כאשר מבינים כיצד הנושא עובד - זאת טעות מובנת

פורסם

הזמנתי לפני חודש חבילה  מ cars245 בערך כולל של 72 דולר.

כשבאתי לאסוף את החבילה, שמתי לב בהודעת טקסט לדרישת תשלום של 49 שח.

שילמתי ולקחתי את החבילה.

הגשתי ערעור בטענה שמדובר בחבילה מתחת ל 75 דולר - והשבוע שלחו לי תשובה שיזכו אותי על סך 49 שח לחשבון הבנק.

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...