Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי זה רק אני אבל אני רואה הרבה כתבות לאחרונה במקומות שונים לגבי כספי משקיעים, פנסיות, גמל, השתלמות וכו' שהולכות לאבדון.

אם זה בגלל פשיטות רגל, רמאויות תספורות או סתם חוסר תגובה.

השאלה זה למה עכשיו ?  ריבית אותה ריבית אינפלציה אותה אינפלציה השוק בדרך למעלה כמו לפני שנה כמו לפני שנתיים כמו לפני 3 ו 4.

מה השתנה שפתאום עכשיו אחד אחרי השני כמו דומינו מתגלים כל מני כשלים כאלו אצל המוסדיים

כלכליסט היום די סיכמו את מה שאני מכיר מהתקופה האחרונה

https://www.calcalist.co.il/investing/article/hkm3ybxvc

אינפו ההשקעות הלא סחירות

• מבאס 1
פורסם (נערך)

מדובר בהשקעות לא סחירות. רוב החוסכים לא נמצאים שם ואלו שכן, היו אמורים לקחת בחשבון את הסיכון. יש גם כאלו שפשוט רומו על ידי סוכני ביטוח כמו במקרה של סלייס.

בכל אופן אלו לא ערוצי השקעה מומלצים לחוסך הממוצע.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין פנסיה וקופות גמל למה שצירפת ?

הכתבה מדברת על כל מיני השקעות אלטרנטיביות, כל מיני מקומות שאומרים "תביא כסף, ניתן לך תשואה רבעונית/שנתית, ואחרי X זמן תוכל לקבל את הכסף שלך חזרה"

בזמן הזה הן קורסות, נכנסות לחדלות פרעון או פשוט לוקחים את הכסף והאנשים נשארים עם התשואה בלי קרן.

אין כאן קרן השתלמות/גמל או פנסיה מוכרת.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

סלייס היא היחידה שרלוונטית ולפי מה שהבנתי מדובר שם בסוג של הונאה, החתימו בשושו על איזה משהו ושיחקו עם הכספים.

כל האחרים זה נוכלויות של "מבטיח לך 15 אחוז ריבית ו80 אלף פסיבי בחודש". מי שמשקיע שם צריך לדעת על מה הוא שם את הכסף, ואם לא שיתמודד.

פורסם

אין קשר, כל מי שחסך בסלייס, בכל מסלול שהוא, נפגע. בקרנות השתלמות, בפנסיה, בקופות גמל, בהכל. יותר מ-100 אלף איש לא יכולים כרגע להוציא את הכסף שלהם מסלייס כי כל נכסי החברה הוקפאו.

פורסם
לפני 48 דקות, Nemesis כתב:

בסלייס הבטיחו לחוסכים הלוואה ב 0% ריבית אבל רק אם ישקיעו באיזו קרן ספציפית.

מי שלא הריח את הסירחון מרחוק...

לא מדויק. הבטיחו הלוואה בתנאים טובים, לכאלו שלא יכלו לקבל הלוואה מהבנק. החתימו אותם על מסמכים שהם מעבירים את הפנסיה שלהם לניהול עצמי (IRA) בלי שהם מבינים את המשמעות של זה. ואז העבירו את כספי הפנסיה שלהם לאיזו קרן בחול, שהעלימה את הכסף.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, MiniMiz3r כתב:

סלייס.

כאמור  - לא מוכר ..

רק בעקבות הפרסומים שמעתי עליה, ממה שאחרים כתבו כאן, זה לא פנסיה או קופת גמל קלאסית.

פורסם
לפני 10 שעות, MiniMiz3r כתב:

אין קשר, כל מי שחסך בסלייס, בכל מסלול שהוא, נפגע. בקרנות השתלמות, בפנסיה, בקופות גמל, בהכל. יותר מ-100 אלף איש לא יכולים כרגע להוציא את הכסף שלהם מסלייס כי כל נכסי החברה הוקפאו.

לא יכולים להוציא כרגע, אבל הכספים אמורים לחזור במלואם למשקיעים במסלולים הרגילים.

לפני 9 שעות, פינדר כתב:

לא מדויק. הבטיחו הלוואה בתנאים טובים, לכאלו שלא יכלו לקבל הלוואה מהבנק. החתימו אותם על מסמכים שהם מעבירים את הפנסיה שלהם לניהול עצמי (IRA) בלי שהם מבינים את המשמעות של זה. ואז העבירו את כספי הפנסיה שלהם לאיזו קרן בחול, שהעלימה את הכסף.

אני זוכר. זו בדיוק הכוונה. ריבית אפס בתנאי שמעבירים ל IRA וקונים איזו קרן מוזרה.

פורסם

אפשר תקציר של מה שקרה עם סלייס? כל התוצאות בגוגל מדברות על ההשלכות, לא על המקרה עצמו.

כמו כן - האם קופות גמל\פנסיה\השתלמות וכו' השקיעו בהן (ויש נפגעים עקיפים) או רק מי שהשקיע ישירות?

פורסם
לפני שעה, Nemesis כתב:

לא יכולים להוציא כרגע, אבל הכספים אמורים לחזור במלואם למשקיעים במסלולים הרגילים.

אמורים זה שם של דגים... לך תדע כמה זמן זה ייקח וכמה בדיוק יחזור.

לפני כשעה, taranta כתב:

אפשר תקציר של מה שקרה עם סלייס? כל התוצאות בגוגל מדברות על ההשלכות, לא על המקרה עצמו.

כמו כן - האם קופות גמל\פנסיה\השתלמות וכו' השקיעו בהן (ויש נפגעים עקיפים) או רק מי שהשקיע ישירות?

סלייס היא בעצמה גוף שמנהל קופות גמל וקרנות פנסיה והשתלמות.

הנה תקציר:

https://www.calcalist.co.il/investing/article/bkxy005snr

פורסם

וזה הסבר  על סלייס. מכלכליסט.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

כלומר אם אני מבין נכון מי שלא השקיע דרכם - לא נפגע?

מטריד שעם כל הרגולציה עדיין מצליחים לעשות דברים כאלו.

• תוכן חדש...