Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לייעוץ.
אשתי רוצה לעבור מפיג'ו 208 ישנה ואמינה.
הייתה מחליפה בשמחה ל-208 החדשה אבל תקלת הרצועה המתפוררת הידועה מטרידה אותנו.
המודלים כאמור:

• איביזה 2019, 2020
  • יונדאי i20, 2020, 2021
  • סוזוקי סוויפט 2020, 2021 (ידניות או אוט')
  • פולקסווגן פולו 2021
  • רנו קליאו דור 5, 2020, 2021.

חשוב לנו: אמינות, בטיחות, תצרוכת דלק, טיפולים/תיקונים זולים ושמירה על מחיר.
בונוס למי שיודע לומר על מחירי הביטוח.

האם יש באחת מהן מחלות ידועות שצריך לשים לב אליהן כשבאים לקנות רכב יד שניה?

תודה!

פורסם (נערך)

כדי שנוכל לעזור לך ממליץ לציין גם תקציב, נסועה שנתית וסוג תוואי נסיעה עיקרי.

בהיבט הבטיחות - אני חושב שלפולו ולאיביזה החל מאמצע 2021 יש מערכות בטיחות מקוריות מלאות כולל שמירה על נתיב והתראה בשטח מת - ניתן לדעת לפי היעדר מובילאיי ברכב הנבדק.

למעט הסוויפט לכולן יש גיר דו-מצמדי שעלול להביא איתו עלויות תחזוקה גבוהות יותר בדמות החלפת מצמדים ו/או מוח גיר במהלך חיי הרכב, ובתוואי עירוני/פקקים אולי אפילו יותר מפעם אחת.

שווה לשקול גם קיה סטוניק 1.4 או מאזדה 2, שתיהן אמורות להיות זולות יותר לתחזוקה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

קליאו עם מנוע 1.3 - למנוע ה-1.3 יש בעיית תרמוסטט, יש מידע פה באתר.

הליטר טורבו מגיעה עם גיר רציף.

סוויפט הכי צפופה בין האופציות הנ''ל

פורסם

אם אמינות הכי חשובה הייתי בוחר בסוויפט, היא חסכונית ולא יקרה לאחזקה, פחות טובה מבחינת בטיחות מהשאר וגם לא תהיה זריזה כמו המתחרות עם מנועי הטורבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה קצת מצחיק לשמוע ממישהו שמחזיק היום פיג'ו 208 שלטענתו טובה ואמינה שהוא חושש מאמינות הרצועה, אלא אם כן ה208 היא מנוע אחר. 

בכל אופן, המלצתי האישית, היא c3 סיטרואן. 

למה? 

כי בשונה מה208 היא מגיעה עם 5 שנים אחריות. ובתקציב שלך (אני מנחש שהוא סביב ה80) תוכל למצוא רכב שיש לו עוד שנתיים או שלוש אחריות. לכל מקרה שיהיה. 

מה שלרכבים האחרים אין. 

הערך לשקל סופר גבוה, בתקציב זהה רכבים יפניים עם מפרט נמוך יותר של אבזור ומנוע אטמוספרי יאלצו אותך להתפשר בשנתון כמה מודלים אחורה. 

הרצועה אולי נשמע כמו סיפור מפחיד, אבל בתחזוקה נכונה והקדמת טיפול אפשר להמנע, מה שנגיד לא ניתן לעשות עם הגירים של הגרמניות או התרמוסטט של הרנו. שם אין דרך להמנע. כשזה בא, זה בא. 

בנוסף, מניסיון ארוך שלי בעבודה עם 208, הc3 משמעותית נוחה יותר, הרבה יותר מאובזרת. וגם כבונוס מאוד בטיחותית. 

השד לא מפחיד כמו שעושים ממנו, ובתמורה מקבלים המוןןןןןן רכב לשקל. 

• תוכן חדש...