Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i10 2012 ידני לא מוצא איפה נמצא המיקום

מעבר לפיתרון נפתר ע"י EliC25,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

על הגיר

אין שם מדיד, אלא בורג מפלס ובורג ריקון

אז איך.מודדים כמה שמן יש? 

לפני 3 דקות, roxo89 כתב:

תוכל לכוון אותי בתמוננ איפה זה ? ו

20240110_140858.jpg

פורסם
לפני שעתיים, roxo89 כתב:

פשוט מאוד. מסתכלים על הגיר מלמטה ועל הציריות ביציאה מהגיר. 

אם הכל שם מאובק ויבש, אז מפלס השמן תקין. הוא לא יכול להיעלם לשום מקום אם אין נזילות. 

כמובן שאפשר לפתוח את הבורג מילוי אבל אם הכל יבש ואין לך כוונה להחליף שמן גיר, זה מיותר.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

פשוט מאוד. מסתכלים על הגיר מלמטה ועל הציריות ביציאה מהגיר. 

אם הכל שם מאובק ויבש, אז מפלס השמן תקין. הוא לא יכול להיעלם לשום מקום אם אין נזילות. 

כמובן שאפשר לפתוח את הבורג מילוי אבל אם הכל יבש ואין לך כוונה להחליף שמן גיר, זה מיותר.

אז אם כך כל כמה זמן / ק"מ צריך להחליף ? 

בספר רכב לא מצאתי 

פורסם

רוב היצרנים לא ממליצים להחליף שמן גיר ידני כל פרק זמן מסויים. 

אפשר כתחזוקה מונעת להחליף נגיד כל 100 אלף ק"מ, זה לשיקול דעתך.

יותר הגיוני לבצע את ההחלפה יחד עם החלפת קלאץ', אז בכל מקרה מרוקנים את השמן מהגיר.

אפשר לרוקן את השמן לכלי כלשהו (ולא למיכל איסוף של המוסך) ולהחזיר לגיר בסיום העבודה אבל לרוב באותה הזדמנות ממלאים שמן גיר חדש. 

פורסם
לפני 55 דקות, Buki כתב:

רוב היצרנים לא ממליצים להחליף שמן גיר ידני כל פרק זמן מסויים. 

אפשר כתחזוקה מונעת להחליף נגיד כל 100 אלף ק"מ, זה לשיקול דעתך.

יותר הגיוני לבצע את ההחלפה יחד עם החלפת קלאץ', אז בכל מקרה מרוקנים את השמן מהגיר.

אפשר לרוקן את השמן לכלי כלשהו (ולא למיכל איסוף של המוסך) ולהחזיר לגיר בסיום העבודה אבל לרוב באותה הזדמנות ממלאים שמן גיר חדש. 

מעניין כי יש לי גם הונדה גאז 2018 ושם יצא לי ( תקן אותי אם אני טועה )  שכל 30 אלף להחליף , 

אבל אולי בגלל שזה גיר רציף אז יש הבדל  ?

פורסם
לפני 38 דקות, dani666 כתב:

אתה מדבר על גיר אוטומטי ועוד רציף.

השרשור הוא על גיר ידני.

אני עדיין נוב ולא מבין כמעט כלום במכונאות ...

אני לומד תוך כדאי שאלות, סליחה לא ידעתי שיש הבדל במהות שלהם בתחזוקה , והאמת שמהתשובה שלו הוא לא חילק בתחזוקה בין ידני לאוטומט.

פורסם

בגיר ידני השמן משמש לשימון גלגלי שיניים והחלקים המכאנים האחרים.

תחשוב שיש קערה עם שמן ובתוך הקערה מסתובבים כמה גלגלי שיניים. 

אין משאבת לחץ שבונה לחץ שמן, אין טמפרטורה גבוהה, אין מפעילים שמופעלים על ידי לחץ שמן והשמן עצמו לא משמש להעברת כוח.

הבלאי של השמן בגיר ידני נמוך והדרישות לניקיון ואיכות השמן לא גבוהות.

לעומת זאת בגרי אוטומטי השמן (שזה לא ממש שמן אלא נוזל תיבת הילוכים, כי הוא לא משמש לשימון בלבד) מבצע בנוסף הפעלה של המפעילים השונים בשליטת שסתומים חשמליים, משמש כגוף שמעביר את הכוח בממיר מומנט, משמש במצמדים רטובים, יש משאבת לחץ שבונה לחץ שמן, יש טמפרטורה גבוהה יותר, גזירה גדולה יותר של השמן וזיהום שלו בשחק ושבבים יותר משמעותי מאשר בגיר ידני. ולכן בתיבות אוטומטיות כן מחליפים שמן. למרות שזה לא חל על כל התיבות, יש תיבות אוטומטיות שהיצרן מגדיר שלא נדרשת החלפה. סומכים על הפילטרים שיש בתיבה (שאין אותם בכלל בתיבה ידנית כי לא צריך).

• אהבתי 5

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

בגיר ידני השמן משמש לשימון גלגלי שיניים והחלקים המכאנים האחרים.

תחשוב שיש קערה עם שמן ובתוך הקערה מסתובבים כמה גלגלי שיניים. 

אין משאבת לחץ שבונה לחץ שמן, אין טמפרטורה גבוהה, אין מפעילים שמופעלים על ידי לחץ שמן והשמן עצמו לא משמש להעברת כוח.

הבלאי של השמן בגיר ידני נמוך והדרישות לניקיון ואיכות השמן לא גבוהות.

לעומת זאת בגרי אוטומטי השמן (שזה לא ממש שמן אלא נוזל תיבת הילוכים, כי הוא לא משמש לשימון בלבד) מבצע בנוסף הפעלה של המפעילים השונים בשליטת שסתומים חשמליים, משמש כגוף שמעביר את הכוח בממיר מומנט, משמש במצמדים רטובים, יש משאבת לחץ שבונה לחץ שמן, יש טמפרטורה גבוהה יותר, גזירה גדולה יותר של השמן וזיהום שלו בשחק ושבבים יותר משמעותי מאשר בגיר ידני. ולכן בתיבות אוטומטיות כן מחליפים שמן. למרות שזה לא חל על כל התיבות, יש תיבות אוטומטיות שהיצרן מגדיר שלא נדרשת החלפה. סומכים על הפילטרים שיש בתיבה (שאין אותם בכלל בתיבה ידנית כי לא צריך).

תודה רבה אינפורמציה מעיינת ומלמדת מאד

• תוכן חדש...