Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לך איזה מפסק אורות חניה נפרד? יש מדינות, כדוגמת גרמניה, שבהן אתה מחוייב, בתנאים מסויימים, להפעיל אורות חניה כל הלילה. בדוק שזה לא המצב אצלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הרכב לא שלי, של השכנה בבנין שהחניה הפרטית שלה מתחת לחלון שלי, הצצתי באמצע הלילה מהחלון וראיתי שהאור דלוק אבל בבוקר ככל הנראה הרכב התניע לה כרגיל ולא השפיע/רוקן את המצבר.

לפני 5 שעות, sperial כתב:

אין לך איזה מפסק אורות חניה נפרד? יש מדינות, כדוגמת גרמניה, שבהן אתה מחוייב, בתנאים מסויימים, להפעיל אורות חניה כל הלילה. בדוק שזה לא המצב אצלך.

ובמצב כזה לא אמור להתרוקן המצבר בבוקר ?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

מדובר בפנסי חניה . הצריכה שלהם לא זניחה, אבל לא אמורה לרוקן את המצבר בכמה שעות. מעולם ל התנסיתי בכח במציאות.

הסיפור בגרמניה ותיק מאוד - אני זוכר את הפרינץ 4 של אבא שלי מסוף שנות ה-60, על הכנף היה לו פנס זעיר למטרה זו. ומדובר ברכב עם מערכת חשמל חלשה מאוד (עד כמה שאני זוכר מצבר 6V, אבל אל תתפסו אותי בנתון הזה).

אגב, בגרמניה יש עוד תחכום - עדי לחסוך חשמל הם מכבים חלק מפנסי הרחוב בחצות או משהו כזה. על הפנסים האלה יש סימון שפירושו - עליך להדליק את פנס החניה בחצות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

אבל שוב, במקרה כזה שהיה מתג יעודי לזה אז שני האורות חניה האחוריים היו נשארים דלוקים, במקרה אצלה רק הבקלית השמאלית נשארה דלוקה.

לפני 6 שעות, asix כתב:

תבדוק שהידית איתות נמצאת במרכז.

אסי, אבל גם במצב שהידית איתות נשכחה בטעות בצד שמאל והמפתח בכלל מחוץ לסוויץ והרכב כבוי למה למעשה שהנורה תשאר דלוקה?

פורסם

זה הקטע - בתקן הגרמני מפעילים רק את הפנסים בצד הרחוב.

פורסם
לפני כשעה, Camaro 92 כתב:

אבל גם במצב שהידית איתות נשכחה בטעות בצד שמאל והמפתח בכלל מחוץ לסוויץ והרכב כבוי למה למעשה שהנורה תשאר דלוקה?

ככה זה בוודאות בפולקסווגן, אאודי, סקודה, עוד משנות ה 70 או ה 80. 

השארת  ידית איתות למצב איתות שמאלה או ימניה + סוויץ' כבוי מפעילה את אורות החניה באותו צד. 

כמו שהוסבר זה בשביל לסמן רכב חונה לצד כביש חשוך ועדיין לחסוך בצריכת החשמל מהמצבר.

פורסם

יכול להיות, ויכול להיות שהיא סתם שמה את בורר התאורה במצב של אור חנייה כי היא לא מכירה משהו אחר.

למה שלא תשאל אותה אם כל כך אכפת לך?

2016 BMW M235i.

פורסם

הפעלת פנסי החניה מתוארת גם בתקנות התעבורה בישראל. 

מתוך תקנה 100:

הארת רכב עומד תק' (מס' 3) תש"ל-1970

100. (א)  לא יעמיד אדם בזמן התאורה רכב בחלק הדרך המיועד לתנועת כלי רכב ולא ישאיר שם רכב עומד, ומי שהשליטה על הרכב בידו לא יניח שהרכב יעמוד או יישאר כאמור אלא אם

(1)   ברכב מנועי שרחבו עולה על מטר אחד ובאופנוע עם רכב צדי - מאירים פנסי החניה ופנס אחורי או מאירים בו פנסי הרוחב או פנס צידי המותקן על דופן הרכב שלצד הכביש, המראה אור לבן מלפנים ואור אדום מאחור;

(2)   ברכב שרחבו הכולל הוא 210 ס"מ או יותר - מאירים בו פנסי הרוחב וכן הפנס האחורי;

(3)   ברכב אחר - פנס המפיץ אור לבן או צהוב דולק בו מלפנים ומחזירור אדום קבוע בו מאחור.

(ב)  הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו על רכב –

(1)   העומד בדרך שמצב התאורה בה מאפשר הבחנה ברכב ממרחק סביר על-ידי עוברי דרך;

(2)   שמערכת אורותיו אינה במצב תקין, ובלבד שיתקיימו לגביו הוראות תקנה 70(א). 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...