Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע, כשנוהגים ברכב ובצד ימין מס' הבית זוגי, הבית הבא יהיה ממוספר במס' הגבוה יותר, לדוגמא: אם 10 בצד ימין, הבית הבא יהיה 12.

שמתי לב כי במס' מקומות הסדר הפוך. יש למישהו השערה או ידיעה מדוע?

מקומות שנתקלתי בהם:

- צפניה, ירושלים.

- אבא אבן, הרצליה.

- חזון דוד, מודיעין עילית.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 10 שעות, tinoki כתב:

כידוע,

לא ידוע לי.

מה שאני יודע זה שבאופן כללי מספור הבתים ברחובות בארץ מתחיל מדרום או ממערב.

כנראה שגם בזה יש חריגים, אבל זה הכלל שאני מכיר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני מכיר את הכלל של זוגיים בימין ואי זוגיים בשמאל עוד מילדותי. אין לי מושג לגבי יוצאי הדופן. המצחיק הוא שאני עובר באבא אבן בהרצליה כמעט כל יום ומעולם לא שמתי לב למספרי הבניינים שם

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 14 שעות, tinoki כתב:

כידוע, כשנוהגים ברכב ובצד ימין מס' הבית זוגי, הבית הבא יהיה ממוספר במס' הגבוה יותר, לדוגמא: אם 10 בצד ימין, הבית הבא יהיה 12.

לי זה לא היה ידוע.

עשרים וחמש שנה, הכתובת של העסק שלי היתה במספר מסוים.

לפני חצי שנה, הגעתי בבוקר וראיתי שתלו על הגדר מס' בית אחר. ההסבר המצוטט עושה שכל עם החלוקה החדשה, אבל עדיין לא מונע ממני לרצות לירות בברך של מי שקיבל את ההחלטה בעיריה.

• מצחיק 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אם כבר, במי שחילק את החלוקה הראשונה.

מה, באמת הייתם נוסעים עוד בניין בכדי לראות האם המספר עולה או יורד?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 4 שעות, BoazB11 כתב:

מה שאני יודע זה שבאופן כללי מספור הבתים ברחובות בארץ מתחיל מדרום או ממערב.

כנראה שגם בזה יש חריגים, אבל זה הכלל שאני מכיר.

במרבית הערים בארץ מתבצע מספור הבתים ברחובות
מצפון לדרום ואו ממערב למזרח בהתאם למיקום הרחוב
(מלבד רחובות בודדים חריגים בערים שונות).
מספרי הבתים הזוגיים בצד ימין והאי זוגיים בצד שמאל בסדר עולה.

פורסם

מנצל"ש .

מישהו יכול להסביר את שיטת מיספור הבתים ברחובות בארה"ב.

ליתר מיקוד, נגיד ב לוס-אנג'לס, אתה נתקל במספר בית עם 4 או אפילו 5 ספרות.

אני יודע שמדובר בארץ רחבת ידיים, עם רחובות גדולים וארוכים.

אבל הם לא עדי כדי כך גדולים וארוכים.

בסופו של דבר, מדובר בשכונות בהם חיים בני אדם כמוני כמוך.

אז נגיד יש ברחוב מאה או מאתיים בתים.

אבל אלף או אלפיים בתים ?

לא נראה לי.

פורסם

שיטת המספור הנהוגה בארץ מקובלת בכל העולם. היוצאת מהכלל היא לונדון, בה המספרים עולים בצד אחד של רחוב, חוצים אותו בסופו ואז ממשיכים לעלות.

בארץ המספרים עולים מדרום לצפון וממערב למזרח (וכך גם מספרי הכבישים. הכלל לא רק ישראלי, הוא חל, למשל, גם על מספרי כבישי ה-E באירופה), אבל זה לא כלל ברזל. רחובות ללא מוצא ממוספרים מהחיבור שלהם למערכת הכבישים, ורחובות חד סטריים יכולים להיות ממוספרים להפך מכיוון התנועה.

לגבי מספור הבתים בארה"ב - וגם בקנדה ואולי עוד מדינות - זה לפי מספרי חלקות קרקע, שיכולות להיות קטנות, ובניין אחד בנוי על כמה חלקות.

קוריוז שהיה בחיפה לפני כ-50 שנה: לאחר פטירת ראש העיר האגדי אבא חושי הוחלט לשנות את שם הרחוב "דרך דליה" על שמו. אלא שבאותה הזדמנות צירפו אליו גם את 200-300 המטרים האחרונים של רחוב חורב. לאור הבלבול שנגרם העיריה החזירה מהר מאוד את הגבול לקדמותו (צומת רחוב ווטסון) והסדר הושב על כנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 49 דקות, IsraCar כתב:

מישהו יכול להסביר את שיטת מיספור הבתים ברחובות בארה"ב.

ליתר מיקוד, נגיד ב לוס-אנג'לס, אתה נתקל במספר בית עם 4 או אפילו 5 ספרות.

פשוט:

מספר הבית (בסטריט) מורכב ממס' השדרה (אווניו) שלפניה. כך שאם הבית שלך על הסטריט ממש בפינה של 18 אווניו, מס' הבית יהיה 1802 בימין ו- 1801 משמאל. אחרי אווניו 19 יתחיל 1901 וכן הלאה. למרות שאין כלל בתים אחרי, נניח, 1850.

• מעניין 1

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

היוצאת מהכלל היא לונדון, בה המספרים עולים בצד אחד של רחוב, חוצים אותו בסופו ואז ממשיכים לעלות.

לא הבנתי

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

נניח בכיוון אחד מ-1 עד 60, ואז, מהצד השני מ-61 עד 120. אם תיסע תראה מימין 1,2,3 וכו׳, ומשמאל 120,119,118 וכו׳.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קורה לדעתי בעיקר ברחובות שהפכו את כיוונם או הפכו לחד סטריים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 8.7.2023 בשעה 21:44, tinoki כתב:

- צפניה, ירושלים.

בכרם אברהם הייתה מקובלת שיטת המספור הבריטית שספריאל תאר. בשנות החמישים שונו המספרים למספור היום.

התנועה בצפניה עזרא מלאכי ודוד הייתי הפוכה מהכיוון היום עד אמצע שנות השבעים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ואיך זה קשור? זו לא שיטת המספור הבריטית...

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...