Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עקב נזילת מי הקירור ברכב (קליאו B שנת 2001 - 8 שסטומים ) , היה צורך בהחלפת הפלאנג' .

במהלך ההחלפה התברר כי אין טרמוסטט ברכב.

אציין, שלא היו סימני התחממות במנוע (הסקאלה הייתה על הרבע או על החצי).

שאלתי היא:

- מהם ההשלכות למצב זה ?

- האם יכול להיות מצב בו המנוע התחמם מעל המותר ונגרם נזק כלשהו ?

- האם המחשב היה צריך לדאוג לכך, שלא תווצר בעיה שכזו של התחממות יתר ?

- למה שלא יהיה באוטו טרמוסטט, אציין שהאוטו נקנה מליסינג לפני כחודשיים.

תודה לכל העונים.

פורסם
שלום,

עקב נזילת מי הקירור ברכב (קליאו B שנת 2001 - 8 שסטומים ) , היה צורך בהחלפת הפלאנג' .

במהלך ההחלפה התברר כי אין טרמוסטט ברכב.

אציין, שלא היו סימני התחממות במנוע (הסקאלה הייתה על הרבע או על החצי).

שאלתי היא:

- מהם ההשלכות למצב זה ? - מנוע עובד בטמפ' לא אידאלית - תצרוכת דלק גבוהה יותר.

- האם יכול להיות מצב בו המנוע התחמם מעל המותר ונגרם נזק כלשהו ? - נראה שלא התחממם - שעון החום על ה 1/4 או על ה 1/2 - אתה אמרת.

- האם המחשב היה צריך לדאוג לכך, שלא תווצר בעיה שכזו של התחממות יתר ? - לא מדובר במחשב, מדובר בטרמוסטט - מכאני לחלוטין.

- למה שלא יהיה באוטו טרמוסטט, אציין שהאוטו נקנה מליסינג לפני כחודשיים. - זול יותר לפרק את האלמנט של הטרמוסטט מהפלאנצ מאשר להחליף לפלאנץ חדש (כולל טרמוסטט).

תודה לכל העונים.

התגובה שלי בגוף השאלה שלך

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תפקיד התרמוסטט הוא למנוע את מעבר מי הקירור מהמנוע אל המקרן, עד שיגיעו לטמפ' המתאימה.

במידה ומי הקירור יסוחררו במע' הקירור כולה (משמע יעברו דרך המקרן) מרגע התנעת המנוע (הקר), זמן הגעתם לטמפ' העבודה המתאימה של המנוע יהיה ארוך מאוד, ולעיתים לא יגיעו לטמפ' האופטימלית.

אינך אמור לדאוג בנוגע להתחממות המנוע עקב חוסר המצאותו של התרמוסטט, אלא על קירור יתר (והלוואי שהמחשב היה יכול למנוע מצב של התחממות יתר - לא מעט מנועים היו ממשיכים לחיות ולשרת אותנו)

ההשלכות של מצב זה - צריכת דלק מוגברת (העשרת התערובת כשהמנוע קר), בלאי מוסף למנוע, ועוד.

קרא את מאמרו הממצה והמרשים של דניאל, בנוגע למע' הקירור לקריאת מידע נוסף.

מומלץ מאוד, והמהדרין יגידו שחובה, להתקין תרמוסטט ברכבך.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

ראשית , תודה על התשובה המהירה.

* לגבי תצרוכת הדלק - באמת נראה כי היא גבוהה (כ-11 ק"מ לליטר בנסיע עירונית+בינעירונית).

* שעון החום על ה 1/4 או על ה 1/2 , אך לא היה לי ברור מי בעצם מבצע את מדידת החום ?

* כלומר, האם ללא הטרמוסטט הוונטה לא תופעל אף פעם ... ?

** שמתי לב כי הצינור לפליטת אויר סתום באמצעות בורג שבור , למה זה יכול לגרום... ולמה לעזעזל עשו את זה ?

פורסם
ראשית , תודה על התשובה המהירה.

* לגבי תצרוכת הדלק - באמת נראה כי היא גבוהה (כ-11 ק"מ לליטר בנסיע עירונית+בינעירונית).

* שעון החום על ה 1/4 או על ה 1/2 , אך לא היה לי ברור מי בעצם מבצע את מדידת החום ?

* כלומר, ללא הטרמוסטט הוונטה לא תופעל אף פעם ... ?

צריכת דלק של 11 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת (+מזגן?, אוט'?) אינה בגדר הלא הגיוני. יכול מאוד להיות שזו הצריכה האופיינית לרכב שלך.

לגבי העדר הטרמוסטט. על פניו וכפי שהוסבר פה, לרכב לוקח יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה יעילה משום שאין ווסת שימנע סירקוליזציה במערכת קירור בדקות העבודה הראשונות של המנוע ולאחר מכן (בכביש מהיר למשל).

השאלה שצריכה להשאל היא מדוע אין טרמוסטט? תשובה אפשרית אחת יכולה להיות שהרכב בעבר נטה להתחממות עקב תקלה בראש מנוע או בבלוק (אטם ראש מנוע פרוץ וכו') ובמקום לתקן את זה (תיקון יקר) פשוט הסירו את הטרמוסטט כדי ליצור מעבר מים חופשי כדי שהרכב לא יתחמם.

תיקון מסוג זה אופייני למצבים בהם בעל הרכב רוצה למכור את הרכב במינ' השקעה.

אני לא רוצה לצאת בהאשמות כנגד מי שמכר לך את האוטו, אבל היות והרכב טרי טרי אצלך, אמורה להיות לך אחריות וכל כן חובה עליך לדרוש בדיקה של הסיבות לחוסר הטרמוסטט לפני תום האחריות.

בקש מחברת הליסינג שתחזיר לך טרמוסטט למנוע (אפילו על חשבונך, זה לא יקר) ואז תבחן איך מתנהג המנוע ואם הוא מתחמם או לא.

אני הייתי מעדיף לשים את הטרמוסטט במוסך שאני סומך עליו ולא דרך חברת הליסינג מחשש שחברת הליסינג תשים טרמוסטט "קר" יותר מהמקורי על מנת להסוות את התקלה או קיימת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מדידת החום מתבצעת ע"י יוניט חום.

ללא תרמוסטט בדרך כלל לא תגיע לטמפ' העבודה של הוונטה (היא נדלקת בטמפ' קבועה מסוימת). יתכן מאוד שכן תגיע והוונטה תפעל, אך הבעיה העיקרית היא של חוסר-חום - כלומר שהמנוע לא עובד בטמפ' האידיאלית שלו.

לא הבנתי לאיזה צינור/בורג התכוונת...

...Carpe Diem

פורסם

הכוונה היא לצינור המתחבר למיכל קירור (בחלקו העליון), בצינור יש חריץ שע"פ הבנתי צריך להשתחרר דרכו האויר ...

- לגבי צריכת הדלק: מדובר בנסיע משולבת (לא אוט' וללא מזגן בדר"כ)... כאשר ע"פ יצרן צריכה להיות בתוך העיר 11.5 ק"ר לליטר ובנסיע משולבת כ- 15 ק"מ לליטר.

פורסם
הכוונה היא לצינור המתחבר למיכל קירור (בחלקו העליון), בצינור יש חריץ שע"פ הבנתי צריך להשתחרר דרכו האויר ...

- לגבי צריכת הדלק: מדובר בנסיע משולבת (לא אוט' וללא מזגן בדר"כ)... כאשר ע"פ יצרן צריכה להיות בתוך העיר 11.5 ק"ר לליטר ובנסיע משולבת כ- 15 ק"מ לליטר.

בסדר, ולפי היצרן הנוקיה 6230 שלי אמור להחזיק 11 ימים ללא טעינה של סוללה...

הוא מחזיק? לא.

נתוני יצרן נבדקים בתנ אים אופטימליים מאוד והוא לא רלבנטים למציאות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...