Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, אני באמת נהג זהיר, 18 שנים על הכביש, עושה 15K בשנה
וטפו טפו - אפילו לא תאונה או שריטה אחת בכל השנים.

אבל... אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה, ובגלל זה אני שואל

אם קיבלתי הצעה לביטוח צד ג' בחברה גדולה ומוכרת במחיר מצויין
אבל באותה חברה הביטוח חובה יקר מאוד.

האם כדאי לעשות בחברה הזאת את הצד ג'
ואת החובה לעשות בחברה הכי זולה - במקרה הזה WeSure שאין לי שום ניסיון איתם.

נציגים בחברה הגדולה אומרים לי שלא כדאי כי במקרה שחלילה תהיה תאונה אצטרך להתנהל מול שתי חברות שונות

ובנוסף, ב-WeSure שהיא חברה דיגיטלית אצטרך להתכתב בעיקר במיילים ו-וואטצאפים וזה יהיה לא כיף במיוחד (לא יודע אם זה נכון)

ושאלה שנייה - אם עשיתי ביטוח לכל נהג מגיל 30 ומעלה
ומגיע מישהו בעוד חצי שנה לראות את הרכב שלי (נגיד שהחלטתי למכור)

הבחור שמגיע הוא בן 28 ורוצה לעשות סיבוב על הרכב לפני שהולכים לדואר  (הגיוני וחובה לעשות סיבוב לפני רכישה)

ועם מזל רע הוא נכנס במישהו. האם יהיה כיסוי מאחר שהוא לא נחשב נהג עיקרי, קבוע וכו'
אלא מזדמן מאוד - רק מישהו שהגיע לעשות סיבוב כדי לבדוק את מצב הרכב

תודה חברים

פורסם

א. אין בעיה לעשות חובה וג כל אחד במקום אחר, אמממ שאם ח"ו יהיה תאונה זה כאב ראש כפול 2, לכן הייתי ממליץ ללכת לסוכן ביטוח שהם עושים לפעמים חובה וג במקומות נפרדים, אבל אם ח"ו היה תאונה אז גם הם מתנהלים מול חברות הביטוח ואתה נטו מול הסוכן.

ב. אם הביטוח הוא לנהג מגיל 30, אז נהג בגיל 28 לא יוכל לנהוג ברכב.

לגבי נסיעת מבחן לפני קניה, זכור לי שיש סעיף שמכניס משהו כזה, אבל ממש לא בטוח.. הכי טוב מקסימום להוסיף נהג זמני.

בהצלחה

• מעניין 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)

באופנוע,אף אחד(טוב לא אף אחד,אבל כמעט כולם)לא עושים חובה וג/מקיף באותו חברה. 

חובה=הפול בלבד,שמבטח גם ג/מקיף כמובן. 

אבל מקיף/ג עושים בחברה אחרת,יותר זול כמעט תמיד.(זה מה שעשיתי,והיה תאונה באופנוע וגם ביטוח חובה עורב...לא היה בעיות)

אין עם זה בעיה,מלבד טרחה בשבלך. 

בנוגע לביטוח לנהג במכירה,זה לא בעיה שלך,במכון בדיקה/מוסכניק יעשה נסיעת מבחן. 

קונה רציני לא יפסול על זה,מסבירים את המצב שאין ביטוח ואפשר שיעשה סיבוב במגרש ריק. 

עריכה אחרונה על ידי Ido12
  • רעיון טוב! 1
פורסם

רק במקרים שבהם יש תאונה עם נפגעים תצטרך להפעיל את שני הביטוחים, במקרה כזה הטרחה שבהפעלת שני הביטוחים תהיה האחרונה שבדאגותיך.

במקרה של תאונות נזק בלבד אתה תפעיל ביטוח אחד בלבד 

נציגי החברה רוצים למכור לך יותר ולכל יגידו כמעט כל דבר בתחום האפור שיגרום לך לסגור דרכם.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

1. אין מניעה לפצל את הביטוחים בין חברות שונות, כי מדובר במוצרים שונים. בדיוק כפי שתוכל לרכוש לעצמך טויוטה ולזוגתך פיז'ו.

2. קיבלת הצעות מחיר שונות, אבל לעתים הצעת המחיר של הביטוח המקיף\צד ג' תלויה ברכישת החובה באותה חברה, ואם תפצל המחיר עלול לעלות. זה לא חייב לקרות, אבל בדוק היטב לפני קבלת החלטה.

3. אם אתה רוכש את הביטוח באמצעות סוכן ממש אין בעיה עם הפיצול, כי במקרה תאונה אתה תתנהל מול הסוכן, הוא זה שיצטרך להתנהל מול החברות.

4. במקרה של הצגת הרכב לרוכש פוטנציאלי כנראה שלא תהיה בעיה עם ביטוח החובה, כי יש משהו שנקרא "נהג מזדמן". בביטוח המקיף\צד ג' נהג שאינו ממלא את מפרט הפוליסה לא יהיה מכוסה. אבל אם תהיה במצב זה תוכל, בבוא העת, להרחיב את הביטוח ככל הנדרש, כל שיידרש הוא שיחת טלפון ומסירת פרטי כרטיס אשראי. בכלל, עם חברות ביטוח לא משחקים, כי הן יעלו על הטריקים ואתה עלול לשלם ביוקר, מה גם שהונאת הביטוח היא עבירה פלילית שלא תרצה להסתבך אתה.

5. חברות ביטוח המתנהלות בטלפון ובמייל הן עניין שגרתי למעשה גם סוכנויות ביטוח מתנהלות כך. אני לא זוכר מתי לאחרונה פגשתי סוכן ביטוח פנים אל פנים - בין אם מדובר בביטוח הרכב, הדירה, בריאות או כל ביטוח אחר. היתרון של סוכנות ביטוח היא שאתה מתנהל תמיד מול אותו אדם או קבוצה קטנה של אנשים, בעוד שחברות הישירות (או בביטוחים ישירים של החברות המסורתיות) אתה פועל מול מוקד שירות, בכל חיוג מול נציג אחר.

6. לעולם אל תרכוש ביטוח ישירות באתר האינטרנט - הכנס פרטים וקבל הצעה ברשת, ואז המתן - תוך 24-48 שעות יחזור אליך נציג טלפוני, סיכוי טוב שהמחיר יפחת, ובהרבה, וסביר שגם תנאי וכיסויי הביטוח ישופרו. מסיבה זו החל את תהליך רכישת הביטוח 2-3 שבועות מראש, כך שיהיה לך זמן לסבב של התמקחות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התשובות.

sperial

בנוגע לסעיף 4 בתשובה שלך - ברור לי לגמרי שעם חברות ביטוח לא משחקים. בגלל זה רציתי לוודא מה עושים במצבים כאלה.

כמובן ואוסיף במידת הצורך ביטוחים או כל מה שצריך ובכל מחיר שיעלה רק כדי שיהיה לי שקט נפשי שאני מכוסה

אני תמיד דואג בשיחות טלפון שאני עושה כדי לסגור את הביטוח לשאול את כל השאלות, גם שאלות כאלה

לצערי הנציגים בחברות הישירות לא מקצועיים בביטוח אלא יותר אנשי מכירות

לגבי סעיף 6
יש חברות ישירות כמו 'תשע' שלא חוזרות אליך, אתה אמור לסגור את הכל דיגיטלית. אחרת אתה פשוט משלם משהו כמו עוד 250 שקל יותר 

אם אתה פונה לנציג. זה כל הרעיון שלהם - לחסוך בכוח אדם ולהוזיל עלויות. לא יודע עד כמה זה טוב.

כשיש משהו שנראה לי בשטח אפור ולא ממש ברור, אני מבקש שיחזרו אליי ממחלקת החיתום של החברת ביטוח כדי לוודא וכמובן גם להקליט

מהצד שלי את השיחה למקרה שהשאלה ששאלתי תקבל תשובה שונה אם חלילה יהיה אירוע בעתיד.

אגב, יש למישהו ניסיון עם '9' שהיא בעצם גלגול חדש של 9 מיליון (מותג מוזל של ביטוח ישיר)

מה לגבי WeSure שכרגע מציעים לי ביטוח חובה הכי זול מכל ההצעות שקיבלתי, כדאי ?

פורסם

9 ו-555 זו אותה חברה, ההבדל בממשקים בלבד. יש לי 2 מכוניות שמבוטחות בביטוח ישיר (555), לא ניסיתי את 9.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 20.10.2022 בשעה 06:17, sperial כתב:

קיבלת הצעות מחיר שונות, אבל לעתים הצעת המחיר של הביטוח המקיף\צד ג' תלויה ברכישת החובה באותה חברה, ואם תפצל המחיר עלול לעלות. זה לא חייב לקרות, אבל בדוק היטב לפני קבלת החלטה.

זה בדיוק. תרגיל של רוב חברות הביטוח

בתאריך 20.10.2022 בשעה 03:01, aviaviavi כתב:

רק במקרים שבהם יש תאונה עם נפגעים תצטרך להפעיל את שני הביטוחים.

נכון. ורוב התאונות הינן נזק בלבד (ואם הצד השני נפגע פגיעת גוף גם אז ההתנהלות שלך רק מול ביטוח הרכוש שלך)

בתאריך 20.10.2022 בשעה 00:45, המהיר הזהיר כתב:

אם הביטוח הוא לנהג מגיל 30, אז נהג בגיל 28 לא יוכל לנהוג ברכב

לא מדויק. גם בביטוח רכוש יש פוליסות  בהן הנהג מוגבל בשם בלבד או מעל גיל X בלבד, וישנן פוליסות בהן מוגדר ’נהג עיקרי או הצפוי לנהוג באופן קבוע’, שם אין מניעה מנהיגה של נהג מזדמן בגיל נמוך מזה

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מסוג הדברים שצריך לוודא ברחל ביתך הקטנה. המסמכים האלה אינם מנוסחים בעברית אלא במשפטית, שפה שמרביתנו אינם מבינים, בודאי לא את הדקויות שלה. וגם הנסיבות משתנות - לך תוכיח שהבן שלך הוא נהג מזדמן. עם רוכש פוטנציאלי זה כנראה יותר פשוט, אבל למה להגרר לבית המשפט אם אפשר למנוע אי הבנות במחיר כמה עשרות או מאות בודדות של שקלים? לא לשכוח, דיון בבית  משפט יעלה לך לא מעט כסף וזמן ששווה כסף, ועצבים ששווים בריאות, ואף אחד לא יפצה אותך על הפסדים אלה.

פורסם
בתאריך 20.10.2022 בשעה 00:18, boli19 כתב:

ובנוסף, ב-WeSure שהיא חברה דיגיטלית אצטרך להתכתב בעיקר במיילים ו-וואטצאפים וזה יהיה לא כיף במיוחד (לא יודע אם זה נכון)

אני מבוטח אצלם, יש להם מענה מהיר. בטלפון, ווצאפ, ובמייל. בסה"כ מרוצה מהשירות הטלפוני, וגם משלמים מהר תביעות.

וכמו שאמרו. גם אצלם, בשיחה עם נציג תקבל יותר זול.

אין שום בעיה לפצל ביטוח.

ב9 לא סגרתי הצעה באונליין, חזרו אלי בטלפון עם הצעה זולה יותר, והם שמרו לי את המחיר למקרה שהייתי רוצה לסגור איתם, רק ב AIG השירות לקוחות מלחיץ, נותן ביטוח זול בלי כיסויים, ולא נותן אפשרות להתמקח, כי שיחה למחרת כבר המחיר גבוה יותר.

בהצלחה.

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

דרך אגב, אחד הבנים שלי השבית רכב שהיה מבוטח באמצעות סוכנות Wobi (איני זוכר באיזו חברה). גם שם הטיפול, שנוהל גם הוא בטלפון ובמרשתת, היה זריז ויעיל, ואפילו עלית המחיר לביטוח הרכב המחליף היתה צנועה.

פורסם

תודה על כל התגובות !

ואם כבר אנחנו בשרשור של ביטוחים
אז עוד נושא שמעניין אותי לדעת

כששואלים : האם היו לך תאונות ב-3 שנים האחרונות?
הכוונה היא באופן כללי
אם היו לי תאונות - למשל אם ברוורס נכנסתי בחומה של הבית הפרטי שלי וכמובן שלא תבעתי אף אחד - זו נחשבת לתאונה בתשובה אליהם?
או אם מישהו נכנס בי מאחור, תבעתי את החברה ביטוח שלו על הנזקים - זאת נחשבת תאונה בתשובה שלי אליהם?
או אם נכנסתי במישהו, הוא לא תבע אלא שילמתי לו מכיסי על הנזק בלי לערב חברת ביטוח - האם זו נחשבת לתאונה בתשובה אליהם?
למה הם מתכוונים כשהם שואלים אם היו לך תאונות ב-3 שנים אחרונות? 

והבהרה - כמו שכתבתי בתחילת השרשור - מעולם לא עשיתי תאונה או שריטה מכל סוג :) למזלי הטוב

פורסם

השאלה היא לגבי האם אי פעם תבעו את הביטוח שלך(וזכו) כולל מקרה שאתה מפעיל את הביטוח בעצמך.

כל השאר לא קרה מבחינת חברת הביטוח שלך. 

מה שכן הם מחפשים זה שהיה לך ביטוח בשלוש שנים האחרונות ולא היו תביעות. אם לא היה לך ביטוח בכלל זה משנה את התמונה מבחינתם וגם את המחיר.

פורסם

רק אם תבעו את הביטוח שלי (אם נניח פגעתי במישהו)
או שאני תבעתי בעצמי את הביטוח שלי - אם למשל היה לי מקיף?
זו הכוונה בשאלה הזו?
כל עוד לא תבעתי ולא תבעו את הביטוח שלי התשובה שלי צריכה להיות שלא היו לי תאונות ב-3 שנים אחרונות?

אם תבעתי ביטוח של רכב שפגע בי, זו לא נחשבת תאונה עבור השאלה ששואלים?

פורסם

הכוונה לתביעת הפוליסה שלך. אין משמעות למי פגע ומי נפגע, אלא רק איזה פוליסה שילמה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...