Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מכין לעצמי רשימת קניות + תהליך עבודה למכשיר הזרקה/יניקה, לי יש את המכשיר Karcher SE5.100.

מוצרים:

- 3 מרסס 2 ליטר ידני

מברשות:

- סט מברשות לבנות (הכי רכות) מאמזון

חומרים:

- אנזימים לריכוך וניקוי כתמים - EnzAll

- חומר לניקוי כללי - Karcher RM760 או פורמולה 90

- לבסוף, חומר לניקוי החומרים, מרענן ומבשם - All Fiber Textile Rinse או Optimal Rinse

תהליך:

- הכנת תמיסת אנזימים במרסס ידני

- ריסוס המקום ולתת לחומר 15-20 דקות

- הכנת מרסס שני עם חומר לניקוי כללי

- לאחר שעבר הזמן, 20 דקות, מרסס את המקום עם המרסס השני (עם החומר לניקוי כללי)

- עובר על המקום עם המברשת (עם מברגה)

- ממלא את המכונה עם מים נקיים (חמימים)

- מתחיל לעבור על המקום במצב הזרקה/יניקה עד שביניקה יוצאים מים נקיים

- ממלא את המכונה עם מים נקיים (חמימים) ושוב עובר על המקום במצב הזרקה/יניקה לניקוי החומרי ניקוי שנשארו במקום

- הכנת מרסס שלישי עם חומר לניקוי החומרים שמרענן ומבשם

- ממלא את המכונה עם מים נקיים (חמימים) ושוב עובר על המקום במצב הזרקה/יניקה לניקוי כללי

* אני מעדיף לעשות את החומרי ניקוי ב-3 מרססים שונים מאשר בתוך המכונה,

בתוך המכונה אעדיף שיהיה רק מים נקיים (שלא יתערבבו לי שם חומרים) - אשמח לשמוע את דעתכם על זה.

תודה ל @Boltik שעזר לי ממש מזמן ורק עכשיו אני מכין את הכל.

מתכוון לנקות את הכסאות ברכב, ספות בבית ואולי גם מזרן.

אשמח לשמוע את דעתכם על החומרים, האם יש חומרים אחרים שאתם מכירים שעושים עבודה טובה יותר?

מה לגבי התהליך, הוא ארוך? תקין? האם הייתם משנים/מוסיפים משהו?

תודה רבה.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

כדאי להתחיל אולי מלהסביר מה המטרה...

ואם יש איזה 3-4 תמונות כדי לראות מה הקטעים /כתמים הקשים. (אולי זה מופיע איפשהו ואני פספסתי אז סליחה). 

חושב שמומלץ לעבוד עם מים חמים בערך 40 מעלות אבל לא יותר מזה. 

חוץ מזה רק לוודא שאין רגישות לחומרים הנ"ל לפני שמתחילים להתפרע. 

פורסם

בכיף!
לדעתי מרסס אחד מספיק והוא ישמש לאנזימים, כי לא צריך כמויות גדולות של התמיסה, רק להרטיב טיפה את הריפוד ולתת לאנזימים להתחיל לפרק את הליכלוך. כמו כן, אתה גם ככה מערבב את החומרים על הריפוד.
חשוב להקפיד לשטוף את המעגלי הזרקה ויניקה במכונה עצמה. אני אישית, אחרי סיום הניקוי,  ממלא כמה ליטרים מים נקיים במכונה ומרוקן אותם דרך המרסס (מצב הזרקה). לאחר מכן אני שוטף את צינור היניקה על ידי שאיבת מים זורמים מברז. צריך להיזהר ולעצור לפני שמיכל האיסוף מתמלא. לאחר מכן, אני מסיר את המיכל, מפעיל שאיבה ו-"מאוורר" את המכונה במשך כדקה על מנת להיפתר מלחות וטיפות קטנות באיזור המנוע.

אם אתה יכול להגיע לרחובות או תל אביב, אשמח לתת לך את החומרים לניסיון.

פורסם
בתאריך 14.10.2022 בשעה 14:14, V6 כתב:

כדאי להתחיל אולי מלהסביר מה המטרה...

ואם יש איזה 3-4 תמונות כדי לראות מה הקטעים /כתמים הקשים. (אולי זה מופיע איפשהו ואני פספסתי אז סליחה). 

חושב שמומלץ לעבוד עם מים חמים בערך 40 מעלות אבל לא יותר מזה. 

חוץ מזה רק לוודא שאין רגישות לחומרים הנ"ל לפני שמתחילים להתפרע. 

המטרה היא להוריד כתמים שמצטברים.

לא פספסת, אין תמונות.

אלו לא כתמים קשים או משהו.

בתאריך 14.10.2022 בשעה 14:49, Boltik כתב:

בכיף!
לדעתי מרסס אחד מספיק והוא ישמש לאנזימים, כי לא צריך כמויות גדולות של התמיסה, רק להרטיב טיפה את הריפוד ולתת לאנזימים להתחיל לפרק את הליכלוך. כמו כן, אתה גם ככה מערבב את החומרים על הריפוד.
חשוב להקפיד לשטוף את המעגלי הזרקה ויניקה במכונה עצמה. אני אישית, אחרי סיום הניקוי,  ממלא כמה ליטרים מים נקיים במכונה ומרוקן אותם דרך המרסס (מצב הזרקה). לאחר מכן אני שוטף את צינור היניקה על ידי שאיבת מים זורמים מברז. צריך להיזהר ולעצור לפני שמיכל האיסוף מתמלא. לאחר מכן, אני מסיר את המיכל, מפעיל שאיבה ו-"מאוורר" את המכונה במשך כדקה על מנת להיפתר מלחות וטיפות קטנות באיזור המנוע.

אם אתה יכול להגיע לרחובות או תל אביב, אשמח לתת לך את החומרים לניסיון.

תודה רבה על התגובה והעזרה,

בדיוק בגלל מה שרשמת, לשטוף את מעגלי ההזרקה והיניקה, אני רוצה לחסוך את זה, ואז חשבתי לייעד כל מרסס ידני אחד לחומר אחד.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

Enzall הוא חומר חזק וינקה כל לכלוך ממקור ביולוגי בקלילות,זמן המתנה 5-10 דק לא יותר ולשפשף ,לא לתת לו להתייבש ולא לערבב עם חומרים אחרים,חייב לשאוב אותו.

אני לא רואה סיבה שאתה צריך להתשמש גם בפורמולה 90,שוב זה גם חומר חזק,אם אין כתמים מאוד רציניים אתה יכול לדלג על התהליך,או אפילו לנקות שוב עם enzall,או להיפך אתה יכול להשתמש רק בפורמולה 90 ולא בenzall אין באמת סיבה להשתמש בשניהם.

• רעיון טוב! 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

האם אפשר להשתמש ב enzall ואחר כך לשאוב אותו עם שואב אבק רטוב יבש?

או שחייבים את המכשיר לניקוי ריפודים

פורסם

אפשר לרסס באמצעות מרסס נפרד (במקרה כזה ממליץ על מרסס עם צינור) ואז לשאוב. אני עושה לפעמים בשיטה הזאת: מרסס קטע של כ-30 על 30 ס''מ ומייד שואב את הנוזל. 10-15 שניות האלו נותנות זמן לנוזל להיספג ולחלץ לכלוך משכבה יותר עמוקה בהשוואה למצב הזרקה-יניקה מיידית.

פורסם
לפני 23 דקות, Boltik כתב:

אפשר לרסס באמצעות מרסס נפרד (במקרה כזה ממליץ על מרסס עם צינור) ואז לשאוב. אני עושה לפעמים בשיטה הזאת: מרסס קטע של כ-30 על 30 ס''מ ומייד שואב את הנוזל. 10-15 שניות האלו נותנות זמן לנוזל להיספג ולחלץ לכלוך משכבה יותר עמוקה בהשוואה למצב הזרקה-יניקה מיידית.

תודה על העזרה

אני חייב לשאוב אותו מיד ורק אח"כ לרסס חומר ניקוי כללי להבריש עם המברגה ולשאוב שוב?

לא לתת לו כמה שניות לעשות את הפעולה?

אם הבנתי נכון את הenzall לא מברישים עם המברגה?

ומה זה אומר מרסס עם צינור 

תודה רבה

פורסם

אנזימים צריכים זמן כדי לפרק לכלוך אורגני. בהנחיות כתוב "רסס, הברש קלות, המתן 2-5 דקות ושטוף בהתזה ושאיבה עם חומר ניקוי מתאים", כך שאין צורך לשאוב ENZALL לפני שימוש בחומר ניקוי כללי.
אני אישית משתמש בכמות תמיסה של ENZALL יחסית קטנה ולא מבריש בשלב הראשון, רק ממתין 10-15 דקות, מרסס עם פורמולה 90 ורק אז עובר עם מברגה. נכון, זה לא בדיוק לפי ההנחיות, אבל התוצאות סבירות מבחינתי.
מרסס עם צינור:
מרסס ידני 8 ליטר מקצועי ועמיד לשנים מתאים להדברה, השקיה ודשנים

פורסם
בתאריך 16.10.2022 בשעה 02:04, Boltik כתב:

אנזימים צריכים זמן כדי לפרק לכלוך אורגני. בהנחיות כתוב "רסס, הברש קלות, המתן 2-5 דקות ושטוף בהתזה ושאיבה עם חומר ניקוי מתאים", כך שאין צורך לשאוב ENZALL לפני שימוש בחומר ניקוי כללי.
אני אישית משתמש בכמות תמיסה של ENZALL יחסית קטנה ולא מבריש בשלב הראשון, רק ממתין 10-15 דקות, מרסס עם פורמולה 90 ורק אז עובר עם מברגה. נכון, זה לא בדיוק לפי ההנחיות, אבל התוצאות סבירות מבחינתי.
מרסס עם צינור:
מרסס ידני 8 ליטר מקצועי ועמיד לשנים מתאים להדברה, השקיה ודשנים

תודה רבה רבה עזר לי מאוד

• תוכן חדש...