Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי אשמע הזוי, אבל אני נכנס לעמוד הרלוונטי לתשלום אגרת טסט, (באיחור של חודשיים) ולאחר הזנת מספר הרכב ומספר זיהוי בעליו, לתדהמתי, מופיע ה"חלון" :

שים לב

לא ניתן להמשיך בתהליך התשלום, רישיון הרכב בוטל. לברורים נוספים, נא פנה למשרד הרישוי באזור מגוריך או להתקשר למוקד משרד הרישוי *5678.

אדגיש, אני (אשתי, ליתר דיוק) בעל הרכב. נהג יחיד כמעט. לא "חטפתי" הורדה מהכביש, או משהו דומה.

אכן, הפעם לא קיבלתי את הרישיון בדואר. (אולי גם לכן שכחתי מהטסט. אני עושה טסט שנתיים בשנה להייאס אז"פ שלי).

התקשרתי היום  למשרד הרישוי, ולאחר המתנה של כ30 דקות, נאמר לי שאכן הרכב נראה כמי שהורד מהכביש, ורק בהגעה אישית שלי למשרד הרישוי אקבל תשובות ברורות יותר.

היום, (לפני שניסיתי לשלם את האגרה), בדרכי למוסך לקבל "אישור רכב מיושן", עצר אותי שוטר על כך שאין לי טסט, אך הסתפק באזהרה. קשור? לא נראה לי.

מה זה יכול להיות? איך רישיון מתבטל מעצמו? ולמה צריך להגיע אישית?

פורסם
לפני 28 דקות, eish כתב:

ולאחר המתנה של כ30 דקות, נאמר לי שאכן הרכב נראה כמי שהורד מהכביש, ורק בהגעה אישית שלי למשרד הרישוי אקבל תשובות ברורות יותר.

זה מוקד חיצוני שעובדים  בו סטודנטים וכו' ולא עובדי משרד הרישוי. רמת הידע וכנראה גם רמת הרשאות גישה למערכת הרישוי שלהם מוגבלת, הם יכולים לענות על שאלות סטנדרטיות וכשיש משהו לא סטנדרטי מפנים אותך להגעה אישית.

בתקופת הקורונה כשמשרד הרישוי היה סגור אפשר היה לקבוע תור טלפוני עם עובדי משרד הרישוי עצמם, שם היית מקבל תשובות כמו שצריך. 

לא יודע למה הרישיון נחסם, אולו יש התניות כלשהן להפעלת אוטובוס זעיר פרטי מעל 20 שנה. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, Buki כתב:

לא יודע למה הרישיון נחסם, אולו יש התניות כלשהן להפעלת אוטובוס זעיר פרטי מעל 20 שנה. 

Buki חכם עדיף מנביא! תודה

אני מצטט מכאן

281. (א)  לא יינתן ולא יחודש רשיון רכב –

(1)   לרכב באבדן גמור;

תק' (מס' 6) תשנ"ב-1992

(2)   למונית – בתום שתים עשרה שנים משנת ייצורה;

תק' (מס' 9) תשע"ט-2019

(3)   לרכב נוסעים פרטי המשמש להוראת נהיגה – בתום עשר שנים משנת ייצורם;

תק' (מס' 9) תשע"ט-2019

(3א) לאמבולנס, למעט אמבולנס מהסוג האמור בפסקה (7) – בתום חמש עשרה שנים משנת ייצורם;

תק' (מס' 11) תשנ"א-1991

(4)   לרכב חילוץ שמשקלו הכולל המותר עד 16,000 ק"ג – בתום תשע עשרה שנים משנת ייצורו;

תק' (מס' 5)  תשנ"ו-1996 תק' (מס' 5) (תיקון) תשנ"ז-1997 תק' (מס' 5) (תיקון מס' 2) תשנ"ח-1998

(5)   לאוטובוס ולטיולית – בתום עשרים שנים משנת ייצורו;

תק' (מס' 6) תשס"ה-2005

(6)   לאופנוע להגשת עזרה ראשונה – בתום שבע שנים משנת ייצורו;

תק' (מס' 5) תשס"ח-2008 תק' (מס' 8) תשע"ח-2018

(7)   לאמבולנס שמוגן נגד ירי או בעל הנעה על כל הגלגלים – בתום תשע עשרה שנים משנת ייצורו.

עריכה אחרונה על ידי eish
פורסם

אוטובוסים גדולים אכן לא מופעלים מעל 20 שנה, המעט שיש משנים להם סוג רכב "מסחרי עד 12 טון" או "מגורים" והם לא מורשים להסיע נוסעים. 

אם זה חל גם על אוטובוס זעיר פרטי (ונראה שכן), בשביל להשמיך להשתמש בו צריך להוריד כמה כיסאות ולהסב אותו ל"פרטי M1 עד 8 נוסעים/עד 3500 קילו".

נכון שאתה חושב עכשיו, איזה יופי שלא קניתי הייאס 2007! 😁

• מצחיק 1

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Buki כתב:

נכון שאתה חושב עכשיו, איזה יופי שלא קניתי הייאס 2007! 😁

גנב! גנבת לי את המילים  מהמקלדת...

עכשיו נכנסתי ל"שרשור" חדש. איך משנים למשא אחוד ונשארים עם 11 מקומות.

ראיתי גם ראיתי כאלה.

איך? או יותר נכון, למי?

עריכה אחרונה על ידי eish
פורסם

כרגע מוגדר M2.

ראיתי כמה פעמים הייאס'ים עם 11 מושבים בסך הכל, או 10, והם מוגדרים "משא אחוד".

לפחות אחד מהם שוכב אצל "שמואל לוי-סחר רכב" בחולון.

להוריד 2 מושבים, זה קל מאוד. אבל עדיף מבחינות המחיר, להישאר עם כל המושבים.

אני מביא משרשור אחר "שלי" פורסם לא מזמן: כאן

בתאריך 4.7.2022 בשעה 00:44, om2 כתב:

משא אחוד לא יכול להסיע 10 אנשים ממה שאני מכיר.

כנראה התקין את המושבים לא חוקי.

או שהפך את זה למשא אחוד בלי להוריד את המושבים

על זה אני מדבר...

• תוכן חדש...