Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת לפני קניה של AUDI RS3 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לקנות AUDI RS3 שנת 2016 ורוצה לקבל חוות דעת לפני קניה לגביי תחזוקה של הרכב תקלות נפוצות אמינות של הרכב וכו'

אני יודע שהרכב הזה לא קל לתחזק

אני אשמח לפרטים כמה שאפשר

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

כשניגשים לקנות רכב ביצועים בסגנון RS3, הכלל החשוב תמיד, הופך לקריטי ממש: חשוב לא פחות ממי אתה קונה, מאשר מה אתה קונה.  המוכר איננו יד ראשונה? הוא ילד מתלהב? - נורות אזהרה כבר צריכות להידלק.

רכב כזה ננהג לרוב בצורה הרבה יותר כסחנית מהרגיל, לכן חובה לבדוק כל מערכת בקפידה - המנוע ידוע כאמין אבל רק אם יש היסטוריית טיפול מלאה וטובה, משאבת המים בעייתית גם שם (3500 ש"ח אם הולכת), הגיר עובד קשה ולכן חשוב לוודא שהוחלף נוזל DSG כל 60,000 ק"מ, מערכת הקירור יקרה ויש לוודא אטימה מלאה ונוזל תקני, בקיצור זה רכב שיש לבדוק אצל מומחה כגון "מוסך רון", או אצל אופיר המכונאי האקדמאי, שיעזרו לך להבין גם בעזרת סריקת מחשב האם יש בעיות יקרות שמתחילות לצוץ.

עלות רכיבי הבלימה גם היא גבוהה לאין ערוך מרכב רגיל, כנ"ל מערכת המתלים.

רכב ללא היסטוריית טיפולים - תמשיך הלאה מבלי להתעכב אפילו.

ואל תחשוב אפילו על בדיקה סטנדרטית במכון בדיקה מצוי, זה אפילו יותר בזבוז של זמן וכסף מהרגיל...

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

הכי טוב יהיה שתיגש ל TG בפתח תקווה, דבר עם תומר, הוא יסביר לך במה זה כרוך להיות בעליה של חיה כזו - יד שניה. 

מצד אחד זה רכב חזק מאוד, כבר במצב סטוק (בהנחה שהרכב שאתה רוצה לא עבר שיפורים ) אבל נוחות זה הצד הפחות חזק שלו. המיתלים קשיחים כיאה לרכב ספורטיבי ולכן לא ממש נעים להתנהל איתו על כבישים עירוניים משובשים. מצד שני אולי החיוך שלך יפצה על העלויות, בכל פעם שתנסה להוציא מהרכב את מה שהוא יכול לתת, בכל זאת הנעה כפולה ומומנט גבוה עם תגובת דוושה מהירה 😄

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

קודם כל תודה רבה למי שהגיב ורשם,

בנוסף רציתי לדעת אני בן אדם שנוהג עם רגל כבדה על הגז וחשוב לי האמינות של המנוע(אני יודע שחס וחלילה עם הולך מנוע שם זה לא זול אמרו לי באזור ה50 אלף) האם המנוע הזה אמין יחסית יש מחלות למינהם?

ובנוסף לגביי הגיר אמרו לי שבדגם הזה הגיר הDQ500 זה גיר מאוד חזק ואמין השאלה שלי אם גם לגיר הזה יש מחלות מה האורך חיים של הקלאצים 

ובנוסף אני ישמח לדעות עוד איזה מחלות יקרות יש ברכב הזה?

תודה מראש

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 44 דקות, GT-TURBO כתב:

אני בן אדם שנוהג עם רגל כבדה על הגז וחשוב לי האמינות של המנוע

רגל כבדה היא לרוב מתכון לחשבונות כבדים בתצרוכת הדלק (שעלולה להגיע למספרים הזויים במנוע כזה) ובתחזוקה.

אין מה לעשות - אתה חייב לקחת בחשבון טיפולים תכופים יותר (החלפת שמן/מסנן כל 7,000 - 10,000 ק"מ ולא 15000), על מנת לשמור היטב על המנוע, ולגבי המצמדים אין פה נוסחה מדוייקת כמה זמן יחזיקו. דבר אחד בטוח - ככל שתשתמש יותר במשחקי Launch Control ותחליף הילוכים באגרסיביות רבה, כך תוכל להרוס מצמדים טובים בפחות מ-20,000 ק"מ.

וכמובן שהחשבון לא נגמר במצמדים עצמם - כאמור כל רכיב ברכב הנ"ל יקר מאד - ציריות, בלמים, בולמים.... והגיר / דיפרנציאל עצמו כמובן, שעם כל הכבוד ל-DQ500 לא בנוי לחוליגניות...

אתה נשמע בחור צעיר שאין לו הרבה ניסיון עם רכבי ביצועים. עצתי לך - או שתתחיל עם משהו קצת פחות אגרסיבי או שתלמד מראש להתנהג ביתר אחריות למכלולי הרכב. אם לא - אז הכיס כבר ילמד אותך😉

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

אם תשבור את ה DQ500 אז תיכנס להיכל התהילה 😉  הגיר הזה מחזיק מומנטים גבוהים מאד . זה גיר רטוב שנבנה עבור הכלים החזקים בקונצרן.  אם תנסה   להשתמש ב  launch control בכל יציאה מרמזור , יש מצב שתקצר למצמדים את החיים. 

image.png.aeb1a07d815c91854c4ccd9d2430723f.png

כמו שאורי אמר, תמיד תוכל לשבור את האוטו. ואז התיקונים יעלו מעבר לערך האוטו. אמנם 2016 זה היום מתומחר ב 200K שקל. אבל אם תשחוק בלמים וצלחות (שהן לא בגודל רגיל) , תעשן צמיגים ותתגרזן על המצמדים. כדאי מאד שתשמור כמה עשרות אלפי שקלים בצד, לתחזוקה.

image.png.ab7363469e961ac4129377859c43f723.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 16 שעות, zaf כתב:

אם תשבור את ה DQ500 אז תיכנס להיכל התהילה 😉  הגיר הזה מחזיק מומנטים גבוהים מאד

אכן, המספרים היבשים (או שמא רטובים?...) מרשימים מאד, אבל פות"ש "הדאיג" אותי עם התיאור העצמי של רגל כבדה.

בכל רכב, בכל הספק, חיי הרכיבים מתקצרים משמעותית עם נהיגה בוטה ולא חלקה.

גדולי הנהגים - מג'קי סטיוארט ועד שומאכר - היו ידועים גם בנהיגה החלקה שלהם, מבחינה מכנית. זה המפתח להנאה בלי חור בכיס, חור ענק במקרה של RS3.

מי שמחפש כזה רכב בשביל ביצועים - אני אומר לו סבבה, אבל בבקשה תשקיע גם בעצמך ותלמד לנהוג נכון. 

פורסם

זה כבר שייך לאמירה שאני מאמין בה יותר מכל בנושא רכב ונהיגה - קודם תשפר את הנהג ואחר כך את הרכב. 

רכב משופר נהוג על ידי נהג ממוצע , טוב ככל שנוא מאמין שהוא, זה מתכון לצרות יקרות מאד.

פורסם

כל מה שנכתב למעלה נכון מאוד, טיפים מעולים.

אוסיף טיפ קטן משלי: אם אתה רוצה לשמור על תיבת ההילוכים, תשתדל מאוד לא ללחוץ חזק על דוושת הגז עד שהרכב מגיע ל-50 קמ"ש. לרכב יש Launch Control וזה בסדר פה ושם לנסות את זה, אבל ממש לא להשתמש בזה ברמה יומיומית כי זה מתכון בטוח לסיום חייה של תיבת ההילוכים.

• אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...