Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים 🙂
אני חודש לאחר מכירת ה-S60 T5 2015 (המדהימה יש לציין) שהייתה לי, שנמכרה בין היתר בגלל תא המטען (מפתח צר, חוסר פרקטיות עקב תצורת הסדאן). 
חוץ מזה הרכב היה מדהים בכל פרמטר: מאוד חזק, מאובזר, נוח, בטיחותי עם מערכות אקטיביות מקוריות, יחסית מיוחד על הכביש ובסופו של דבר גם די אמין. 
הכיוון לרכב הבא היה V40CC T5, אבל די לא פשוט למצוא ואני לא רואה את זה מגיע בקרוב. 

בעיקרון אני מחפש משפחתית האצ'בק שתענה על הדרישות של ביצועים ברמה גבוהה (קשה קצת לרדת ממנוע הT5), אבזור נוחות ואבזור בטיחותי נדיב,
רכב שיתן את המענה כשרוצים קצת פאן וגם כשרוצים יום אחד לצאת 4 מבוגרים לנסיעה ארוכה לאילת, ובסופו של יום כמובן לא רכבים עם מחלות ידועות מראש שכל הנעה מלווה בתפילה.
בנוסף, לא מדבר אליי כל כך רכבים המוניים, אבל אם יש משהו שעונה על הדרישות אני אשמח לשמוע. 

מעבר לזה, כבר חשבתי ללכת על כיוון של חשמלי חדש כמו ג'ילי ואפילו איוניק 5, אבל כרגע אני משאיר את זה בצד מכיוון שבזמן המתנה של הראשונה כנראה שהצרכים שלי ישתנו,
ומהסיבה שאת השנייה הייתי קונה רק בגרסא החזקה יותר שעולה 240K וזה כבר סיפור אחר לגמרי של הוצאה (למרות תחזוקה מינימלית מול וולוו משומשת). 

אשמח לשמוע רעיונות, תודה מראש 🙂

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

האופציות לא רבות.

הגנריות - פולקסווגן גולף או סיאט לאון. הראשונה נמכרת במחירים שערורייתיים. אני עוזר לחבר לחפש אחת כזאת, נתקלנו במישהו שמנסה לקנות רכב שקנה בדיוק לפני שנה בלא פחות מ-17,000 ש"ח מעל המחירון ו- 10,000 ש"ח יותר ממה שהוא שילם לפני שנה. הלאון באופן כללי היא תמורה עדיפה למחיר אבל תא הנוסעים שלה נחות משל הגולף ויהיה פשוט משמעותית מזה של הוולבו. האחות החורגת סקודה סקאלה יושבת על פלטפורמת סופר מיני מוארכת. לא יצא לי לנהוג בה כדי לעמוד על ההבדלים אבל ה-1.5 ברמת גימור ספורט נראית לא רע.

אפשרות קצת יותר מעניינת - פיג'ו 308 GT. הבנזין חזקה ומתנהגת לא רע. אני עדיין מפנטז על הדיזל מדי פעם. גם כאן תא הנוסעים נחות משל הוולבו והנדסת אנוש שצריך להתרגל אליה. אבל הביצועים וההתנהגות הם ערך מוסף.

אם פוקוס האצ' ST ליין מהדור האחרון נכנסת לתקציב אז הייתי בודק גם אותה. מאובזרת היטב, התנהגות כביש טובה וביצועים לא רעים. לחובתה צריכת דלק גבוהה ותא נוסעים מעט מאכזב כמו אצל היתר.

פורסם
בתאריך 1.5.2022 בשעה 15:44, Mike808 כתב:

האופציות לא רבות.

הגנריות - פולקסווגן גולף או סיאט לאון. הראשונה נמכרת במחירים שערורייתיים. אני עוזר לחבר לחפש אחת כזאת, נתקלנו במישהו שמנסה לקנות רכב שקנה בדיוק לפני שנה בלא פחות מ-17,000 ש"ח מעל המחירון ו- 10,000 ש"ח יותר ממה שהוא שילם לפני שנה. הלאון באופן כללי היא תמורה עדיפה למחיר אבל תא הנוסעים שלה נחות משל הגולף ויהיה פשוט משמעותית מזה של הוולבו. האחות החורגת סקודה סקאלה יושבת על פלטפורמת סופר מיני מוארכת. לא יצא לי לנהוג בה כדי לעמוד על ההבדלים אבל ה-1.5 ברמת גימור ספורט נראית לא רע.

אפשרות קצת יותר מעניינת - פיג'ו 308 GT. הבנזין חזקה ומתנהגת לא רע. אני עדיין מפנטז על הדיזל מדי פעם. גם כאן תא הנוסעים נחות משל הוולבו והנדסת אנוש שצריך להתרגל אליה. אבל הביצועים וההתנהגות הם ערך מוסף.

אם פוקוס האצ' ST ליין מהדור האחרון נכנסת לתקציב אז הייתי בודק גם אותה. מאובזרת היטב, התנהגות כביש טובה וביצועים לא רעים. לחובתה צריכת דלק גבוהה ותא נוסעים מעט מאכזב כמו אצל היתר.

קודם כל תודה רבה על התגובה 🙏
אכן האופציות לא רבות ואכן קצת קשה לרדת מוולוו למותגים עממים, טובים ואיכותיים ככל שיהיו. מבחינת המחירים השוק היום ללא ספק משוגע לגמרי. האופציה של ה308GT בהחלט עלתה לי לראש והיא נשמעת לי קצת יותר מעניינת מהגולף והלאון משום מה, אבל לא יצא לי לראות איזושהי מודעה מעניינת שתקרוץ לי ותגרום לי ללכת לראות את הרכב. איך האמינות שלו אגב? עד כמה שידוע לך כמובן. הפוקוס לא אופציה מבחינתי מהסיבה שהמנוע חדש כרגע, וזה אחרי שכל פעם הייתה להם בעיה אחרת ביחידות ההנעה הקודמות, ימים יגידו לגבי אמינותו 😉

בתאריך 1.5.2022 בשעה 16:52, GTI33 כתב:

אלפא רומיאו ג'ולייטה תלתן ירוק עשויה להתאים כמו גם

אינפיניטי Q30S

במוו 125\135 משנתונים מוקדמים.

ג'ולייטה תלתן ירוק הייתה אופציה עוד לפני קניית הוולוו וירדה מהפרק עקב עלויות אחזקה גבוהות הרבה יותר. 
Q30 אופציה מאוד נחמדה ומעניינת אבל המחירים נכון לעכשיו די גבוהים (מסתכל רק על מנוע ה-2.0)
במוו 125-135 גם יותר יקרות עד כמה שידוע לי, אבל אבדוק שוב. 

תודה רבה חברים 🙏

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם

אני לא מכיר מקרוב את האמינות של הפיג'ו, אבל טוענים שהגרסאות האחרונות של ה-THP 1.6 הן האמינות והמוצלחות ביותר. אם תגיע למצב שאתה בודק מקרוב רכב כזה ממליץ לך לבחון היטב את היסטוריית הטיפולים והכניסות למוסך בכדי לוודא שאין משהו חריג. למעט הצליל מדובר במנוע כייפי. הביצועים טובים, תיבת ההילוכים משתפת פעולה, וגם ההתנהגות לגמרי הולמת משפחתית חמימה.

אני אהבתי מאוד את המושבים אבל מיתר תא הנוסעים פחות התרשמתי. הקונספט של i קוקפיט עדיין לא היה בשל וגם איכות החומרים לא אחידה. תא המטען לא פראייר מבחינת נפח למרות שמדובר בהאצ' וזה חשוב כשעוברים מסדאן עם נפח גדול, וכמובן שכאן תקבל נוחות שימוש עדיפה. רמת האבזור טובה בסך הכל ויש אבזור בטיחות אקטיבי מלא.

יש מעט מכוניות כאלה על הכבישים ובהתאם היצע מצומצם של רכבים שמוצעים מדי פעם למכירה אז כדאי לך להיות עירני וזריז אם אתה מחפש אחת כזאת.

לגבי הפוקוס, גם כאן אני לא מכיר מקרוב את יחידת ההנעה וענייניה אבל התמורה למחיר גבוהה מאוד ואתה יכול למצוא רכבים משומשים שעדיין נמצאים תחת אחריות יצרן.

מציע גם לא לפסול את הלאון לפני שבדקת אותה מקרוב. לאון 2.0 היא מכונית חזקה מאוד, אבל לא מענישה ביום יום, מאובזרת היטב, ומאוד מאוזנת. מה שכן בהלך הרוח הנוכחי בשוק המוכרים קצת איבדו את הכיוון עם המחירים.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Mike808 כתב:

אני לא מכיר מקרוב את האמינות של הפיג'ו, אבל טוענים שהגרסאות האחרונות של ה-THP 1.6 הן האמינות והמוצלחות ביותר. אם תגיע למצב שאתה בודק מקרוב רכב כזה ממליץ לך לבחון היטב את היסטוריית הטיפולים והכניסות למוסך בכדי לוודא שאין משהו חריג. למעט הצליל מדובר במנוע כייפי. הביצועים טובים, תיבת ההילוכים משתפת פעולה, וגם ההתנהגות לגמרי הולמת משפחתית חמימה.

אני אהבתי מאוד את המושבים אבל מיתר תא הנוסעים פחות התרשמתי. הקונספט של i קוקפיט עדיין לא היה בשל וגם איכות החומרים לא אחידה. תא המטען לא פראייר מבחינת נפח למרות שמדובר בהאצ' וזה חשוב כשעוברים מסדאן עם נפח גדול, וכמובן שכאן תקבל נוחות שימוש עדיפה. רמת האבזור טובה בסך הכל ויש אבזור בטיחות אקטיבי מלא.

יש מעט מכוניות כאלה על הכבישים ובהתאם היצע מצומצם של רכבים שמוצעים מדי פעם למכירה אז כדאי לך להיות עירני וזריז אם אתה מחפש אחת כזאת.

לגבי הפוקוס, גם כאן אני לא מכיר מקרוב את יחידת ההנעה וענייניה אבל התמורה למחיר גבוהה מאוד ואתה יכול למצוא רכבים משומשים שעדיין נמצאים תחת אחריות יצרן.

מציע גם לא לפסול את הלאון לפני שבדקת אותה מקרוב. לאון 2.0 היא מכונית חזקה מאוד, אבל לא מענישה ביום יום, מאובזרת היטב, ומאוד מאוזנת. מה שכן בהלך הרוח הנוכחי בשוק המוכרים קצת איבדו את הכיוון עם המחירים.

הלאון לא אופציה במחירים שהיא נמכרת, גם אם היא נכנסת בתקציב, ביחס מחיר לשנתון/יד/ק"מ דומים אני קונה V40CC T5 שעדיפה עליה בכל פרמטר לטעמי. 
לגבי הפיג'ו, אבדוק את הנושא. תודה רבה 🙏

עריכה אחרונה על ידי Menro

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם
לפני שעתיים, ahpxeru כתב:

במוו 120i שנת 2017/18 עם המנוע 2000, 184כס 

האצבק 

פרמיום

מהנה

חזקה יחסית 

נשמעת כמו אחלה מכונית לנהיגה, אבל האבזור דליל מאוד. ראיתי שאפילו בקרת שיוט אין. תודה רבה על ההצעה בכל מקרה 🙏🙂

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם

להערכתי אינפיניטי Q30 שהומלצה תימכר מתחת למחירון גם בימים טרופים אלו של שוק יד 2 - רכב שנותן יחסית הרבה תמורה ביחס לעלות.

אני אישית רכשתי לפני כשבועיים אינפיניטי G37 עם נתונים מצויינים בכ- 10% מתחת למחירון משוקלל של לוי יצחק

פורסם
בתאריך 7.5.2022 בשעה 09:14, KOOKE כתב:

להערכתי אינפיניטי Q30 שהומלצה תימכר מתחת למחירון גם בימים טרופים אלו של שוק יד 2 - רכב שנותן יחסית הרבה תמורה ביחס לעלות.

אני אישית רכשתי לפני כשבועיים אינפיניטי G37 עם נתונים מצויינים בכ- 10% מתחת למחירון משוקלל של לוי יצחק

אני מתעניין בQ30 גם . מה דעתך על הרכב בכללי ? אולי תספר לנו איך הצלחת בימים כאלו להוריד 10% מהמחירון ?

פורסם
לפני 7 שעות, Bagtoshop כתב:

אני מתעניין בQ30 גם . מה דעתך על הרכב בכללי ? אולי תספר לנו איך הצלחת בימים כאלו להוריד 10% מהמחירון ?

שים לב שאני רכשתי אינפיניטי G37 שזה רכב שונה לחלוטין מהאינפיניטי Q30. האיפינטי Q30 לדעתי רכב מאד מוצלח וזו למעשה גירסה מעוצבת יותר ויפה יותר של המרצדס GLA. קורסאובר/ האצ'בק יפהפה ומסובב ראשים מאובזר עם איכות בנייה וחומרים איכותיים יחסית בתא הנוסעים. ביצועים לא רעים במנוע ה-2 ל' ובסך הכל תמורה מעולה לכסף.\

לגבי האיפיניטי G37 ומותג אינפיניטי בכלל בארץ הוא לא זכה להצלחה כזו גדולה והוא לא מוכר מספיק בשוק לכן ניתן למצוא מציאות של המותג הזה ובמיוחד הG37 שזה רכב מאד חזק עם איכויות נהיגה לחובבי נהיגה (320 כ"ס הנעה אחורית). בגלל שבהשוואה למותגי פרימיום אחרים הוא לא מספיק מוכר בארץ המחירון שלו ומחיר השוק שלו נמוכים יחסית לרכבי אחרים מאותו הגמנט כמו ב. אמ. וו. או האודי. בתחל אני הייתי הראשון שראה את הרכב וסגרתי עם המוכר עיסקה בו במקום.

פורסם

הייתי מתמקד בלמצוא פוקוס ST LINE מהדור האחרון עם גיר פלנטרי ומנוע 1.5. נראה לי שמבחינת החבילה הכוללת, ולמרות שזה כביכול מותג עממי, היא עושה V על כל מה שציינת. לא חושב שהיא ברמה פחותה מהגולף ואולי מבחינת נהיגה אף מהנה יותר.

פורסם
לפני שעתיים, KOOKE כתב:

שים לב שאני רכשתי אינפיניטי G37 שזה רכב שונה לחלוטין מהאינפיניטי Q30. האיפינטי Q30 לדעתי רכב מאד מוצלח וזו למעשה גירסה מעוצבת יותר ויפה יותר של המרצדס GLA. קורסאובר/ האצ'בק יפהפה ומסובב ראשים מאובזר עם איכות בנייה וחומרים איכותיים יחסית בתא הנוסעים. ביצועים לא רעים במנוע ה-2 ל' ובסך הכל תמורה מעולה לכסף.\

לגבי האיפיניטי G37 ומותג אינפיניטי בכלל בארץ הוא לא זכה להצלחה כזו גדולה והוא לא מוכר מספיק בשוק לכן ניתן למצוא מציאות של המותג הזה ובמיוחד הG37 שזה רכב מאד חזק עם איכויות נהיגה לחובבי נהיגה (320 כ"ס הנעה אחורית). בגלל שבהשוואה למותגי פרימיום אחרים הוא לא מספיק מוכר בארץ המחירון שלו ומחיר השוק שלו נמוכים יחסית לרכבי אחרים מאותו הגמנט כמו ב. אמ. וו. או האודי. בתחל אני הייתי הראשון שראה את הרכב וסגרתי עם המוכר עיסקה בו במקום.

אכן אינפיניטי לא זוכה להצלחה כמו לקסוס או הטריו הגרמני (אודי, מרצדס ובמוו), במקרה של הG37 מדובר ברכב שפונה בעיקר לאנשים שמחפשים את התמורה ואת הביצועים.

מנגד לשאר האוכלסייה זה מרגיש מאיים לקנות רכב עם מנוע גדול ולא חסכוני וגם העיצוב שלא מזדקן היטב ונראה מעט כמו יפנית גדולה ועממית.

כנראה שכל אלו ועוד בעידן בו הדלק מאמיר פלוס רכבים חשמליים עתירי ביצועים רק ימשיכו לפגוע בשוק של רכבים בעלי נוסחא כשל הG37 

• תוכן חדש...