Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר במאזדה 6 סטיישן מ2016.
אחד מהדברים שהייתי רוצה לשדרג ברכב הוא המערכת.
המערכת שמגיע עם הרכב מאוד בסיסית, ואני חושב שיש לרכב פוטנציאל לאכלס מערכת טובה++.

יש שני דברים שחשוב לי מאוד לשמור עליהם:
1. הייתי רוצה לשמור על המראה המקורי של הרכב, כלומר ההתקנה צריכה "להתמזג" במבנה הנוכחי של הרכב, למשל אני לא רוצה סאב זרוק מאחור אלה משהו מתוחכם יותר...(או בלי? אולי לא צריך?).
2. אני רוצה לשמור על המערכת מולטימדיה המקורית שעובדת יפה מאוד וכוללת אפל קארפליי.

תקציב:
נניח שהתקציב לרכיבים הוא 4000.
המטרה שלי היא לקנות רכיבים יד שניה. בדרך כלל קניות כאלו הסתיימו בטוב, למעט אם אצטרך רכיבים ספציפיים שבעייתי להשיג ביד 2.

על מה חשבתי?
- סט קומפוננט מקדימה עם באס טוב (אני זוכר שבזמנו K2P נחשב לקומפוננט עם באס מצויין).
- סאב קומפקטי מאוד שלא צריך הרבה נפח (תכף תבינו למה), אבל יתן פנצ' מורגש ומדוייק.
- משהו שיאפשר לחבר את כל הטוב הזה למערכת המקורית של הרכב בצורה איכותית.

בגיזרת הציוד אצטרך הכוונה כי אני ממש לא מעודכן...

לגבי המערכת עצמה, הבגז' ב6 סטיישן מכיל שני חללים בפינות. החלל הימני כולל גם שקעי מצית, החלל השמאלי לא כולל משהו מיוחד.
חשבתי לנצל את החללים האלה ולהטמיע בהם את המגבר/מגברים בצד אחד ואת הסאב בצד השני.
אני לא יודע אם יש שם מספיק מקום למגבר/מגברים (אולי נשתמש במגבר 4 ערוצים דיגיטלי קומפקטי? יש דבר כזה?) או לסאב?
מה דעתכם?

מצרף תמונות:
2020-Mazda-6-Atenza-wagon-grey-Richard-B2020-Mazda-6-Atenza-wagon-grey-Richard-B

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

המערכת שמגיע עם הרכב מאוד בסיסית, ואני חושב שיש לרכב פוטנציאל לאכלס מערכת טובה++.

1. הייתי רוצה לשמור על המראה המקורי של הרכב, כלומר ההתקנה צריכה "להתמזג" במבנה הנוכחי של הרכב, למשל אני לא רוצה סאב זרוק מאחור אלה משהו מתוחכם יותר...(או בלי? אולי לא צריך?).
2. אני רוצה לשמור על המערכת מולטימדיה המקורית שעובדת יפה מאוד וכוללת אפל קארפליי.

תקציב:
המטרה שלי היא לקנות רכיבים יד שניה. בדרך כלל קניות כאלו הסתיימו בטוב, למעט אם אצטרך רכיבים ספציפיים שבעייתי להשיג ביד 2.

על מה חשבתי?
- סט קומפוננט מקדימה עם באס טוב (אני זוכר שבזמנו K2P נחשב לקומפוננט עם באס מצויין).
- סאב קומפקטי מאוד שלא צריך הרבה נפח (תכף תבינו למה), אבל יתן פנצ' מורגש ומדוייק.

לגבי המערכת עצמה, הבגז' ב6 סטיישן מכיל שני חללים בפינות. החלל הימני כולל גם שקעי מצית, החלל השמאלי לא כולל משהו מיוחד.
חשבתי לנצל את החללים האלה ולהטמיע בהם את המגבר/מגברים בצד אחד ואת הסאב בצד השני.
אני לא יודע אם יש שם מספיק מקום למגבר/מגברים (אולי נשתמש במגבר 4 ערוצים דיגיטלי קומפקטי? יש דבר כזה?) או לסאב?
מה דעתכם?

מצרף תמונות:
2020-Mazda-6-Atenza-wagon-grey-Richard-B2020-Mazda-6-Atenza-wagon-grey-Richard-B

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

תקציב:

על מה חשבתי?

מה דעתכם?

מצרף תמונות:

לפי תיאור  אתה רוצה   Steel Subwoofer Enclosures, שזה למעשה בנייה על דופן הרכב של תיבה לרמקול סאבוופר. יש מספר מתקינים שיש להם ידע בבניית התיבה לסאבוופר, וכן יש להם רכבי מאזדה. לגבי הציוד גם תקבל ייעוץ מה כדאי לרכוש על מנת לקבל צליל/סאונד איכותי.

פורסם

STEALTH BOX...  הכוונה לתיבה נסתרת שמשאירה לתא המטען מראה מקורי - בד"כ בדופן תא המטען (תיבת כנף גם) 

ובניית תיבה שכזו תעלה לך כנראה את התקציב שציינת לבדה אם לא יותר. 

למאזדה 6 יש הכנה מראש לסט שלושה חלקים - כאשר המידבאסים הקידמיים יכולים לטפס עד מידה של 9 אינטש. 

בתקציב של 4 אלף שקלים הייתי נזהר מאוד בבחירות שלי - דבר ראשון שהייתי בוחן זה אם לרדיו המקורי שלך יש יציאת MOST - אבל שוב, אני נגרר כאן לדעתי לפתרונות בתקציבים גבוהים יחסית.

בגדול הייתי ניגש במקומך לשמוע בסוכנות מאזדה את המערכת של BOSE מדגמי הPRIMIUM PLUS של מאזדה 6 - ואולי הייתי מחפש בפירוקית מאזדה 6 ברמת אבזור הזו ושוקל לפרק ממנה את רכיבי המערכת (בהנחה שהם תקינים). 

אופציה נוספת - הרכבת סט שני חלקים ממידבאס 8 אינטש יד2 ורמקול קואקסיאלי 2WAY 3.5 אינטש ומגבר 4 ערוצים חזק עם מנחת פנימי - בתור התחלה - בידוד אקוסטי בדלתות ובאמת, סע לשלום. 

כל אפשרות אחרת לדעתי עלולה לחרוג מהתקציב או לסירוגין - לא תצדיק את ההשקעה. דעתי האישית בלבד. 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

היי 4000 הוא תקציב לרכיבים בלבד כן?

ויד שניה יותר מבא בחשבון.

לוקח בחשבון שהתקנה כמו שאני מדבר עליה היא סדר גודל של 3k נוספים (אצל מישהו שעושה עבודה טובה).

התקציב עדיין לא יספיק?

• אהבתי 2

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

היי 4000 הוא תקציב לרכיבים בלבד כן?

ויד שניה יותר מבא בחשבון.

לוקח בחשבון שהתקנה כמו שאני מדבר עליה היא סדר גודל של 3k נוספים (אצל מישהו שעושה עבודה טובה).

התקציב עדיין לא יספיק?

4000 ש"ח ציוד יד 2 + 3000 ש"ח עבודה, סכום כזה הוא בהחלט עשוי להספיק אם כי בדוחק רב !! תלוי מה אתה מצפה שיהיה לך בסאונד ??

אגב מאיזה איזור אתה בארץ ??

פורסם

זה כבר תקציב ראוי ואפשר לעשות לא מעט, בייחוד עם יד2 היא עדיפות.

הדיעה שלי להתחיל מסט שני חלקים טוב ולהשאיר אופציה למידריינג' בהמשך, סאב שעונה לטעמך. מגבר ארבעה ערוצים ומונובלוק.

פרוססור.

בידוד הכרחי לדלתות קידמיות ודלת תא מטען.

התקנה ולבסוף היהלום שבכתר מבחינתי, כיוון מקצועי או מבעל ניסיון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מנצל שירשור, ברשותכם. 
האם מערכת ה high end שיצרן מציע תתאים לרכבים הפחות מאובזרים של אותו יצרן? למשל למצוא מערכת Harman/Kardon שמוצעת בגולף 8 למשל תתאים לקופרה?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

המערכות האלו שמוצעות מהיצרן הם ממש לא high end

למרות היחוס להרמן קרדון שכבודם במקומו מונח.

התאמה ? יכול להיות וכן תלוי במיקומי הרמקולים ברכב ובגדלים שלהם 

כל דבר לגופו ,אך בשורה התחתונה הייתי מעדיף לרכוש ציוד אפטר מרקט איכותי 

ולא ללכת על האופציה הזו מראש.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

אני אהיה קצת יותר ספציפי ואנסה לתאר את התוצאה הרצויה.

כבר אמרתי שאני רוצה התקנה נקיה. מבחנתי האידיאל יהיה שכשמישהו יפתח את הדלת של הרכב או את תא המטען הוא לא ידע שהתקינו מערכת ברכב. הכל צריך להראות מקורי, ובגלל זה הקצבתי תקציב שהוא מעבר להתקנה בסיסית אני חושב (אם כי אני לא מעודכן במחירי של היום).

לגבי המערכת עצמה, אני רוצה מידבאס גיבור! מידבאס שיתן תוצאות, מידבאס שינגן כמו שצריך ויתן פאנצ׳ מכובד.

לגבי הטוויטר, אני רוצה טוויטר מפורט מצד אחד אבל שנעלם בחלל. לא צורם, מלטף. למי שמכיר רמקולים של פרואק יש להם טוויטר מדהים! של סקאנספיק אני חושב, אבל בגירסה קצת מיוחדת לפי שינויים שלהם. בכל מקרה למי שיצא לשמוע בטח יבין מה אני מחפש (חפשו Proac response SC1)

לגבי הסאב הוא צריך להשלים את החבילה.

רכיבי המערכת צריכים בסופו של דבר ל״היעלם״ ברכב (אני מדבר עכשיו על הסאונד), זו תהיה תוצאה מעולה מבחינתי.

המערכת צריכה לדעת להתמודד עם מגוון סגנונות, מג׳אז לרוק ולמטאל כבד ובחזרה לאריק איינשטיין והכבש ה-16.

זהו. עכשיו אני אבוד. אני מאוד סובלני ואני לי בעיה לאסוף ציוד לאט לאט בשוק היד 2, אבל זקוק להכוונה…

את הסט הקידמי חשבתי אולי לקנות חדש כי פה משחק המון טעם אישי ולא תמיד אפשר למצוא את מה שרוצים.

הדבר היחיד שאני יחסית בטוח לגביו זה המתקין. יש בנאדם אחד שאני סומך עליו ב100% שיבצע את ההתקנה כראוי. מוכר מאוד פה בפורום מעבר לכך לא אפרט עד שאפגוש אותו ואראה אם התקציב שלי מתכנס עם התמחור שלו. 

• לא הבנתי... 1

פורסם (נערך)

בקיצור אתה מכוון למערכת היי-אנד בתקציב של 4K אני בספק גם אם במשומש 

תצליח להגיע למטרה.

מה אני הייתי מחפש ביד2.?

פיוניר PRS80

טוויטרים של סקאן ספיק או HAT רינג רדיאטור 

מידבאס בסיגנון HAT L6 

סאב בסיגנון PEERLESS XXLS

הגברה מבית טוב יש לפעמים במחירים טובים מגברי TRU \ אודיסון\ גנסיס 

זה פחות או יותר הכיוון שלי.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

HU הוא מחוץ לתחום. ברכב יש מערכת מקורית עם אפל קאר פליי. שום סיכוי שאני מוותר עליה.

לא רוצה להיכנס להגדרות ״היי אנד״ וכו׳

אני מכוון למה שתיארתי. זה האידיאל.

מפה בואו נראה מה המציאות.

כבר אמרתי שאני סבלני ומוכן לקנות ציוד לאט לאט? אמרתי.

לדעתי סבלנות היא שם המשחק כאן ובשביל זה אני צריך לדעת אילו רכיבים ללקט.

למשל שמעתי את המונח פרוססור. מבין מה זה פחות או ייתר אבל אין לי שמץ של מושג מה יש בשוק ומה לחפש.

רמקולים עוד יש לי קצת ידע… כנל מגברים.

פורסם (נערך)

אז אם לא PRS80

אז פרוססור DSP איכותי כל שהוא הייתי מחפש אחד של הילקס 

שהם גם אמינים וגם ידידותיים למשתמש.

שיתחבר בהיי לבל ,ומוסיף מודול BT איכותי כמו mosconi amas-96k לכניסה האופטית שלו.

• אהבתי 1
פורסם

שלום

חפש dsp של חברת helix

סט של חברת brax   דגם  grafix יתן לך באסים כמו סאבים קטנים מקדימה.

רצוי לבודד את הדלתות במספר שכבות וחומרים של חברת stp, 

אתה יכול להעזר בספונסר הפורום פה שימי https://www.caraudio.co.il/.

פורסם (נערך)

שאלה: למה אני צריך מגבר וDSP וBT Streamer, כל אחד בנפרד?

יש את המגבר הזה למשל שמגיע עם DSP מובנה ועם BT מובנה ובנוסף מדובר במגבר Class-D  עם מימדים קומפקטיים יחסית שיעזרו להתקנה נסתרת ומחיר זול.
עכשיו המגבר הספציפי הזה מעט חלש אם אני מסתכל על יכולות ההגברה של הרמקולים, 45*4. ההגברה של הסאב דווקא נראית בסדר, אבל אולי יש מגברים אחרים יותר גיבורים עם אותם פיצ'רים?

נראה לי שזה יחסוך עלויות, יחסוך מורכבות בהתקנה ולא מעט מקום לא?
חבל שהוא כזה חלש... נראה ממש טוב וגם זול...

שאלה נוספת לגבי הרמקולים. עד כמה נורא להתקין רמקול שהוא לא "רמקול לרכב"?
הרמקולים שהזכרתי בתגובה הקודמת שלי משתמשים בטוויטרים האלה, לא יקרים ומאוד לטעמי. האם אוכל להתקין אותם?

• תוכן חדש...