Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה

תגידו לגבי תאונות אני נהג חדש ולא הכי מבין בזה

אם מישהו למשל דפק אותי מאחורה (והחלפתי איתו פרטים)

ועכשיו אני מגלה שזה עולה להחליף את הפגוש האחורי 1000 שקל (סיפור אמיתי)

אז הביטוח שלו משלם לי את כל הנזק

או שאני משתתף איתו בתיקון של הרכב שלי?

תודה לעונים

פורסם

נתחיל בסוף - על נזק של 1000 ש"ח לא תובעים את הביטוח, מיד תבין למה.

הדרישה להשתתפות עצמית מפורטת בפוליסה - כולל היקפה. יתכן שבפוליסה שלך יש החרגות שמאפשרות במצבים מסויימים פיצוי בלי השתתפות עצמית. העניין הוא שבתביעת ביטוח מקיף אתה משלם לא רק השתתפות עצמית, אלא גם הפרמיה, כלומר מחיר הביטוח, עולה בשנים הבאות, ואם אתה תובע יותר מפעם אחת בשנתיים - שלוש מחיר ההביטוח בעתיד ירקיע שחקים, או שהחברה תסרב לגמרי לבטח אותך. לכן, תובעים את הביטוח רק כאשר מחיר התיקון עולה על ההתשתתפות העצמית בתוספת אומדן עלית הפרמיה בשנים הבאות (בד"כ בערך חצי הפרמיה לפני הנחות) ועוד סכום שאתה מעריך בו את משמעות הסיכון של סירוב ביטוח.

לגבי המקרה שלך זה הרבה יותר פשוט. אם הנהג האחר אשם עליו (או על ההביטוח  שלו) לשלם תמורת תיקון הנזק. הוא יכול לבחור בין שתי האפשרויות בהתאם לנזק המצרפי שנגרם לרכב שלך ולרכב שלו, לפי העקרון שציינתי לעיל. גשם למוסך הפחחות המקובל עליך, בקש הצעת מחיר לתיקון, הצג לו את ההצעה, הבחור כנראה ישלם (או יעביר לביטוח, אבל אז תצורך גם פרוצדורה קטה של הערכת שמאי) - ועם הסכום הזה גש למוסך ותקן את הנזק. כמובן שכאשר תקבל כסף מהפוגע יהיה הוגן כי תתן לו מכתב בו תאשר את קבלת הסכון ותציין כי אין לך תביעות נוספות בגין אותו נזק.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

נתחיל בסוף - על נזק של 1000 ש"ח לא תובעים את הביטוח, מיד תבין למה.

הדרישה להשתתפות עצמית מפורטת בפוליסה - כולל היקפה. יתכן שבפוליסה שלך יש החרגות שמאפשרות במצבים מסויימים פיצוי בלי השתתפות עצמית. העניין הוא שבתביעת ביטוח מקיף אתה משלם לא רק השתתפות עצמית, אלא גם הפרמיה, כלומר מחיר הביטוח, עולה בשנים הבאות, ואם אתה תובע יותר מפעם אחת בשנתיים - שלוש מחיר ההביטוח בעתיד ירקיע שחקים, או שהחברה תסרב לגמרי לבטח אותך. לכן, תובעים את הביטוח רק כאשר מחיר התיקון עולה על ההתשתתפות העצמית בתוספת אומדן עלית הפרמיה בשנים הבאות (בד"כ בערך חצי הפרמיה לפני הנחות) ועוד סכום שאתה מעריך בו את משמעות הסיכון של סירוב ביטוח.

לגבי המקרה שלך זה הרבה יותר פשוט. אם הנהג האחר אשם עליו (או על ההביטוח  שלו) לשלם תמורת תיקון הנזק. הוא יכול לבחור בין שתי האפשרויות בהתאם לנזק המצרפי שנגרם לרכב שלך ולרכב שלו, לפי העקרון שציינתי לעיל. גשם למוסך הפחחות המקובל עליך, בקש הצעת מחיר לתיקון, הצג לו את ההצעה, הבחור כנראה ישלם (או יעביר לביטוח, אבל אז תצורך גם פרוצדורה קטה של הערכת שמאי) - ועם הסכום הזה גש למוסך ותקן את הנזק. כמובן שכאשר תקבל כסף מהפוגע יהיה הוגן כי תתן לו מכתב בו תאשר את קבלת הסכון ותציין כי אין לך תביעות נוספות בגין אותו נזק

אם יש לי ביטוח חובה וצד ג בלי מקיף?

פורסם

אם נכנסו בך מאחור, ואין ספק או דיון בנוגע למי אשם בתאונה - לא רלוונטי איזה ביטוח יש לך.

זה רלוונטי רק אם אתה זה שצריך לשלם.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...