Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לרכוש מתג בורר הילוכים של סוזוקי, מקורי עולה יקר כמובן..

ידוע שסוזוקי עצמה, כמו עוד יצרני רכב, לא מייצרת את כל החלקים של הרכב בעצמה אלה קונה מיצרני חלקים, וממתגת את החלק, והמחיר בהתאם,

לחלק הבא יש מאין מספר קטלוגי, יש כאלה דומים עם מספרים שונים והצורה שלהם  גם מעט שונה..

מצאתי את אותו הרכיב עם אותו מספר קטלוגי של הספק עבור החלק שאני מחפש, והרכיב נראה זהה לגמרי.. 84540-80a020, av2416

השאלה הנשאלת היא האם ניתן להשתמש ברכיב ה"תואם"?

מקורי.PNG

דגם זהה.PNG

פורסם

קניתי איזה פלסטיק לסוזוקי מעלי אקספרס - מק"ט מקורי והכל - אין ספק שזה לא מקורי. לא מרגיש ולא נראה.

בד"כ בעלי תמצא חלקים חליפיים לא איכותיים במיוחד. מקורי ו-OEM אל תחפש שם (אולי ליצרניות סיניות).

למרות זאת זה לא אומר שזה לא יעבוד. הפלסטיק שקניתי עושה את העבודה. ברור שהיא פחות חשובה מאשר חלק מכני.

אבל בהפרש מחירים הזה - היית מנסה, אם העבודה לא מסובכת מדי.

פורסם
לפני 1 דקה, Nakamichi כתב:

קניתי איזה פלסטיק לסוזוקי מעלי אקספרס - מק"ט מקורי והכל - אין ספק שזה לא מקורי. לא מרגיש ולא נראה.

בד"כ בעלי תמצא חלקים חליפיים לא איכותיים במיוחד. מקורי ו-OEM אל תחפש שם (אולי ליצרניות סיניות).

למרות זאת זה לא אומר שזה לא יעבוד. הפלסטיק שקניתי עושה את העבודה. ברור שהיא פחות חשובה מאשר חלק מכני.

אבל בהפרש מחירים הזה - היית מנסה, אם העבודה לא מסובכת מדי.

הפחד הוא שזה לא יקצר משהו אחר..

פורסם

לא שזה יקצר משהו אבל אפשר לקנות ולהשוות התנגדויות והמשכיות עם רב מודד על הפינים מול שלך המקורי.

נ.ב. לא הוסמכתי בתואר מבין אבל מקווה שזה בסדר שהגבתי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, tribel כתב:

לא שזה יקצר משהו אבל אפשר לקנות ולהשוות התנגדויות והמשכיות עם רב מודד על הפינים מול שלך המקורי.

שלי לא תקין, מעניין אם אפשר למצוא סכימה (לא מצאתי)

פורסם

סכימה גם אם יש לא קשורה לבדיקות היא רק מראה מה יש.

אם יש צ'יפ למשל לא תוכל לבדוק עליו שום דבר.

בכל מקרה אין שום סיבה שזה ייקצר, אם זה תואם זה יעבוד.

לדעתי השאלה היא לכמה זמן זה יחזיק ולא ל האם ייגרם נזק.

פורסם

הניסיון שלי עם עלי אקספרס, בחלקי חילוף בלבד (שאר השטויות דווקא אחלה):
מכסה פלסטיק לפגוש תואם מקור לפי מק"ט - לא ישב טוב על הפגוש, הזמנתי מקורי הולנד שישב מושלם.
קויל תואם מקור לפי מק"ט - הגוף שלו היא מתכתי כאשר המקורי מפלסטיק, לא לקחתי סיכון והזמנתי חלופי מהארץ שעובד יופי.

חיישן מפלס שמן תואם מקור עפ"י מק"ט - בפועל החיישן קצר יותר מהמקורי, לא לקחתי סיכון וויתרתי על ההתקנה

פילטר אוויר מקורי עפ"י מק"ט (לא תואם מקור, מקורי) - הגיע פילטר זהה, רק הפוך, כמו צילום מראה, קילפתי את מדבקת המק"ט מהאריזה, תחתיה היה מודפס על הקרטון מק"ט אחר שהוא באמת הפילטר ההפוך שקיבלתי

פילטר שמן מקורי עפ"י מק"ט (לא תואם מקור, מקורי) - לאחר שהייתי מרוצה משניים שרכשתי, הזמנתי שישייה, רק כעת בגלל חשש התאמה, הזמנתי מקורי מאמזון רק לצורך השוואה (עוד לא הגיע)

הזמנתי מגב שטענו שמתאים לרכב שלי, לא התאים, בסוף הזמנתי מהארץ.

מסקנה, חיישנים, במיוחד אלה שממש זולים, לא הייתי מבזבז זמן אפילו לקרוא את התיאור, פשוט לדלג,

יש מספיק ספקים אחרים בחו"ל שמתמחים בחלקי חילוף, לא הייתי בודק באלי אקספרס כלל

כבר חתמתי...

פורסם
לפני שעתיים, tribel כתב:

אתה צריך למשוך את התגובה, אתה לא מספיק "מבין".

(במחשבה שנייה, אולי מספיק שתהיה "רציני".)

פורסם

הניסיון שלי עם אליאקספרס הוא שיש דברים שאפשר לקנות ויש דברים שלא.

קניתי 2 דברים שהם חלקי חילוף, באליאקספרס ואחד באיביי.

הדבר הראשון הוא סט של חיווט וכפתורים לקרוז קונטרול לפיאסטה שלי ואחרי בערך שנה אין שום בעיות והכל עובד.

הדבר השני הוא צינור פלסטיק דק שמחזיר נוזל קירור מהמנוע למיכל עיבוי שעלה רבע ממה שרצו בארץ, מה יצא לי מזה? 3 חודשים אחרי שהחלפתי את המקורי (ששברתי בטעות) הוא השתחרר באמצע הנסיעה ונוזל קירור התיז לכל מקום ויצר עשן, למזלי שמתי לב  ושמתי על החיבור למיכל עיבוי (שהוא מאיביי) אפוקסי כך שהוא לא יוכל לצאת לעולם.

לגבי איביי הזמנתי מיכל עיבוי של you.s ובהתקנה נשבר 1 מתוך ה2 קליפסים מפלסטיק שמקבעים אותו לאוטו, לא יודע אם אני אשם אבל לא זוכר שאני הפעלתי הרבה לחץ כמובן שגם פה בעזרת אפוקסי נפתרה הבעיה. בערך שנה אחרי והמיכל ללא סדקים והפתרון שלי מחזיק יפה.

מאז הדברים האלו החלטתי לא לקנות יותר משם אבל לא דווקא מקורי אלא מחברה עם שם מוכר.

מהניסיון שלי, אל תקנה משהו שיכול לעשות נזק לדברים אחרים. אבל כן הוא רכיב ממש טיפש שאי אפשר לפשל בו יותר מדי וגם אם באיכות רעה לא קרה כלום.

פורסם

היי,

כל מה שמקוטלג כמקורי או OEM הוא זיוף באלי אקספרס. כל מי שיגיד לך שמדובר במוצר מקורי "לשוק הסיני" הוא שקרן ולא מבין.

^ ולמגיב מעליי שמזמין חלקי חילוף כמו מסננים מאליאקספרס - מרחם על הרכב שלך. 

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 6 שעות, yairw כתב:

הניסיון שלי עם עלי אקספרס, בחלקי חילוף בלבד (שאר השטויות דווקא אחלה):
מכסה פלסטיק לפגוש תואם מקור לפי מק"ט - לא ישב טוב על הפגוש, הזמנתי מקורי הולנד שישב מושלם.
קויל תואם מקור לפי מק"ט - הגוף שלו היא מתכתי כאשר המקורי מפלסטיק, לא לקחתי סיכון והזמנתי חלופי מהארץ שעובד יופי.

חיישן מפלס שמן תואם מקור עפ"י מק"ט - בפועל החיישן קצר יותר מהמקורי, לא לקחתי סיכון וויתרתי על ההתקנה

פילטר אוויר מקורי עפ"י מק"ט (לא תואם מקור, מקורי) - הגיע פילטר זהה, רק הפוך, כמו צילום מראה, קילפתי את מדבקת המק"ט מהאריזה, תחתיה היה מודפס על הקרטון מק"ט אחר שהוא באמת הפילטר ההפוך שקיבלתי

פילטר שמן מקורי עפ"י מק"ט (לא תואם מקור, מקורי) - לאחר שהייתי מרוצה משניים שרכשתי, הזמנתי שישייה, רק כעת בגלל חשש התאמה, הזמנתי מקורי מאמזון רק לצורך השוואה (עוד לא הגיע)

הזמנתי מגב שטענו שמתאים לרכב שלי, לא התאים, בסוף הזמנתי מהארץ.

מסקנה, חיישנים, במיוחד אלה שממש זולים, לא הייתי מבזבז זמן אפילו לקרוא את התיאור, פשוט לדלג,

יש מספיק ספקים אחרים בחו"ל שמתמחים בחלקי חילוף, לא הייתי בודק באלי אקספרס כלל

אתה מכיר אתר אחר שהוא אמין ואפשר להזמין ממנו ?

לפני 3 שעות, Shab00 כתב:

הניסיון שלי עם אליאקספרס הוא שיש דברים שאפשר לקנות ויש דברים שלא.

קניתי 2 דברים שהם חלקי חילוף, באליאקספרס ואחד באיביי.

הדבר הראשון הוא סט של חיווט וכפתורים לקרוז קונטרול לפיאסטה שלי ואחרי בערך שנה אין שום בעיות והכל עובד.

הדבר השני הוא צינור פלסטיק דק שמחזיר נוזל קירור מהמנוע למיכל עיבוי שעלה רבע ממה שרצו בארץ, מה יצא לי מזה? 3 חודשים אחרי שהחלפתי את המקורי (ששברתי בטעות) הוא השתחרר באמצע הנסיעה ונוזל קירור התיז לכל מקום ויצר עשן, למזלי שמתי לב  ושמתי על החיבור למיכל עיבוי (שהוא מאיביי) אפוקסי כך שהוא לא יוכל לצאת לעולם.

לגבי איביי הזמנתי מיכל עיבוי של you.s ובהתקנה נשבר 1 מתוך ה2 קליפסים מפלסטיק שמקבעים אותו לאוטו, לא יודע אם אני אשם אבל לא זוכר שאני הפעלתי הרבה לחץ כמובן שגם פה בעזרת אפוקסי נפתרה הבעיה. בערך שנה אחרי והמיכל ללא סדקים והפתרון שלי מחזיק יפה.

מאז הדברים האלו החלטתי לא לקנות יותר משם אבל לא דווקא מקורי אלא מחברה עם שם מוכר.

מהניסיון שלי, אל תקנה משהו שיכול לעשות נזק לדברים אחרים. אבל כן הוא רכיב ממש טיפש שאי אפשר לפשל בו יותר מדי וגם אם באיכות רעה לא קרה כלום.

זה פשוט רכיב יקר, שגם לא בטוח פותר את הבעיה, לכן לא רוצה להשקיע הרבה.. אני בטוח שניתן להשיג בזול.. רק לטלא מוצא אתר אחר חוץ מאלי...

פורסם

מעולם לא רכשתי חלפים לסוזוקי ולכן אני לא יכול להעיד מניסיון, לרוב אני מחפש אתרים/חנויות שמתמחים בחברה או קבוצת חברות ספציפית.

יצא לי להזמין חלקים לניסאן מהאתר הזה פעמיים, הכל הגיע בזמן ובזול, מוזמן לנסות שם:

https://alvadi.com/spare-parts/suzuki/

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

היי,

כל מה שמקוטלג כמקורי או OEM הוא זיוף באלי אקספרס. כל מי שיגיד לך שמדובר במוצר מקורי "לשוק הסיני" הוא שקרן ולא מבין.

^ ולמגיב מעליי שמזמין חלקי חילוף כמו מסננים מאליאקספרס - מרחם על הרכב שלך. 

2 תגובות מעליך :(

לפני שעה, itay12345 כתב:

אתה מכיר אתר אחר שהוא אמין ואפשר להזמין ממנו ?

זה פשוט רכיב יקר, שגם לא בטוח פותר את הבעיה, לכן לא רוצה להשקיע הרבה.. אני בטוח שניתן להשיג בזול.. רק לטלא מוצא אתר אחר חוץ מאלי...

אני אוהב את spareto.com

• תוכן חדש...