Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

אבי, איש חוק, יצא לפני מספר ימים מחצר ביתו. ניגש אליו פקח עירייה ושאל אותו לשמו. כשהזדהה, הפקח הציג לו קופסת קרטון עם שמו עליה, וטען כי הייתה מצויה על מדרכת הרחוב.

אבי הסביר לפקח כי הקופסא נזרקה מספר ימים קודם בפינת פינוי גזם, ביום הוצאת הגזם ברחוב, וכי ככל הנראה הפינוי היה חלקי והקופסא נשארה (יש לציין שנשארו ברחוב פריטים נוספים מלבד הקופסא, שאינם משויכים לאבי).

הפקח סירב לקבל את ההסבר - ונתן לו קנס ע"ס 730 שקלים על השארת פסולת לפי סעיף 7ה לחוק העזר העירוני חדרה. אבי ניסה להגיש ערר, אך זה נדחה ללא מתן סיבה והקנס נשאר בעינו. 

ברצוני להדגיש - הפקח לא ראה את אבי זורק את הקופסא, לא בעין ולא במצלמה. כלומר למיטב הבנתי, אבי הואשם ונקנס על פי ספקולציה של הפקח גרידא. 

חברים, כיצד אוכל, אם בכלל, לסייע לאבי שהואשם ונקנס על לא עוול בכפו? הוא איש ישר שומר, והדבר מביא לו מועקה רבה.

תודה על עזרתכם,

אלונה. 

פורסם

איך קשור ניצול שואה? ועוד בכותרת?!

לפני 4 שעות, אלונה דגני כתב:

כשהזדהה, הפקח הציג לו קופסת קרטון עם שמו עליה

לפני 4 שעות, אלונה דגני כתב:

למיטב הבנתי, אבי הואשם ונקנס על פי ספקולציה של הפקח גרידא

למה ספקולציה?

• אהבתי 2
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני 18 דקות, M H כתב:

למה ספקולציה?

משום שהעובדה היחידה שיש בידי הפקח היא חבילת קרטון על שפת מדרכה. 
דבר העבירה - כאילו הונחה שם במזיד או בשוגג שלא ביום הוצאת הגזם, בו מותר ע"פ חוק להשאירה במקום - הוא בגדר ספקולציה של הפקח.

פורסם

סביר להניח שהקרטון צולם ע"י פקח כאשר הוא זרוק בחוץ. אלא אם כן תצליחו להוכיח ,שהקרטון הושאר במקום יעודי לפינוי אשפה ביום שלפני האיסוף, ופועלי איסוף הזבל לא אספו אותו ביום המיועד, קשה לי להאמין שתצליחו לחמוק מתשלום הקנס. 

אגב, הפקח לא אמור לראות אדם זורק קרטון בחוץ. עצם העובדה שהקרטון בחוץ -מספיקה. מה שמוזר הוא שהפקח פגש את אביך ומסר לו הדו"ח ביד. איך זה קרה בדיוק? מדוע ניגש דווקא לאביך? האם מדובר בבית פרטי?

• רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 30 דקות, fatboy1340 כתב:

אלא אם כן תצליחו להוכיח ,שהקרטון הושאר במקום יעודי לפינוי אשפה ביום שלפני האיסוף, ופועלי איסוף הזבל לא אספו אותו ביום המיועד, קשה לי להאמין שתצליחו לחמוק מתשלום הקנס. 

למיטב ידיעתי, כאשר אדם מואשם בדבר עבירה, חזקת החפות שמורה לו ועל כן שמים על המאשים את נטל השכנוע, ברמה של מעבר לספק סביר.

אם העירייה או מי מטעמה רואים לנכון לקנוס תושב - חובת ההוכחה לביצוע העבירה מעבר לספק סביר היא עליהם ולא עלינו. 

אגב, הפקח לא אמור לראות אדם זורק קרטון בחוץ. עצם העובדה שהקרטון בחוץ -מספיקה.

בכל עיר מתבצע פינוי אשפה וגזם בימים קבועים, והדבר מותר על פי חוק. ההנחיה היא כדלקמן - "את הפסולת יש להניח על שפת הכביש בצמוד למדרכה ללא הפרעה לציר ההליכה והנסיעה".

זה בדיוק מה שעשה אבי ביום ההוצאה. אצלנו בעיר מאוד שכיח שפינוי של אשפה נעשה באופן חלקי, לא נעשה בכלל, או נעשה בימים שונים מאלה שנקבעו בפועל. 

מה שמוזר הוא שהפקח פגש את אביך ומסר לו הדו"ח ביד. איך זה קרה בדיוק? מדוע ניגש דווקא לאביך? האם מדובר בבית פרטי?

אכן מדובר בבית פרטי. אבי שהה בחצר הבית כשהפקח "ריחרח" בשכונה במטרה למצוא את מקום מגוריו, שכן כאמור שמו הופיע על קופסת הקרטון. 

פורסם (נערך)

איזו עירייה זו?

לפני 3 דקות, אלונה דגני כתב:

אצלנו בעיר מאוד שכיח שפינוי של אשפה נעשה באופן חלקי, לא נעשה בכלל, או נעשה בימים שונים מאלה שנקבעו בפועל. 

אם תצליח להוכיח את זה, יהיה נפלא ותוכל להשפט.

הכותרת רעשנית מידי, מתאימה יותר לליינט. כאילו אביך עבר 2 אירועים איומים בחייו - השואה והקנס.

אבי ז"ל (ניצול משהו אחר :-)) קיבל לא פעם קנסות מעיריית ב"ב בדיוק על זה.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 5 דקות, tinoki כתב:

איזו עירייה זו?

עיריית חדרה.

לפני 5 דקות, tinoki כתב:

אם תצליח להוכיח את זה, יהיה נפלא

הדבר ידוע לכל תושב פה, וכבר דווח עליו לא מעט:

http://www.gfn.co.il/inner.asp?page=17&item=13708

https://hadera.mynet.co.il/local_news/article/m_203711

https://hadera.mynet.co.il/local_news/article/m_165603

כאמור, להוכיח את זה ראייתית בעייתי, כי מן הסתם אבי לא מתעד את עצמו יוצא לזרוק זבל. 

פורסם

איך הוא יודע שזה לא מישהו אחר שם את הקופסא שם? אז מה אם השם שלו עליה?

אולי שכן ראה אותה, לקח אותה להשתמש בה X זמן וזרק אותה מחדש?

אולי מישהו מנסה להנתכל אליו והשאיר את הקופסא עם הכיתוב הנ"ל בזדון?

אני יכול להביא עוד הרבה דברים ש"יכולים" לקרות, זה שהקופסא מול ביתו ושמו עליה זה יפה, אבל לא חד משמעי.

לא שאני עורך דין או משהו - כן?

אגב, אני גם בדעה של "מה קשור ניצול שואה", ממש לא אוהב שמנגנים על דברים כאלה.

פורסם

גם אני סולד מהשימוש ב"ניצול שואה" כקרדום לחפור בו.

כמו שמפרסמים תרומות לניצולי שואה, כאילו דמם יותר סמוק מסתם קשישים.

גילוי נאות, אבי ז"ל היה ניצול שואה.

לעניין האריזה, פורסמו כמה מקרים כאלה בערים שונות, היה גם באחת מהתוכניות של "שתו לי-אכלו לי". באף אחת מהמקרים ששמעתי לא הצליחו לבטל את הדו"ח.

אני נוהג להסיר מכל עטיפה של ארגז או שקית את הפתק עם השם שלי, ממליץ גם לכם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

המומלץ ביותר הוא שתעלה את הדו"ח בהסתרת פרטים מזהים, ואולי ניתן יהיה למצוא בעיות בדו"ח.

למשל: הפקח כותב בדו"ח שהפסולת נמצאה בכתובת א', אבל כתובת אביך היא ב', והפקח מציין בדו"ח שהשם הכתוב על האריזה הוא שם פרטי בלבד (או לא מציין שכתוב שם מלא). או: הפקח מציין שהאריזה אותרה בכתובת כלשהי, אלא שכתובת זו משמשת כנקודה לפינוי גזם/גושית/פסולת כבדה אחרת.

פורסם

מכירה מישהו שהיה לו מקרה דומה לפני שנים רבות ברמת השרון, עובדי העיריה הזיזו פסולת שהוא השליך כחוק למקום אחר והוא קיבל דו״ח.

הוא הצליח לתפוס את עובדי העיריה ביום אחר והם אישרו שהפסולת הוזזה על ידם, פניה לעיריה הביאה לביטול הדו״ח.

אביך יכול לנסות למצוא את עובד העיריה שאספו את הגזם, הם מגיעים בימים קבועים, ולנסות לשאול אותם מה קרה, אולי הסיפור שלהם יחזק את טענתו (עדיף שיקליט אותם אם הוא יודע איך), ואז יהיה ניתן לפנות לעיריה לבקשת ביטול הדו״ח.

כל זה בהנחה שהנחת הקרטון עם ערימת הגזם הוא תקין, יתכן והם אספו רק את הגזם כי אין להניח פסולת אחרת במקום ואז אביך אכן ביצע עבירה.

אם אביך אכן לא ביצע עבירה, והעיריה לא תסכים לבטל את הדו״ח, אפשר לנסות לפנות לתקשורת. פרסום של ווינט הביא השבוע לביטול חוב של קשישה לחברת גז.

פורסם

כנראה שהוא למד שהוא צריך להוריד את התווית עם שמו. 

או להשתמש בכזה דבר

https://www.amazon.com/Advanced-Rollers-Identity-Security-Prevention/dp/B07N984XW9

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 8 שעות, Keyser Söze כתב:

המומלץ ביותר הוא שתעלה את הדו"ח בהסתרת פרטים מזהים, ואולי ניתן יהיה למצוא בעיות בדו"ח.

למשל: הפקח כותב בדו"ח שהפסולת נמצאה בכתובת א', אבל כתובת אביך היא ב', והפקח מציין בדו"ח שהשם הכתוב על האריזה הוא שם פרטי בלבד (או לא מציין שכתוב שם מלא). או: הפקח מציין שהאריזה אותרה בכתובת כלשהי, אלא שכתובת זו משמשת כנקודה לפינוי גזם/גושית/פסולת כבדה אחרת.

אבי לא קיבל דו"ח ליד. למעשה, לא קיבל דו"ח כלל. לאחר שהסביר לפקח את המקרה, הפקח לא האמין לו, אך אמר שהוא "יתייעץ" עם מנהל המחלקה שלו - ועזב את המקום.

שלושה חודשים אחרי קיבלנו בדואר רשום הודעה לתשלום קנס. 

פורסם

נראה לי שאפשר לבקש לקבל את הדו"ח, תבקשו אותו

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...