Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני צלם חובב של נופים ובעלי חיים. בזמן האחרון אני שוקל לרכוש רכב עם 4X4 בשביל להיכנס למקומות פחות נגישים (לכאורה) לרכבים רגילים.

לעולם לא החזקתי ברכב שטח. אף פעם לא נהגתי ב-4X4. אני מנסה להבין את מעטפת היכולות של רכב כזה ומה יהיה הערך המוסף בהשוואה לרכב יחסית גבוה עם 2X4. כלומר אני קונה רכב כזה, נוסע לנגב ויורד לשטח בסגנון "מקס הזועם"? נוסע לאן שבא לי?

האפשרויות שלי הן כאלה:

1. דאצ'יה דאסטר 2X4 ב-95 אלף. (חדשה) מרווח גחון 21 ס"מ. זויות גישה ונטישה טובות. (אין לי מושג מה זה אומר, אבל כתבתי רכב ציינו את זה לטובה)

2. דאצ'יה דאסטר 4X4 ב-110 אלף (חדשה).

3. סובארו XV הנעה 4X4 יד 2 שנמצאת על הכביש 1-2 שנים

4. סוזוקי ג'ימני 4X4 יד 2. הכי פחות רכב, אבל הכי הרבה יכולות שטח.

5. אני מפספס משהו? איזה עוד אפשרויות יש בתקציב? מעדיף לא לרכוש מכוניות ישנות מ-3-4 שנים.

אני באמת צריך 4X4? אולי אפשר להסתדר בכיף עם 2X4 ולחסוך המון כסף.

אשמח לשמוע דעה ממישהו שמבין במכוניות שטח ויכול להסביר לי איזה מגבלות יש למכוניות 4X4 עממיות.

עריכה אחרונה על ידי Hari
פורסם

דאציה דאסטר וסובארו XV הם יריית הפתיחה לשטח, אבל הם לא מקס הזוען ולא מדובר פה ברוביקון מוגבה ומשופר.
הרכבים האלו יכולים להביא אותך רחוק בשטח, אבל תצטרך ללמוד על המגבלות ולהבין ש"שטח" זה מושג רחב שבצה העליון שלו יש מעט מאוד רכבים שמסוגלים להתמודד איתו עם בכלל.
אחרי ההסתייגות הזו, ומתוך הכרת המגבלות, אתה יכול להתחיל להיכנס לעולם הזה. יש בו אינספור שיפורים ומיגונים שרלוונטיים גם ל XV או דאסטר כמו: צמיגי שטח 50/50  או 70/30, הגבהות, מיגוני גחון ועוד.

ההמלצה שלי, תנסה להצטרף לקבוצות ג'יפולוגים למיניהם בפייסבוק, אפשר אפילו לצאת לטיול מאורגן. תתנסה ותכיר את העולם הזה, כדי שתתאים את הכלי שאתה רוכש לרמת הציפיות.

פורסם

מבחינת יכולות שטח רכב 4X4 עובר חולות (אני דאסטר חולש על הדיונות), עובר ביצות, שטח כורכר ללא בעיות רציניות אין בעיה ב2X4,

רק שאתה מתקדם יותר עמוק למקומות קצת יותר מסובכים, הצלבות, וכו' הוא יתקשה להתמודד, ולכן אם אתה רוצה לצאת בראש שקט ה4X4 יתן לך את השקט הזה,

הXV מבחינת רכב מודרני הוא יותר מודרני מהדאסטר, יותר נוח, בידוד רעשים טוב, אלקטרוני יותר,

מבחינת שטח הדאסטר מגיע רחוק ומשאיר את הXV מאחור, אבל בידוד רעשים פחות טוב, מצד שני הוא יותר מכאני אז בתקלות הוא יותר קל,

אם יש לך זמן מיותר כנס לגיפולוג, יש שירשור של גיא על הדאסטר 4X4, אתה צריך יום חופש מהעבודה בשביל לעבור עליו,

והגמני הוא בכלל לא קשור להשוואה מבחינת שטח הוא ענק, מבחינת רכב הוא קטן וחמוד,

גילוי נאות אני בעלים של דאסטר,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תוכן חדש...