Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת מחיר, יוצא בערך שנתון 2011 פלוס מינוס שנה.

אני מכוון לאמינות, וחלפים ותיקונים זולים.

קשה למצוא ידניות, אז הנחת העבודה היא אוטומטיות.

פורד פוקוס - בשנים האלה, עם התיבה הרובוטית שנראה שהייתה בעייתית.

שני דברים עיקריים שאני רואה הם קיה סיד, ויונדאי i30cw. מה היתרונות והחסרונות בהם?

יש דגמים אחרים שכדאי לבחון?

פורסם (נערך)

נתקלתי בטענות שה-ceed מהשנים האלה הוא רובוטי, אבל לא הצלחתי למצוא מפרט ברור.

באחד מאתרי המידע כתוב על שנות 2008-2012 שהן פלנטרי.

אבל אולי היתה החלפה במהלכן?

(אגב, איזה אתרים מומלצים לחיפוש מפרטים? נראה שכל הנפוצים המקומיים לא מלאים ולא נוחים.)

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

מ2008 עד 2012 תיבה פלנטרית בכל השנים,

הסיד והi30, אותו רכב רק סמל שונה,

מה שכן יש אבזור שונה, למשל בi30 שהיתה לי היה כיוון הגה רק לגובה, בסיד (יש לי את הדגם המפואר EX) זה גם לעומק, אך מדובר בשינויים מינוריים, אותו רכב בגדול.

רכבים אמינים, אך בשנתון הזה סביר להניח שיהיה בלאי,

לי למשל כדי לעבור טסט הייתי צריך להחליף משולשים, תפוחי הגה, מסרק הגה, וצמיג, נזק לא זול, אך בלאי טיפוסי לרכב בגיל הזה שצריך לקחת בחשבון.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, wildlands2019 כתב:

כדי לעבור טסט הייתי צריך להחליף משולשים, תפוחי הגה, מסרק הגה, וצמיג, נזק לא זול, אך בלאי טיפוסי

כמה עלה כל דבר, ואחרי כמה קילומטרים?

אלה דברים שאפשר לעלות עליהם במכון בדיקה, והגיוני לבקש שישוקללו במחיר הקניה-מכירה?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

סיד מ-2013 והלאה גיר רובוטי דו מצמדי (להוציא גרסאות ידניות וגרסת דיזל בשנה שנתיים הראשונות שהגיע עם גיר פלנטרי). 

I30 מ2013 ועד רבעון שלישי של 2015 עם תיבה פלנטרית ולאחר מכן עברה לתיבה דו מצמדית גם היא. 

• אהבתי 1
פורסם

כן, בטח שעולים עליהם בבדיקה, לגבי להוריד מהמחירון, אכן ורצוי,

השאלה רק מה המחיר שדורשים, כי נכון לכרגע כל מי שמוכר רכב משומש מבקש הרבה מעל המחירון בגלל נושא השבבים, אולי תמצא איזה הזדמנות או אולי אוטוטו הכל יחזור לדשדש חזרה לשגרה.

לגבי עלויות, לא זוכר במדוייק, אך מעריך:

צמיג, תלוי איזה, אני קניתי יפני בודד, עלה 350, השאר חדשים, אך אחד היה פגום כנראה ממדרכה,

משולשים + תפוחי הגה + מסרק הגה, לא זוכר במדוייק אך זה עלה סביב ה2500 כולל עבודה שזה כלל גם מנורת לוחית רישוי, מקווה שלא שכחתי משהו.

• רעיון גרוע 1
פורסם

אגב, אם יש דגמים אחרים מעניינים, אני לא פוסל.

@yoav911gt2

אמנם לא רלוונטי בגלל השנתון, אבל מסקרן: איך אמינות הרובוטי של ה-ceed 2013?

או שכדאי להמנע בכל מקרה, בלי קשר ליצרן ולשנה, אלא אם נוסעים מספיק כדי שהחסכון בדלק יכסה את עלות התיקונים הצפויים?

@wildlands2019

תודה.

פורסם

אם אתה מכוון רק לחיסכון אז אין טעם לקנות את הסיד הרובוטית,

יש רכבים רובוטיים הרבה יותר חסכוניים, הסיד לא ממש,

וההדבל בינה לבין הלפנטרי לא כזה גדול, תוסיף שהיא גם יקרה יותר, אז אין כאן חסכון מדלק בוודאות.

• רעיון גרוע 1
פורסם

תבדוק פוקוס דור 2, הם נמכרו בסטיישן (אמנם לא בכמויות אבל עדיין נמכר) דיי אמינות וחלפים וחלקים זולים נראה שגם תוכל למצוא רכב במצב טוב בתקציבך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לי יש שברולט קרוז 1.8 2013  שקניתי לפני כעשרה חודשים

למעט נזילה ממיכל המים שהוחלפה אין שום בעיות  עבר טסט בלי בעיה לפני שבועיים,

רכב נוח מרווח עם תא מטען ענק מזגן מקפיא (בקרת שיוט, חימום במושבים, מצלמת רוורס וכו')

צורך בנסיעה משולבת 1:10  1:12   

פורסם

10 חודשים זה לא מדד לאמינות.
מבחינת המנוע הקרוז יחסית בסדר, כלומר יש לה לא מעט פקשושים ומחלות כמו קויילים, מצטים, שסטום במכסה השסטומים שנוטה להפסיק לעבוד ואי אפשר להחליף אותו כי הוא מולחם לתוך מכסה השסתומים או נזילות שמן ומערכת קרור... בקיצור יש שם לא מעט דברים שנוטים להתקלקל אבל אף אחד מהם לא מאוד חמור או מאוד יקר לתיקון.
הצרה האמיתית היא הגיר 6T40 של GM, הוא משותף לקרוז 1600 ולאסטרה 1600 ובדר"כ אורך חייו לא לא עובר את ה100 אלף קילומטר.

• תוכן חדש...