Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בפריוס יש את מצב B שעוזר בבלימת המנוע

עריכה אחרונה על ידי GREEN.
  • אהבתי 1

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני 3 שעות, tzvipper כתב:

מתי יצא לך לנהוג פעם אחרונה ברכב עם גיר רציף מודרני? ברובם (אם לא בכולם) יש מצב טיפטרוניק שמאפשר כמו בכל גיר פלנטארי לבחור הילוכים ולבלום בעזרת מנוע או לכל הפחות מצב בלימה של מנוע או מצב הילוך נמוך המשמש למטרה זו. גירים אטוטמטיים ורציפים טובים בעצמם יודעים לבלום בעזרת מנוע בירידה. בנהיגה רגילה, רוב רציפים אף מדמים העברת הילוכים כמו בגיר פלנטארי.

השבוע נהגתי ביאריס דור שלישי מודל 2019, והיעדר בלימת המנוע נורא הפריע לי.

אבל באוונסיס 2016 הגיר הרציף באמת תפקד יותר טוב, למיטב זכרוני.

עדיין, לא הייתי שוקל אפילו בטעות לרכוש רכב עם גיר רציף.

כפתור הo/d היה מאוד נפוץ בתיבות הפלנטריות 4 הילוכים של שנות ה90/2000. זכור לי מסובארו, מזדה, אופל ועוד, והוא בהחלט עזר לבלימת מנוע כי הורדת הילוך מהמסילה היתה פחות נוחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

הזרקת הדלק האלקטרונית איתנו משנות ה80. עוד אז פרסמו שבהבלטה שהמערכת חוסכת דלק מאחר ובירידה אספקת הדלק למנוע נסגרת. באופן סופי הגיעה לכל דגמי המכוניות בתחילת שנות ה90 והוציאה את הקרבורטורים מהשוק.

ניתוק דלק בעת בלימת מנוע היה עוד בקרבורטורים "מתקדמים" בשנות ה 80. ואולי אפילו בשנות ה 70. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Buki כתב:

מעניין אותי האם היום הניסוח הזה רלוונטי? איך בגיר אוטומטי אני אמור להישאר בהילוך נמוך? האם "הנהג הממוצע" יודע? 

לא יודע אם הוזכר קודם או לא (עוד לא קראתי את כל השרשור), אבל לפחות ב c4 פיקסו (ואני מניח שבכל רכבי הקונצרן עם תיבת ה 6/8 הילוכים של אייסין, ואולי בכל התיבות של אייסין מהסוג הזה) אפשר בהחלט לומר לרכב לא להעלות הילוך.

כל מה שנדרש הוא שברגע שאתה בהילוך הרלוונטי שאתה רוצה להישאר בו, נגיעה לא חזקה (ההרגל אצלי הוא שתיים.  אין לי מושג למה :-) ) בדוושת הבלם.  וזהו.  הרכב יעלה סל'ד אבל לא ישנה הילוך (עד שתתן גז או תשנה הילוך ידנית.  או עד שהסל'ד יחרוג ממה שהצרפתים מרשים לו לעלות) במהלך הירידה.  לא רע.

האמת, שגם מצאתי אותו מוריד הילוך לבדו בירידה - לא קורה מספיק כדאי שאבין מתי הוא מספיק חכה לטריק הזה.

הבעייה היא שזה לא מופיע באף מקום.  אז לגבי השאלה על ה"נהג הממוצע" - אני בספק אם הוא ילמד את הטריק הזה.  אני בספק אם מישהו מחברי הפורום שחלקם לאל ספק מעל לממוצע וחלק מאלו אף יש להם את הרכב הזה, מכירים אותו.

עריכה : עכשיו ראיתי שהוא מוזכר בהודעה השניה בשרשור, אם כי כמשהו אוטומטי ולא כשמהו שיש לנהג שליטה בו.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

לא יודע מה זה חבר'ה צעירים מבחינתך, אבל אני מתקרב ל-30 לאט לאט (מגרד מלמטה) ואני יודע מה זה אוברדרייב, היה לי כפתור כזה ביונדאי גטס.

אין שום בעיה לבצע את זה ברכב אוטומטי מודרני.

בסיאט שלי אני פשוט לוחץ על הכפתור של המינוס על ההגה והרכב יוריד הילוך. ברכבים אחרים צריך לפעמים להזיז את הידית למצב ידני או להגביל את הרכב להילוך מסוים (כמו שיש בפיקנטו טרום הדגם הרובוטי).

אני לא רחוק ממך. צעירים כל מי שעכשיו עושה רישיון או בשנים האחרונות. 

אין בעיה להוריד הילוך ברכב אוטומטי, רובוטי וכו.

פה אולי נכנס התפקיד של ההורה, שיכול להדריך טיפה יותר מהשיעורי נהיגה, שהם בתאכלס ללמוד לעבור טסט.

בנורווגיה יש חובה של נהיגה ארוכה של יומיים ומגרשי הדרכה כתנאי לקבלת רישיון. מה גם שכמעט כל המדינה מרושתת בירידות אין סופיות.

והם גם ככה עוברים לחשמלי בלבד מ 2024

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אני עם dsg שהאמת אני כמעט לא מתערב לו בבחירת ההילוך , אבל בירידות מאוד תלולות אני עובר למוד ידני. על סלד יחסית גבוה , סביב ה4000, רק באזור הזה מרגישים קצת את בלימת המנוע. שוב כפי שצויין פה בשרשור , מנוע טורבו קטן..

פורסם
לפני 32 דקות, Buki כתב:

ניתוק דלק בעת בלימת מנוע היה עוד בקרבורטורים "מתקדמים" בשנות ה 80. ואולי אפילו בשנות ה 70. 

אם אתה כבר מזכיר את הצרה הזאת, אחדד שרוב האנשים שנוסעים היום ברכב אספנות עם קרבורטור "מתקדם" החליפו אותו לקרבורטור טיפש, או הזרקת דלק, מרוב צרות שאכלו מזה.

אישית זכרתי היטב צרות מקרבורטורים ברכבים שהיו כחדשים, ולכן כשקניתי רכבים במטרה לשמור לאספנות הקפדתי שיהיו בעלי הזרקת דלק בלבד..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

גלש גם לעשור הנוכחי, למשל בסויפט 2011-16. 

לחיצה על הכפתור מקבילה לקביעת 3 (או D3 או איך שכל יצרן מסמן הגבלה להילוך שלישי מתוך ארבעה). הגבלה לשני או ראשון היא לפי עמדת ידית ההילוכים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

בנורווגיה יש חובה של נהיגה ארוכה של יומיים ומגרשי הדרכה כתנאי לקבלת רישיון. מה גם שכמעט כל המדינה מרושתת בירידות אין סופיות.

בישראל צריך להוסיף חלק של איך להתמודד עם תופעות של הנהג הישראלי המצוי.

רמת הוראת הנהיגה כאן מתחת לכל ביקורת, מרגיש שבאמת לא מלמדים מספיק ושיותר מלמדים איך לעבור טסט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 7 דקות, dorsht כתב:

מרגיש שבאמת לא מלמדים מספיק ושיותר מלמדים איך לעבור טסט.

גם בנורבגיה מלמדים איך לעבור טסט. שם פשוט הטסט יותר קשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מגרשי הדרכה ונהיגה של יומיים נשמע "קצת" יותר רציני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כשאני התחלתי את ימי בנהיגה על הרכב הקודם של ההורים (יונדאי אלנטרה 2005) נאמר לי (לא זוכר ע״י מי, לא חושב שעל ידי ההורים) שהכפתור אובר דרייב הוא ״מצב ספורט״ 😆

מצד שני אבא שלי לימד אותי עוד בהתחלה איך להוריד הילוכים ברכב האוטומטי (למדתי ונבחנתי על ידני)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 12 שעות, vadim6385 כתב:

גם בנורבגיה מלמדים איך לעבור טסט. שם פשוט הטסט יותר קשה.

הטסט שם הוא לא עניין של יותר קשה.פשוט המדינה שמה משקל על לימוד הנהיגה ברמה יותר גבוהה כדאי שהנהגים החדשים יהיה להם יותר כלים שיתחילו לנהוג.

מה גם שהמון צעירים חשופים שם לספורט מוטורי מגיל 0. זה מאוד מפותח ומוסדר שם.

לא אשכח איך פעם בטעות נכנסתי לתור של ההזנקה למרוץ דראג. אני והאימפרזה סטיישן 1.6 שלח😅

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

האמת - אולי דעה לא פופולארית, אבל אני מעדיף שיישאר כמו שזה עכשיו, ושלא יקבלו רעיונות.

כל זה עובד אולי אצל נורבגים, בארץ זה מהר מאוד יהפוך לבלאגן, סיבוכיות, קומבינות, מסחטת כסף, ואתה תחכה שנתיים לטסט.

יותר טוב - שיהיה כמו בארה"ב - אתה עושה תיאוריה, מוציא אישור לימוד, לומד עם אבא/אמא ברכב המשפחתי וניגש לטסט.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה מה שחסר לנו, שאבא ואמא ילמדו את הנסיך שהוא המלך וגם בכביש הכל מגיע לו

• אהבתי 4
  • מצחיק 4

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...