Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, איש חדש כתב:

ביום הבחירות התחבורה ציבורית בין עירונית היא חינם, העלות 3 מליון ש"ח, כלומר תחבורה ציבורית חינם, תעלה כמיליארד ש"ח בשנה,

לדעתי זה מה שהמדינה אמורה לעשות.

לא רוצה שיהיה חינם, אני מעדיף לשלם כדי שזה יתפקד בצורה נורמלית.

אם יהיה חינם, אתה עדיין תשלם על זה בעקיפין - אוטובוסים ודלק עולים כסף, נהגים גם לא בדיוק ירוצו לעבוד בהתנדבות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם צריך להתמקד שתהיה תחבורה ציבורית מתפקדת בין ראשון לחמישי. 
בשביל זה צריך שר/ת תחבורה נורמלי/ת.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

בערים באירופה לא עושים קנייה שבועית בסופר. יורדים כל יום וקונים את המצרכים לאותו יום בלבד.

ילדים נוסעים לחוגים בתחב"צ.

מה שאתה מתאר זו תרבות אמריקאית וישראלית.

בנוגע לקניות, ניתן גם לקנות אונליין. רכב טרנזיט אחד מסיע קניות לעשר משפחות וסוחבים לך את האוכל הביתה. הכי יעיל.

בארץ אנשים חיים בסרט אמריקאי. זה לא רק חוגים של ילדים. כל בוקר יש פקקי ענק בצירים מרכזיים בערים בגלל הורים חרדתיים שלא נותנים לילד לנסוע באוטובוס לבית הספר.

תעיף את ההורים האלה מהכבישים בבוקר והקטנת את הפקקים ב-40 אחוז.

לפני 6 שעות, mottis כתב:

אומרים שכלכלית, עדיף לנסוע תמיד במונית מאשר להחזיק רכב פרטי, עדיין אנשים מעדיפים לנסוע ברכב הפרטי ולא במונית

אם היה מודל יותר אמין והוגן של מוניות כמו uber, אז תאמין לי שרבים היו נוסעים רק במוניות.

הבעיה היא שכל נסיעה במונית גורמת לך פסיכולוגית להרגיש פראייר וגם אתה זוכה להרצאות "רק ביבי" מנהג המונית ויוצא עצוב מהנסיעה.

לכן שום חישוב מתמטי לא ישכנע אנשים לנסוע במונית.

הלוואי ש-uber ישנו את המשוואה.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

כשאתה גר בפריפריה, וכל נסיעה הכי קצרה במונית זה מינימום 50 שקל, אני בספק שזה יותר זול מרכב פרטי.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כי יש נהגי מוניות חזירים. תשים במשוואה שהמחיר שקוף לך כמו בהזמנה באינטרנט ואתה יודע בדיוק כמה הנסיעה עולה ואין לך נהג שמשגע לך את השכל. אולי יש יתרון ברכב אוטונומי.

פורסם (נערך)

אלה לא נהגי מוניות חזירים. זה תימחור רשמי של מדינת ישראל. ואתה יודע,, לנהגי המונית האלה יש לא מעט הוצאות.

חזירים הם אלה שמסיעים אותך בלי מונה וחשבונית

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, asix כתב:

כי יש נהגי מוניות חזירים. תשים במשוואה שהמחיר שקוף לך כמו בהזמנה באינטרנט ואתה יודע בדיוק כמה הנסיעה עולה 

אלה המחירים גם עם Gett

פורסם

אני מאמין שנסיעה ברכב אוטונומי תהיה זולה משמעותית מנסיעה במונית.

הסיעה תהיה זולה בעיקר מכיוון שאין נהג שזאת הפרנסה שלו.

אמנם תהיה חברה והיא צריכה להיות רווחית אך היא לא תעסיק נהגים לכל רכב וזה חסכון גדול מאוד להוצאות התפעוליות של העסק.

פורסם
לפני 13 שעות, Gorpi כתב:

אם היה מודל יותר אמין והוגן של מוניות כמו uber, אז תאמין לי שרבים היו נוסעים רק במוניות.

הבעיה היא שכל נסיעה במונית גורמת לך פסיכולוגית להרגיש פראייר וגם אתה זוכה להרצאות "רק ביבי" מנהג המונית ויוצא עצוב מהנסיעה.

לכן שום חישוב מתמטי לא ישכנע אנשים לנסוע במונית.

הלוואי ש-uber ישנו את המשוואה.

היה דיון ארוך מאוד על Uber ובשורה התחתונה אני שמח שהשירות של Uber נזרק בבושת פנים מהמדינה.

ולו רק בגלל החירבון על חוקי המדינה. (שזה גם הסיבה שהם יכלו להציע "מחירים שוברי שוק").

לפני שעה, asix כתב:

אני מאמין שנסיעה ברכב אוטונומי תהיה זולה משמעותית מנסיעה במונית.

הסיעה תהיה זולה בעיקר מכיוון שאין נהג שזאת הפרנסה שלו.

אמנם תהיה חברה והיא צריכה להיות רווחית אך היא לא תעסיק נהגים לכל רכב וזה חסכון גדול מאוד להוצאות התפעוליות של העסק.

וגם ביטוח, בהתחלה כנראה לא יהיה שוני בין ביטוח של רכב ציבורי וביטוח של רכב אוטונומי, אבל אני מעריך שבטווח הקצת יותר ארוך, הביטוח של רכב אוטונומי יהיה משמעותית זול יותר.

בטח אם אנחנו מדברים על תשתית נפרדת לרכבים אוטונומיים, כלומר לא יחד עם רכבים לא אוטונומיים על אותם נתיבים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא מאמין שתהיה תשתית נפרדת. הרכב האוטונומי לדעתי כשיהיה מיעוט על הכביש יהיה מבוקר מעמדות בקרה מרוחקות אשר יקחו שליטה ברגע שהרכב נתקל בבעיה ולא יודע איזה החלטה לקבל. ככל שהרכבים האוטונומיים יתרבו הצורך להתערב בצורה חיצונית בהחלטות של הרכב יתמעטו עד שלא יהיה בכך צורך כלל.

פורסם

תשתית נפרדת זה כנראה יהיה כורח המציאות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפני 20 שעות, איש חדש כתב:

ביום הבחירות התחבורה ציבורית בין עירונית היא חינם, העלות 3 מליון ש"ח, כלומר תחבורה ציבורית חינם, תעלה כמיליארד ש"ח בשנה,

לדעתי זה מה שהמדינה אמורה לעשות.

זה הרבה יותר ממליארד זה אובדן הכנסות של מליארדים בדלקים/רישוי/מס על תחבורה פרטית וזה המון!

חוץ מזה את התחשיב של 3 מליון עשית במצב הנוכחי שהתחב"צ היא דוגמית מהצורך האמיתי ומשמשת בעיקר אוכלוסיות לא מבוססות. שאחוז נכבד של מעמד ביניים ישתמש בתחב"צ הצורך בקויים חדשים ותגבור יהיה פי כמה.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 25.5.2021 בשעה 10:44, m3x7r3m3 כתב:

היה דיון ארוך מאוד על Uber ובשורה התחתונה אני שמח שהשירות של Uber נזרק בבושת פנים מהמדינה.

ולו רק בגלל החירבון על חוקי המדינה. (שזה גם הסיבה שהם יכלו להציע "מחירים שוברי שוק").

וגם ביטוח, בהתחלה כנראה לא יהיה שוני בין ביטוח של רכב ציבורי וביטוח של רכב אוטונומי, אבל אני מעריך שבטווח הקצת יותר ארוך, הביטוח של רכב אוטונומי יהיה משמעותית זול יותר.

בטח אם אנחנו מדברים על תשתית נפרדת לרכבים אוטונומיים, כלומר לא יחד עם רכבים לא אוטונומיים על אותם נתיבים.

מתי שאתה כותב מחרבנת על חוקי המדינה, הכוונה שלך שהיא פוגעת בקהל  הנאמן של ביבי[נהגי המוניות] והם מאיימים שלא יצביעו לו וככה הוא ימשיך לאכול חרא?

או שאתה פשוט מתנגד לשוק חופשי ושבירת המונופל של נהגי המוניות והשחיטה הכלכלית שהם עושים?

פורסם

@arturkopitלא. חפש את הדיון שבער כאן לפני מספר שנים. בקצרה - אובר ודומיו, למשל airbnb, יוצרים על תחרות לא הוגנת המתבססת השתמטות מחוקי מס, רישוי, ביטוח וכו', וניצול של העובדים תוך עבירה על חוקי העבודה. ברגע שמחילים על נהגי אובר ומשכירי airbnb את החוקים הרלוונטיים השירותים מפסיקים להיות זולים.

יש סיבות טובות לכך שלא מעט ערים ומדינות בועטות את השרותים האלה מתחומן

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...