Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לאחרונה בעקבות עבודה חדשה, יהיה עליי לעשות כ-110 ק"מ (הלוך וחזור סה"כ) פחות או יותר ביום, לצורך הגעה לעבודה. כמובן לא כולל נסיעות אישיות, סופי שבוע וכדומה

עד היום היה ברשותי רכב צמוד מהעבודה ולא עסקתי בשאלה של רכישת רכב וכדאיות, כעת המצב שונה:

בנסועה יומית כזאת, הייתי מאוד רוצה לקחת רכב היברידי. יש לי ניסיון מאוד טוב עם איוניק (2020+), וההתלבטויות הן כדלקמן:

ראש שקט עם ליסינג תפעולי דרך Avis, מקדמה של 7,500 ש"ח, תשלום חודשי של 2,630 ש"ח כולל הכל (רכב חדש, אגרת רישוי, ביטוחים, צמיגים, השבה לקדמות, ביטול השתתפות עצמית ועוד - בעצם, כל ההרחבות).

חסרונות:

- קנסות יציאה של 7,500 ש"ח בשנה הראשונה, 6,500 ש"ח בשנה השנייה ו-5,500 ש"ח בשנה השלישית.

- מגבלה של 30,000 ק"מ בשנה, כל ק"מ חריגה כ-80 אגורות.

היתרונות הם ברורים. זאת גם ההצעה הטובה ביותר שקיבלתי לליסנג תפעולי-פרטי

רכישת רכב חדש:

הקורונה לא השאירה יותר מדי מזומנים בכיס, ולכן הוצאה על רכב בסדר גודל של איוניק (באזור ה-126K  ב-0 ק"מ) תהיה בהלוואה בלבד עם מתן מקדמה לא גבוהה במיוחד.

יתרונות:

- הרכב שלי. על כל המשתמע מכך וללא הגבלות ק"מ. הרכב בסופו של דבר שלי ולא "זרקתי" כסף על רכב שאחזיר בסוף התקופה.

חסרונות:

- לא קונים רכב בכסף שאין, ואני לא סס להרים הלוואה של 100 אלף ש"ח

- אנוכי עדיין נהג צעיר לשנה הקרובה, ולכן הביטוח עשוי להיות יקר

מן הסתם קיימת גם אפשרות לרכישת רכב יד 2, פשוט ככל שיהיה (I10 ודומיו), "להתכלב" במשך תקופה לא קצרה ולאחר מכן לשדרג.

עלויות הדלק במקרה הנ"ל יכולות להיות משמעותיות.

אשמח לעצותיכם, מתמטיקה אינה הצד החזק שלי... :) 

עריכה אחרונה על ידי Ragnar
פורסם (נערך)

אני גם נמצא במצב דומה ומתלבט,  ראיתי שדרך הייטק זון ניתן לקבל איוניק ב 2299 שח לחודש בעיסקה ל 36 חודשים עם מקדמה של 6900 כולל ביטוח וטיפולים, העיסקה בעצם מול שלמה ליסינג פרטי. יש עוד אפשרות שאני שוקל והיא לקחת MG פלאגאין מפריים ליס , שמאפשר נסיעה של 50 קמ עם חשמל, הם מציעים אותו עם מקדמה של 7900 שח ותשלום חודשי של 2290 שח ל 36 חודשים כולל ביטוח לכל נהג מ גיל 21 וטיפולים, אפשר להטעין אותו משקע חשמלי רגיל, יש עסקה דומה לחשמלי 100% אבל צריך לארגן עמדת טעינה, במקרה שלו הטסט עולה 540 שקל לשנה בלבד, והעלות החודשים 2250 שח והמקדמה 8900 כולל ביטוח וטיפולים.  המחירים הם ל 20000 קמ בשנה עם תוספת על חריגה, את ה MG אפשר לדברי הסוכן להחזיר ללא קנס, אבל אני לא סגור לגמרי על פרטי העיסקה, אני אמור לעשות השבוע נסיעת מבחן ואדע יותר לאחריה.

עריכה אחרונה על ידי FixTrics
פורסם

המחיר בשלמה אכן זול יותר וראיתי את ההצעה בהייטקזון, אבל הגדלה של המגבלה ל-30 אלף תקפיץ את המחיר קרוב ל-2970 ש"ח מוגזמים ביותר

קח בחשבון שגם לרכב PHEV תצטרך עמדת טעינה, אם תרצה להטעין אותו...

פורסם

אני הייתי רוכש איוניק משומשת חברות הליסינג תקועות עם מאות מכוניות ונותנות תנאי רכישה מצויינים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 38 דקות, zvit כתב:

אני הייתי רוכש איוניק משומשת חברות הליסינג תקועות עם מאות מכוניות ונותנות תנאי רכישה מצויינים.

לפי מה שראיתי עד כה, הרוב המוחלט של הדגמים הוא בציר 2017  או 2018, טרם מתיחת הפנים

כיצד היית מגדיר תנאי רכישה מצוינים? איזה ריבית נחשבת אטרקטיבית בימנו? אני לא בקיא, בכלל.

פורסם

הריבית היא לא פונקציה, אתה צריך לבדוק את העלות הכוללת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני כשעה, zvit כתב:

ומה לגבי סוללה בת 4 שנים? זה לא שיקול שצריך להכניס לעלות אם תידרש החלפה בקרוב?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זה גם נושא שמטריד אותי, למרות שלהבנתי יש אופציות להרחבת אחריות על הסוללה (?)

טרם התגבשה החלטה בנושא לעיל בכל אופן... אשמח לעוד עצות

פורסם

הייתי בהתלבטות דומה בשנת 2018 והלכתי על ליסינג פרטי. עכשיו כבר בעסקה השנייה. מבחינת התשלום הכולל מדובר בעסקאות לא זולות, אולם לי כעצמאי, ירידת הערך של רכב חדש מאד כואבת. במידה והתשלום החודשי כולל חבילה רחבה, כולל פגיעות עתידיות ושריטות, לא הייתי מהסס. עוד ממליץ לבדוק את הדגם הספציפי בחברות שונות. אתה תופתע מההבדל בתמחור.

פורסם

עם הזמן אני פחות ופחות נוטה לאופציה הזאת, בעיקר לאור ההגבלה של הקילומטראז' ועצם זה שאתה משלם המון כסף, ובסוף נשאר ללא כלום

פורסם

עדכון מהיום:

קרוב משפחה בכיר בכלמוביל הצליח להביא לידי את ההצעה הבאה:

איוניק 2019 (טרם מתיחת הפנים), במצב מצוין עם 20K ק"מ (כמעט ולא נסעה בקורונה)

הייתה כרכב חברה בליסינג של עובד, אך הוא ישב בקורונה בבית והחזיר אותה כעת

נקייה מתאונות כמובן ועל פניו מצב קוסמטי מצוין.

מחיר מיוחד - 86K.

דעתכם?

מה לבדוק טרם הרכישה? היכן לקחת לבדיקה ועל מה לשים דגש?

מניח שהרכב היה אמור לעבור רק טיפול בודד אחד אם גמע רק 20 ק"מ

@yulianx@shellcase

פורסם

נשמע סבבה לגמרי (כמובן בהתחשב בבדיקה) אם אתה אוהב את האיוניק

לטעמי החיסרון של הדור הקודם הוא רעשי כביש מוגזמים ונוחות מושב נהג.

פורסם

יש הבדל מהותי מבחינת הרעש לעומת הדור העדכני?

נסעתי חודש על הדגם של לאחר מתיחת הפנים, והיה בסדר גמור.. אין לי מושג איך בדגם שלפני

• תוכן חדש...