Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הדשבורד נורא אפור ומשעמם.

אני רוצה להדביק מספר פריטים לשם.

ברכב הקודם עשיתי את זה עם דבק דו צדדי אבל עכשיו זה לא מתחבר לא לזה ולא זה.

דשבורד של טויוטה רגילה ...

תודה רבה

דבר נוסף

החיישן רוורס שלי לא מצפצף וגם התאורה שלו כבר לא עובדת.

איך אני מתקן או מחליף את זה? יש משהו מומלץ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי arik100
פורסם

עזוב אותך מלהדביק דברים על הדשבורד, זה לא יתן לך שום דבר, יתבלה מהשמש, יקרקש וגם קיים סיכון שיפריע לכריות האוויר. הכי יפה מקורי ונקי.

בקשר לחיישני רוורס, אתה יכול להזמין מאליאקספרס ולהרכיב בעצמך אך לרוב זה לא שווה את ההתעסקות העצמית וכדאי לקנות ישירות מחנות אוויזרים כולל התקנה כי הם מאוד מיומנים בביצוע העבודה ומישהו לא מיומן עלול לגרום נזק וגם יקח הרבה זמן להתקין.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בפעם הראשונה שהתקנתי בעצמי חיישני רוורס לקח לי שעה, בפעם השניה חצי שעה.
מדובר בתהליך די פשוט.
ומה שעוד יותר פשוט הוא שכבר יש לו הכל מותקן וכנראה שמה שהלך - זה המסך\מוח.

ככה נראה קיט חיישני רוורס(עודף מ100 ש"ח בעלי אקספרס וחבריו, רק להזמין משהו עם ביקורות טובות ממוכר אמין, ושלא יהיה ספק - זה בדיוק מה שתמקינים בארץ ב200 ש"ח):
תוצאת תמונה עבור PARKING SENSORS

המוח בד"כ ישב בתא המטען, באחד הצדדים מאחורי הדיפון\ריפוד, לרוב זה גם יהיה קרוב לפנס, כי את המתח לחיישנים לוקחים מנורת רוורס.
כל מה שצריך זה ככה"נ להחליף את המוח והמסך.
המסך שנמצא מקדימה מחובר בכבל למוח, לרוב מעבירים את הכבל דרך אחד מצידי הרכב מאחורי הריפודים והדיפונים, או למעלה מעל החלונות או למטה מתחת לדלתות.
בהחלט לא סיפור גדול לעשות בעצמך (או שתלך למתקין ותשלם 150-200 ש"ח).

• מעניין 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

המוח והצג מחוברים בכבל? או שאפשר פשוט להשאיר את הכבל הקיים ולהחליף את המוח/מסך וזהו?

לפני 4 שעות, yossizakin כתב:

עזוב אותך מלהדביק דברים על הדשבורד, זה לא יתן לך שום דבר, יתבלה מהשמש, יקרקש וגם קיים סיכון שיפריע לכריות האוויר. הכי יפה מקורי ונקי.

תודה אבל אני מעוניין להדביק בכל זאת. 

יש לך רעיון איך לבצע את זה? דבק מסוים?

עריכה אחרונה על ידי arik100
פורסם

אצלי באוטו הכבל מתחבר ישירות למסך וזה לא משהו שאפשר לנתק בצד של המסך רק במוח.

תאמת שהמוח והמסך אצלי גם שווקו חיים לאחרונה (אחרי שהם שרפו לי את הפיוז של האור רוורס) וכל החיישנים שם כבר מותקנים אז הזמנתי מאליאקספרס קיט ב40 שקל.

אם כבר יש את ה4 חיישנים עצמם מותקנים זה ממש מיותר לשלם למתקין על עבודה קלה כזאת, 10 דקות להשחיל כבל וסיימת.

פורסם

איפה הם תמיד שמים את הקופסא הראשית?

אני לא זוכר שראיתי את זה בכלל

ולפי הכבילה פה הכל עובר בצד השמאלי.

https://www.aliexpress.com/item/4000430891793.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.30337634XV4NXL&algo_pvid=e44b1f5e-d10a-4e97-8bf3-bcdc2e295ec0&algo_expid=e44b1f5e-d10a-4e97-8bf3-bcdc2e295ec0-5&btsid=2100bdf016135075179333590e9935&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

פורסם

אני מצאתי את זה פעם בצד שמאל, פעם בצד ימין, בעצמי מיקמתי את זה באותו איזור תמיד, בכל מקרה זה יהיה באחד הצדדים מאחורי הריפוד בבגאז', כמו שכתבתי.
לגבי כבל מהמסך - תצטרך להשחיל מחדש, פשוט תעקוב אחרי הקיים ותחליף ביניהם.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 4 שעות, shellcase כתב:

ככה נראה קיט חיישני רוורס(עודף מ100 ש"ח בעלי אקספרס וחבריו, רק להזמין משהו עם ביקורות טובות ממוכר אמין, ושלא יהיה ספק - זה בדיוק מה שתמקינים בארץ ב200 ש"ח

יותר לכיוון עודף מ50 ש"ח 

פורסם

אני משתדל לא לקנות את ההכי זול, אלא tier 2-3 :)

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לגבי הבובות, לא ממליץ אבל אם בכל זאת.

תנקה את המשטח (גם את הצד של הבובה) עם סבון ומטלית מיקרופייבר פעמיים ואז תעבור עם אלכוהול (רפואי, כן?) וחכה שיתייבש.

על המשטח הנקי תשים את הדבק הדו צדדי (קנה של 3M), כמעט כל דבר אחר יעשה נזק או יהיה בלתי הפיך וזה אמור להיות מספיק חזק.

אני מניח שבבובה אתה לא מתכוון לדובי ענק ושעיר אלא למשהו קטן עם תחתית מוצקה כמו כלב מהנהן. אם זה שעיר אז אל תרטיב את זה מן הסתם.

חוץ מזה, אולי כדאי במקום בובות לשים משהו אחר כמו מפיץ ריח, מצלמה, שטיח, עיטוף, מדבקות, להצמיד את הבובות עם ואקום לשמשה במקום...

• אהבתי 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 20 שעות, shellcase כתב:

אני משתדל לא לקנות את ההכי זול, אלא tier 2-3 :)

מה זה נ חשב TIER 2-3?

לפני שעה, Adani כתב:

לגבי הבובות, לא ממליץ אבל אם בכל זאת.

תנקה את המשטח (גם את הצד של הבובה) עם סבון ומטלית מיקרופייבר פעמיים ואז תעבור עם אלכוהול (רפואי, כן?) וחכה שיתייבש.

על המשטח הנקי תשים את הדבק הדו צדדי (קנה של 3M), כמעט כל דבר אחר יעשה נזק או יהיה בלתי הפיך וזה אמור להיות מספיק חזק.

אני מניח שבבובה אתה לא מתכוון לדובי ענק ושעיר אלא למשהו קטן עם תחתית מוצקה כמו כלב מהנהן. אם זה שעיר אז אל תרטיב את זה מן הסתם.

חוץ מזה, אולי כדאי במקום בובות לשים משהו אחר כמו מפיץ ריח, מצלמה, שטיח, עיטוף, מדבקות, להצמיד את הבובות עם ואקום לשמשה במקום...

ואם זה דובי קטן ושעיר?

בכל אופן זה לא שעיר אבל זה אכן מבד וזה דיי קטן... הדבק דוצ לא הצליח להידבק לבד.. יש פתרון לזה?

אגב כל השאר ההמלצות לשם דברים פשוט לא מעניינות את האמת 😜

פורסם

אפשר להדביק את הדובי עם דבק מהיר לבסיס פלסטיק קשיח ואותו להדביק בדבק דו״צ לדאשבורד.

בצורה כזאת אם תתחרט לפחות ילך התחת של הדובי ולא הדאשבורד. :smile:

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 57 דקות, arik100 כתב:

מה זה נ חשב TIER 2-3?

זה אומר שאם הכי זולים עולים 50 שקל, הבאים אחריהם עולים 80 ואלה שאחריהם עולים 130 (כי ככה זה באיביי\עלי, תמיד יהיה מלא מוצרים זהים באותו מחיר וזה כל פעם יקפוץ) אז אתלבט בין ה80 ל130. 
אלא אם מדובר במוצר שנדרשת בו הנדסה אמיתית ואם יכשל זה יגרום להמון כאב ראש - אז פשוט אזמין מאמאזון.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...