Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גולייטה תלתן 2012, 130 אלף קמ

מנוע שעבר שיפוץ באיזור ה 70 אלף קמ (החלפת בוכנות), האם זה בעייתי לשים תוכנה סטייג 2 ?

עידכון התוכנה יהיה על דיינו, אז האם יש משהו שאפשר לבדוק לגבי מצב המנוע והתפקוד שלו לפני העידכון ?

פורסם

אם אין צריכת שמן ואין דפיקות\ויברציות לא רואה למה שזה ישנה.
השאלה אם מי ששיפץ ידע מה הוא עושה ואם המנוע הוחזר לתקינות מלאה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 43 דקות, shellcase כתב:

אם אין צריכת שמן ואין דפיקות\ויברציות לא רואה למה שזה ישנה.
השאלה אם מי ששיפץ ידע מה הוא עושה ואם המנוע הוחזר לתקינות מלאה.

התיקון היה במוסך התלתן אצל אבי אם אתה מכיר מקום מאוד מומלץ ומקצועי.

אז בגדול אם השיפוץ היה כמו שצריך המנוע פשוט אמור לחזור לתקינותו המקורית, ואפילו אולי מצב קצת יותר טוב ממנוע אחר שעבר 130 אלף קמ שלא עבר שיפוץ כזה ?

הרכב אצלי מעל שנה ולא היה סימנים של בעיות עם המנוע. את הדפיקות/ויברציות האלה בודקים במחשב או בדיקה פיזית ?

פורסם

הטיונר אמור להצמיד חיישן נקישות למנוע, הוא מיועד לדטונציות כדי לעזור למצוא את המגבלות בכיוונון, אבל בעזרתו ישמעו גם אם יש חופשים. בכל מקרה, אם המנוע עובד חלק היום - לא רואה סיבה שתהיה בעיה.
מה הרג אותו בגלגול הקודם?

נ.ב.
לא מכיר את אבי לצערי, אין ולא הייתה לי אלפא ובכללי אני לא נעזר במוסכים - אבל אם אתה אומר שהוא יודע מה הוא עושה ומי ששילם על השיפוץ לא חסך, אז המנוע אמור לחזור לבריאות מקס'.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 22.12.2020 בשעה 16:33, shellcase כתב:

הטיונר אמור להצמיד חיישן נקישות למנוע, הוא מיועד לדטונציות כדי לעזור למצוא את המגבלות בכיוונון, אבל בעזרתו ישמעו גם אם יש חופשים. בכל מקרה, אם המנוע עובד חלק היום - לא רואה סיבה שתהיה בעיה.
מה הרג אותו בגלגול הקודם?

נ.ב.
לא מכיר את אבי לצערי, אין ולא הייתה לי אלפא ובכללי אני לא נעזר במוסכים - אבל אם אתה אומר שהוא יודע מה הוא עושה ומי ששילם על השיפוץ לא חסך, אז המנוע אמור לחזור לבריאות מקס'.

טוב אז הייתי היום אצל הטיונר, יש נקישות ותיקוני הצתה. 

מימנו הבנתי שיכול להיגרם מכמה סיבות כמו דלק לא טוב, פלגים, חיישן חמצן שאולי מזייף. 

האם אלה באמת החשודים העיקריים, אם כן מימה כדאי להתחיל את הבדיקה? 

פורסם

דלק זה הכי קל, תתדלק בתחנה טובה.
חיישן חמצן אפשר לבדוק ופלאגים זה גם לא סיפור כזה יקר להחליף.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 20 דקות, shellcase כתב:

דלק זה הכי קל, תתדלק בתחנה טובה.
חיישן חמצן אפשר לבדוק ופלאגים זה גם לא סיפור כזה יקר להחליף.

מנוע מצלצל זה כאילו "סימפטום" ? יענו אם נגיד זה היה בגלל דלק או פלגים והחלפתי אז זה פשוט חוזר לעבוד רגיל ? זה לא איזשהו מצב שהמנוע מגיע אליו ונישאר ככה ?

ואחרי שאבוד הכל איך אפשר לבדוק שבאמת הסתדר ? כי לא בא לי לנסוע שוב לשלם על דיינו מבלי לשים את התוכנה.

פורסם

קודם כל, לפני שנוסעים לדיינו - מוודאים שהרכב תקין 100%.
מנוע 'מצלצל' אומר שהתערובת של הדלק והאוויר מתפוצצת מוקדם מדי או מאוחר מדי, כלומר - ברגע שהתערובת תתפוצץ בזמן, הכל יהיה בסדר, רק צריך לפתור את מה שגורם לה להתפוצץ לא בזמן.
זה יכול לנבוע מדלק לא טוב, וזה יכול לנבוע מתקלה במערכת ההצתה (למשל פלאגים גמורים). 
אתה צריך ליישר קו אצל מכונאי שאתה סומך עליו, הוא ידע לפתור.
** אני יוצא מנק' הנחה שאין לרכב שום שינויים תוכנה כרגע, כי ע"י שינוי תוכנה אפשר להקדים או לאחר את ההצתה וע"י כך לגרום למנוע לצלצל.
למשל - אם המנוע בנוי לעבוד עם דלק באוקטן 98 אשר לו התנגדות גבוהה יותר להצתה עצמית (כלומר ניתן לדחוס את התערובת יותר ולהצית אותה יותר מאוחר - ואם מה שכתבתי עכשיו נשמע לך סינית, תראה כמה סרטונים על איך עובד מנוע בעירה) והמחשב מכוייל לכך - שימוש בדלק 95 עלול לגרום לו 'לצלצל', ברכב מודרני יש חיישן נקישות ומחשב ניהול המנוע יודע לתקן את עצמו בלייב.

• אהבתי 1

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 11 שעות, shellcase כתב:

קודם כל, לפני שנוסעים לדיינו - מוודאים שהרכב תקין 100%.
מנוע 'מצלצל' אומר שהתערובת של הדלק והאוויר מתפוצצת מוקדם מדי או מאוחר מדי, כלומר - ברגע שהתערובת תתפוצץ בזמן, הכל יהיה בסדר, רק צריך לפתור את מה שגורם לה להתפוצץ לא בזמן.
זה יכול לנבוע מדלק לא טוב, וזה יכול לנבוע מתקלה במערכת ההצתה (למשל פלאגים גמורים). 
אתה צריך ליישר קו אצל מכונאי שאתה סומך עליו, הוא ידע לפתור.
** אני יוצא מנק' הנחה שאין לרכב שום שינויים תוכנה כרגע, כי ע"י שינוי תוכנה אפשר להקדים או לאחר את ההצתה וע"י כך לגרום למנוע לצלצל.
למשל - אם המנוע בנוי לעבוד עם דלק באוקטן 98 אשר לו התנגדות גבוהה יותר להצתה עצמית (כלומר ניתן לדחוס את התערובת יותר ולהצית אותה יותר מאוחר - ואם מה שכתבתי עכשיו נשמע לך סינית, תראה כמה סרטונים על איך עובד מנוע בעירה) והמחשב מכוייל לכך - שימוש בדלק 95 עלול לגרום לו 'לצלצל', ברכב מודרני יש חיישן נקישות ומחשב ניהול המנוע יודע לתקן את עצמו בלייב.

הכל ברור מאוד, תודה.

• תוכן חדש...