Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ניסיתי את מזלי בשרשור קיים, אין שם את מה שאני צריך.

התלבטות בין שני רכבים, אני נוטה לכיוון הקיה פורטה 2011, הצד השני שינהג  ברכב חושב על סקודה פאביה.

תקציב 23K יש גמישות, מעדיף שלא -רק במקרה שיש רכב בונבוניה ששווה  את ההפרש.

כמובן רק ידני כי אני לא מתעסק עם הגיר של הקבוצה הזו. (קיה כמובן ארכוש אוטומט בלי בעיה)

ראיתי 1.2 טורבו 105 כ"ס ויש גם 86 כ"ס הבדלים על הנייר גבוהים. ברמת הביצוע בנסיעות לירושלים נניח  יהיו הבדלים?

צריכת דלק לפי מה שראיתי זהה פחות או יותר  -על הנייר. (בפועל תמיד יש הבדלים) 

אולי 1.4 יכול להספיק? גם יותר קל למצוא לעומת 1.2 טורבו. ראיתי דגם ספורט 86 כ"ס שמוזר שמגיע ללא גלגלי מגנזיום מקוריים

אבל נתפשר. 

אשמח לכמה הבהרות לגבי הרכבים, עלות החזקה (משער שיקרה יותר מיפנית/קוריאנית)  אמינות, וכל כל משהו נוסף שיחזק

את ההחלטה שלי לבחור את מה שאני רוצה, או להעדיף את טובתו של מי שנוהג ברכב. 

תודה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נוסע מעל 3 שנים על סקודה פאביה 1400 ידנית שנת 2012. מבחינת אמינות אני מאוד מאוד מאוד מרוצה. לא היו לי תקלות בכלל ברכב, רק טיפולים שוטפים שגם לא היו יקרים.

צריכת דלק גם כן טובה, לא יודע להשוות את זה לקיה אבל עלות אחזקה זה בוודאות לא חסרון בסקודה.

מבחינת נוחות נסיעה, יחסית מרווח עד ל-4 אנשים (קצת קטן בשביל 5), הקלאצ' והגיר מרגישים כמו חדשים, הרכב יד שנייה ומעל 8 שנים על הכביש וזה ממש מפתיע לטובה, אבל מצד שני אני יודע שהבעלים הקודמים של הרכב וגם אני שמרנו מאוד טוב על הרכב - מניח שלא תוכל לדעת בוודאות מה עבר על רכב שתקנה. קצת רעשי רוח במהירות גבוהה אבל לא נוראי מדי לדעתי. אבזור הרכב והמולטימדיה ברמה נמוכה יחסית לVAG האחרות (מדבר על גרסת הreference - 1400 ידנית, לא בטוח לגבי רמות גימור אחרות). 

מבחינת כוח - אני נסעתי במרכז הארץ במישור והרכב הרגיש בסדר גמור גם במהירויות גבוהות וגם האצה טובה מהצפוי.

בנוגע לעליות - לא יצא לי לנסות, אבל לדעתי אם הרכב לא עמוס מדי במשקל הוא יסתדר בכיף. אבל אם אתה מתכנן לנסוע בעליות מספר פעמים בשבוע, לא עדיף לך אוטומט? לדעתי פקקים בעליות עם ידני זה לא כל כך נוח

עוד מספר שבועות אני מחליף את הרכב הזה ברכב חדש והפוסט הזה גרם לי להבין כמה אתגעגע לסקודה :)

עריכה אחרונה על ידי ofek300
  • אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, yogev20 כתב:

ראיתי 1.2 טורבו 105 כ"ס ויש גם 86 כ"ס הבדלים על הנייר גבוהים. ברמת הביצוע בנסיעות לירושלים נניח  יהיו הבדלים?

צריכת דלק לפי מה שראיתי זהה פחות או יותר  -על הנייר. (בפועל תמיד יש הבדלים) 

אותו מנוע בשינוי תוכנה. גם במנוע החלש המומנט מכובד מאד בהשוואה למנוע ה-1.4 האטמוספרי (16.3 קג"מ מול 17.8 קג"מ במנוע החזק). צריכת הדלק דומה מאד (שוב, זה אותו מנוע)

לפני כשעה, yogev20 כתב:

אולי 1.4 יכול להספיק? גם יותר קל למצוא לעומת 1.2 טורבו. ראיתי דגם ספורט 86 כ"ס שמוזר שמגיע ללא גלגלי מגנזיום מקוריים

אבל נתפשר. 

אשמח לכמה הבהרות לגבי הרכבים, עלות החזקה (משער שיקרה יותר מיפנית/קוריאנית)  אמינות, וכל כל משהו נוסף שיחזק

את ההחלטה שלי לבחור את מה שאני רוצה, או להעדיף את טובתו של מי שנוהג ברכב. 

תודה.

יש לי גם נסיון עם מנוע 1.4 (בפביה סטיישן), מנוע מספק בהחלט, אך פחות חזק משמעותית מה-1.2 TSI (בשתי הגרסאות) ופחות חסכוני. ברור שהוא מנוע יותר פשוט (והרבה יותר ותיק) כך שהוא מאד אמין וזול לתחזוקה, אך גם מנוע ה-1.2 מוצלח מאד. עד סוף 2011 הייתה שרשרת טיימינג בעייתית שהוחלפה ע"י היצרן. היה TSB ואני מניח שכל המכוניות היום עברו החלפה לשרשרת החדשה. הטורבו עצמו מאד אמין.

בכל הסקודות שהיו לי, טיפלתי ברשת מוסכי היבואן. העלויות סטנדרטיות ודומות למותגים אחרים. למשל, טיפול קטן היה כ-700 ש"ח (דומה מאד להרבה מותגים אחרים). מצתים צריך להחליף כל 60K ק"מ. 

משאבת המים יקרה משמעותית כי יש לה מעגל קרור כפול. 

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ראשית תודה לשניכם על תשובות מושקעות ויסודיות. 

ofek300

ברכב ינהג נהג בודד בדרך כלל, אבל יעשה את העליות לירושלים למכללה כמה פעמים בשבוע. 

לכן חשוב רזרבות כוח. (הוא נוהג באוריס שלי לירושלים וטוען היא מעט חלשה, וזה נלקח בחשבון מראש לצורת נהיגה שלי)

זה שאתה מחליף בקרוב זה אומר שאני חייב להמתין...! יכול להיות שאני לא רואה את רמת גימור reference? יש Ambition, Sport וגם Elegance (חצי אוטומט?)

אמינות והחזקה מאוד חשובים עבורי, כי לתחזק 2/3 רכבים זה יותר מידי גם עבורי. (שתיים בטוח)

לגבי אוטומט, זה לא אותו גיר ארור של VAG? אין לי באמת זמן להתעסק ברכב שני עם בעיות גיר. (מחפש שקט עד כמה שאפשר לאחר יישור קו)

צד שני יש יותר הצע באוטומטי. 

menir1

אז אתה אומר שמנוע 1.4 יכול להספיק לנסיעות כאלה כולל עליות לירושלים על חשבון צריכת דלק יותר גובהה.

לגבי שרשרת טיימינג, נראה לי שעדיף ללכת על שנת 2012  כי להימנע מבעיות שיכולת לצוץ, אכן? 

טורבו זאת הנקודה שחששתי (אולי מניסיון לפני כמה עבר רחוק) ושמח לשמוע שהוא אמין.

הקושי הנוסף זה למצוא אחת טורבו שמורה, שלא עברה נסועה גבוה, והרבה ידיים. (רכב שאוהבים לסחוט את הדוושה)

אשמח אגב לעוד המלצות בגזרת המחיר, מנוע טורבו חזק וכמובן אמין. (אופל, פיאט בראבו וכד')

פורסם

למנוע ה-1.2TSI זמינות מומנט נהדרת - שיא הסל"ד החל מ-1500 סל"ד עד 4000 סל"ד בגרסה החזקה (או 3500 סל"ד בגרסה החלשה), לכן רב הזמן המנוע לא דורש עבודה במעל 3000 סל"ד. היתרון הגדול הוא בתאוצות ביניים.

לגבי השרשרת החדשה, היא הוכנסה לשימוש בפס הייצור בסוף 2011. אני לא הייתי חושש לרכוש מכונית ותךקיה יותר כל עוד היא שמורה ועברה את ההחלפה של השרשרת. 

מנוע 1.4 בהחלט יכול לספק, אך הוא משמעותית פחות חזק (לפי תאורך, הנהג המיועד יעדיף את מנוע ה-TSI).

חשוב להקפיד על היסטוריית טיפולים מסודרת, לא חסרות מכוניות שמורות.

• אהבתי 1

פורסם

מעולה, העלתה אפשרות אולי לפיאט טורבו, או אופל, אמרתי שאישית מעדיף לא להיכנס להרפתקה כזאת.

לא רוצה להיכנס לטיפולים ליקרים על רכבים פחות אמינים. (למרות שבגלל שלא מבוקשים אפשר לעלות בשנים)

בהחלט הוא יעדיף מנוע טורבו חזק להגיע לירושלים, ובכלל בתור חווית נהיגה עדיפה עבורו.

כלומר אפשר גם עם שרשרת 2011 טיימינג רק לוודא החלפתה בזמן. (כמו כל רכב שרכשתי אגב עם שרשרת)

לגבי אוטומט? אותו גיר ידוע כמו לגולף אני משער? כי אני לא מוצא מידע, או שאני מפספס.

פורסם

אותו גיר DQ200 ששודך לכל רכבי קונצרן VAG עם מנועי עד 25.5 קג"מ  - עד 2013 מדובר בדור הראשון של הגיר הזה שקיבל מספר קמפייני שרות בהם הוחלף מכאטרוניק, הוחלפו מצמדים והוחלף השמן גיר. לאחר 2013, היה שדרוג בגיר (שעדיין נושא את אותו שם). לאחר כל העדכונים, הגיר הזה בסך הכל אמין (במבנה שלו הוא גיר ידני). עלות החלפת מצמדים כ-3000 ש"ח. הגיר הזה הוא בפועל הגיר הכי נפוץ בארץ ויש לא מעט מקומות שהתמחו בטיפול בו מחוץ לרשת היבואן.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, yogev20 כתב:

ראשית תודה לשניכם על תשובות מושקעות ויסודיות. 

ofek300

ברכב ינהג נהג בודד בדרך כלל, אבל יעשה את העליות לירושלים למכללה כמה פעמים בשבוע. 

לכן חשוב רזרבות כוח. (הוא נוהג באוריס שלי לירושלים וטוען היא מעט חלשה, וזה נלקח בחשבון מראש לצורת נהיגה שלי)

זה שאתה מחליף בקרוב זה אומר שאני חייב להמתין...! יכול להיות שאני לא רואה את רמת גימור reference? יש Ambition, Sport וגם Elegance (חצי אוטומט?)

סליחה, טעות שלי. reference זו רמת גימור של ה-ibiza. רמת הגימור אצלי היא ambiente שהיא הנמוכה ביותר.

אני לא יודע לגבי הגיר שנמצא ב1200 טורבו, הגיוני מאוד שזה אותו אחד אבל התכוונתי באופן כללי ידני מול אוטומט, לא ספציפי לפאביה האוטומטית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שיערתי שזאת טעות כי לא ראיתי רמת גימור reference .

בדרך כלל אני אוהב לרכוש את הדגמים הכי מאובזרים, מכמה סיבות מעבר לפינוק ומראה עדיף. (חישוקים, צמיגים, עור בפנים וכד')

המצחיק שגם לחלק מדגמי Sport באים ללא חישוקים, אלא כיסאות ספורטיביים ועוד כל מיני קישוטים. ( חישוקים לטעמי צריכים להיות סטנדרט בכל רכב,

כמו משענת יד מרכזית) 

מעבר לזה לא ראיתי רמות גימור אחרות בשנים האלה. 

פורסם

מנוע 1.2 של סקודה המדובר הינו מנוע מעולה וחסכוני.

גיר ידני קל לתפעול.

ראיתי אחד הנושק ל-400KKM של התעללות קשה ללא בעיות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מקווה שהטורבו מנוע אמין, כי זה הרכב שאנחנו  מחפשים (לא שולל עדיין קיה פורטה, אבל הולך עם הלב של מי שיישב ברכב)

העניין שאם אני אגיע למסקנה  שקשה לקנות/למצוא רכב כזה אמין/מתוחזק/נסועה סבירה, אאלץ לחשוב על אלטרנטיבה אחרת.

לא רואה רכבי טורבו בגזרה הזו מעבר לסקודה.(מוציא גולף)

פורסם

תודה, האמת עשיתי חיפוש ולא ראיתי את חוות הדעת/סקירה שלך. מעולה, הרבה חומר לקרוא.

(אני כל הזמן משתמש במנגנון חיפוש, לפני שאני פותח  שרשורים, לא פעם אני מוצא את התשובות)

פורסם

בנוגע להתלבטות בין הטורבו לאטמוספרי , הטורבו יעשה את החבילה לבאמת מושלמת אבל יש מעט וקשה למצוא שמורות. האטמוספרי לא רע ובהחלט יעשה את העבודה בעליות לירושליים (ב2013-14 הייתי מגיע לאריאל בשרייד 98 ) עם תנופה קלה לפני ובחירת הילוכים נכון היא לא תפריע לקצב התנועה והראש שלך יהיה שקט יותר בגזרת התקלות היקרות.

שים לב שמנועי ה1.4 האטמוספריים הם מסדרת CGG עם רצועת טיימינג ולא שרשרת.

אל תופתע אם בעלי הרכבים השמורים יבקשו מעל המחירון שלא עושה חסד לדגם הזה ומנותק לחלוטין מהמציאות - יצא לי לפרסם את הרכב שלי פעם אחת והוא היה נמכר בשעות אם לא הייתי מתחרט.

• תוכן חדש...