Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני שוקל לקנות בקרוב גרניק כדי לשטוף את הרכב בבית(בית משותף)

בדקתי כל מני חברות שונות, ולפי מה שאני רואה בסדר גודל של כ1000 שקל אפשר למצוא גרניק ברמה סבירה +, החברות שכרגע אני שוקל לדגמים שלהם הם בוש, לבור וקרצר.

העניין הוא כזה- חשוב לי שיהיה לי פתרון טוב לאקדח קצף בשביל פרי ווש, וממה שאני רואה מתותחי קצף שונים הוא שהחיבור שלהם הוא חיבור 1/4", וחיבור אצל כל חברה של מכונות שטיפה- עושה הרושם שהוא חיבור ספיציפי של החברה.

יש לציין שאצל רוב החברות יש פתרון מסויים לאקדח קצף, אבל לא נראה שהוא מתקרב אפילו קצת לרמה של תותחי קצף שניתן לקנות בנפרד- זו הסיבה שאני לוקח בחשבון שאני כנראה אצטרך תותח קצף שיתחבר למכונה.

השאלה שלי היא האם אני מפספס משהו בנושא? האם יש איזה מתאמים בין החיבורים שכל מכונת שטיפה לחיבור 1/4" שתותחי קצף מתחברים אליו?

שאלה נוספת היא איזה קצף מומלץ לשימוש ברכב שעבר ציפוי ננו- אני מניח שלא כל קצף, ובטח לא כאלה שמוכרים באתרים של חברות המכונות שטיפה בתור קצף לרכב.

דבר נוסף- כרגע אני לי חיבור מים ליד הרכב למטרה(חשמל יש) אני מתכוון להביא אינסטלטור שיחבר לי נקודה קרובה, בינתיים חשבתי להשתמש בדלי\גריקן בתור מקור מים- העניין הוא שהבנתי שחלק מהמכונות שטיפה יכולות לעבוד בצורה כזאת ללא שום בעיה וחלק לא.

יש איזה דרך לדעת את זה לפני הקניה- האם המכונה חייבת שיהיה לה בכניסה מים בלחץ מצינור או שמספיק לה מקור מים כמו דלי או גריקן?

לינק לתותח קצף לדוגמא כדי לראות את החיבור שלו-   

https://www.amazon.com/Maxshine-5823897682-Snow-Foam-Cannon/dp/B07JNBBZ4D/ref=as_li_ss_tl?keywords=maxshine%2Bfoam%2Bcannon&qid=1564028066&s=gateway&sr=8-3&linkCode=sl1&tag=pandelis-20&linkId=4bb728e9ddd318484d45aae3ece3f3da&language=en_US&th=1

לינק למכונת שיטפה פוטנציאלית, באחת התמונות ניתן לראות את הזרועות שונות שלה והחיבורים שלהן הם שונים לגמרי מחיבור 1/4"

https://www.karcher-shelldan.co.il/product/k-4-full-control/

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מקפיץ

מישהו עם תובנות בנושא?

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אענה לחלק מהשאלות:

לגבי השאלה הראשונה שלך אז התשובה היא כן. ניתן לקנות מתאם למחבר מהיר 1/4 כמעט לכל מותג שקיים היום.

המלצתי היא לקנות מתאם, חבילה של ראשים המכוונים מראש לזויות קבועות (40, 25, 15,0) הם כבר ישרתו אותך לכל מטרה שתצטרך, וכמובן מיכל הקצפה.

המלצה אישית שלי מהניסיון הספציפי שלי היא חברת MJJC - שכרגע לפני יחסית מעט זמן הוציאו גם גרסה חדשה ומוצלחת אף יותר דגם ה PRO (הקצפה טובה יותר, מיכל רחב יותר ככה שהוא לא נוטה ליפול מכל 'פו' קטן ופתח מילוי רחב שלומדים להכיר כמה זה נוח יותר ככה).

לגבי עניין המיכל מים כי אין לך חיבור, רוב המכשירים לא יעבדו לך טוב אם בכלל מכיוון שהם נדרשים ללחץ כניסה מינימלי. חלקם יותר דוחסים את המים עם אוויר ופחות מייצרים פעולת שאיבה של המים לכן יש צורך בלחץ מים שבעצם יכניס אותם.

ובעיקר הבעיה היותר משמעותית היא העובדה שהמכשירים עליהם אתה מדבר מוציאים זרימת מים שאתה תלך למלא דלי כל 5 שניות. בלי מקור מים לפי דעתי אפילו אין מה לחשוב על מכונת שטיפה חשמלית שאינה ניידת.

*רק אציין שאני משתמש במכונה של Lavor ומאוד מרוצה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לגבי הMJJC דגם הפרו שלהם נמכר באיוזר ה50$ באליאקספרס והדגם הרגיל באיזור ה23$, האם ההבדל במחיר אכן מבטא הבדל משמעותי מבחינת הביצועים?

מה שכן נראה שאצל החברה הזאת, כשקונים את המקציף יש להם חיבורים יעודיים לכל החברות העיקריות של המכונות שטיפה- כך שנראה שאכן יכול להיות מאוד מתאים התותח קצף שלהם.

בקשר למכונה אני אקנה אותה אז רק לאחר שיותקן אצלי ברז מים ליד החניה אם אכן זה בעיה מבחינת הלחץ כניסה.

בינתיים מה שנראה לי זה שאני אלך על הדגם K4 של קרצר- עדין לא לגמרי סגור על העניין, אני עוד עושה סקר שוק בנושא.

אגב איזה דגם של לבור יש לך?

ועוד שאלה חשובה ממש- איזה סבון כדאי להשתמש בשביל התותח קצף? אציין שוב- הרכב לאחר ציפוי נאנו אז צריך שהסבון יתאים ולא יהיה אגרסיבי מדי(להבנתי הסבונים שלא מתאימים הם אגרסיבים מדי- אשמח להבהרה בנושא  אם אני טועה)

פורסם (נערך)

לגבי המקציף , אני קניתי של "חברת" בייר פורס אם אני לא טועה, מעלי אקספרס . לגרניק של 110 bar של מאסימו , לטעמי עושה עבודה טובה, יש לי גם גרניק קטן של קארצ'ר (k2) ומשום מה לא הצלחתי למצוא לו מחבר תואם שהתחבר לאקדח , והזמנתי את כל המחברים שאמורים להיות מתאמים לקארצ'ר.אולי בk4 זה שונה ולך לא תהייה בעיה. או שצריך לקנות מתאם ופיספתי  את זה. (אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי על הדרך😀

לגבי השמפו יש לקארפרו את השמפו ריסט שהוא אמור להיות עדין לציפוי, אבל לדעתי הוא לא מתאים להקצפה ובונסף הוא די יקר. 

אני אישית משתמש בchemical guys honeydew snow foam , יש אותו גם בריח אבטיח .  

על האריזה כתוב שהוא לא פוגע בווקס\אוטם , אין אזכור לגבי ציפוי. 

הרכב שלי עם "מוגן " עם אוטם צבע+qd בסוף השטיפה ולא שמתי לב לפגיעה בעמידות שלו או משהו כזה, מבחינת הידרופוביה. 

לגבי הדילול אני שם 60 מ"ל שמפו , על ליטר מים. ומתקבל קצף יפה מאוד, ואפשר לבצע פריי וואש בבטחה. 

עריכה אחרונה על ידי Shay Fishman
פורסם

chemical guys honeydew snow foam אכן נראה בתור אופציה ראויה וכנראה אכן אלך עליו, מה שכן השמפו הזה יקר נורא 250 שקל ל3.8 ליטר- יותר מפי 2 מהמחיר שלו באמזון למשל.

נכון שמדובר בנוזל ונוזלים הם תמיד נורא יקרים בגלל המשקל, ובכל זאת נראה שהמחיר קצת מוגזם,

אם נגיד משווים לChemical Guys Maxi-Suds II שעולה קרוב לחצי, עד כמה זה מגיע לידי ביטוי באיכות הקצף וברמת הנקיון?

פורסם

מסכים איתך שהוא יקר, אבל הוא מאוד מרוכז, והוא אמור להספיק להרבה זמן. מה שכן שמתי לב שסונקס הביאו לארץ שמפו חדש , והוא אמור להיות יעודי להקצפה. והמחיר שלו יותר זול, (45 ש"ח לליטר) אולי שווה לנסות, אני כנראה אקנה אותו מתוך סקרנות.  למרות שאני חושב שהשמפו של cg לטווח הארוך יותר משתלם, בגלל הדילול. לי אישית יש מיכל של חצי גלון של הcg , כבר חצי שנה, ובקושי השתמשתי ברבע ממנו . ואני שוטף בדרך כלל כל שבוע\שבועיים, אז ככה שהוא די חסכוני.  

לגבי ה Chemical Guys Maxi-Suds II , לצערי אני לא יכול לעזור , לא יצא לי להשתמש בו. 

*השמפו של סונקס: https://www.autostore.co.il/product/שמפו-sonax-xtreme-rich-foam/ 

• תוכן חדש...