Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

דוגמה טובה לשאלתך: אאודי, למשל, החליטה לשווק את הרכבים החדשים שלה עם מספור שמעיד על חוזק המנוע אך לא על הנפח שלו, בדומה לשנים עברו.

הסיבה לכך הייתה שמשום שנפח המנוע לא משחק תפקיד יותר ומעורבות טכנולוגיות נוספות שמפיקות יותר כוח, זה עלול לבלבל.

מה?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני מניח שהוא מתכוון לזה שרשום על הרכב 45 TFSI וכאלה ובפועל מדובר במנוע 2.0TSI או משהו בסגנון. לא עוקב ממש אחרי השיטה המוזרה הזו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין לי שמץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

שאלת תם נוספת באותו העניין:

בהשוואת רכב מדגם זהה, נניח קורולה 2020, בנזין או היברידי בנזין, מדוע ההיברידי חסכוני יותר גם אם הנסועה היא בעיקר בדרכים מהירות? סהרתי כי היתרון של ההיברידי הוא רק בסביבה עירונית או הררית בגלל ייצור החשמל מאנרגיית הבלימה וההדממות המרובות. מדוע ההיברידי יהיה חסכוני יותר בכל מקרה?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לפי מה ששמתי לב בנסיעת מבחן - בחלק מהמקרים בשיוט מנוע הבנזין מתנתק ורק המנוע החשמלי מתפקד, אני מניח שדברים כאלו תורמים לחיסכון בדלק.

פורסם

גם במנועי בעירה, היום תוכנת ניהול המנוע לעתים תנתק צילינדרים שלמים אם אין צורך בפעולתם, מטעמי חסכון בדלק.

• רעיון טוב! 1
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפני 20 שעות, dorsht כתב:

לפי מה ששמתי לב בנסיעת מבחן - בחלק מהמקרים בשיוט מנוע הבנזין מתנתק ורק המנוע החשמלי מתפקד, אני מניח שדברים כאלו תורמים לחיסכון בדלק.

זה עדיין לא עונה על השאלה: איך הוא נטען בנסיעה מהירה כשאין בזבוז אנרגיה?

לפני 17 שעות, חן ג. כתב:

גם במנועי בעירה, היום תוכנת ניהול המנוע לעתים תנתק צילינדרים שלמים אם אין צורך בפעולתם, מטעמי חסכון בדלק.

לא קשור לשאלה. 

השאלה היא בהשוואה בין דגמים זהים - היברידי ולא היברידי. מה שכתבת נכון גם במנוע בעירה פנימית רגיל.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 1.11.2020 בשעה 01:59, המחליף כתב:

גם אני שמתי לב לתופעה, לדוגמא- בעבר היה לדוגמא יונדאי אטוס שנת 1999 מנוע 1.0 שהפיק 55 כוח סוס,  היום יש לך פאביה 2020 עם מנוע 1.0 המפיקה למעלה מ-100 כ"ס.. מאמין שבדלק יש חיסכון, וכנראה זה בנוי אחרת בצורת ניצול הכוח מיטבית, מעניין.

שמת לב לאיזו תופעה? שהוסיפו טורבו למנועים קטנים ועממיים? 'התופעה' הזאת איתנו כבר יותר מעשור.

בתאריך 8.11.2020 בשעה 22:56, tinoki כתב:

שאלת תם נוספת באותו העניין:

בהשוואת רכב מדגם זהה, נניח קורולה 2020, בנזין או היברידי בנזין, מדוע ההיברידי חסכוני יותר גם אם הנסועה היא בעיקר בדרכים מהירות? סהרתי כי היתרון של ההיברידי הוא רק בסביבה עירונית או הררית בגלל ייצור החשמל מאנרגיית הבלימה וההדממות המרובות. מדוע ההיברידי יהיה חסכוני יותר בכל מקרה?

אם תוציא את מנוע הבנזין מהרכב ותשתמש רק במנוע חשמלי, ובמקביל תניע גנרטור כדי להטעין אותו, הגנרטור יצרוך פחות דלק ממנוע בנזין שצריך להניע רכב.

תבין - למנוע בעירה יש נק' אופטימום (שתלויה במבנה המנוע), בנק' זו יעבוד גנרטור.
כשהמנוע צריך להניע רכב - הוא נע בטווח, שלא תמיד יחפוף את הסל"ד האופטימלי.

לשאלתך המקורית - אמריקאיות משנות ה70 סיפקו 150 כ"ס ממנועי 5.7 ל'. היום מנועים כאלה מגיעים מהיצרן עם 700 כ"ס ועם קצת רצון גם 1500 זו לא מילה גסה.
חלק מהשיפור נובע מטכנולוגית יצור עדיפה וחומרים עדיפים, ציפויים למיניהם לציל' למשל שמפחיתים מהחיכוך, גלי ארכובה קלים יותר, בלוקים עמידים יותר, קירור ושימון יעילים יותר.
חלק מגיע משיפור הידע, ומסימולציות זרימה ממוחשבות שמאפשרות פיתוח של סעפות יניקה ופליטה יעילות יותר וחלק מגיע מהמחשבים שהולכים ומתקדמים ומאפשרים ניהול מנוע הרבה יותר יעיל.
פעם בפורמולה אחת היו מנועים לא הרבה יותר מורכבים טכנולוגית ממה שיש במכונית ספורט מודרנית שהיו מתים אחרי 2 מירוצים.
היום יש להם מנוע 1.6טורבו היברידי שאם תראה את זה למתכנן מנועים ממוצע בסוזוקי הוא ירוץ לשחרר לחץ בשירותים, שמפיקים 900 כ"ס ומחזיקים 8-10 מירוצים.

עוד כוכבית קטנה לקורולה ההיברידית - אם תקרא קצת על תרמודינמיקה, תגלה שהמנוע באוטו הממוצע פועל לפי מחזור אוטו ("otto"), אך קיים מחזור תרמודינמי נוסף לפיו מנוע יכול לעבוד, שנקרא מחזור אטקינסון.
החסרון באטקינסון הוא מומנט בסל"ד נמוך, היתרון - יעילות (כלומר חסכון בדלק). על החסרון מתגברים עם תגבור בעזרת מנוע חשמלי וכך נהנים משני העולמות.
בנוסף - לא יודע מה קורה בטויוטה, אבל במתחרות הקוריאניות הרכב מכבה את מנוע הבנזין ברגע שהדרישה לכח (כלומר רגל ימין) יורדת מסף מסויים כמו למשל ירידות, האטות וכו'.
והנ"ל תורם לחסכון בדלק.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 10 שעות, shellcase כתב:

אם תוציא את מנוע הבנזין מהרכב ותשתמש רק במנוע חשמלי, ובמקביל תניע גנרטור כדי להטעין אותו, הגנרטור יצרוך פחות דלק ממנוע בנזין שצריך להניע רכב.

תבין - למנוע בעירה יש נק' אופטימום (שתלויה במבנה המנוע), בנק' זו יעבוד גנרטור.
כשהמנוע צריך להניע רכב - הוא נע בטווח, שלא תמיד יחפוף את הסל"ד האופטימלי.

תסביר לי את זה לאט, אני אבין מהר...

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

בשביל זה אצטרך לשאול אותך - מה ההשכלה שלך? (בדגש על פיסיקה, מכאניקה וכו') כדי להבין אם צריך להסביר עקרונות פיסיקליים של מומנט והספק (כי אני מתעצל ללעוס את הכל ממש מאפס).

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין לי השכלה בפיסיקה או במיכניקה.

מעניין אותי בעיקר איך גנרטור סולר, שהינו בזבזן גדול יחסית של אנרגיה, יטעין מנוע חשמלי שיניע את הרכב, זה עדיין יהיה חסכוני יותר ממנוע סולר מודרני, נניח לשם ההשוואה. בגלל משקל המנוע ביחס למנוע חשמלי?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

רכב חשמלי צורך כ0.2KWH לק"מ (מהאינטרנט, לא ניסיתי בעצמי).
בשיוט 90 קמ"ש נניח, זה אומר שבשעה יצרוך 18KWH, גנרטור בגודל מתאים יצרוך כ3 ליטר בשעת עבודה.
מה שאומר 30 קמ"ל, זה אמנם לא הרבה יותר טוב, אבל זה שיפור ביחס לרוב רכבי הדיזל.
התעלמתי פה מהמשקל הנוסף.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
בתאריך 1.11.2020 בשעה 01:59, המחליף כתב:

גם אני שמתי לב לתופעה, לדוגמא- בעבר היה לדוגמא יונדאי אטוס שנת 1999 מנוע 1.0 שהפיק 55 כוח סוס,  היום יש לך פאביה 2020 עם מנוע 1.0 המפיקה למעלה מ-100 כ"ס.. מאמין שבדלק יש חיסכון, וכנראה זה בנוי אחרת בצורת ניצול הכוח מיטבית, מעניין.

אתה משווה מנוע אטמוספרי למנוע עם מגדש טורבו. ההשוואה לא כ"כ הוגנת.

אם כבר האטוס היא שקולה לסיריון שהגיעו לארץ ב 98/99 ויוצרו כאן כמה שנתונים (לא זוכר בדיוק עד איזו שנה היה המנוע הזה)עם מנוע 1000.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...