Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאץ' מדחס מזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי מדחס מזגן חדש ברכב לאחר כמה ימים נהיה ריח שרוף ונשרף הקלאץ' של המדחס של המזגן מה יכולות להיות הסיבות שהולך הקלאץ' של המדחס? (במדחס משומש קודם שהחלפתי גם הלך הקלאץ' לאחר כמה ימים) מוזר מאוד

פורסם

זה נגרם בגלל החלקה של המצמד.

אולי זרם ההפעלה לא תקין וחלש מידי וזה יוצר מצבים של הצמדה לא תקינה, החלקה וכשל של מצמד. 

פורסם (נערך)

קודם כל לבדוק שאין טעינת יתר ומתח הפעלה תקין למדחס ולבדוק לחצי עבודה תקינים במערכת וכמות גז לפי הוראות היצרן.

שנית לפני החלפת מדחס צריך לבצע שטיפה יסודית לצנרת המיזוג בעזרת חומר ייעודי ולאחר מכן להחליף מייבש וביצוע וואקום עמוק לזמן ממושך ורק לאחר מכן לטעון את המערכת בקרר.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 2 שעות, ba323f כתב:

קודם כל לבדוק שאין טעינת יתר ומתח הפעלה תקין למדחס.

אם מתח המוצא של האלטרנטור היה גבוה מידי כנראה היו נגרמים נזקים אחרים לפני שהסליל של הקלאצ' היה נשרף. הסליל של הקלאצ' בהחלט יכול לעמוד גם במתח עבודה גבוה יותר מ-15 וולט ללא שום בעיה מכיוון שזרם העבודה לא גדל בצורה משמעותית עם עליית המתח.

נניח שבמתח של 14 וולט צריכת הזרם היא בסביבות 4.6 אמפר בהנחה שהתנגדות הסליל היא 3 אוהם.

במתח של 15 וולט או אפילו 15.5 וולט הזרם יעלה 5.2 אמפר וגם קצת יותר אם הסליל מתחמם לכן אני שולל שזו הבעיה שבגללה הקלאצ' נשרף.

לפני 2 שעות, ba323f כתב:

ולבדוק לחצי עבודה תקינים במערכת וכמות גז לפי הוראות היצרן.

שנית לפני החלפת מדחס צריך לבצע שטיפה יסודית לצנרת המיזוג בעזרת חומר ייעודי ולאחר מכן להחליף מייבש וביצוע וואקום עמוק לזמן ממושך ורק לאחר מכן לטעון את המערכת בקרר.

זה נכון.

איזה כייף לי :)

פורסם

הייתי ממליץ להחליף מעבה ומייבש בזמן שאתה מחליף מדחס.

או לפחות לבצע ניקוי יסודי.

ייתכן שהמערכת סתומה וזה מה שגרם למדחס הראשון לשבוק חיים ובדיעבד גם לשני

פורסם

רגע, מה מדובר פה? רק במצמד מזגן לא תקין או מדחס תפוס שגרם למצמד להישחק? 

אופן התיקון והחיפוש של הגורם שונה לגמרי. 

פורסם

אני לא מבין גדול אבל קרה לי פעם ששכחתי להוסיף דיסקית בין שני חלקי המצמד
כתוצאה מכך נגרם שפשוף ששרף מצמד חדש... אז גם הרכבה לקויה יכולה לגמור מצמד חדש ממש מהר

ראה תמונות של הדיסקית והמצמד השרוף.eda298bc-bf45-4e23-bd9c-e3fffe41d8af.thumb.jpg.6b2eaf026220d1316f115a93bdb650a2.jpgIMG_2471.thumb.JPG.1baa260aba1be67d161d2e880b637fa3.JPG

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אתה צודק, כוון מרווח לקוי גם יגרום לכשל מצמד או חוסר הצמדה. אבל במקרה הזה הוחלף מדחס ואותה תקלה חזרה.
לפחות כך אני מבין את הסיפור.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נבדקה המערכת לשבבים? אולי נתפס המדחס הראשון ונשרף הקלאץ'. כעת בלי לנקות יסודי ולהחליף מייבש לא תוכל לנצח את התופעה

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 13 שעות, מלטבשי כתב:

נבדקה המערכת לשבבים? אולי נתפס המדחס הראשון ונשרף הקלאץ'. כעת בלי לנקות יסודי ולהחליף מייבש לא תוכל לנצח את התופעה

מה צריך להחליף רדיטור של המזגן?

פורסם

במינימום זה להחליף מייבש ולבצע שטיפה של כל שאר המערכת. המהדרין יחליפו מעבה וישטפו את המערכת. המגזימים מחליפים גם שסתום התפשטות

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...