Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת שאני אדם טכנולוגי ומבין הרבה אבל עם המזגן הזה הסתבכתי.

נכנסתי לדירה שלהבנתי יש בה מזגן מיני מרכזי של אלקטרה עם 4 יציאות: סלון, מטבח, חדר שינה וממד.

יש לי 3 שלטים: 1 דגם RC3 ושתי שלטים לדמפר (אחד לחדר שינה ואחד לממד).

כאשר אני מדליק את המזגן עם שלט RC3, מתחיל לצאת אוויר בסלון ובמטבח. עם שלטי הדמפר אני יכול להדליק ולכוון טמפרטורה בשתי החדרים האחרים (בכל חדר יש עינית ליד היציאה של הפתח איוורור).

עד פה הכל טוב ויפה, אך משהו לא ברור לי: האם אני יכול להדליק מיזוג רק בחדר שינה או בממד מבלי להתחיל לקרר או לחמם את את הסלון והמטבח?

להבנתי, אם אני לא מדליק מזגן עם השלט הראשי, השלט של הדמפר לחדרים - חסר תועלת.

אשמח להסבר!

פורסם

הדמפר רק פותח וסוגר "מדפים" בתוך תעלת האוורור הראשית.

הוא מזרים אוויר לחדר עד הגעה לטמפ' הרצויה, ואז סוגר את פתח האוויר לאותו חדר עד לעליה בטמפ'... וחוזר חלילה.

אם לא תפעיל את המדחס ויחידת האוורור הראשית, לא יקרה דבר בשאר החדרים.

ההגיון אומר שכשכל ה"מדפים" סגורים, למעט חדר אחד, יחוש גם רגש הטמפ' של היחידה הראשית בהגעה לטמפ' רצויה, ויפסיק את פעולת המדחס (וכך יחסוך חשמל).

לא הבנתי עד הסוף, אם בכלל יש באפשרותך לחסום את היציאות בסלון והמטבח בעזרת הדמפרים הקיימים

בפועל, כמעט ולא נתקלתי בהתקנות בהן זה עובד היטב. אז כן, היחידה הראשית "טוחנת עבודה" מיותרת לעיתים.

אבל מצד שני מצבך טוב בהשוואה לרוב הברלינאים, שמתים עכשיו מחום בלי מזגן בכלל :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה natco!

אין דמפרים בסלון ומבטח.

קיצר המזגן הזה הוא סתם מוצר כושל. ישב איזה מהנדס ואמר "בוא נעשה מזגן שיכול למזגן את כלללל החדרים! אבל אי אפשר למזג רק חדר אחד בלי לטחון את כל הסלון".

אבל כן, מה אני בכלל מתלונן, העיקר שיש מזגן!

פורסם (נערך)

קראתי בעבר שלא נוהגים לשים דמפר בסלון כי המזגן צריך להיות מסוגל להוציא ספיקה מינימלית מסוימת (גדולה מזו המועברת בתעלה לחדר בודד), אחרת הוא מתפגר תוך זמן קצר.

מסיבה זו כשקניתי את הדירה שלי שבאה עם מזגן מרכזי רגיל, הוספתי דמפרים רק בחדרים. הסלון+מטבח מקוררים תמיד. החיישן טמפ' של המזגן עצמו נמצא במסדרון ורק כשהטמפ' שם מגיעה לרצויה, המדחס יוצא להפסקה. כלומר יתכן מצב שהחדרים הרלוונטיים כבר קוררו והדמפרים חסמו את זרימת האוויר לשם, אך המדחס ממשיך לפעול ולקרר את הסלון עד שבמסדרון הטמפ' תרד לזו שמוגדרת בשלט המזגן עצמו.

מעבר לחיסכון מסוים שמתקבל אצלי עקב המנעות מקירור שני חדרים נוספים, זה האפשרות לקבל טמפ' נמוכה יותר אצלי בחדר (+בסלון) מזו של חדר הילדים.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

הוא חייב יציאה אחת פתוחה.

גם אצלי יש את המערכת (המזגן כבר בן כמעט 14). ברור שזה לא מזגן נפרד לכל חדר אבל הרבה יותר מוצלח מהמרכזיים שממזכים את כל הבית כל הזמן. אצלי השיקול היה פחות צריכת חשמל ויותר אפשרות ויסות שונה בכל חדר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...